Дали би му раскинале на дечко ви доколку го фатите во лага ве лажел година и нешто а потоа не се ни извинил туку се сили уште толку ? ... дечко ми мене ме лажеше цела година дека не користел инстаграм скришно си влегувал за да ме набљудува што правам ....а јас во меѓувреме сеќавав и му велев признај си дека користиш немој да ме лажеш на очи му велам следбеници нови има и ред др работи по кои е очигледно дека им пристап .. дури се искаравме дека не сум му верувала ми вели ти мене не ми верувап вака така ти велам дека не го користам ти пакк...ќе се скаравме скроз за малку дури и се колнеше дека не користел..гнаса на крајот по една година си призна е како ме налутил неможам да кажам.. може кавгава не е којзнае за што за инстаграм е ама зошто да ме лажее...зошшто...јас сега не му верувам го сменив мислењето за него и помислувам дека и за др работи ме има излажано значи моѓам да потврдам дека е махер убаво го изведе сето ова...гнаса значи не помислував дека до овјо степен ќе стаса.. сега се ми е чудно мислам дека ме лажа и за др работи икоа ќе ми каже нешто едноставно не му верувам...и на фб така се има случено ми се има колнето дека не јазнае некоја женска,пазете он не се сеќавал дека ја прифатил а убаво си пишува датум време кога точно ја прифатил на филтерот на фејсбук .. знам дека и за тоа ме излажа...јас потсевесно се сомневав нормално не испаднав ептен """големаа будалаа ама сега си собирам материјал н му го проверувам телефонот па следниот пат коа ќе проверам ако најдам нешто ќе го баталам дефинитивно лажливец не ми треба... вие што мислите околу оваа работа?
Во право се твоите. Голема е разликата и не знам воопшто што имте заедничко за муабет. Ти дете, тој маж за женење. А и сама ете викаш не си сигурна во неговата љубов.... Така да не знам што чекаш, и што му губиш време и нему и тебе.
Здраво девојки, ми треба ваш совет...Со еден дечко се гледавме некој период, иако не назначивме на почеток дека сме официјално во врска сите на нас гледаа како уствари да сме, пошо не гледаа се почест заедно во друштво. Во меѓувреме една друга девојка го свиѓаше него и тоа му го покажуваше на некој начин, а нему изгледа му годеше кога некоја му придава внимание, па си се дружеше онака со неа. . Му кажав дека ми смета тоа и ми рече тој дека штом така ќе прекине било каков контакт со неа, но тоа не се случи. Тогаш се оддалечив од него и го игнорирав и на некој начин му дадов до знаење дека не сум му лута туку дека треба да се одлучи или мене или неа. Виде дека го игнорирам и дека се понашам како да не ми е гајле а дека другава уште му дава внимание , па после некој период се фати со неа. Додека одеше со неа мене пак ме бараше , ми пишуваше , ми звонеше и.т.н. Последната недела си фатив јас друг дечко, а во мегувреме тие двајцата раскинаа ( која е причината не знам ). Е дури сега ми е лут и ме игнорира, дали му падна криво што имам друг или9 можеби е нерасположен затоа што раскина со девојка му не знам....Инаку така како личност е фин, добар се ок, бидејки го познавам од порано не ми стоеше ич дека е женкар, но во нашава ситуација сега стварно не можам да го разберам ... Како гледате вие на ситуацијава и како би постапиле понатаму ?
фала на СОВЕТОТ ...ах до кај дојде светов да пишев нешто за да се зезаш со мене ај како ми какооо ама вака не , кај други постирај вакви работи а ако си решил да пишуваш нешто пишувај а не нешто вакво
@untitled12 јас не ги разбирам баш тие конторили машко/женски на нет, според мене нема потреба од такво нешто, никогаш не сум се замарала зш ако има некој проблем во врската тоа се гледа не ми треба телефон да проверувам зш не поднесувам мене некој тоа да ми го прави. На овој проблем ако гледаш како на изневерување на довербата не ми е баш јасно што правел на истаграм типот, те демнел тебе и некои други девојки ако добро разбрав ... будалаштини си играл, ја знаеш таа "10 зезам 1 волем" ако е така не се замарај ама седи здрав разговор и ако не дозволи да се разниша довербата уживај си во врската.
Neznam dali razbrav dobro, ti znaese deka ima instagram a mislese deka ne go koristi, ili voopsto ne znaese deka decko ti ima instagram?
Искрено да ти кажам јас порано многу се замарав вака, но сега како постара сфатив дека не е потребно до толку. Фб, инстаграм и многу други социјални мрежи најмалку треба да влијаат врз некоја врска. Не ви ја разбирам таа контрола да имате нечија лозинка од социјалните мрежи, тој ако не сака да биде со тебе и да те вара ќе те вара никогаш нема да дознаеш, па колку сакаш причини кажувај. Тука дојде да добиеш аплауз дека си направила паметно. Не си, премногу претерувате со таа контрола, коренот на една врска е довербата, ако ја немате ништо немате. Очигледно дека ви е досадно и монотоно во врската штом си барате причина за нешто да се скарате. Друго, па и да те следел и да имап фб и инстаграм, ти криеш нешто па толку те љути тоа? Па и да имал, си сакал дечкото си отворил - не можеш да му браниш, ни да го притискаш и после ќе плачеш. Мажите не сакаат да бидат гушени, секој си ја сака слободата во врската, ако се фатил со тебе не значи дека треба да изолира од светот и да заборави на сите.
da znaev , ima instagram...i posle veleshe deka ne go koristi vekje a on ustvari ceo vreme go koristel bez jas da znam...toa mnogu me pogodi,moze malku da e smesno eka za instagram se raboti sepak virtuelna rabota ama nesakam tajni znaci mrazam lagiii pa i bez razlika kakvi i da se
Значи девojко,те сваќам потполно што мислиш ама не сакам лаги во врска разбираш ? па макар и за инстграм да е ! сега јас се сомневам и на други работи полрано се имаше случено и за една женска да ми рече не беее не се сеќавам кога сум ја прифатил а уствари на филтерот на фб јасно пишува дека тој ја прифатил а он не се сеќавал..ма немој бее...будала на очи ме направи... не сакам лаги за што и да е сега веќе подруго гледам ан работиве и сигурна сум дека и за др ме има излажано .. и ако сака тоолку да знае шт рпавам нека гледа ама и нека каже Даа срце се уклучувам понекогаш гледам што им а не онка само си додава следбеници и си прифаќа нови и ме прави н очи будала неее нее јас не го коистам ми се колне се прави...и гнаса испадна за се ме лажеше...
Не ме разбирај погрешно маж да имам, не дечко па, ако сакам ова на фемина да не знае дека пишувам тука, може сакам и јас ако не друго да го испцујам без да знае кога ќе ме изнервира, не поддржувам ваква лажна контрола, не оти правам нешто туку едноставно и јас имам право на свој простор и тој не би имал право да ме монотира, не очекувам никој слепа доверба да има и клуч ос стан да ми даде, едноставно сакам да дишам. Не си во право за ова.
како прво ние не се контролираме си имаме доверба само некогаш си знаеме да си чепкаме по телефоните еден со друг онака чисто...и не е првт во ваква лага да го најдам него ,за виртуелност се работи ама како и дае сепа лаже,ме излажа...и мене тоа ме погоди а з аконтроли не сакам и јас ама ете коа ќе налетам на нешто што подолго време ми го правел... ехх
И што сакаш од нас да ти кажеме? Ете сама си знајш каков е и не се дери по сите членови како некој да ти е крив. Ако си лута на дечкото нему истурај му се, а не лечи фрустрации по форуми.
А што има он на тебе да ти дава оправданија што и како прави? Извини, ама мене ова ми е смешно. Не те лажел, туку незнаел како да ти каже а гледам и зошто.
Во ред тоа е твое размислување,секој различно гледа на работите,или е до тоа или пак немаш осетено како е некој да е излаже трето нема.
Ако те изневерува тоа е друго, ни јас не памтам кога кого сум го додала и тоа ли треба да памтам ... ако не те вара не си прави проблеми без причина.
Не сум осетила за вакво нешто искрено, ти кажав јас мн мн не се замарам ако ни е ок супер ако не сум му доволна врата е отворена друже повели надвор, прави место за нешто подобро.
Не знам... И јас мислам дека премногу важност придаваш на социјалните мрежи. Сметам дека е побитно како тој се однесува со тебе во реален живот, дали имаш реална основа да се сомневаш во него. И јас порано се оптеретував кога ќе видев дека дечкото прифатил некоја девојка за пријател на фб, па се замарав со тоа која е, од каде и сл. Само себе се измачуваш, а и него ќе го изгубиш ако го гушиш премногу.
@untitled12 Ти се погледна каква си? Не. Спрема твоето понашање овде го разбирам дечкото и ги разбирам неговите постапки. Болно љубоморна си сакаш се да контролираш, опсесивна си и тако даље разбираш? Дечкото не е робот да си знаеш. Свести се дур не те оставил.. ти си за оставање а не тој. Не знам зошто доаѓаш овде да бараш совети и притоа да нагласуваш и дека можеби грешиш некаде а потоа се дразниш да се дереш и понашаш ко разгалена тинејџерка со хормони до плафон (а може и си, не знам, но на таква наликуваш).