Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Девојки,дали се имате најдено во ситуација дечкови да ви каже дека треба да вежбате за да го стегнете газот..?

На blueberry93 и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  2. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Не знам колку ви е сериозна врската, но јас со дечко ми секогаш се зезаме така... Му кажувам тој да вежба за стомачни, тој ми кажува да вежбам за нозе и сл... Не го сфаќам тоа како навреда...зависи на кој начин ти кажал тоа ...

На blueberry93, SnowQueen17 и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Да, ама кога почнав да идам у теретана, зажали. Многу згодни мажиња и инструктор имало :D 8)

На Zeynep, senza.parole, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  4. sweety-bube

sweety-bube Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво, нова сум на форумот и се надевам дека ќе ми помогнете. :)
    Со дечко ми сме во врска скоро 3 години, и он доаѓа некогаш кај мене и јас кај него. Е сега нели периодот слави имаше и они дома има слава и он ми вика мајка ми ќе те викне да и помогнеш оти не можела она се сама, и му викам ок. Отидов и помогнав додека немаа гости, после дојде сестра и и она ами вие ќе одете во другата соба не во таа кај што седеле гостите. И ок нема проблем отидовме во другата соба, ама тоа не знам беше како договорена работа. На дечко ми ништо не му спомнав си молчев. Ама мене ми падна глупаво дека он кога и да дојде на слави дома кај мене моите не кажуваат одете во другата соба, гостите се сите гости ама ајде де. И според мене испаѓа дека кога му требам ај ела помогни после оди да не те видат.
    Што мислите вие за ова, јас размислувам да му кажам на дечко ми ама не знам како ќе реагира оти сепак нема да оди против неговите.

5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    @Snow-Queen јас сум се нашла во таква ситуација ,и нормално почнав да вежбам , и плус си имав и поголем број на дводворувачи ;) ништо лошо!

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Може сакала да каже младите во една соба, а постарите во друга соба.

7. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Зошто те сака, кратко и јасно. Машките се свесни за нашата женска уста и какви работи можеме да изнакажеме кога сме нервозни :) човекот те сака, можеби гледал иднина со тебе и поради тоа несака да те изгуби заради некои лоши зборови што си ги кажала

На mikser му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Не му кажувај ништо на дечко ти, тие му се родители, така да ако несакаш караници и слично подобро да си ќутиш, ај што ќе се расправаш со него ќе се расправаш ама дечко ти може да каже и на мајка му дека си им замерила па може и да те замрази, немаш потреба да си правиш непријатели, ти најдобро си ги знаеш какви се луѓето и ако се чуствуваш искористено нареден пат кога ќе те викне за помош кажи дека имаш обврски

9. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Како да не му кажуваа?:o
    Денес не се појавувај пред гостите а утре што? Ќе ја претстават како слугинка?:^)
    Ајј те молам најдобро е да си зборни со него,сепак тоа е важно.Ако на мирен начин му објасни ако ја сака вистински ке ја разбере нема зошто тој да се кара со родителите.Утре други ден тој треба да се жени да створи семејсто и на женатаа ли така да прават и на децата а таа да молчи и трпи ? Додека молчи можи полошо да биди нека разговара дур е железото врело ...Со мирен разговор се може да биде

На kjukli, JustFun, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  10. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    352
    @sweety-bube Грешката е твоја. Можеби моево мислење е погрешно, ама јас мислам дека ти не си им официјално снаа, се уште си му девојка така да треба да им бидеш гостинка таму а не да и помагаш. А за тоа што го рекла не е нешто големо за да му ја мислиш.

На kjukli, Waka-waka, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Rose душо да не е снаа таа али сепак тој и е дечко и одат 3 години како што прочитав,што не се малце.
    Добро можеби како што и кажа @buba4e89 рекле во тој стил малдите во една постарите во друга соба..али ако не е на таков начин јас мислам дека треба да разговараат,ситоацијава може да премине и во полошо...сепак таа си знае:)

12. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    352
    Да, тоа за младите во една соба а постарите во друга и јас се согласувам, можеби жената така мислела. Ама колку и да им е долга врска сметам дека се додека не е официјално снаа нема што да им помага. Ама добро, тоа е мое мислење. :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Па добро сакала да се покаже пред мајката, постапката на сестрата е лоша. Може девојката лошо протумачила.

На Svetulkaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Незнaм штo му е... вo пoследнo време не ми кaжувa штo сaкa...штo не сaкa... немa никaквa живoст вo негo мислиш...
    Пoрaнo велеше сaкaм пуцa,сaкaм вo Милaнo... oвa сaкaм тoa не ..a сегa... ништo
    И му велaм вaкoв беше тaкoв беше и ми пише сaмo сaкaм се :D
    Ccccccx

15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

На black-angel и kjukli им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.943
    @SnowQueen17 јас не би се навредила. Реално сакам да знам шо тој мисли за мене, ама и уз мајтап често се смејме за тоа - „оди море вежбај ко свиња се напрај“ - муабети и се чисто на смеа. Како шо кажаа повеќе членови погоре, зависи во кој контекст е кажано и како вие стојте еден спрема друг.
    @sweety-bube а дечко ти кај е во цела ситуацијата? Во другата соба со тебе или ...? Искрено, јас не сум тип шо сакам да бидам во соба со многу непознати лица па свеки да ми речи да одам во другата соба со помладите/ брачедите негови, абе ќе скокам јас од среќа. Вервај ме. Ама тоа е индивидуално. Битно е дали и дечко ти е со тебе во ситуацијата или тој е во другата соба зошто мислам дека би било добро да одите во пакет, заедно во поглед на собите.
    @SunnyGirl2 да не е нешто уморен?
    Лично јас кај дечко ми забележав две крајности или е превесел или неможиш збор да му извајш. Се тоа зависи колку е уморен. На почеток на врската излегувавме према тоа како тој стануваше па беше секогаш свеж. Потоа почнавме да се орјентираме према тоа кога одам јас на факултет, па имаше денови како шо викаш ти, да е уморен, да нема никаква живост во него. Сега од кога почна на работа имам неколку саати после работа дур е океј ама нели се се трпи, океј е, нормално е.
    Види и тој да не е нешто заморен, да не има некој проблем, да не го мачи нешто шо така наеднаш тоа живото од него го нема веќе.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweety-bube

sweety-bube Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    @Svetulkaaaaaa @R.o.s.e Да, можев да им кажам дека имам обврски и да не одам, но таква сум не можам а да не помогнам на некој кога веќе знаев дека и треба на жената помош
    @theowndemon прво бевме во собата кај што беа сите и после отидовме во другата соба

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Се зависи од тоа каков однос имаш ти со неговата фамилија и пред се како тој те поставил пред нив, може тука само и единствено дечково е крив во целата ситуација отколку неговата фамилија.
    Не знам каков ви е односот и колку живеете со неговата фамилија да така сувишно би било да се коментира и претпоставува.

На kjukli, Svetulkaaaaaa и s&s им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.943
    Јас мислам дека се додека ти одиш во пакет заедно со дечко ти нема никаков проблем. Нели ако и тој не е таму, биди ти каде што е тој.
    Ќе се среди :l:
    Ако навистина многу ти смета, тогаш кажи му за тоа на дечко ти па нека има на ум за некој следен пат да им навести на родители дека тебе тоа ти смета и дека не би сакале да одите во другата соба или било како.

На Svetulkaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweety-bube

sweety-bube Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    @theowndemon абе не би ми сметало толку да седам во друга соба со него, колку што се чуствував непријатно,значи свесна сум и сама ќе одев во другата соба а не требаше да ми нагласуваат

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.