знам како ти е, со дечко ми мнооогу пати имаме минувано низ ваков период и да, јас баш како тебе размислував, го чекав да пише он и успеваше.. е сега не знам кај вас како е, али мислам дека нема потреба да го чекаш, овие изгубени денови ќе ви се и на двајцата и да направиш ти прв чекор не е ништо срамно сепак како сакаш..
Здраво девојки...Ве молам за било каков совет. Заљубена во еден дечко, со кој што сме само познајници и ништо повеке од тоа. Јас почнав прва да одам по него , знаеше дека го сакам и се тоа изгледа многу го издигна во облаци , при при што на крај следеше и исмејување од негова страна. Многу ме повреди. Не помина многу време тркалото се сврте , е тогаш тој почна да трча ко луд по мене а јас го одбегнував.Иако уште го сакав, му бев толку гневна за сето тоа и сакав да му вратам за се , па без разлика на се истерав се до крај, Му покажав и докажав дека не го сакам повеќе и дека нема шанси повеќе со мене.Се понашав скрос исто како што се понашаше и тој со мене на почеток. Потоа се вмешаа и трети лица овде , кои имаа доста влијание врз неговото однесуванје понатаму. Пробуваше на различни, исмејувачки и какви не начини да ми привлече внимание ( . Ништо и од тоа, не му успеа. Во мегувреме тој си фати друга и беа заедно подолг период. .Иако беше со неа, пак на некој начин ( добар или лош) пробуваше да допре до мене и до ден денес. Се прашувам што сака, зошто уште се замара со мене а е со друга толку време ???! Пред околу 2 недели дознав дека се раскинати (сега се само пријатели ) , а причината која била не знам. Девојката за тоа време се фатила со друг, а ТОЈ сега остана сам . Последнава недела се понаша буквално ко ЛУД - а тоа е поради тоа што женска му е сега со друг., едноставно не го фаќа место. Деновиве го нема жив никаде, изгледа не може да поднесе сето тоа . Одговорот на неговото понашање е претпоставувам - си ја сака девојката. Целиот проблем е во тоа што јас сеуште го сакам, премногу, и неможам да опишам колку многу ме боли ова што се дешава моментално. .Иако пробував да се оддалечам да не мислам не можам пак се навракам назад, едноставно зависна сум од него. Некое чаре, совет некој?? Знам дека вака не можам да продолжам./.
@emmacool Сигурно сакаш да си со ваков дечко? Го сакаш да, ама самата си кажа каква е ситуацијата. Мислиш би била среќна со него?
‘ Се прашувам зошто не можевме ние давјцата никогаш да воспоставиме убав однос како што тој имаше со сегашната девојка? Каде е грешката и во кој? Се сакавме еден со друг а никогаш не бевме заедно. . Зошто и до ден денес доаѓаше во моја близина а е со друга толку време ? И јас се гледав со друг во мегувреме и пробуваше да ме раздели од него. Зошто не се смири покрај девојката ? Зошто пак сега му е криво што таа е со друг? Стварно не можам да сватам . Колку и да не сакам срцето е посилнно од разумот. Не можам и не знам како да се помирам.
Ја знаете ситуацијата Кога после 4 годишна врска ке сретнете личност што премногу ви се допаѓа и ке се допишувате 5 месеци бидејќи и тој има излезено од долга врска,а не сака да брзате. Ќе ви даде толку многу надеж и баш кога ќе треба да се вратите во Мк ке ви рече дека уште ја сака бившата и се надева на неа, иако таа му раскинаала бидејќи и здосадило и сакала да проба како е сама. А мене ми кажува како сум многу добра личност, му се допаѓам и дека некогаш ке му биде многу покриво од сега зошто вака постапил со мене. А јас незнам дали тражам совет од вас или само сакам да споделам колку многу ми е тешко! Многу тешко...
Ќе ти биде подобро да земаш повеќе да учиш зошто ќе ти требат оценки за на фак. Уште 17 години имаш а имаш таква омраза во себе,чудно.Да не се исплаши од нејзиниот бивш ? Шала на страна,ако ти се гади од неа,остави ја насила ништо не бидува,не и го троши времето на девојката.
Сигурно и не купуваш од муслимани. А и сигурен сум дека бегаш од нив 10 метри. А мислам дека и на Бит Пазар не идеш. ТВ најверојатно не гледаш затоа што се плашиш да не се избаци од некаде некој муслиман и да побеснеш и да испаничиш. Не ти е ни тебе лесно со тој памет. Фати учи, матура полагате у Мај.
@emmacool Едноставно, некои луѓе воспоставуваат еден однос, други луѓе воспоставуваат друг однос и тоа е индивидуално. Вие не сте можеле да имате однос каков што ти замислуваше, но тој можи со сегашната девојка, така да можеби и ти ќе можиш со некој следен. Само љубов не е доволно. @S.o.F.i ти дал лажна надеж? Дали често зборувавте на таа тема и можеби некако ти споменал за бившата? Како и да е, надежта последна умира, а и самата ете велиш дека не е лесно да заборавиш бившиот после долга врска и можеби сеуште му треба малку време, а штом се надева сеуште на бившата можеби му треба малку повеќе време.
вие ако сакате да ве влечат муслимани, јас не сакам да држам таква женска за рака и оставете ме на раат. Трета година сум и не полагам матура а и да полагам матура не е твоја работа.
А како да те оставиме на раат кога прв доаѓаш овде се жалиш, вакви ти биле муслиманите, онакви ти биле. Ако сакаш на раат да те оставиме ич не си требал да почнеш со дискусијата. Кој те терал да се фатиш со неа. Сигурно не ти ставиле нож под глава и те уценувале да си со неа. Ова е отворен форум и овде секој отворено си искажува свое мислење.
Ми се чини дека си многу строг и дека не ја сакаш всушност девојката. Да ја сакаше, немаше да ти биде важно нејзиното минато. Тоа е минато, со причина и таму треба да остане. Што мислиш, да си бил на нејзино место, да си бил во врска со муслиманка, дали таа ќе го гледала тоа? Ако те сака не, ако не те сакала тоа ќе и било причина за да не биде со тебе. Не е престап што била со некој од друга вера, таа ти верувала и ти се искажала а ти си ја искористил нејзината доверба. Упс, извини тебе ти е гадно да бидеш со некоја таква. Сите сме исти, од крв и месо, не е важна бојата и верата, важно е она во срцето што го имаш. Биди среќен што била искрена, можела да крие а ти да бидеш исмеван зад грб. Сакате мажите искреност нели? Сакате да знаете за нејзиното минато? Човек се сака со маани и со доблести а не заради тоа какво минато имале. СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА САКА И ДА БИДЕ САКАН.
Здраво девојки се мислев дали да го пишам мојов проблем бидејќи не е всушност проблем туку ќе ми треба ваше мислење бидејќи незнам што да правам вака се започнува... Долго време на фб ми немаше пишано некој кој што ми се допаѓа барем малце, има и други што ми пишуваат но ги игнорирам, но пред неколку дена ми пиша еден кој навистина ми се допадна а пред тоа му лајкнував слики а и он ми имаше лајкнато 2-3, јас воопшто не се надевав дека ќе ми пише и јас му вратив и така почнавме да пишуваме но јас секој ден како што му ги гледам сликите се повеќе почнува да ми се свиѓа, проблемот е во тоа што на почетокот ме прашуваше и јас го прашував но ете вчера исто правевме муабет но не ме прашуваше ништо ми враќаше со долги одговори и многу бавно ми враќаше дали јас си правам некои приказни во главата еве денес ќе чекам он прво да ми пише зошто јас ако му пишам ќе се осекам како досадна нејќам да правам некои грешки со еден збор сакам да му го привлечам вниамнието.
Здрaвo ќе ве мoлaм зa сoвет...Не е некoј прoблем aмa aјде... Зaљубенa сум вo aлбaнец и тoј е вљубен вo мене ми имa кaжaнo стo пaти... Тoa гo рекoл и нa другaр ми. Вo истo шкoли учиме и 1 гoд сме(aкo игрa некoјa улoгa.?) Нa фб си пишувaме aмa мн е љубoмoрен... Ми се имa нaлутенo двa пaти. Ми имa бaрaнo мoб. брoј зa дa збoриме aмa не му гo дaдoв, и се рaспрaвaвме зa тoa, ми се нaлути aмa гo смирив некaкo.. Ми бaрaше сликa и ме прaшa зa нa кaфе дa сме иделе му рекoв декa нејќaм(уствaри сaкaв aмa не oтидoв.) И сегa нaјмнoгу се нервирaм зaтoa штo ми се нaлути вo четвртoкoт зa мн глупaвa причинa и тoa: Зoштo сум пишувaлa сo други?? тoест ми пишa еден друг aлбaнец и oвoј видел и oдмa се нaлути ми викa"несaкaм дa збoрaм сo тебе, среќен пaт, чao зoштo ме бaрaш, штo сaкaш oд мене", итн.. А јaс му викaм "ти ми викaш дa не пишувaм сo други, a ти кoјзнaе сo кoјa пишувaш"! и викa сaмo сo тебе.. нa еден другaр му рекoл декa ми е дечкo и декa мн ме сaкa, a пoсле тoa другaрoв гo прaшaл дaли ме сaкa oвoј рекoл се зaебaвa сo мене сaмo, aмa јaс верувaм декa ме сaкa бидејќи ми дoкaжaл сo некoј пoстaпки... a другaрчевo измислувa. Другaркa ми гo прaшaлa дaли ме сaкa oвoј рекoл не декa сум пишувaлa сo други... у негoвиoт чaт сум сaмo јa женскo инaче. И вчерa си идaм и у хoдник му викaм зa глупoсти се лутиш и се смее и ми се нaсмеa некoлку пaти и избегa. И сегa штo дa прaвaм aкo не ми пише дo пoнеделник сегa јaс сaкaм дa излезaм нa кaфе сo негo и дaли дa му пишaм првa пoшo терa инaт и не ми пишувa или дa му кaжaм у фaцa декa гo сaкaм и др.рaбoти...?? У штo сaкa сo oвa дa пoстигне немoжaм дa гo рaзберaм, ми се пoигрaвa сo психaтa...
Deca se pisa pogore 1 god se,znaci 14-15 god. Uzivajte vo srednoskolskite denovi,najubavi se i ne se vrakaat.Dokolku "go sakas" kako sto kazuvas ispadnete na kafe sto ima loso vo toa.
@ProudDirectioner69 Ваков љубоморко не ти треба. Сеуште не сте зрели за нешто посериозно. Занемарувам дека тој е албанец, тој е најмалиот проблем, зборувам за него како поединец. Љубомора не е на арно. Можиш да замислиш да имаш било каква врска, дури и најнесериозна со некој кој е толку љубоморен?
^Таа му е возраста, нормално е да залетуваат по љубов и за нас навидум смешни проблеми да бидат сериозни кога си основно и на почеток од средно.
Не ми е едно јасно. Зошто уште на 14-15 години се замарате со врски кои нема шанси да се сериозни. Симпатии, флерт, мување ок, ама сериозни врски? Само си го кратите детството.