Јас имам премногу другари албанци и скоро сите се исти. Мразат кога девојките пишуваат со други, девојките да имаат другари, малку љубоморат. Тој те сака, ама те сака само за себе. Не сака со други да се допишуваш или дружиш. Дури и би се тепал за тебе.
На 14 год. со еден албанец се мувала, со друг се допишувала, трет го сакала...абе од дома да те знаат преку весник ќе се откажат. И ајде да го оставиме настрана фактот што е албанец, нели сите ќе скокнат немало врска, па и да е македонец/турчин/ром ако има толку љубомора, се гледа дека е неизживеан па ќе лечи комплекси на тебе, зошто си пишувала со друг во гуша ќе те фати а тек друго нешто ако направиш и најважно сепак си многу мала за да се замараш со вакви работи. Убаво ти викаат оди фати книга. Уште од мали си лепите етикети сами, и после зошто така те викаат, или кога ќе пораснеш ќе начекаш некој фин, добар ама запрашај се дали би бил со таква девојка.
Пред се вие не сте за озбилна врска.Уживај во годините сега зошто после ќе неможеш.Како прво тој не ти е дечко за да се лути со кого пишуваш,така ? Само ти си била женско во неговиот чат,абе душо на тие години машките нема на која не се пуштат.Болно е ама вистина е
Јас лично немам ништо против муслиманите. Сум се дружела и израснала со нив. Ама, многу ме изнервира со зборов државиче. Наше е. Татковина ни е. Тука ни се корените. И си ја сакам државава каква и да е. А тоа што луѓето се злобни, државава не е крива. До луѓето е.
Сум имала можност да заминам со семејството, ама уште сме тука. И секогаш ќе бидеме. А за другите не знам, зборам за нас.
За мене ова не е шала. Јас пишав мое мислење и ти ме цитираше демек се правиме патриоти. Не мораше да ме цитираш ако не го рече за мене.
Не е дo тoa штo е aлбaнец, секoј мoже дa биде вaкoв и не е секoј вaкoв, нo еднo прaшaње имaм дo тебе: ШТO БАРАШ СO НЕГO? Не гледaш кoлку е туп, глуп, прoст, зaтуцaн??? Oвa ти гo кaжувaм тебе, a и нa пoрaнешнaтa јaс, зaштo се деси дa губaм време сo еден вaкoв, не бев ни вo врскa сo негo, ни гo сaкaв, a тoј нa сите рaзглaсил декa сум му билa девoјкa. ТЕ МOЛАМ oддaлечи се oд негo и не јa прaви мoјaтa грешкa. Тие денoви ми беa пекoлни и 2015 ми пoчнa кaтaстрoфa, нo сé се врaти вo нoрмaлa кoгa прекинaв секaкoв кoнтaкт сo негo. Јa сретнaв и мoјaтa првa, вистинскa љубoв, видoв кaкo е дa се биде вo нoрмaлнa врскa, a сегa имaм нaјубaви спoмени сo негo. Немaше грaм љубoмoрa oд двете стрaни, си бевме пoддршкa, бевме и љубoвници и нaјдoбри другaри вo истo време, не се срaмевме еден oд друг и имaвме нaјубaви мoменти кoи никoгaш немa дa ги зaбoрaвaм. Зa жaл или среќa, oд ситуaцијaтa и мoжнoстите немaше шaнсa дa јa прoдoлжиме врскaтa, нo не се кaaм ни зa тoa штo бев сo негo, ни зa тoa штo стaвив крaј нa тaa врскa. Вистински дечкo, кoј штo сaкa вистинскa врскa сo тебе НИКOГАШ немa дa си пoигрaвa сo психaтa нa девoјкa му, немa дa љубoмoри, туку ќе и јa дaвa слoбoдaтa и ќе и биде нaјгoлемa пoддршкa вo билo кoјa ситуaцијa. Џекпoт!
Abe kaj zivejs da te prasam sanjicke? Ako zivees tuka vo Mk, kazi mi zosto koga nejkis? Odi si vo tvojata Albania maaalku pogolemka od Makedonija. Inaku imeto kako ime Makedonija sprema Albania e nesporedlivo. Istorija
Немам појма како темава од љубовни проблеми прејде во расправија за муслимани и христијани и за патриотизам. Изгледа се е поврзано со политика денес дури и љубовта. Не знам како очекувате да има толерантност, што мислите дека тоа е само некој документ потпишан на хартија, кога и самите вие не сте, зборам за сите. Преку глава ми е веќе од некои ретардирани ставови како нема да постои државава или ќе ни ја земат. It's time to grow up and face the real problems. Испадна дека и јас го дрвам за политика на темава. Сакај те се, или не. Ваша работа.
Државче по државче, едно по едно и оп шеријат, важно да ве има и да се котите Остајте ме ви реков, со неа немам ништо повеќе, ја отпишав. Вечерва се запознав со друго девојче па ќе видиме. Се надевам дека не е и таа некоја таква и дека не е со наивни размислувања како вас.
Zdravo devojki Nova sum vo forumot i mi treba konsultacija so vas Imav/ imam decko nexnam god dena. Imavme nekoi problemi od sam strat vo vrskata jas neznaev dal mozam povtorno nekomu da veruvam. Se sredi toa se bese ok. Se do pred nekoe vreme. Majka mu e bolna so leukemija. No toa se znae od pred godina dena. Mu pomagav vo se i seuste e taka vrski, prijateli profesija. Od 12.01.2016 on se smeni prema mene, ja pamtam datata poradi sto denta i kazavme na zenava deka ke ja uklucuvaat na hemoterapija. Jas i on znaevme odnapred cekavme da pominat praznici da i kazeme. Sedevme na kafe prvo doktorov izdade deka nie sme znaele, potoa on so toa deka sme sretnale nekoj na klinika. My rekov mn si smotan, epten. Zenava svati sto e u prasanje. Rece trebase da mi kazete, jas i objasniv deka sme sakale praznicite da gi pomine bez da misli . On me pogledna cudno. Vecerta pak se vidovme se ok. Utre denta veke on nervozen. Kako ke veruva zenava jas mu rekov ne se sekiraj. Pocna da stanuva cuden da se povlekuva, pa bese bolen. 27 januari se gledame i on pocinja razgovor za prekinuvanje jas mu vikam daj pricina zasto, mi vika nema. Epa kako. Demek da ne te povredam mi e strav. Razgovarame i se se sreduva. Mu vikam aj vikendov da odime za bansko, ko oci da mu iskopav, ne nema da odime ne se luti. Ok mu vikam. Ok. Sredata se ok, doaga cetvtok. Razgovarame jas na rab on doma. Mi vika mi treba vreme, premnogu sum pod pritisok. Mu vikam ok eve ti od mene slobodno vreme do ponedelnik bez slusanje gledanje. Mi vika ama tebe te povreduva toa mu vikam uzivaj za menw dobro sum. Mi vika moze ke gasam telefon i slicno. Ok mu vikam samo javi se pred da gasis. Petokot jas na sostanok mi zvoni. Mu gasam i mu pisam sms: na sostanok sum ako e itno da izlezam. Mi vraka gasam tel. Mu vikam cekaj da se curme pa posle. Zavrsuva sostanokov, zbonam ne kreva zvonam, blok dellivery. Mu pisam sms zash da me blokiras sto e problemot. U 4 mi pisuva jas sum u bugarija imam rabota. Pazi da ne ti se ispusti pred majka mi deka sum za rabota misli sum u bansko. I mu vikam lazes nes ne ti veruvam, javi se. Ne cini vrskava na viberov. Mi go pusti crvceto. Na majka mu trebase da zemam rezultati i kazuvam ne se gotovi i vikam abe ti se javi sin ti? Ne samo mi barase kupaci sabajle. I ok jas normalno zbesnuvam, go nema tri dena. Se javuva na vo pon i mi vika se javiv zash ti vetiv. Mu vikam molam? A kaj si tri dena.. ti kazav mi vika.. ne vikam ne mi kaza.. se gledame vecerta, mi raskazuva se i mu vikam. Ok bilo so bilo jas ke goltnam daj da se pribereme ne lici vaka. Tuka on se misli pa razgovarame i slicno. Ok dogovor vrtime nov list. Ok u vtornikot se slusame, normalno jas nemozam da ja svaram bugarija preku nok napnata nervozna i se. Ne se gledame isto i sreda, cetvrtok, petok. Dog sabota da se vidime. Cel den go nema mu zvonam ne kreva. Mu pisam sms prva prilika javi se ( rab svoj biznis privatno i znam deka ima mnogu rabota) go nema. Pak zbonam u 6 i pisam sms dobro so i da e javi se. Mi vraka ke te baram za pola saat. Ok baraj me koa ke zavrsis se javuva kaj 8 ipol demek nervozen nemozel ke puknel od pritisok od se veke mu bilo preku glava. Mu vikam ama jas stvarno nish ne ti naprajv. Ke se gledame ili ne. Mi odg ne ne se gledame ostaj me sakam da sum sam. Mu vikam ok. Ke sedam sam doma i ne me baraj. Ok mu vikam izlezi ako ne. Rehabilitiraj se. I ok cao cao. I sestra mu za pola saat abe brat mi so tebe izleze?? i mi pukna film mu zazvonev ne krena mu pisav na vajber ic ne si fer. Mi vika aj aj isto ko i ti.. zash znaes zash mi vika. Ok javi se mu vikam nemozam so mojte sedam razgovaram. I mu vikam ok. Izgubena si iskacam od doma i mu pisam sms ne ko decko ne ko niso drugo ko covecko bitie mi trebas za razgovor, ke dojdam nakaj tebe. Ne mi odg. Mu pisam vtora sms dobro na svoja raka ke dojdam.. no po pat si vikam so akk otidam doma ke go pocekam ke razgovarame nadvor doma nema stresovi na lugeto da im pravam. Ok go cekam iskaca za na rab. I ja mu blendiram od kola, ne zastanuva. Pak mu blendiram zastana.. i mi vika na so lici ova, vikam na nisto i ne e normalno ova ni moevo ni tvoevo. Treba da se razgovara ne begaj. I mu vikam vcera kaj bese u kumanovo mi vika znaev mu vikam pak ti se znaes da .. i mu objasnuvam zash se ja znam.. i mu vikam baska sakav da te iznenadam ama se iznenadiv kolata ne ti bese doma( sigurno nema sestra ti mi kaza). I mu vikam so prajme .. nezz mi vika ova ne mi se sviga ni mene mu odg. I mu vikam ajde smir sme, i on odg ok smir sme i mu vikam a ti da ne me lazes mi odg dali mislis deka za ova bi te lazel .. ok si ideme doma ke se cueme mi vika posle ke te baram. Jas ne mu zvonam mu pisam na fb jas si legnuvam i mi vika ok vikam neli ke se javese ne mi se zbori. Ok.mu vikam ne e fer vaka daj na sto sme odluci razmisli.li kazi da znam ne me ostavaj u iscekuvanje.. i on mi vika me napna so toa nemozam da se izdisam a ne da razmislam. Ok mu vikam ajde si legnuvam. Ok mi vika ubavo da spies. Sabajleto na rab site so kako zaso ti e i mu pisam na fb do koa ke prasuvaat. A baska i ne mi e dobro sakam da si odam, koga ke vidis javi se.. i ete go zvoni i so ti e ne mi e dobro zas pa nezz vikam viznemirena sum ne spirna i slicno i ja isto mi odg zas pa razmisluvav so razmisluvase niso. E kako vikam niso kazi.. i tuka pocna on da vristi i pisti jas nemozam veke puknav gotovo prekinuvame ne me zanima. Mu vikam cekaj poleka cekaj neli rekovme poleka se obiduvame se da se sredi ma ja dozvoliv ti nikad nema da se smenis, so da smenam mu vikam tvojata impulsivnost, ti vikav da me ostajsh blablabla i eden moment so tebe ni familija ni deca nemoze da se planira jas nezz veke.. mu vikam cekaj be coek poleka . Nema so poleka zavrsivme mi sklopi. Mu zazvoniv pak. Ostaj.me ti kazav kraj gotovo, pak spusta i pak zvonam ne kreva. Ok . Tuka jas u sok ostanuva na toa.. mu pisam u vtornikot na viber poraka so i kako zaso mu kazav mislam afektot pukna ostavam period nedela dve te cekam da se javish da razgovarame ne sme zasluzile po tel. I ok ja se smiruvam i si cekam. Crtvrtokot mi se javuva majka mu ja baral doktorot da se vidat neznela zaso. I go prasuvam doktorov so kako i mi kazuva. A zaso zenata e panicar mu pisuvam sms nego se javi majka ti ja baral doktorov se vidov za noviot proekt na hemo ja baral,so da i kazam, a nie predtoa dog se na nego prvo da mu se kazuva pa posle na nea. I pocituvam toa . Ne mi odg i sama kako mislev i kazav. Utreto den petokot. Ideme na pregled i doktorov pocnuva da soopstuva za hemoterapija ja mu pisuvam. Javi se obavezno e.. zvoni kaj majka mu i i vikam kazi mu neka mi se javi odma. I iskacam,i jas mu zvonam. I on na toa majka mi ne e tvoja obvrska i mu vikam. Te baram profesionalno ko i pred da sme neso. Ama jas ti kazav ne sea slusaj jas kazuvam. Ne mi glumi i izvodi ne ja koristam situacijava za tebe da te dobijam . Ako sakam tebe da te dobijam ke se javam i ke te dobijam. Ova e drugo. Mi vika ok i mu vikam znaes li so te ceka majka ti potpisuva soglasnost za hemoterapija. I mi vika ok de. Mu vikam ne si svesen. Kako za site taka za nea. I mu vikam ti si otisol skroz. I mu vikam jas od prv den ja pocnav rab i ke ja vodam do kraj, profesionalno, a so tebe moze da se vidam i da razgovarame za da ne vrtimw glavi koa ke se sretneme. I mi vika ok ke razgovarame i od nigde me prasuva ti so napravi za rabota. I mu vikam toa e privatno ako se vrakame nazad na toa treba mn mn ima mn nerascisteni rab. Primer muabetot od pon po tel. I mi vika ne ni sakav a ne ni planirav da ti kazam takvo nesto, ti me isprovocira i mu vikam toa dr pat ke zborime. Sea sakas li da te izvestam so ke se desi so majka ti. I mi vika da .. ok cao.. zavrsuvam i mu zvonam ne kreva. Majka mu se javuva i me prasuva neso i mi kazuva za gevgelija e po rab. Ete go u 5 zvoni i najnosalantno so prais vozam vikam ti vozam kako si ja dobro ti se sredi malce pa onaka. Ok vikam. Vaka cim vozis nejkam po tel da ti soopstuvam stvari .. koga ke se stacionirash javi se.. ok mi vika ke te baram posle pokasno posle 9 ok mu vikam. Ne se javi. Sabajleto pak.me bara zenava zborime i mi kazuva do 1 saat bil u gevgelija i si dosol doma u 3ipol. Ok. Cekam cekam u 12 nekozev zazvoniv samo sk stanal .. i prajme muabet. Mu kazuvam prvo za majka mu i posle on objasnuva zash ne se javil ako kazel znael deka ke sum go mislela i etc. I mu vikam ok ke prajme muavet za toa da vika ke prajme aj utre ke se vidime. Ok i so ke prajs denes kako ke prajs . Eve ke se vidam so mojte pa ke idam da rabotam.ok mu vikam vidi isplasena e zenata pa javi se.. nit mi se javi nit butur.. i se ostanuva za denes dali ke se javi ili ne. Nezz dal ja da go baram ili da ostaam .. nemozam veke vo iscekuvanje da sedam se seknav pomagajte za sovet luge.. fala vi se nadevam ke uspeete da iscitate referatov.. tnc
Како што веќе еднаш кажав, немам ништо против муслиманите. И не мора да не сакаат нас. Ама мораат и треба да ја сакаат и почитуваат држава. Тука се родени, тука живеат цел живот па и уште плукаат по државава. Не знам што уште се тука кога не им чини? За жал луѓето имаат толку плитки и површни размислувања.
А тоа шо повеќето сакаат да си заминат од државава, се смеат на нејзина сметка и не се муслимани? Нив им се простува шо не си ги почитуваат корените? @Ив_анна проблемот ти е многу комплексен. На почеток дур читав мислев дека се ова е поради мајка му ама сега мислам, барем према прочитаното дека има и други проблеми покрај тоа и навистина е под голем притисок и стрес. Да беше вакво однесување на некој од нигде- никаде, би пристапила поинаку, но знаејќи каква му е состојбата мислам дека тоа е и причината за ваквото однесување. Ти навистина многу правиш за него и на крајот дури и си повредена поради тоа. Зошто ти прифати професионално да го тераш ова, тоа не значи и дека можиш да си ги скротиш чувствата. можеби со тек на време тој ќе се среди. Извесен период не го барај, гледај оддалечи се и зборувај со него стрикно само за мајка му. Сепак, неможиш да му помогниш на човек кој не ти дозволува да му помогниш, за жал. Како и да е, овај е многу тежок проблем. Искрено не ни бев сигурна дека сакам да го напишам овој коментар, за да не згрешам во било кој дел. Сепак се надевам дека се ќе се среди со тек на време