Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    @pupi.girl Прв ми е и сериозен дечко и партнер. Јас мала бев на почетокот од врската 18 и не бев воопшто искусна и нормално залетав. Ама многу слобода си зеде. Ме нервира со тоа што мисли дека што и да направи јас нема да му се скарам оти го сакам. Не е така. Ајде сега јас треба да го игнорирам да се карам за да му текни дека ме цени и да ми посвети внимание салам. Со шамари си немаме.
    За нова година исто така ми рече ќе ти кажам кај ќе одиме со другарите ако сакаш ела. Молам?? Арен??
    И јас му реков не фала. Со 4ца мажи на нова година сама не седам ќе си одам со другарките. И на крајот се јави тој дојде со другарките мој и со уште еден пар. Значи кога ќе се најди во тесно знај како треба, ама цела врска со молење ми се смачи.

@Outlook Пред некое време имав сериозен проблем здравствен. Многу се уплашив. И му се јавив да му кажам и одма на мајтап врти мислам не сфаќам дали му е некаков одбранбен механизам или толку не му е гајле за ништо и никој во животот. Многу слобода му дадов. И со другари и со се. И многу доверба не е на арно. Затоа вака сега ќе се нервирам и ќе не можиме еден проклет муабет до крај да истераме од неговите инаети и глупости.

2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Спуштај го на земја принудно :) ќе дојде и тојкај тебе со проблем и ти ставо на hold нека чека и бркај си работа, зезај се, сепак ти најдобро знаеш ако сметаш прекин е решение стисни заби и пресечи па, нек се чуди што го снашло.

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.573
    Твојот дечко мислам дека е од типот на деца кои никогаш не пораснуваат.Преиспитај си ги твоите чувства но и желба и трпение дали ќе можеш да продолжиш со таков несериозен човек

4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @untitled12 мислам дека џабе ти рипнаа сите дека си болно љубоморна.
    Ако добро сфатив тебе не ти смета дека он има инстаграм, туку те лажел дека нема?
    Ако е така, ок е што се љутиш. Зашто некој би криел дека е на инстаграм.
    Е сега ако се нервираш дека имал инстаграм тоа е друга работа и не си во право..што има врска тоа, секој втор човек има.
    Ама зашто да лаже не ми е јасно, тогаш можно е да крие и уште нешто.

Чудни сте ми и вие со коментариве малце...зашто ако се во нормална врска тој да крие инстаграм. Не е баш до неа, туку ко он да крие нешто. Малце е втф.

На XMaN и Nausicaa им се допаѓа ова.
  5. 4848

4848 Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Каде јас напишав дека тој има 36 години? :^)

6. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Ај да речеме ти си уште дете ПА ДА НЕ ТИ СЕ ЗАМЕРИ ама овој дефинитивно е психопат.

7. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    @4848 па колку има де? Што не пишеш? Не си ваљда ти некоја 20 годишна што не ја пуштаат од дома да искача.
    Чим работи тој не е мал, а ти си. Добро ти мислат твоите. Али леташ со паметот можда.

8. 4848

4848 Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4

Мислењата се на место, не велам не, ама јас не напишав дека имам 14, а тој 36.
    Јас имам 17, за некој месец 18, а он 27, за некој ден 28.

9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.714
    Според годиниве што ги има типот ќе ти биде лут некое време да го помолиш малце и ќе ти се смири. Типот не е глупав да те изгуби затоа што му одговара што си млада, ама ти си наивна многу. Имаш 17 години само и имаш врска со 10 години постар од тебе. Зар околу тебе нема некои помлади деца?? Уживај во младоста додека можеш.

10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    11 години се голема разлика. Ти треба допрво да шеташ, да уживаш, да запознаваш други луѓе, да учиш, а тој се тоа го поминал и ќе сака нешто посериозно. Ти уште една цела година си средно, а тој веќе 30 ќе има. Пример може да му текне да ти забрани да се дружиш со тие и тие другарки, или вонредно да студираш или побрзо да те запроси. Тебе ќе ти се шета а тој за деца веќе ќе размислува.
    Ќе се врзеш за толку постар од тебе и ќе се заебеш, ќе ти го уништи цел живот ама твој избор.

На supertoasty, mila1111 и Svetulkaaaaaa им се допаѓа ова.
  11. 4848

4848 Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    10 години и 3 месеци, ама исто е а 10 а 11 разликата е голема.
    Иначе, се согласувам со вашите мислења. Јас со него немам иднина.
    Бевме друштво од 5 девојчиња ама кога разбраа за него ниту една повеќе не се дружи со мене. И во право се. Криво ми е, не велам не, ама ќе стекнам другарки, животот е пред мене.
    За да расќинам со него пресудија и годините ама и други работи.
    Тој има психички проблеми. А и не само тој туку и брат му и татко му и братучед му.
    На почетокот не ми сметаше, ама сфатив дека со таков човек нема иднина.
    Фала ви за советите.

На mila1111, Winter Lady и makgirl им се допаѓа ова.
  12. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Убаво и паметно што си раскинала.Имаш само 17 години ќе имаш уште многу дечковци си се спасила од еден таков психопат.

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @s1a1n1d1r1a1 освен разговор со дечкото јасно ти е дека друг начин за да си го решиш проблемот не постои.
    Седни и разговарај, кажи му дека целокупниот негов однос не ти се допаѓа, не си среќна и не можеш да се пронајдеш на овој начин во врска со него.
    Ако треба некое време и дистанцирај се, докажи му дека не си слаба девојка која што му паѓа на колена за било која работа, покажи свој став и искажи си свои гледишта на работите.
    Ако успеете да пронајдете баланс и копромис во ред, ако не може ете и доволно сте сватиле дека едноставно не сте еден за друг.

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Значи свака ти част само ти ме разбра од сите други ..само ти и никоја ддруга..конечно некоја да ме сваати..ни сум љубоморна ни ништо туку ме боли тоа што ме лаже ајас сум секогаш исрена со него и никогаш ништо не кријам од него дури и ако ми пише некое машко ме додаде абе се му кажувам...а он такан д ами направи а за она што велиш се лутам оти има инстаграм = не . не си ме разбрала не се лутам за та и јас си користам нонстоп сум активна си објавувам слики и ред др работи само ме изнервира тоа шо ме лажеше цела година само за да ме контролира а излегоа еден куп кавги за глупости дури и се колнеше дека стварно не го користи а уствари го користел...па и секој ќе воочи дека користи бидејќи цело време бројката на следбеници и оние што ги следи варираше... и да можие за инстаграм,глупосст за нервирање ама сепак е ЛАГА .. а лагите се оние што не ги сакам ама тоае.... затоа сменив мислење за него и искрено не ни му верувам као порано а сега коа ќе откријам нешто др ќе му се скарам посекако .. па колку и да сме оделе време.. а сигурна сум дека има уште нешто ..

15. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Abe trgni od toa deka stom go ima veke sigurno ke go koristi, ako ne go koristel ke go izbrisel neli e taka? Moe mislenje e deka toa sto ti vikal deka ne go koristi ne trebalo da go sfakas tolku zdravo za gotovo, i sega nemase da si tolku iznenadena :)

16. aleksandra7

aleksandra7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Девојки ми треба ваша помош..
    Вака сега бендисував едно машко и една другарка ме запозна а пред тоа едно девојче што не се поднесуваме и таа го бендисува кога дознала и веднаш му кажала и цел клас знае дека го бендисувам сега машково од кога се запознавме кога ке се видиме ми вика здраво добро океј сето тоаа.Арно ама пред некој ден ми пиша еден другар негов со него што учи дека и тој ме бендисувал.Проблемов е што цел клас знае дека го бендисувам и сега ме носеа кај него не остава заедно на само и дури и овој вториов што ме бендисувал и сега ми пишува те сакам.Стварноо не знам како да постапам машково велат било окејј ми изгледа за стабилна личност но незнам немам некои емоции за него и не би сакала да го повредам а сепак не би сакала да му давам лажна надеж..А со типов што се запознаввме добро ни оди и сеа не незнаам како ке реагеира кога ке дознае дека и другар му ме сакал..
    Фала се надевам ке ми помогнитее :)

17. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    hmm abe znaeh kako ne sum i do tolkava mera iznenadena potsvesno se somnevav ama zoshto da mi pravi taka..mene toamie..jas sum za se iskrena so nego nisto so kodovi ne mu pravam direktna sum a on... ama toa e

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Секој човек е различен, јас на пр. тешко дека се би му кажала некому, многу зборувам ама или не е докажано или едноставно премолчано, од секогаш било тоа така кај мене, независно од возраста, некои работи ни мојата другарка ни маж ми, дечко ми и сл. нема потреба да ги знае. Тоа или еден вид заштита или ... не знам точно да дефинирам, едноставно до таму е границата. Ти премногу си се отворила, а тој не и тоа за нет и сега се чуствуваш повредена или изневерена, а тоа можеби и воопшто не е така, посебно ако е тип на човек како мене, ете јас не сум маж на пр. ама таква сум.

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Не е проблемот во разликата, проблемот е во неговата разлика во однос на самите години со паметот што го носи.
    Според сево ова што го кажуваш најубаво би ти било да ја чукнеш главата и да размислиш што правиш а пред се што ќе правиш во идина. Сепак од грешките се учи, се созрева и се станува возрасен и оформен лик.
    Кај некои нит ова не пали.. се е до човекот, до паметот, до начитаноста, до самата околина и пред се во трудот кој што се вложува со самиот себе си.

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Ако ти е криво оди некаде и исправи си го.
    Не барај одговори и не поставувај прашања на народот, бидејки никогаш нема да можеш да ги промениш луѓето наоколу, единственото решение за промена е кај тебе, промени се ти за да луѓето се променат спрема тебе.
    Тука барај го решението на било кој проблем.

Дал дечкото те лажел, шпионирал, мамел итн не е повеќе важно, важен е делот каде што ти треба да разбереш дека едно нешто кога пукнало некаде толку интезивно и длабоко нема никогаш да се залепи, а поготово нема на овој начин како што се поставуваш ти.
    Најубаво раскини му и влечи поука од сопствените грешки, не знам колку можеш да ме разбереш што ти зборувам, но барем потруди се.. човек се формирира и созрева баш на начинот каде што го боли најмногу.

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.