Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.202
    Допаѓања:
    175.901
    @clen1 добро ;) леле шубај зборој користиш ;) кажи ми шо подразбираш сега под зборот курва за да знам на шо сум ;)

На Sanjichka007, tessie, kim.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    хаха цел ден ми беше пропаст,ама вечерта ми ја направи како што треба алал да ти е хахахахаха

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @clen1
    Дај бре дете олади малку, не знам што сте толку напнати на форумот.
    Секојдневно во автобусот кај што се возам дете кое е македонец го малтретираат македонци. Па никој никако не реагира на тоа, напротив а да беа албанци веднаш ќе рипнеа дека поради националноста го прават тоа.
    Ако некој галами во автобуси, навредува девојки, истепал некој помал итн, тоа се должи на неговата некултура и невоспитание, а не националната припадност.
    Не викам дека нема такви албанци, напротив ги има, па и македонци ги има ама не верувам дека се баш па сите такви. И тие како тебе, сакаат да глумат националисти, ја мешаат политиката и кај што треба и кај што не треба. Ако ти пречи тоа што девојката била со албанец, во ред е, тргни се од нејзе и толку. Пиша на форумот, побара совет, ти дадовме, не ти се допадна и почна да се расправаш за глупости. Ако си решил да не бидеш со нејзе, верувај не си должен овде на форумот да даваш објаснувања и оправдувања за тоа, нам секако не ни е гајле.
    И не знам зошто секоја можна тема се претвора во напаѓање на Исламот. Размислете малку дека и на форумот има муслимани и несвесно ги навредувате на овој начин.
    А за последниот блонд, чувај си ја државата, никој не ти ја зема, јаката држава пак хаха.

На Trxmx, Ice&Fire, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    O, светo чедo Гoспoдoвo, o, пoбoжнику нaд пoбoжниците, ти препoрaчувaм дa чилнеш мaлце, знaчи не дa си гo пoпрaвиш твoетo испрaнo мoзoче oд пoпoт, ниту дa oдиш сo девoјки кoи биле сo муслимaни, туку дa чилнеш.

А, и зaбoрaвив.
    ;);););););););););););););););););););););););););)
    Дa видиш ти кoј е пoфрaер тукa. ;)8):muscle:]:)

На tessie, eloves, Zeynep и 4 други им се допаѓа ова.
  5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Епа и ти не мораше да се исфалиш дека си го шутнал девојчето ама сепак се исфали, нели?
    Нема врска дали е организирано или не е, сепак малтретираше е во прашање и од која причина и да е тоа не е ништо добро, нема ниту да биде. И не знам кај тоа те споредив со некого? Ти сам си се споредуваш. Од една страна ги напаѓаш нив вакви такви, од друга страна погледни каков ти е груб пристапот и односот на форумот.
    Ова е јавен форум не можеш да ми забраниш да те цитирам, како што неможам да ти забранам ниту јас тебе. Ако не сакаш да дискутираш повлечи се, не не цитирај ни ти нас и така ќе нема проблем. Спремни ни се шамиите 8), ајде чао сега.

На Zeynep, blueberry93, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    Wow, he took me serious. :rofl: Ај бе, се мериме сo ;) сaкaш? Сaмo пo ЛП пиши, вaкa ќе нé бaнирaaт. ;) И те мoлaм кaжи ми декa и библијaтa не си јa читaл (уште пoдoбрo aкo не знaеш кaкo изгледa). Тoгaш ќе мoжеш дa стaнеш *ВИСТИНСКИ* прaвoслaвен христијaнин. :P Јaс требaше библијaтa дa јa читaм (ќути, пo прoгрaмa ни е зa мaкедoнски) зa дa стaнaм aтеист, тaкa дa не ти препoрaчувaм дa јa читaш, слугa нa Сaтaнaтa ќе стaнеш, кaкo мене. :)

На theowndemon, eloves, blueberry93 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    омг :D:D:D

@clen1 дечко ми не ме откачи кога му кажав дека бивш ми бил босанец. Дали е нормален? Или и он како мене е будала?? ;(

На Sanjichka007, theowndemon, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Помаливе девојчиња на форумов се закон, комотно може да им парираат со ставовите на дупло постарите. Браво, ја на 15 години уште pi6uvav v@ka. :rofl:

На Trxmx, AthenaAsamiya, Marossa и 13 други им се допаѓа ова.
  9. mami-123

mami-123 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    Здраво Феминки-Имам 20 год,во врска сум 2години и месец дена,но некако веќе во поседно време многу мие напната врската,се расправаме, си префламе,се инаетиме(тоа повеќе јас), лубоморна сум и имам напади на паника.Се расправаме околку тоа што јас еве за 2 год еднаш нема излезено САМА со другарки навечер(напочеток така си се поставив си реков ако неодам нигде не излегвам и тој нема да излегва ама не бидна така) Си излегва тој еднаш моживо месецот со брат му со другари а јас како востаклено звоно ми вика не се лутам јас излегај ама ако одам на кафе после ми префрла како на кафе со другарка ти вака така.Ете некни бил накафе а јас од други дознав дека бил мене ми рече небев ,вчера беше денес пак е се уморив се распраавме не се поднесваме се нервираме глата нон стоп ме боли.ЈАС несмеам да шетам да одам ќе ти речи оди ама после низ нос сето тоа.Како да се контролирам да не бидам лубоморна да се воздржвам?Незнам што да правам можеби и да раскинам се умморив веќе тажна сум татко ми пред 2 год го загубив имам болка во душата а тој само уште поќе меуништува.

10. mami-123

mami-123 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    Mногу се напнав соо врскава го ставив на 1во место дечко ми во животов(дали веќе има врска што мие прв-со него ја изгубив невиност),али знај дека го сакам верна сум искрена предобра и намерно ми прај вака знај дека недржам лутина и дека неможам да му се скарам,не велам не итоје добар ми обрнува внимание нежности но изгледа дека проблемот евоМЕНЕ,во мојата глава лубомора несигурност во моето глупо понашање како дете се лутам за се.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Грешка е што си го ставила на прво место, на прво место ти е семејството. Тоа секогаш треба да ти биде јасно. Океј е што си љубоморна му годи тоа, ама тој кога ти префрла не ти префрла туку сака да ти каже како изгледа кога ти си љубоморна да го почувствуваш и ти чувството кое му го правиш на него со твојата љубомора.
    Па ти рекол излези, шетај, тоа ти е втора грешка што не искачаш со другарки на кафе, кога ти вложуваш во врската не очекувај секогаш внимание тој да ти посветува и да нема слобода или да немаш ти слобода. Една врска може да функционира само ако двајцата си ја имаат потребната слобода и време и секако простор, да си недостасуваат меѓу себе а воедно и да бидат во кругот на своите друшства. Ти сакаш тој 24/7 да биде со тебе и да те слуша ама така брзо му здосадува на човека.
    Излегувај, шетај ама кажувај му сама таму сум со тие и тие, сама кажувајму не чекај да те прашува.
    Гледам дека си слаб карактер а машките тоа највеќе го сакаат, не се плашат од жени со слаб карактер. Поточно можат да ги вртат околу малиот прст. Самата си правиш и дозволуваш да се караш со него за ситници. Па и да излегол голема работа, треба да си среќна што ти кажува дека излегува и со кого.
    Врска со затворање дома и не идење никаде за мене не е стабилна врска. Тоа се детски глупости.
    Трета грешка ти е што си вложувала сама, не оди тоа така драга ако веќе сте заедно треба заедно да вложите во вас. А не само ти. Тоа со татко ти (жалам за загубата) нема никаква врска со вас, од него бараш подршка и прегратка, тој не те уништува туку самата се уништуваш ти. Се доведувате до степен да се гушите еден со друг наместо да се чувате меѓу себе и да се направите посилни. Место да разговарате и заедно да изнајдете решение си лупате глава во ѕид. Те разбирам во врска со невиноста, дека ти е прв и се плашиш дека ќе го изгубиш ама со ваквите постапки и без свое "јас" во врската навистина ќе го изгубиш.

На Marossa, theowndemon, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mami-123

mami-123 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    али кога ќе му речам да разговараме како нормални луѓе вика ти се расправаш само со мене а нитуку повишувам тон ниту навревам сосема нормален разговор-Фала ви на одвоеното време поз

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Можеби е до односот на кој му пристапуваш. Немора во директива да му речеш, туку спонтано во муабет.

14. FRIDAA

FRIDAA Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Здраво,имам 18 години и имам навистина голем поблем.Се забавуав со пријател кој го познавам веќе 3 години и повеќе.Беше многу комплицирано,бидејќи дури и кога се запознавме тој сакаше да излегува со мене,но јас не сакав бидејќи мојата другарка го сакаше,па тој излезе со нејзе.После отприлика околу една година кога тогашнио дечко дознав дека ме изневерува излегов со него,но бидејќи на некој начин и двајцата сме горделиви не успеавме да го продолжиме тоа.По отприлика половина година јас почнав да излавам повторно со пријателот негов кој и излавав кога и се запознав со овој.Бевме пријатели со овој,но на некој начин си љубоморевме меѓусебно.Тој излавал со некоја друга девојка и откако дозна за мене се фатиле,не само тоа туку и ја изневеруваше девојката со мојата многу добра пријателка,на која не и признав дека претходно сум излавала со него.Имавме некоја посебна поврзаност,незнам како да објаснам,бевме навистина блиски и сите мислеа дека има нешто меѓу нас,иако тогаш бевме само пријатели.Јас еднаш се опив ептен многу и отидов таму каде што беше тој и кога останавме сами,бидејќи и тој беше пијан почнавме да се расправме зошто така сме си правеле,зошто јас сум била со тај,тој со таа,и утредента по убедување на мојата најдобра другарка велејќи дека тој мене ме сакал,дека секогаш правел како што јас сум велела,дека на мене се ми дозволувал,излегов со него.И од тогај започна се,за нас сите знаеја освен пријателката што претходно излегуваше со него,онаа втората,се беше океј,се додека не дознав дека тој повоторно излегол со неа,излегол и и потенцирал на мене да не ми кажува дека излегнала,но таа сепак ми кажа и прекинавме на околу еден месец,после ми се извиниуваше,ми велеше дека не излегувал со неа,и му опроситв некако.Кога таа не беше со нас тој ме бакнуваше пред сите,го тргаше секој од мене беше навистина љубоморен.Му се наближуваше неговиот роденден,а тој сеуште ме лажеше дека е раскинал со девојка му и заради тоа имавме многу расправии,излеговме пред неговиот роденден,а на неговиот роденден кога отидов таму беше и неговата девојка,што навистина ме повреди па решив да ставам крај на ова.Сакав да продолжам понатаму,но неможев го засакав навистина премногу,поминаа околу 2 месеца,се однесувавме како пријатели,иако имавме нешто меѓу нас,и некако после па ме молеше и јас неможев да одолеам и повторно се смиривме,излегувавме некаде околу 3 месеци,се беше супер,но овој пат јас никому,дури ни на мојата најдобра пријателка не кажав,но кога бевме заедно во друштво се однесуваше како да ми беше дечко,за нас знаеја сите негови пријатели,дури еднаш ќе се тепаше со едни мои пријатели зошто седнале на нашата маса,еден негов пријател дури ми пререче дека не е убаво тоа што го правам бидејќи као сум знаела ако малку се напил дека прави глупости,навистина беше премногу љубоморен,иако тајно излегувавме,не беше баш тајно бидејќи повеќето знаеја,барем од негова страна,а јас криев и заради другаркат,и заради тоа бидејќи знаев дека ке ми зборат дека не е во ред тоа што го правам,но нема врска јас навистина бев среќна.И последниот пат кога излеговме и двајцата бевме пијани,спонтано дојдовме до следниот чекор,јас решив да му ја дадам мојата невиност и го сторивме тоа.Но, на постелата немаше крв,што навистина ме зачуди иако многу ме болеше.После тоа си пишувавме неколку пати на фб,беше љубезен спрема мене,но потоа одеднаш стана ладен,и ме павеше љубоморен со мојата пријателка иако не правеше ништо со нејзе,само зборуваа.Му пишав што е работата,но тој ми вели како да некел вака да биде.дека не е поради него поради некој друг.дека можеби ќе успевме,но дека неможело сега,неќеше да ми каже што е причината,демек понатам ке ми кажел.И од тогаш се однесуваме како странци,ни се поздравуваме,ни зборуваме,а сме и школски и другари и надвор од школо.Се однесува така да прави да се каам за тоа што му ја дадов мојата невиност,навистина ми е тешко,мислам дека сум во депресија,немам волја за ништо,иако имам многу удварачи,сите ред по ред ги одбивам,се забавувам излегувам,но секогаш само со пријателките.После некој месец ми беше звонил,но јас сум спиела,а после и не му звонев,пред некое време пијана му пишав порака да ми се јаве,но тој као телефонот му бил исклучен,и утредента ми звони и ме прашува зошто сум го барала,а јас ништо,онака,он неможе да биде онака,ме молеше да му кажам и на крај се откажа и спушти.Во училиште постојано си одеме контра,но индиректно,не си се обраќаме,што ќе кажам јас,тој веднаш вели дека е обратно.Сакам да го заборавам,или барем да ми се тргне оваа грутка од градиве,секојдневно ме измачува мислата дека бил со мене само за да има односи со мене и да се пофали на другарките,се чуствувам искористено,а можеби некој го убедил дека сум ја лажела мојата невиност,дека веќе сум го сторила тоа.Што мислете вие за ова,знам дека е голем тексто,но се надевам дека некој ќе го прочита и ќе ми даде мислење за ова и совет што да правам за да преминам низ ова.Ви благодарам однапред на сите.

Последна измена: 17 февруари 2016
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Ти го зел тоа што треба и толку.

На deskarada, anakonda88 и FRIDAA им се допаѓа ова.
  16. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    овде не се знае кој пие а кој плака (facepalm)

На Marossa, Juicy и mimi**** им се допаѓа ова.
  17. FRIDAA

FRIDAA Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Комплициано до крајност,а никаде решение.

18. mami-123

mami-123 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    Мила моја,да комплицирано и тешко (ти тоа најдобро го осеќаш на својата кожа),тој си поиграл со тебе,до некаде и ти си направила грешка нели виде бе душо скарај се ,смири се почни прекини,како ? со што заслуже тој да ја добие војата невиност?Во ред млада си ќе боли ќе се нервираш ќе плаиш алиќе извлечиш ипоука од ова.Денес секој гледа да те искористи,не ти вели ни здраво ако нема корист од тебе.Сега сакаш да се поправи се да се врати назад времето да излезиш од твојата кожа,но и во туѓата кожа е тешко ,тесно секаде имапроблеми.Животот прво ти го дава тестот(ти се тестираше),а потоа лекцијата-а сега биди силна,секогаш биди со главата гордо крената и незаборајв на насмевката секогаш да ја носиш на твоето лице.поз

На FRIDAA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FRIDAA

FRIDAA Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Фала многу за подршката и за советите,многу ми значат.
    П.С и јас правев грешки кој тој ми ги опростуваше и двајцата грешевме,бевме со други,но на крај си се враќавме еден на друг.

20. mami-123

mami-123 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    А сега во моментот како е состојбата? Се слушате? Имате контакти?Како се поставува кон тебе кога ќе те види?