Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Девојќи повторно ми е потребна помош. Ова веќе ги надмина сите граници. Запознаени сте со мојот провлем, пишав овде пред неколку дена. Моите никако не ми дозволуваат да бидам со него, не сакаат ни да помислат на такво нешто. Но сега му го видов вистинското лице, некако повеќе не го сакам, ги немам тие чувства спрема него, почнав ладно да се однесувам со него, тој тоа и го примети. Пред малку се видовме му реков дека вака нема убаво да функционираме, несакам повеќе да се кријам, моите не сакаат да го прифатат. Тој почна да ме уценува како ке одел кај мајка ми и ке и ги покажал сите разговори со мене, ке кажал дека сме имале сексуални односи и ред други работи. Потоа ми вели дека најмногу ме сакал, дека од се се откажал само за да биде со мене. Повеќе незнам што да правам, моите дома изгубија доверба во мене. Ве молам, ми треба искрен совет. :( :( :(

2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    14.021
    Леле кретен бе!!! Ни под разно не му дозволувај да те уценува. Најдобро самата разговарај со мајка ти, кажи и како е и што се случило. Мајка е-ќе сфати, може ќе се лути на почеток ама верувај ти си и дете, ќе те сфати! А со самото тоа што се дрзнал да те уценува, не те заслужува!

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Дечкото е очаен, очигледно е дека те сака ама и тој е повреден. Мислам дека нема да го направи тоа, тоа што сте имале вие е ваша приватност и тоа е тоа.
    А зошто не сакаат твоите да го прифатат?

4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Колку години имаш ти па, ќе и' каже на мајка ти? закани, пониско нешто здравје, не е пријатно да ги слушнеш, зависи од ситуацијата ама јас да сум би му ставила пепел на ова.

5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @BigliMigli vaka sega..
    Ako uste ednas se odnesuva taka,kazi mu deka ke go prijavis vo policija i bidi malku zestoka,zemi telefon vo raka i neka se uplasi toj malku.Izglumi mu deka go prijavuvas i kazi mu deka doma ke mu dojdat da go soberat.
    Neka pretrpi stres i toj.
    Ne e loso i so majkA ti da zboris za ova.Mnogu seriozen e problemov.

На LaraSolare и theowndemon им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @4848
    Ромео и Јулиа постојат само во приказните, да не случајно ти помисли дека со педофилот ќе завршиш во таква бајка:^)
    А и тој 36 годишниот има "памет" богами, бетер и од тебе наликува(facepalm)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Остав очаен, ако е готово таа не сака да биде со него со сила ли ??? е, тешко бога ми. Не ја знам приказнава нешто не ми штима, колкаво е девојчево, а и тој, денес прочитав 36годишен со 14 годишна па, да го згази татко и' треба, ај, тоа дете ама тој вол.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Све отидено...

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    @BigliMigli
    манииипууулиииираааа соооо тееебееее .... тоа ти го кажав страница-две уназад.
    Можеби и ќе разговара со мајка ти, а можеби и не. Мислам дека начин на кој ти би се „ослободила“ од него би бил едино преку мајка ти. Колку и таа да изгубила доверба во тебе, наспроти психопатчич, таа ќе те штити тебе. Тој реално, не би му одговарало да кажи се на мајка ти зошто тогаш реално целосно ќе те изгуби. Ама мислам дека ти треба да седниш и да разговараш со мајка ти и да ѝ кажиш самата тоа што имаш. Безразлика дали тој има намера да кажи или не. Потоа, остави таа да преземи се во свои раце. Кога те бара тој на телефон - нека се јави таа, кога ќе те викни да излезите - оди со татко ти. Замоли ги тие да бидат со тебе пред него, да те штитат за да те остави на мира зошто ти се заканува, те уценува и се обидува да манипулира со тебе и дека тоа е причината зошто пак си продолжила со него, а не сакаш повеќе. Не очекувај целосно разбирање, но тоа неразбирање нека ви биди зад затворени врати, ама него за да го избркаш од твојот живот треба да се потрпиш целосно на твоите родители.

-----
    патем, ова со 36 годишниот и 14 годишната, не беше друга членка? Се избунав на некои мислења или просто треба да си легнам, it's way past my bedtime.

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @BigliMigli каде ги наоѓате бе ваквите психопати деца?!
    Следен пат и на газот да имап очи кога бираш, зарем гледаш дека понекогаш ако не и секогаш родителите имаат право за работите кои што ви ги забрануваат.
    Објасни и на мајкати и потрудете се и двете да се справите со проблемот, а следен пат стави очи и на газот со кого ќе си имаш работа.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Да можеби манипулира, но доволно е луд и тоа да го направи. Повеќе неможам да му верувам. Но како да и кажам на мајка ми, тотално ќе се разочара едноставно мислам дека ќе се откаже од мене. Пред некој ден тој ми велеше да не сум го оставала имал сериозни самоубиствени намери, неможел без мене да функционира. Сега ми вели ако јас патам и ти ќе патиш, се ќе кажам на твоите. Нема тој право да ми се меша во животот. Направив голема грешка, не требаше ниту да почнам со него, ама ете неможев да го заборавам, можеби сеуште го сакам, но сега тие чувства се оладени, бидејки сега во мене постои гнев, омраза, лутина. Најдобро ќе биде да кажам на неговите да го однесат на психијатар, ова е сериозно психичко пореметување. Инаку имам 19 години. Неможам да ги погазам моите родители поради еден кретен. :(

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Дефинитивно ти да разговараш со неговите, а и сонего сериозно ова се глупости што ти ги кажува, а мајка ти ќе те разбере т.е ќе мора да те штити и не се плаши ништо не си сторил страшно, си зе заљубила, дешава се :inlove:;) нема зш да ги разочараш.

13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Обично не практикувам да поставувам тука прашања за врската ама овај пат добро би ми дошло објективно мислење. Ќе ве замолам за разумни совети од луѓе кои биле во сериозна врска, а не површни трескања и 'скарај му се' за тоа и сама знам.
    Во врска сум 2години и 8 месеци. Во глобала е океј врската, има љубов и доверба. Ама дечко ми се однесува крајно незрело во последно време. Од летото кога имавме некакви проблеми па наваму буквално ме зема здраво за готово. Ми се чини дека е премногу сигурен во мене дури ми има речено дека немам сила да му се скарам. Знај дека го сакам и си го крена егото. Никогаш не сме си правеле проблеми за излегвање со другари, не сме постојано заедно се е умерено. Но тој иако за брзо ќе прави 24 се однесува како да има 14. Се инаети, ми игра мајтап кога сум сериозна, кога му кажувам што ми смета добро добро само вели и после пак е исто. Треба да ја направам големата за да смени нешто. А од друга страна кога се оддалечвам ме бара одма, нежен е, сериозен, разумен и после пак. Сериозно мислам дека тој мисли дека јас умирам по него и не можам без него итн. Го сакам многу да, ама не планирам да трпам се и сешто од него. Последно се скаравме нешто и му реков дека ќе размислам дали сакам да продолжиме. И нормално ми пиши ме бара ама моментално е на игнор. Ми смета таквото детинесто понашање и фактот дека недоволно ме цени.
    Имал некој сличен проблем?

14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Па следен пат договарај се за сигурни. И кога веќе лажеш дома однапред смисли што да излажеш па излези, опцијата да чекаш твоите да си легнат па да излезеш некако не ми се допаѓа, зошто секогаш постојат шанси да те фатат. У осталом, и да ги излажеш можат да те фатат ама барем ќе го поштедиш дечкото од мрзнење сам на ладното.

15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Не може човек да се нарадува дека го сакаш хахахха таков си е типот ми се чини нема лош намера едноставно се зеза, а те сака бе,мила. Играј си и ти со него инати се малку,контрај се онака на шала :) поинтересно здравје :) мислам дека грешиш околу ценењето.

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Draga sandra jas sum imala vakov problem ako moze da se narece i smetam deka istiot se dolzi na toa sto deckoto ili pocna mnogu da te saka i preslobodno se cuvstvuva so tebe, ili pa ne e svesen deka moze da te izgubi. Ako prodolzi vo idnina da se odnesuva taka reci mu deka ne si dete i ne si dolzna da go slusas i deka nema da ostanes ramnodusna. Te testira dali mozes da mu se skaras, ocigledno se plasi da ne te izgubi :)

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    ^Мене не ми се допаѓа делот за мајтапење кога би била јас сериозна, другото ми е океј до одреден степен. Сепак мислам ако не помага разговор, советот на @Outlook е баш таман и наместо, дај му малку истото како и тебе, па потоа уште еден разговор кога и него нема да му падни убаво :lol:
    Исто како @pupi.girl мислам дека вака се однесува зошто е многу опуштен со тебе.
    @s1a1n1d1r1a1

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    @Outlook @pupi.girl @theowndemon
    Луѓе ама бре претерано е.
    Јас го прифаќам дека е таков, дека мајтап игра цело време и океј е тоа. Ама пример знај што ме нервира и намернооооо намерно ме нервира. И се смеј. Како зелен. Па не е толку забавно кога имаш некој проблем и му се доверуваш на личноста што треба да ти е најголемата поддршка и тој се мајтапи и смее. Сто пати за тоа се имаме скарано. И плус не можиме да решиме никаков проблем друг заради неготовото однесување.

Пример. Сега сме скарани оти дечкото не ме вика со него да одам никаде. На име кај брат му ме викна мајка му тој не, на коледе некни не ме вика со него, со другарите не ме вика онака некогаш со друштвото. И јас му викам сакам да одам со тебе значи не сум нападна не му забранувам ништо само сакам како и сите женски да сака тој да ме вика со него за празници за дешавки и така натаму. Тој наместо да ми кажи што е проблемот, да разговараме се инаети до крајни граници и сега сум сериозно дојдена до таму да размислувам дали јас имам иднина со овај човек.

Стварно мисли дека не можам да му се скарам. Така ми се однесува на моменти препотентно. Јас еднаш му викам нешто се карам со него му викам ќе ти се скарам свести се, тој ми се смеј ми вика ти немаш сила мене да ми се скараш. И сега ајде ќе докажуваме кој колку има сила. Оти имам сила да му се скарам и тоа при крај ми е берењето на силата.
    Сакам да му дадам до знаење дека не сум врзана за него, дека можам да му се скарам и дека ЌЕ му се скарам ако не се заозбили и ако не почни да ме цени како девојка.

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ako ti bil prv intimen partner moze da se osuduva i taka da zboruva. Ako drug pat se smee dodeka mu kazuvas nekoj problem eden samar jak, da znae deka ne si ti bilo koja pa da se odnesuva kako so saka. Ako sakas da mu go dokazes toa izleguvaj si so drugarkite i ne go vikaj na takvi nastani ako ocekuva da go viknes. Pravi se kako da ti e seedno, ke go fati panika, pa ke vidis togas dali ke se smee kako zelen :)

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Човек да ви позавиди на младоста и убавината на лежерноста во врските, радоста и зезањето хахаха ама твојов почнал да претерува, едно да знаеш многу е интерсно кога човекот што го сакаш имаш моќ да го изнервираш и одма да го насмееш хаххаа нема поубаво од тоа :) играј го малку и ти него де, што го жалиш хахах А за ова другово како тој тебе така ти него, не го води никаде со тебе и што ќе се жалиш ти нека се жали тој. А да го оставаш сериозно ми се чини не е ок кога си го сакаш и те сака.