Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    за како да му вратиш, не знам :worried: не сум личност која враќа, посебно со иста мера.
    можеш само да разговараш убаво со него и да си ги расчистите работите помеѓу вас, нормално доколку сакате и двајцата, затоа што после толку време заедно глупаво е така без збор да престане.
    сигурно има многу работи помеѓу вас кои се не кажани.
    побарај го и раговарајте ;)

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    како сакаш ама јас воопшто не би се замарала да му враќам некако.да си продолжиш со својот живот,да не го бараш,да се дружиш,излегуваш,да не мислиш на него...тоа е најдобриот начин да му вратиш.се друго е рамно на неговото ниво

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Бидејќи го нема, на фб стави се слободна. Колку што забележав и ти сакаш крај, ќе го здоболи тоа. Не го барај. Иако е толку време врската, штом него го нема, продолжи си.

4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    а ти уствари после тоа го побара? :^) или чекаш тој да се јави?

5. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Мислам дека е најубаво да разговарате и да си ги расчистите работите меѓу вас, ако и двајцата сакате. Ако не, животот продолжува и без него. Живеј си го твојот живот, без да се вртиш назад и без да се оптоваруваш за минатото, излегувај, дружи се и продолжи напред со крената глава

6. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.050
    Јас сакам да разговарам со него, сакам да ми каже зошто го направил тоа и што е таа подобра од мене (инаку е девојченце од 18 години и тешка сељанка). Ама проблемот е што он не се јавува, најверојатно врти некој филм дека он ништо не направил и демек е љут зошто јас мислам такви работи. Несакам да остане на ова, толку работи поминавме заедно и толку му помогнав во животот и он така ми враќа. Ма морам да направам нешто, мора да го здоболи ко што ме боли мене во моментот.
    А на ФБ ги избришав сите слики каде што сме заедно.

На veri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Немој да се понижуваш да го прашуваш во што е подобра.

8. akvamarin

akvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Јас се согласувам со 2468.
    Би требало да разговарате и да си продолжите понатаму ако и двајцата се сакате.
    Бидејќи 4 и пол години не се малце па да се фрлат во заборав.
    А овде во голема мера е крив фејсбукот затоа што во многу врски караниците почнуваат заради него ( кој на кого стегнал лајк ,оти овај ти пишал ... ) и ред други работи . :@ :@ :@
    Тоа и мене ми се случуваше многу пати да се карам со денови со мојот дечко заради фејсбукот па затоа двајцата одлучивме да го избришеме затоа што не ни донесе ништо добро освем караници и нервози. :envy:
    А на секој ќе му летни паметот по друг\a ,поради некои неважни лајкови и пораки и постови....и од тука почнува се !
    Поубаво од смирен разговор нема . :)
    Не дозволувај некоја неважна девојка да расипи се ! :worried:
    Секој има право на грешка .

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Значи може тоа што го стиснал на фб кај таа девојка, и тоа што го нема да е резултат на инат и гордост и начин да ти врати што си се сомневала во него, мене дечко ми често така ми прави кога ќе го обвинам за нешто демек за инат го прави тоа за да сум била во право.
    Е сеа, ти од каде дозна дека те изневерува и дали ти е тоа 100% сигурно. Ако не си толку сигурна, секој би се чувствувал лошо кога би дознал дека партнеркот се сомнева на глупости и дека сеуште нема доверба. Која е поентата инаку, ако несакал да биде со тебе што го спречува да ти раскине, ништо така?
    Јас би те советувала прво да испиташ колку се сигурни информациите дека те изневерува, можеби намерно стиснал лајк за да види дали ти го проверуваш и водиш евиденција што тој прави, 4 ипол години не се малку за вака да заврши една врска, побарај го, објасни му се и разговарајте мирно, само така може да се решат работите. Доколку не се случи нешто значајно и тој не е подготвен да продолжи, тогаш продолжи си го животот со крената глава, нема што да му враќаш, ништо нема да го боли повеќе од твоето игнорирање и ладнокрвност верувај, со тек на време знаеш се врти кругот...
    Се најубаво поздрав

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.050
    Знам дека ФБ е грешка и дека можеш да се заебеш со него, амо тоа што го видов беше капак, прво му стигна љубовна порака на мобилен, се јавив на бројот и го дознав името, а потоа дознав дека ме лажел кога ми викал рано заспав многу бев уморен од работа, типот уствари си бил излезен...
    И јас се чудам која е поентата што не ми раскина уште од одма, зошто ми вртеше филови ти си моја, жива сила неможе да ме раздели од тебе и зошто сега го нема никаков барем да ми каже Калина не те сакам повеќе и несакам да бидам со тебе

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    калина, само здрав муабет може да ја реши ситуацијата. не сте мали, не сте деца. не сте 2 месеца заедно... доволно сте возрасни и зрели, доволно време сте биле заедно за да ја решите ситуацијата. единствено што треба е да го побараш (ако тој веќе се прави на тошо) и убаво да му кажеш дека треба да разговарате, па макар и да се разделите. барем да знаеш на што сте.

На akvamarin му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа ако е така, откачи го и не го барај, нема ни што да се замараш да му враќаш на такво створење, ќе си врати сам на себе, стави си се сингл нека го здоболи, избриши го од секаде, таков не ти треба, жалосно толку години да ги упропасти на таков начин, ќе си најдеш подобар каков што си заслужила :*

На kalinaka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. akvamarin

akvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Епа се пак почнало од него.( на фејсзбукот мислам ). Инаку од каде и е нејзе телефонски број...
    А девојката и самата гледаш дека е минлива работа кај него.( народски речено бубачки во главата :D ) И ако не те сака повеќе сигурно нема да биди уште со тебе. ;)

14. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Скарај му се да го здоболи малце.
    Ако навистина те сака ќе те моли и ќе сака да ти се врати...а ако не-тогаш значи дека никогаш и не те сакал.

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    седнете разговарајте со разговор се решава се. знаеш машките се заситуваат многу брзо. и ако вашата 4 годишна врска се одвива и е од типот само вас двајца и ретко излагање знаеш може да доведе до тоа да бара простор, излагање, шетање и некој такви работи. во долга врска пред се треба да се има доверба и разбирање, разговор и искреност. треба да бидеш и ти толерантна( не те знам како личност), но доволно е еднаш да си му имала забрането да излезе со другари и следниот пат биди сигурна дека од страв да не те изгуби ке скрие. затоа седенте разговарајте и те молам без тие фб глупости, зар не ти се на памет милионите врски што се расипаа заради фб ??? размисли побарај го со причина и со молба за љубовта што сте ја имале да се видите и да решите дали тоа е стварно крај.
    п.с. ти зборам од искуство во некој дел јас така 5 год. врска во нервоза прекинав и 3 дена се молевме што како и многу искрен разговор со саати, а среќа се добро заврши и после кратко време ме побара за жена ;) се надевам ќе средиш се ;)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Бидејќи никаде го нема за да разговарате мој совет ти е да престанеш да го бараш, да му пишуваш пораки и да почекаш дали он ќе те побара за да разговарате. Ти твоето си го направила, си му звонела за да расчистите а он сето тоа го избегнува. Затоа од денес воопшто не му се јавувај и немој да го бришеш од фб остави го. Ако он не те побара воопшто неколку дена, тогаш најубаво да му пишеш една порака со се што ти лежи на душа и тогаш да го избришеш од фб и да прекинеш секаков контакт со него.

17. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Јас на ФБ открив дека ме изневерува. Потоа девојката се ми расказа до детали. Ужас е ФБ, не ви е потребен, само воајеризам и можност за лесно стапување во врска или во неверство.

18. kixy

kixy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    FB 90% stava kraj na vrskite.no vo tvojot slucaj na eden nacin ti pomognal da svatis kakov e tvojot decko, no ti ne veruvaj odma na sekogo prvo bidi sigurna,razgovar so nego mozebi toa ne e tocno devojkata imala nekoja losa namera pa sakala da vi ja rasturi vrskata.Ako e taka nemoj da dozvolis da ti ja unisti vrskata :)) :*

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Абе луѓе не е крив фб луѓето се криви, што неможат да се воздржат и што паѓаат во искушение да си ја испробаат среќата во удварање,па тоа додавање непознати па глеање слики па кој што како, фб шо ќе ти направи ако ти си седиш мирен на газот, ништо така, еве шо не ми напраи мене нешо ништо не праам нити додавам некој нити ништо (т.е. не правев зашто го избришав) ама пусто машко око незаситно ама ако така вистиснки се препознаваат какви се луѓето всушност и колку имаат памет во главата и нозе на земјата :devil:

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    8.793
    Фејсбукот ми беше причина за секојдневна кавга.Овој ти пишал,оној ти пишал...Затоа се договоривме со дечко ми и заедно си ги избришавме.Само јас во цел клас немам фејсбук.И што е толку чудно околу тоа?Една корисна работа.Ништо добро нема од фејсбукот!

На 2468 и veri им се допаѓа ова.