Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Да му кажела дека го сака?
    Абе ајде, и што ќе постигнеш, ќе избега од тебе, или ќе ти напраи муабет ако може да добие нешто од тебе зашто да не го искористи тоа, а тоа дека ќе ја остави девојката со 1 година врска тоа малце тешко... поготово не па за некој што го знае толку кратко, а може и многу лесно да те излаже дека престанал со девојката и да се занимава со тебе додека не дојде таа тука или тој кај неа.
    Биди си блиска со него, дружете се, но прво почекај да раскине со девојката немој ти да бидеш причина 9т.е. мислам дека не ни можеш да бидеш) , можеби ќе раскинат во брзо време па ќе бидне нешто меѓу вас, за тоа време искористи го да се приближиш со него како другарка, само така можеш да добиеш почит и се околу него.
    Поздрав!

2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Не мислев дирекно да му каже ТЕ САКАМ САКАМ ДЕЧКО ДА МИ БИДЕШ ко децана мали, него прво од околу да дознае дали ја сака девојка му ,дали сака да биде во таа врска ,дали би можел да биде со друга.. нешто во тој смисол.А доколку види дека има шанси тогаш да му даде некакви знаци.. да му се пушта едноставно!мислам дека за да му дадеш на знаење на некој дека чуствуваш нешто за него не е единствен начин да му кажеш те сакам ;) ...може и тој баш чуствува нешто за нејзе никогаш не се знае...
    како и да е Кој не ризикува неможе да добие ;)

3. mar17

mar17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    108
    девојки само да ве известам дека му раскинав и сега се чувствувам подобро воопшто не ми недостига,и сега се врзувам со еден :D а за него разбрав дека е во депресија хихи :) фала на советите бацка ! :) :)

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мило ми е Мар. Како бившиот до тебе не ти треба. А и гледаш, не е толку тешко да се преболи и заборави. Ако се сака се се може :!:
    Поздрав и се најдобро, ако затреба пак совет тука сме ќе помогнеме :hai:

5. sweety18

sweety18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    jas ne sakam da bidam pricina za nivno raskinuvanje...ednostavno ako toj saka da se skara so nea neka si se skara....samo prasav za sovet dali da bidam trpeliva i da 4ekam da se skara (ako ne se skara izvesen period da go zaboravam) ili uste sega da si baram sreka so drug....nasite temi na muabet se prijatelski...ne pravam muabet za negovata vrska...mislam deka ne treba da mu se mesam....ako saka da raskine sam da go napravi toa a ne jas da bidam pricina i ponatamu da se pojavat nekoi dopolnitelni problemi...

6. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Според мене треба да почекаш прво да видеш дали таа врска што ја има тој е озбилна , дали ја сака итн.А ти ништо да не му кажуваш ,бидејќи он сега е забранет за тебе си има женска. Размили :!: ако тој има женска ,а флертува со други така да и ти ако бидеш со него значи и со тебе ќе постапува така :worried:

Мој совет е да чекаш да видеш дали тој со таа девојка ќе расчисти дали ќе раскинат без ти да му признаеш дека ти се допаѓа , а во меѓувреме онака општо , другари може да сте.

Позз

7. sweety18

sweety18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    fala mnogu skyAngel sto me sfati....tokmu toa ke go napravam...celo vreme razmisluvam i resiv da cekam i vremeto samo ke si kaze...ako se skara imam otvoren pat....a ako prodolzi so nea ke ostanime drugari...:)))

vi blagodaram na sovetite...

8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Се ќе биде како шо треба да биде, точно времето ќе покаже.

Се најдобро :* :* :*

На sweety18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Девојки неможам да ги сфатам момциве. Има еден момак се читавме на фб долго време и се запознавме пред два дена и тие два дена бевме постојано заедно. Синоќа откога се разделивме пак почнавме муабет на фб и ми вика знаеш многу сакам да пробам со тебе, ама јас ќе одам на пат година дена, ќе се вратам на месец и пак уште една година. Ако направиме нешто ми е да не ти биде тешко, да не сакаш врска. Му одговорив дека двајцата знаеме дела врска е не е можно, бидејќи сме од различни градови, а тоа што се плаши за мене, да не е всушност дека се плаши за него. И таков па и јас не сум од камен, ако бидам со тебе знам дека нема да биде туку така. И така се испокаравме, му реков како јас не барам врска, па и не ти реков муавај ме, ти почна со муабетов, а и ако имаше нешто меѓу нас тоа ќе беа 2,3 бакнежа и се налути он. Денес требаше да се видиме, го немаше цел ден и ми се јави околу 8 дали сум со другар му , му требал, па што не му се јави него и после ми се јави околу 10 да се видиме кај сум за по 5 мин да ми пише дека неможе да дојде гости ќе имал. Сега ми пиша кога че си одам и ако сакам утре да го барам да се видиме. Ми беше убаво дружењето со него, ама сега незнам дали да го барам?
    Правев муабет со двајца другари и едниот ми рече дека може не сум му се свигала , па затоа не пробал ништо, а ова било вадење, а другиот ми рече како типов сакал да испита што сакам јас и дека може пошто че си оди од земјава да не му е стварно страв дека че му биде него тешко.
    Ајде Ве молам помогнете ми да го сфатам и дали да излезам утре со него :(

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Излези, помини си убаво, ама немој многу да се занесуваш по него затоа што ќе ти биде уште потешко! Вие сте од различни градови и згора на тоа тој ќе оди во странство. Остани само на мување, ама немој врска, тешко ќе ти биде... Самата кажуваш дека една година нема да се врати. Јас така мислам... А другиве девојки незнам што ќе кажат :?:

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Па тешко и мување, не проба ништо ,а ми кажа дека му се свиѓам и синока муабетов од кај му искочи...
    Од кога се испокаравме после тоа како му било мило што сум му објаснила дека нема така лесно да ми влезе под кожа, па требаше да се видиме, но не. И кога го прашав зошто не дојде, освен што имал гости, го мрзело. Јас мислам ме избегнува сега, и за утре иако треба да се видиме претпоставувам ништо нема да излезе. А баш ми беше убаво со него дружењето.

12. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Јас да сум на твое место ќе му речам дека ќе се видиме и ќе го зафркнам во последен момент како што тој ти направил тебе.Мило за драго.
    Кога ќе те праша зошто кажи му дека ти испаднало нешто а и те мрзело да отидеш.
    Тапчо!Ме нервираат такви машки!

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не го барај, и не се гледај со него, која е поентата кога ќе си оди, а така повеќе ќе ти недостига, ако ти се јави он речи му е ме мрзи, плус размислував за тоа што го кажа, дека ќе си одиш па да не ти отежнувам многу! хаха, секое машко би искористило провод, и да си помине убаво со некоја девојка а овој да не му било тешко после, па добро и да му е тешко ќе помине година дена... мислам дека се вади нешто типов.. :^)

14. kixy

kixy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Devojki se skarav so decko koj mnogu mi se dopaga :worried: mislam deka jas sum vivnovnikot za toa zosto pred da se smuvam so nego toj po cel den mi pisuvase na msn,koga se smuvavme i utreto denta toj nisto cel den,no potoa mu tekna da mi pise i toa " neli ti teknuva da mi pises " i jas na sala napisav ne i potoa napisav zezam se i toj vednas" nema od sega ni jas poveke aj pozdrav " jas uste ednas mu napisav deka e sala toj nisto. i seda ne znam dali da mu pisam prva i ne znam sto za da se pomirime ili da ga ostavam toj prv da bide,zosto ne sakam da go molam :o :worried: :worried:

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    8.793
    Извини што ќе бидам директна,те искористил,па сега не знае како да те откачи и си бара најмала причина да го направи тоа. :(
    Уште по претходните работи кои си ги пишала,дека си се смувала па те оставил сама за да оди со другарите се гледа дека типот не е сериозен,не сакал никаква врска.Немој повеќе да му пишуваш,а камоли да го молиш или нешто слично.Мала си уште,ќе дојдат други типови.Рачунај го овој како голема грешка и чао пријатно.
    Многу ми е жал што излегло вака,но ете...Животот е таков,машките се големи бебиња и кукавици.Никако не ми се нервирај и откачи го крајно.Поздрав :*

16. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Здраво девојки, сакав да ве прашам за совет! Мојата врска моментално се одвива добро! Но како и секогаш има нешто што потајно ме мачи! Кога разговараме со мојот дечко, тој е многу оптимист околу нашата врска, и веќе градиме една сериозна врска! Ме мачи на што ли мисли, кога ми вика, што и да биде и да се деси, само сакам да си со мене, да бидеш покрај мене, само тоа го барам од тебе!...Позз :*

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    11.223
    Па ,штом така вели значи и тоа го мисли.Ти можеш најдобро да осетиш дали е искрен,но сигурно многу му значиш,па затоа вика било што и да се случи ,заедно да сте.

Не се секирај и измачувај со непотребни мисли.Уживај си во врската,штом ви е убаво само напред.

Секое добро :)

18. delfin009

delfin009 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    tajna vrska

epa vaka imav dolga vrska no zavrsi so los kraj on trgna po los pat i morav da se otrgnam od nego pocnav da se gledam so eden prijatel no vrskata ni bese tajna zaradi mojot bivsi se gledavme edna godina i se bese dobro no postepeno pocnavme da se odalecuvame od seksot no nikogas ne prekinavme da se slusame i gledame nenadejno stanavme dobri drugari i sega seme pobliski i od porano sekoj den sme zaedno on ide kajme jas kajnego no samo drugarski se sto sme pominale dodeka bevme zaedno nikoj nisto ne spomnuva neznam i samata zosto taka ispadna nenadejno doznav deka se slusa so edna zenska no taa e mazena ima i dve deca no nikoj ne znae samo jas a on ne znae deka doznav neznam kako da postapam dali damu kazam ili ne drugarski a nie prodolzivme da ziveeme drugarski se sto se sluci megu nas ostana taka nedovrseno ni on nesto spomnuva ni jas nemozam dago svatam iskreno sto saka

19. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Значи денес бевме излезени јас и он. се нешто се каравме а и последните денови се на кавга ни оди тој утре заминува на факултет и се враќа после две недели, сега ме испрати до дома и не ни ме бакна ни ми рече дека ќе му недостигам НИШТО . Во дилема сум дали да продожам со врската да ставам пауза да се среди се или да да ставам крај на оваа врска? а во врска сме 2години , али љубов со сила не бидува, а го сакам многу знам тешко ќе ми биде ако раскинам ама нема да си а мачам душичкава ? вие што мислите , ќе постапам ли правилно ако раскинам или? Ви благодарам Феминки :*

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа штом ќе го нема 2 недели ќе имаш време таман да си ги средиш мислите, а и тој. Ќе бидете одалечени еден од друг и ќе сфатите колку си недостигате, но ако ништо значајно не се промени не ти преостанува ништо друго, секој си има такви периоди кога не му е до ништо и сака да е сам но не е во ред тоа да трае долго и ти да го трпиш тоа, почекај смири се, имаш време 2 недели отсуство, размисли дали би сакала да си со него ако продолжи така, не заслужуваш некој да е рамнодушен со тебе кога од друга страна некој чека за да те опсипе со внимание и љубов. :*