Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. clen1

clen1 Истакнат член

Ne gi sakam zatoa sto sakaat da ni ja zemat drzavata, ne sum naiven kako vas.

Yeeah likes this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

вака коа ке застанеш покрај некој на челото му читаш дали е муслиман, христијан, евреин...? замисли треба крв да примеш од некој, само еден муслиман ја има крвта шо ти одговара, ке одбиеш?

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Зашто така го напаѓате детето? Мене мајка ми и татко ми ми рекоа тој што ќе ми биде дечко,маж без разлика,дека мора да биде православен христијанин,да верува во господ. Иначе немале да го прифатат и било многу комплицирано.И моите се големи верници,а и јас исто така.
    Значи тебе она ти возврати? Бевте во врска па ти дозна дека била заедно со Албанец или како?

Artista and clen1 like this.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Еве јас сум муслиманка, и можеш слободно да си ја земеш државата , секако од оваа држава ништо не бидува.и не размислувај толку плитко ..
    Поздрав

5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Друго е да си ја сакаш твојата вера а да ги почитуваш другите ,а друго е да ти се гади од другите вери или по конкретно од исламот.. Тогаш станува збор за предрасуди и омраза . и не го нападнавме само дискутираме ..

Bender Rodriguez and Sesil like this.
  6. clen1

clen1 Истакнат член

Da, sama mi kaza. Ja vidov deka se pozdravuva i se druzi so drugi maski muslimani i pocnav da ja ispituvam.Prvo ne sakase da kaze ama ja fativ vo laga nekolku pati i mi prizna. I rekov ne sakam poveke nisto so nea. Ama celo vreme ja mislam. Mi pisese poraki, i na fb mi pisese i rekov gotovo, kraj e, ne me baraj. Ama ne mozam da izdrzam, celo vreme se nerviram zosto.

Kimberly11 likes this.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Што му се фрливте сите на детево не ми е јасно. Убаво си праша како да ја заборави, а вие за друго се фативте. Негово мислење е дека НЕ треба да има мешање на љубовни врски помеѓу муслимани и христијани. Значи друго е да имаш пријатели од сите вери и нации, а друго е дечко/девојка.

Инаку за да ја заборавиш, ќе ти треба малку време ама многу си млад и верувај ќе имаш други девојки.
    Почни да зборуваш со други девојки, да си пишуваш, излагај со другари, зезај се на школо, биди весел и ќе придобиеш друга. Гледај филмови, слушај музика, играј игри и труди се да не мислиш на неа.

8. Sesil

меѓу нормален муслиман, образован со добро работно место, фин културен и христијан наркоман, пијаница, простак шо бираш ... или подобро да го поставам прашањето шо бираат твоите

Last edited: Feb 10, 2016
    Nane2356, eloves, Waka-waka and 6 others like this.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Дечкото напиша дека му се гади од девојката затоа што била со муслиман .. Јас на тоа реагирав .. Ако он се гади од таа причина.. Тешко женската негова .

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Епа само да се дружела со нив немало да има проблем ако нека се дружи што има врска тоа,ама ако била во врска со некој друг без разлика на верата а истовремено била и со тебе таа не ти треба,убаво ти кажа и JollyGirl дека животот е пред тебе,а имаш само 17 год има женски да вртиш колку сакаш

clen1 likes this.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ако е христијанка ќе одбере фин, паметен, учен христијанин, ако е муслиманка ќе одбере муслиман со истите тие квалитети. ( и кај едните и кај другите има и такви и такви...не може да правиш таква споредба)

supertoasty and Kimberly11 like this.
  12. Sesil

поентата ми беше дали тоа која вера е, е единствен критериум , не дека у некоа вера нема секакви

anakonda88 likes this.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па да бидеме реални во повеќето семејства во македонија (кај сите вери), може да се каже дека најважен критериум е всушност верата. Да не се лажеме ама така е и кај христијаните и кај муслиманите.
    Може додека се млади да се забавиваат кој со кого сака, ама кога ќе дојде време за посериозно тогаш се гледа што се бира.

14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Нека си бира он од негова религија , но треба да ја почитува другата.. Неможеш да кажеш ми се гади од девојката што била со албанец .. Јас така дечко ми неможам да го смислам ако го слушнам да го каже тоа за мене несакам да го видам ... Барем јас ги почитувам туѓите религии .. И доволно ја наполнивме темава со офф топици .. Поздрав

eloves, Zeynep, MilaP and 2 others like this.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

image.jpeg

Јас го сакам своето,ама го почитувам туѓото. :)
    Поздрав и до тебе,се најубаво. :)

Artista and ANGIE1 like this.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@giannna Безразлика дали ти се допаѓа, ако мислиш дека ако излезиш со него после тоа тој ќе те остави и ти не си спремна на тоа - не се обидувај. Ако си способна да ги контролираш твоите емоции и да се спротиставиш на чувството кое те тера да одиш со него и ако се задоволиш само со еднаш, два пати со него - тогаш оди.
    @MyKingForever Дали тој те изневери во првиот обид? Тој дел не го сфатив. Ако те изневери, океј, зошто раскинавте вториот пат? Мислам дека на толку раскинувања ако врската не е доволно цврста ќе пукни тиквата негде. Ако тој не те изневерил, а ти му се качи на глава, тогаш му пукнал филмот и е незаинтересиран сега. Буквално му прекипи. Од друга страна можеби навистина имал работа и не бил дома во тој момент, а можеби и те лажел. Место да се карате јас мислам како двајца возрасни да седните и да зборувате зошто цело ова мислење ми делување многу несериозно со тоа сад ме видиш, сад ме невидиш.
    @clen1 остави ја, не ѝ го загорчувај животот со твоите мислења зошто секогаш ќе ѝ дофрлаш за работи кои не ги згрешила, а се грешни во твоите очи. Накратко, АКО ја сакаш, тогаш мислам дека можиш да прифатиш дека сите сме грешници и дека грешиме и ако тоа ти смета безразлика ако ѝ „простиш“ (за нешто шо направила пред да биди со тебе... е тој дел ме нервира најмногу, кога се лутиш на партнерот за нешто шо направил/а пред да биди со тебе), ако продолжи да те мачи, ако ѝ префрлаш на секоја кавга за тоа - остави ја жити се, остави ја, заслужува подобро.

17. clen1

clen1 Истакнат член

Денес ми беше малку подобро мене. Вчера бев многу лошо, не можев да јадам и не можев да спијам. Многу ми е мака зошто мораше ваква да испадне. Се надевам дека сеуште има девојки што не биле со муслиман и не сакаат да бидат со муслиман. Јас никогаш нема да прифатам таква да ми биде девојка. Тие девојки си прават лошо себе и на сите нас.

Yeeah and justin4ever like this.
  18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Толку млад а толку огорчен , ах бре деца ве изеде пропагирана политика :x

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Ostavi ja devojkata,so tvoite osudi ne ja ni zasluzuvas.
    Kade otide svetot...

20. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

пиши му ти :) ќе видиш како се однесува и по тоа ќе заклучиш дали е оладен од ''компликациите'' :))