@vitamina Се согласувам дека љубов на почеток одма не може да има, но не се согласувам дека и покрај тоа што се извинил, би требало да остане со него. Тоа се вика психичко малтретирање и набивање комплекси за физичкиот изглед. Едно е одма да нема љубов, ама одма мора да има почитување и култура. Но, нај на крај, се согласувам дека и самата си е виновна што одма не му раскинала, туку после година дена ќе коментира за ова. Не дека сега е касно, но работите се реaшваат на почеток. @Софија...
Самар никаде не пишав дека е во ред, напротив и самата накрај пишав дека не е во ред но требало со време да мисли.. а штом тогаш простила сега е излишно да се лути и да се кае за нешто што било пред година време. Животот сепак оди напред.. ете и дечкото сватил дека греши и го поправил тоа таа самата го кажа ова па затоа и се дрзнав да пишам дека се "извинил" поентата токму на "извинил" ми беше дека се поправил и увидел на грешките а штом таа тогаш преминала преку тоа и штом сега работите се ок па зошто да уништува нешто што и значи и го сака.. ете пример има многу опции да се поправат и да продолжат напред доколку го сакаат тоа.
што значи таа ладнокрвност од страна на машко , којшто порано нон стоп ве барал , сте биле блиски па сега игнорира ?? WTF
najprvo se izvinuvam za latinicata vaka se gledam so eden decko od skopje jas sum od stip se gledavme letoto eden kratok period dodeka bev vo sk posle resivme da prekineme posle 1 mesec resivme da prodolzime toj sam go predlozi toa a jas posle dva meseci od koga se resivme da prodolzivme bev u sk go barav dve noki mi kaza deka bil vo srbija i dvete veceri i mi se javuvase vo 2-3 satoto vecerta koga ke si dojdese i sakase da se vidme ama jas nemozev zatoa so bev na gosti i nemozam da izleguvam vo toa vreme a nego go nemase od 19 do 02 i neznam mislam deka stvarno imal rabota zatoa so znam so raboti posle toa se vidovme na 40 minuti i jas vecerta trebase da se vidime ama jas nemozev da najdam koj da sedi so bratucedmu i taka ostana jas se vrativ i sea nego go nema nikade so izgovorot znaes vo kakva situacija sum ti baraj me koga sakas ke ti krenam (dobro samo 1 go imav pobarano mi se javi odma ). Sakam da prodolzam da se gledam so nego ama da mu staam do znaenje deka ili ke se gledame podolgo ili nema voopsto da se gledame zatoa sto jas nemozamda idam vo skopje sekoj vikend a on i samiot toa go znae. Feminki ve molam za sovet slusnav nekolku soveti od drugarki ama da slusnam i od nekoj od vas
Вака пред 3 недели ме адна еден дечко на фб, го прифатив, почна да ми става лајкови и на крај ми пиша, и како и секогаш мислев дека ќе е безвеза но тој ден кога ми пиша не осетив дека поминале 2часа како пишуваме. Толку ни тргна муабетот, па продолживме да пишуваме постојано. Сфатив дека имаме многу заеднички работи, смисла за хумор, иста музика, итн..едноставно така не сум се почуствувала мн.одамна. Чуствувам нешто посебно, како со години да сум го познавала, едноставно неможе да се објасни, ова не сум го ни чуствувала со дечкото со кој бев во подолга врска. Едноставно кога пишувам постојано се смешкам, прави да се чуствувам исполнето..Иначе тој студира во Скопје, а мене оваа ми е последна година во мојот град, така да одгодина ќе се сретнеме,а можно е да бидеме и во ист дом, и нема ден да не помислам на него, и каква ќе биде нашата средба. Разговараме на секакви теми, едноставно тој е дечко од моите сништа, и карактерно(колку што проценив до сега,) и физички. Еднаш го прашав како и зошто ме адна, и тој рече случајно, ми зборуваше за неговото друштво и ми рече дека повеќе има другарки од кога знае за себе, но кога се работело за женски бил мн.пребирлив, ама јас сум била срцка. Знаете кога нешто убаво ќе ви се случи после долго време, и неможете да верувате? е баш така се чуствувам, не сум запознала никој како него. Јас претпоставувам дека тој пишува со други, исто и јас, ама не ми е важно зашто нашата комуникација се сведува само преку нет и тоа е тоа. Но во последно време чуствувам како да е монотоно, едноставно друго е кога некој ќе го видиш во живо, а друго е на фб, и веќе станува досадно да пишуваш па понекогаш си го гасам чатот за да не пишуваме бидејќи скоро за толку кратко време премногу си изнакажавме, од една страна е убаво од друга не. Арно ама, приметив дека и тој го прави истото, и двајцата знаеме дека можеби треба да престанеме со толку пишување, ама никој не сака да кажи, што да направам? Јас не сакам да го изгубам, и навистина мн.сакам да го запознам во живо, сметате ли дека сум во право и дека немора да пишуваме секој ден? Затоа што додека се видиме ќе поминат 9 месеци....
Не мора да чекаш тој прв да те повика, ако ви оди муабетот и ако гледаш дека е обострано тоа чуство и таа хемија уз муабет потпрашај го ти за на по едно кафе и лаф муабет во живо, тогаш всушност и ќе дознаеш дали сака или не сака нешто со тебе.
Имам проблем. Многу сум повлечена и без самодоверба пред машки. Многу ми се допаѓа едно момче од клас, но незнам да му пријдам немам никаква комуникација со него за разлика од другите девојчиња кои ќе го гушнат, ќе го бацнат во образ...Јас мислам дека во негови очи сум бубалица со наочари. Ве молам за совет!!
Мило девојче.. се додека ти самата не се цениш себеси нема никој друг да те поткрене и да ти помогне околу твојот карактер и самодоверба. Ти си онаа која што треба да превземе во свои раце било што за себе си и за исполнување за својот сопствен живот. Животот е пред се една борба за превласт, тоа секогаш така фунционира, место за срамење и за страв нема кон патот за било кој успех па и љубовта општо. Фрли го некаде срамот, во некој ќош, било каде ..настрана и пробај да пристапиш прва кон она што те интегрира. Имаш милион начини како да пристапиш, ако се потрудиш сигурно ќе ти се исплати.
И јас добив впечаток дека си претпазливо, културно девојче.На многу од нас ни се случило да пишуваме на фејсбук со машки,пред да ги запознаеме во живо. Такво е времето сега што да се прави.Јас лично никогаш не сум договорила средба со некој што сум го знаела само виртуелно, некако ми е без врска, од кај го знам човекот во живо каков е.Кога веќе ти се случило , мислам дека и доста си издржала, имаш 17 години не си должна да лечиш никого од депресии и тоа башка што го знаеш кратко.Друго е да е некој близок, да вреди да се потрудиш.За овој нека си се трудат нему што му се блиски, можеби звучи себично, ама немаш потреба да си упропастуваш и расположение и се заради некој што може е едноставно таков скроен, па се правел културен и фин.Од друга страна и семејството и сплет на околности можат да го направат човека таков ама тој гледаш нејке ни да се потруди да побара помош. Олеснувачка околност е што не живееш во Македонија па и што не живеете во исти град и кога би живеела во Македонија. И каков воз ти се молам, утре сабајле, не може тој секој ден натака навака.И не е една врска во тоа дали секој ден ќе се гледаат луѓе.Да се има желба и разум нормално ќе се најде и начин, не е тоа изговор за такво однесување и заканување.Си се залетала не е за окривување, кој не барем еднаш во тинејџерските години, па и било кога, не проценил лошо или не направил грешка. Ништо страшно мила, не преземај никаква акција и игронирај, ни блок ни ништо(можеш само да забраниш да ти ги гледа објавите како поблага мерка, ако си многу исплашена).Ако знаеш некого од неговиот град или некој што го познава подобро од тие што велиш го знаат распрашај се да видиш што човек е, чисто да се смириш да си знаеш на што си, дали е стварно способен на нешто или само сака да заплаши, па на крај краева ако има потреба и да се обратиш на повисоко ниво.Дечкото со кој се гледаш сега од Македонија ли е? Сметаш ли дека тој е загрозен нешто од целава ситуација? Предупреди го или објасни му ако не си до сега како стојат работите @MayDiamonds Ако ти е само за мување што му се мислиш толку.Очигледно не се во официјална врска.Може таа си прави бајрам на мозокот а тој и дал до знаење, од кај знаеш како стојат работите. Колку што разбрав дечково нема девојка, му се допаѓаш, ти се допаѓа, за едно мување не знам што мора толку филозофии, едноставно излези запознај го дечкото, што има врска Сум видела многу девојки кои кога се гледаат за неозбилно се залетуваат, а дечкото не им дава повод воопшто за такво нешто, нема зошто заради такви банални причини, да не направиш тебе како ти е по воља
Zdravo devojki vo vrska sum da se narece vrska kratko vreme e uste e na pocetok, ama nego go znam onaka od fb ima 5 meseci sme se dopisuvale I ete se sluci dojde denot izlegovme, I uste sme vo kontakt si se dopisuvame jas mn se povrzav so nego, ne znam dali on custvuva nesto za mene sekako rano e ne mozam da ocekuvam nesto za tolku kratko vreme mi e strav samo da ne se zaljubam vo pogresna licnost,I za brzo vreme da si zamine od mene nz dali da prodolzam deka e uste rano inace e mn sramezliv I dobar baram soveti tnx