Hmm da, ama ako on e na lecenje ne e ubavo preku cam da mu kazes ili pises ke go povredis ipak ti si znaes najdobro jas ne bi mozela I kolku da ne go sakam sepak luge sme treba da mislime I nas moze nekoj toa da ni go napravi kako bi se osekala ti ne te sakam caoo razmisli ubavo mozebi mislis ne go sakas ne e tuka, ama koga ke dojde I koga ke te bakne ke se vratat custvata
@My_Vezilka според пишаното тврдам дека сеуште си мала за да ги сватиш ваквите случувања и да реагираш малку посозреано кон ситуацијата. Кажуваш дека твојот дечко е на лечење така? Ти во случајов треба да му бидеш неизмерна подршка и поттик за неговата ситуација, верувам дека и нему не му е лесно во моментов. Девојче ако ти спрема ова дете не чуствуваш ништо тогаш остави го и продолжи си со животот, нему во оваа ситуација му е потребна подршка и љубов а ниту најмалку расправии. Љубовта фунционира во добро и лошо, а штом вие сте дошле во ваква ситуација на лошо и не знаете да го пребеодите и да бидете еден покрај друг, најубаво е да ја раскрстите оваа врска. Една врска не се негува на ваков начин а уште помалку на несериозност.
Ај ве молам некој ако има расположен да ме сослуша и посоветува нека ми пиши во ЛП тука ми е непријатно малку
Хаахааххаха не можам имам 14 го гледам само во школо, и освен униформа не можам ништо да облечам Друго нешто ми треба on se druzi so takvi smizli nekoi so znam ama ja ne sum takva epten kulturna i povlecena ama ne sakam da stanam kako niv za da privlecam vnimanie nesto drugo mi treba
Е ова да I like It мора да се испроба некако,и ќе му се развикам откако ќе се удриме или па он мене да не ми се раздере И тогаш да се истепаме се зезаааам. Иста генерација сме со него али таа неговата "девојка" е во ист клас со мене ми иде малце на нерви ама ќе видиме до кога ова во второ полугодие ќе пробам . на екскурција идеме во април значи идеме цеела генерација тогаш можам да облечам што сакам,ама секако нешто нормално ииии ќе биде интересно тоа можам да кажам во диско ќе не носат ваму , таму ама неќам ја врска мала сум за тоа само сакам да се зафркавам така забава да си направам не ми е ова ич сериозно xd good job Kimberlyyy Фала ти многуу
Еве што ме мачи: мојот дечко имал доста бивши пред мене и под бивши мислам на one night stands, некои траеле и повеќе од тоа. Не ги изневерувал девојките, не е тој типичен мачо мен што си поигрувал со нивните чувства, туку фино се понашал и они сами си знаеле дека не е ништо сериозно и сите тие авантури траеле кратко. Знам дека тоа е фаза низ која поминува секое машко во животот, повеќе или помалце. Ме заплашува фактот што јас сум сега таа што он ја сака за сериозна врска. Тоа е слатко и до сега воопшто не ми дал ниту една причина за јас да се сомневам во неговите намери, напротив, баш е супер и прави се за да ме направи среќна (сака да ми докаже дека неговото минато е вистински зад него), ама ме заплашува неговото минато. Кога зборува за него, се гледа дека му ласка, баш она типично машко его, и ми има кажано дека сакал врска уште порано, ама никоја од нив не се покажала како доволно вредна за негова девојка, туку работите биле сведени само на секс. Што ако му стане досадна нашата врска и му прифали спонтаноста на сите тие врски за една ноќ? Он реално е многу привличен и искрено ми кажува кога некоја типка на факс му се пушта и слично, и го ценам тоа зашто боље он да ми каже отколку да дознаам од некој друг, ама ете, до кога он ќе може да дава отпор на тие искушенија? Зашто нели, за да биде ситуацијата уште „поинтересна“, се некако тие типки се оние што имаат по 453453 селфиња со купаќи, деколте, фустанчиња, пет тона шминка на нив... Факт е дека некои луѓе се менуваат и дека понекогаш станува збор само за фаза во животот, ама реално, колку може да се промени еден женкар (ова звучи малку сурово за ситуацијава, ама не ми текнува како подруго да го опишам). Не сакам да звучам како негативец и да си стварам проблеми што уште ги нема, зашто типот стварно е префин спрема мене и ме прави среќна. И знам дека ова е повеќе само мое „што ако..?“ отколку вистински проблем, ама морав да го исфрлам ова од мене.
Te razbiram sto sakas da kazes, decko ti ima dosta devojki sto mu se dodvoruvaat ama ako toj odbere da bide so tebe vo vrska toa ednostavno ne e tvoj problem. Ti gledaj vas da vi bide ubavo i ne pravi ljubomorni sceni. Te citav vo druga tema denes ( izvini ako te imam pomesano so nekoj ama mislam deka bese ti) ti moras da porabotis na tvojata samodoverba, ako mozes nesto da smenis vo fizickiot izgled, smeni go, za ti da se osekas poubavo. Ako site sto sme vo vrska celo vreme se prasuvame sto ako....nisto od taa vrska nema da bide, moznosti za "sto ako" ima mnogu, ama ti treba da se grizis samo vas da vi bide ubavo, da gledas kako te tretira, da si bides sigurna vo sebe i da ne se zamaras za drugi
Ова ќе го исфрлиш од тебе само ако ти самата се потрудиш да ги исфрлиш овие мисли од твојата глава. Секој дечко може да има "бурно" минато ама тоа е минато и нема потреба да се грижиш што и како биле тие женски со колку селфиња, деколте и премногу нашминкани. Тие биле такви ти не си таква, (штом го нагласи ова за претходните претпоставувам) и можеби баш затоа дечко ти те смета за личност со која сака да има сериозна врска. Тој и ти кажува кога му се пушта некоја, значи не сака дополнителни проблеми со тебе, не сака да те изгуби и ти кажува, бидејќи подобро е да знаеш одколку да дознаеш од други и да си помислиш на други работи. Разговарај со него за твојот страв што го чувствуваш, дека нему може врската да му стане досадна. Јас мислам дека само така ќе се осигураш и нема да чувствуваш страв.
Во принцип ова е безвезе ситуација, се замарам со работи за кои барем за сега нема воопшто потреба. Не ми се случува ова стално, туку само во моменти на слаба самодоверба (мила89 претпоставувам дека било моето мислење што си го прочитала), кога за нешто ќе се посомневам, налутам или слично. Но, самодовербата нема најчесто толкава улога колку мојата способност да си замислувам црни сценарија и да се замарам за ситници. Станувам експерт во тоа Веќе разговарав со него за ова и се осеќам боље, а освен тоа за да немам идни падови на мојата самодоверба, се запишав и на аеробик. Фала ви многу!
@x-MajaEsposito-x Пиши ми ако уште важи понудата. @Kimberly11 желба на секое девојче, а? Ахаха, епа гледај сонце, прво имај веерба во себе и зрачи со позитивна енергија. Биди тоа што си, биди опуштена и немој да се плашиш дури и да направиш некоја „глупост“. Повремено гледај го право в очи, и одбегни погледот кога тој ќе те види и некој следен пат продолжи да го гледаш. И најбитно - body language. @Freya123 Можеби е само фаза, навистина. И дечко имал многу бивши и моментално јас му сум најдолга врска. Му се пуштаат девојки и тој тоа ми го кажува. Сакам да ти кажам, потпирај се на твоето чувство, изневерена девојка одма осеќа нешто променето кај својот дечко. Ако ти сега се нервираш што би било ако би било нема да уживаш во времето кое го имаш со него, можеби ќе бидиш напната и ќе се сомневаш, и на крај тоа да е причината да го оттурниш од себе, а не зошто тој нема да те сака. Сакам да кажам, биди среќна дека сега го имаш. Се е можно, и со најмирното дете да го имаше се е можно. Ако тој тебе те сака, ако е сигурен во тоа и искрен, уживај во времето со него, можеби нема да имаш ваква шанса повторно. Ако тој тебе те сака, нема врска тие други чупиња шо му се пуштат со не знам ти колку лајка и какви селфиња и колку тона шминка. Факт е дека еден ден од такви ќе му здосади и ќе сака нешто нормално, нешто реално и нешто вистинско. Како тебе.
Разбирам Мене ми е да не ме исмејува Па мислам дека преку 10 девојчиња него го свиѓаат. Значи на пример поминуваме од ист ходник,јас натаму тој наваму и кога ќе се разминуваме го гледам во очи така? и ако он ме погледне мене? Што ќе значи тоа? Да не им рече на другарите "Глејте ја оваа мрднатава ме гледа" и да ми се смее и јас патос од срам или "Што гледаш ма? " Не не сакам ништо повеќе,само погледи да си размениме само да ме гледа ништо не сакам друго Може пак да ми кажеш убаво што да направам? Да не се посрамотам Извини што замарам стварно Он сака такви шмизли ептен што се понашаат вулгарно! А јас не сум таква и не сакам да се сменам,само ти можеш да ми помогнеш дека вака на оваа тема не можам со никој да разговарам затоа и на форумов прашувам