Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Нека се научат да пишуваат, да користат точки и запирки, па кој знае нека помага. А и кој будала би застанал да чита љубовни проблеми на 14 год деца.

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Како те повредил? За што сте се карале?
    Сакаш да му се скараш оти ти опцу? Какви глупости тресе?

Мислам луѓе нема смисла... Сфаќам дека барате совет и помош ама ајде сега ќе си годиме од небо. Или објасни конкретно што се случило или вакви хипотетички прашања џабе се.

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Шпанска серија. :rofl::rofl::rofl:

Те осеќам дека си мала и сеуште не разбираш како функционираат врските. Не си зрела ти за врска како што гледам. Не моеж туку-така да ти пише и да ти понуди врска и на тебе и на другарка ти. Мајтап си играат и двајцата. Се фалат пред другарите кој прв ќе си фати девојка. ]:):lol:

На anakonda88, kjukli и JustFun им се допаѓа ова.
  4. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Вака девојки, јас пак сум на средина по не знам кој пат веќе.. почнавме да се гледаме околу месец дена со еден дечко и да ви кажам супер беше, али една вечер се скаравме за нешто не битно ии се појави бившиот на забавата, па со него завршив. Искрено, не помислив на утре, на тоа како ќе му биде кога ќе слушне дека сум отишла со друг, мноогу ми е жал сега што направив така. Несвесно сум почнала да се приврзувам, бидејќи секој ден се гледавме, секоја вечер. Му кажав се отворено и нормално тука заврши се.. Најмногу ми е мака што се покажав како тотално нестабилна, а уствари не сум таква, имав преголем притисок и од другарки и од сите што знаеја за нас, бидејќи тој има многу грозно минато, искуства со секакви девојки и мислеа дека и со мене ќе биде така, а сега излезе како јас да го зезнав него. Помина некое време, почнав да си пишам со еден малку поголем од мене, ми се свиѓа дечкото веќе повеќе време ии подзаборавив малку кога ете го пак се појави:( ми пиша дека му било жал, дека бил крајно разочаран од мене, но сакал да пробаме пак. Сега јас не знам дали да дадам чекор напред со тој што си пишувам моментално или пак да му се вратам на другиот;( А и двајцата се мноогу добри и преубави се, навистина е комплицирано.:u::u:
    Фала ви на одвоеното време:l:

5. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Прво - Свесно си отишла со бившиот нели? Без да помислиш на чувствата на дечко ти. Грешка од самиот старт.
    Второ - Дали го познаваш човекот со кој си пишуваш?
    Трето - Дечко ти, да речеме ти простил, што те спречува да бидеш со него? Ако го сакаш навистина не гледам причина зошто да не му се вратиш.
    И одговори си на себе, со кого ти е најубаво со тој биди.

На kjukli и Svetulkaaaaaa им се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Јас би го избрал тој што се допишуваш. Касно му текнало на тој другиот сега да те бара. Кај бил до сега?
    Убаво од твоја страна што искрено си му кажала се како што треба. Но тој штом одма се налутил и те откачил и сега пак сака да ти се врати...веќе страчка нема врачка. Требало да си мисли на време.

Пробај си ја шансата со новиот. Освен ако и тој не е сличен. Прво процени каков е па после дејствувај. Не суди веднаш по убавината.

На johnnys.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. johnnys.girl

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Не ми беше дечко, така се гледавме само али изгледа сме се приврзале и двајцата..

8. johnnys.girl

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Зборот ми беше дека ако се вратам со него, од кај знам дека јас нема да бидам зезната овој пат како за возврат и новата прилика да пропадне во вода..

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Е да, постои ризик. Чим не сте биле за озбилно, ти препорачувам да смениш друг што ќе биде подобар. Овој можеби и нема да ти врати, а може и ќе ти врати. Никогаш не се знае.

Следен пат поубаво избирај си ги. :lol::lol:

А во ситуацијава и ти си малку виновна. Што бараш таму кај бившиот, кај што не ти е место. ]:)]:)

10. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.932
    Како прво ти треба да се одлучиш со кој сакаш да бидеш. Си пишуваш со некој тип па и бившиот е тука и на крајот тој што си го зезнала....
    Послушај го срцето и биди со тој со кој мислиш дека ке бидеш среќна.

11. johnnys.girl

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    е ајде де, во алкохолизирана состојба, расплачена, кај ми бил паметот :worried::worried:

12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Најглупав изговор,бев пијана..

13. johnnys.girl

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    не велам дека несвесно постапив така, али сепак во тој момент бившиот се погоди до мене како рамо за плачење:^)

14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Отворени се сите опции сега,
    И сега се плашиш истото тебе да не ти се случи? Кармата е кучка, и многу силно удара.

На Nausicaa, Marick14 и kjukli им се допаѓа ова.
  15. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Па си згрешила...бившиот каков и да е,не се допира затоа е бивш.Инаку оди со новиот,мое мислење.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  16. johnnys.girl

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    А и друго нешто во што се сомневам дека и да се вратам нема да бидат истите чувства, нема да биде исто.. офф сама си комплицирам:x

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Затоа и на почеток ти реков да не му се враќаш. Само заради вакви работи. Од кај да знаеш дали не е злопамтило, па утре да ти врати. :worried:

18. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Хаха јас да не сум не еднаш,три пати повеќе ќе вратам. :)
    Затоа тргни се од него.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    А зошто ПОД РАЗНО МОРАШ да бидеш со некого?!
    Зошто толку многу брзаш и се форсираш за врска и дечко?
    Зошто?

Така само си правиш проблем и неспоразум на себе си, де со овој, де со оној и на крај со НИКОЈ а ти пак повредена остануваш.

Имаш совет од мене да продолжиш да си пишуваш најпријателски и најотворено и со двајцата, без врска и разврска, без дечко, чисто онака на пријателска база, па дур по одредено време кога всушнсот ќе увидеш со кој имаш доволна "хемија" за врска и кога ќе почуствуваш кој е "оној првиот за тебе" реигирај и започни врска.

Вака, на овој начин како што си почнала никаде нема да стигнеш..

Не се форсирај, дај си време и за самата себе си и за твите чуства бре девојче!

На tina-63, MilaP, johnnys.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ucenik25

Ucenik25 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Вака значи машко сум и се имам само 1 лапано и тоа онака само на зезанција! имено да навлезам во темата ”ми се свиѓа мојата нјдобра другарка” не е проблемот тоа што ќе ми каже не тоа нема толку да ме повреди туку...Неа ја свиѓа еден тип кој и беше најдобар другар и он и призна се направи за неа ама таа го одби и не само тоа туку малку ги залади односите со него а мене тоа ме плаши шо ако ги залади односите спрема мене? Help me! Plssss....Ми треба многу помош!