Jas sum nova na sajtot i mi se dopaga mn iskreno gledajki gi vasite postovi sakam da se nadovrzam za nesto sto mi se sluci zavcera . Znaci imam decko i sme vo vrska veke 7 meseci mn ni e ubavo me saka go sakam no prednekoj den na facebook na zabelezav deka postojano na site sliki kaj sto e toj sam ednanegova soklasnicka mu ostavala kom i like i go poglednav profilot bidejki i bese zastiten edna prijatelka mi kaza deka imala decko i od cista ljubopitnost go addnav decko i da vidam samo koj e onaka . jas so toa devojce voopsto ne se znam nikogas koa sum so decko mi ne sum ja videla nitu pak ja spomnal toj onaka samo ednas vo muabet . naredniot den odkako go addnav decko i taa mu pisala poraka na decko mi SMIRI SI JA ZENSKATA KAZI I DA NE MI SE MESA VO VRSKATA . decko mi stvarno mn mi veruvase toj znae deka nikogas nebi go izneverila i slicno no sepak go jade nedoverbata od ovaa glupava poraka i veke 3 dena mi e lut neznam sto da napravam dali koga ke ja vidam nekogas da i kazam nesto ve molam pomognete mi
па не си требала така да избрзаш и да го аднеш дечко и ... ајде неа да ја аднеш ајде де некако ама дечко и ... си мислела љубоморна ке ја направиш и си успеала во тоа не викам не ама па гледај и проблем на себеси си направила .... разговарај со твојот дечко ... објасни му дека не си имала никаква лоша намера ... избриши го нејзиниот дечко од пријатели ... и не чекај дечко ти да ти се јави туку јави му се и решете а тој ако ти верува не мора да се лути одма на се што ке му кажат другите .... и нека и објасни на другарка му дека не се мешаш во врска со едно аднување на фб.
Еве и јас да ја искористам темава и да побарам совет.Со дечко ми сум веќе 9години почнавме од пред извезно време да живееме заедно повторно.Се знаеме добро и ок е меѓу нас сме немале некоои големи проблеми.Но пред два дена гадно се скаравме.Јас договрив вечера со една моја школска со која одамна се немав видено.Излеговме заедно во парови.Се беше ок додека мојот дечко не почна идиотски да се понаса.Цело време нешто се знаесуваше и се преценуваше.Мене ми идеше чашата од глава да му ја скршам,го стрелав со поглед,но тој си продолжуваше исто.Едвај нешто да продовореше а и тоа што ќе го кажеше го кажуваше со иронија.Штом излеговме од пицеријата и се разделивме со другиот пар јас почнав да се карам со него.Но некако се воздржав додека да влезме во кола.Тогаш му кажав се што мислев дека се понесува како некое надуено богато и разгалено детиште,дека тоа не му доликува ,дека како интелектуален човек треба да знае како да се однесува...Кога стигнавме во станот продолживме со карањето,е тука изгледа сите соседи дознаа дека се караме.Но тој цело време викаше дека мене така ми се чинело и дека тој добро се однесувал.Н јас така лесно неможам да се помирам и пак продолжив со карање а тој излезе и рече дека ќе спие во другата соба оти требало да одмара зошто утрето требаше да оди на службен пат.Тој отиде во другата соба а јас останв во друга.Не му попуштив да прозборам а ниту пак тој.Утредента кога станав веќе беше отиден.Значи вчера и денес цел ден не се слушнавме.Не се јавувам ниту пишувам додека тој не се јави.Ме изненади,не сум очекувала нешто слично од него.Нели нетреба да му ѕвонам и да му попуштам прва?
Loveletter, ти ништо не си му приговорила за нејзините коментари и лајкови (иако си морала нешто да спомнеш штом ти пречи), а таа одма се с'снала штом си го додала дечко и - е па, затоа ќе речам, кој си ја има мувата на капата, тој ја ишка. Кажи му така, немаш што да криеш, смирено разговарајте, а ако тој нејќе да те сослуша, негов проблем, тој губи.
Можеби ти самата си ја искомплицирала премногу работата. И јас би се налутитла за коментарите и лајковите, познавајќи се сама себе. Ама тоа си можела да му го речеш на дечко ти, беспотребно си направила компликации со додавање на нејзиниот дечко. Не ми е јасно, која ти беше поентата што го додаде? Планираше нешто да му зборуваш или ? Како и да е извини му се на дечко ти за испадот и седни кажи му зошто си го направила тоа. И аман веќе не се однесувајте детски, пред било што да направиш постои опција-разговор со дечко ти. Ако не помогне разговорот тогаш компликувај ги работите.
aни-то јас се наоѓам во буквално иста ситуација ... завчера се искаравме ради таквото негово однесување и два дена се немаме слушнато... потполно те сфаќам ... инаку јас не попуштам, ми фали ама нема чиста ми е совеста тој нека размисли и нека се извини па ке праиме муабет ... е сега ако мислиш дека и ти си претерала можеш да му пишеш порака нешто како ... некогаш не ми е јасно твоето однесување немаш потреба од тоа ... не викам не претеравме и двајцата .... размисли и ке сфатиш дека сум во право .... не заборавај дека те сакам ... Нешто така јас би му пишала кога би била во смирена состојба ... се надевам ти помогнав малце ... за тебе
за AnyTo- во прави си што не си молчела! А зошто пак да го бараш? тој заминал без да се поздрави, си легнал во друга соба, без да му е гајле што направил! Згрешил, а не ја прифаќа грешката! Многу ме нервираат типови што се замислуваат центар на светот и совршенство! Знам како ти било, таму излезени со твое друштво и тој едвај да зборне... Остави го да сфати дека згрешил и посто пак изнеси го со твое друштво, да видиш дали се променил! со среќа и не се нервирај!
Можеби друштвото не му било по ќејф,но сепак тоа не му дава за право така да се однесува.Можеби тој и не е свесен за своето однесување.Мислам дека е добро што си му укажала на неговото однесување,но не морало да ја направите толку голема работата.Не мора да му пишуваш или ѕвониш,кога ќе си дојде дома сепак спомни пак за тоа,но овој пат смирено.Кажи му како изгледа од страна сето тоа!Укажи му како се однесува и да ја увиди грешката! Поздрав!
За Loveletter: Ич да не му се секираш. Иако тие работи со ФБ ми се толку банални и детски сепак и јас би постапила така да сум на твое место. Можела таа да коментира и да си допушта повеќе отколку што треба, можеш и ти. Всушност и ништо лошо не си сторила, да не те гризе совеста. Таа или се почувствувала загрозено, па си ја брани територијата, или пак намерата и била да ве скара со дечко ти. А нему кажи му дека кога ти не му се мешаш во неговите виртуелни дружења, така и тој не треба да се меша во твоите. Немој ништо повеќе да објаснуваш, остави го ако сака да тера таков детски инат нека тера. Кога и да е ќе си легне на брашното.
за ани- то знаеш она што го направил твојот дечко навистина не е ок. тоа можеш да го решиш на сосема убав начин кога ќе се врати. да седенеш и да ти објасни која е причината што се однесувал така. пиши му порака дека сакаш да разговарате и не се карајте тој е на пат ти дома и двајцата мислите и се нервирате. ајде ке го разберам машко како машко знаеш дека машките се како децата. биди попаметна, ете планирате заеднички живот кој ете сте го почнале... запрашај се зар вака ке терате, не сте малку време заедно, ти добро си го познаваш ете може не му било ден, мислел за на пат, попушти јави му не се измачувај човечки разбери се. еден заеднички живот и брак треба да се темели на разбирање и комуникацила меѓу двајцата, понекогаш треба да се излезе паметен. молчењето стара револт и несогласување. така да мое е да му се јавиш да го прашаш како е и да му дадеш до знаење дека сакаш кога ке се врати да разговарате. поздрав се надевам ме свати што сакав да ти кажам.
toj ima zenska, odat godina ipol...taa e od drug grad, a toj od mojot...bevme zaedno na svadba...ama ne se zblizivme mnogu..stanavme prijateli na facebook...i pisuvame ama samo obicni raboti kako so prijatel..kazete mi ve molam dali da mu kazam deka go sakam ili ne??? kako najdobro da postapam...ako mu kazam mozebi ke se oddaleci...ama barem polesno ke mi bidi mene, a ako ne mu kazam ke me pe4i vnatre zosto ne sum mu kazala nisto..a ke si pisuvam ponatamu...stanuvam o4ajna...
^^ Еве сега да ти одговорам! Нема да изгубиш ништо ако му кажеш! Ама ти сигурна си дека го сакаш?? Ќе го прашаш онака од околу дали е заљубен во женска му, излезете на кафе, немој се преку тоа фб-от!!! Мислам дека си доволно паметна да знаеш како да разговараш со него, а да не се оддалечи. а ако сепак го направи тоа, значи не си му значела ништо!
И што кога ќе му кажиш дека го сакаш? Што кога има девојка и не можете да бидите заедно? Не е фер да растураш врска од година и пола.Како ќе ти биде тебе такво нешто да ти направат? Ако толку те пече одвнатре кажи му...Во најлош можен случај може тој да и пренеси на женската негова па тогаш таа да ти се нафрли тебе.Немој да си дозволуваш да бидиш втора и да те искористи! Со тоа што ќе му кажиш или ќе бидиш одбиена,или ќе бидиш втора или ќе растуриш врска. Бирај...
Navistina nema da e fer da rasturas vrska...sigurno toj e vljuben vo nea bidejki odat poveke vreme,ako mu kazes sega nema nisto da napravis so toa. Najdobro e da pocekas nekoe vreme da vidis kako ke se odvivaat rabotite. jas ke bidam iskrena,da sum na tvoe mesto bi napravila se da raskinat pa da probam jas da go osvojam,no nemoj ni da pomislis na toa,ako navistina se sekaat i odat poveke vreme ostavi go da bide srekjen so nea,sigurno ako e toj srekjen bi trebalo i ti da bides.
кикси добар совет и даде .... јас би напраила вака ама ти обратно ... девојче ти не би требало да се мешаш во друга врска ... почекај ако раскинат добро ако не остави ги ... не е фер замисли ти да си другото девојче ... плус од каде знаеш дека го сакаш .... сакањето е многу поинакво од свиѓање ... почекај и не летај со постапките.... изв на мојата строгост немам ништо против тебе ама не малку пати такви како тебе врска ми расипале .
Ич незнаете да си ги контролирате чувствата и нагоните. Па кога гледаш дека е зафатен, па и не сте особено блиски зошто се надеваш? Можат да се котролираат чувствата ама вие несакате тоа да го направите, полесно ви е да си живеете во фантазија него во реалност. Јас така ако видам некој колку сака нека е убав, ако има девојка и се долго заедно веднаш отпаѓа од списокот. Имам раскинувано парови, ама од оние што се по месец дена заедно, а тоа е друго. Тука има место за надеж, посебно ако и тој покажува знаци. А овде? Нема, не сте блиски, има девојка долго се заедно... Што очекуваш?
Jас мислам дека за да се растури една и да се започне друга врска не е доволен еден потребни се двајца и никогаш не ја кривам трета особа која се умешала во врската туку особата која дозволоила да се умеша...Сигурно дека нема да ми биде крива таа некоја си на дечко ми (освен нормално ако не ми е некоја блиска..) туку дечко ми Мислам дека треба да почнеш разговор со него и не на фб туку во живо и од околу да му кажеш да видиш како ќе реагира..ако реагира позитивно тогаш признај му во целост па види како ќе се одвиваат работите...Само немој да дозволиш да му бидеш втора
мисс срце да во право си ... ама таа го користи тоа што девојката негова е од др град ... овој може повеќе време со неа да поминува и машко како машко ако имаш тактика ќе го свртиш кое сакаш ... јас тоа не го оправдувам кај некои девојки ... мојот го свртија така што од дома неме пуштија во охрид како помала и таму таа со деколте ајде бе каква ти е женската не дошла со тебе зборење до бескрај јадење гомна простете ми и тој паднал на тоа машко е паметот му е доле во некои моменти ... инаку нормално дека не е крива само третата особа ... редкатирав .. затоа и реков да почека да види ... ако тој веќе не ја сака женската ќе ја остави па девојчево нека стапи во акција ... а некого туку така да засакаш не е лесно .... а за од околу да го боцка не е ништо страшно .
Во ред е тоа јас не и реков да го свртува против неа или нешто туку да проба да види може и нивната врска е самата лабилна немора да значи дека ако е од година врската дека е уште озбилна..може поминала магијата никогаш не се знае.... А оффтопик теди мила па и за тоа ми е крив тој не таа..нема ли секогаш да се најде некоја која ќе збори против тебе или нешто?ако некој вистински го сакаш тогаш си сигурен во своите чуства и во својот партнер...И мене ми збореле за дечко ми ваков таков женкар и што?ја требаше да го оставам и со друг да отидам?и на него му збореле за мене но тој не потклекнал...а можел исто како тој што го кажуваш ти што направил....
е добро тоа си во право да .... ама има некои што се понаивни од другите ... како тој мој идиот ... сепак се надевам дека и кај девојкава ќе се заврши добро... ни јас не сум подпаднала на се што ми збореле ама се е до човекот . за тебе мила мисс . Извинете за оффтопиците.