Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ucenik25

Ucenik25 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Вака значи машко сум и се имам само 1 лапано и тоа онака само на зезанција! имено да навлезам во темата ”ми се свиѓа мојата нјдобра другарка” не е проблемот тоа што ќе ми каже не тоа нема толку да ме повреди туку...Неа ја свиѓа еден тип кој и беше најдобар другар и он и призна се направи за неа ама таа го одби и не само тоа туку малку ги залади односите со него а мене тоа ме плаши шо ако ги залади односите спрема мене? Help me! Plssss....Ми треба многу помош!

2. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    А што ако и ти и се свиѓаш? Што ако тебе не те одбие?

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас мислам дека ако девојчето ти е навистина добра и фер другарка, да не си го расипуваш другарството со нејзе за глупости. Зошто свиѓањето е минлива работа, ќе ти мине за 2 недели ама ако сега излезете имај во предвид дека никогаш нема да бидете она што сте денес.

На Summerlover, ebola, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не ризикувај одма, пробај зближи се со неа уште повеќе и низ шеги види како ќе реагира за тоа, ама не и кажувај директно. Кажи и дека ти се свиѓа некоја ама демек не знаеш дали да и кажеш, и тогаш види таа како ќе реагира...ако се понаша ладно, ко да не и е гајле кого свиѓаш и што ќе правиш, тогаш да знаеш не е заинтересирана за тебе и подобро не и кажувај...ама ако напнува да и кажеш, ако осетиш дека се понаша љубоморно, тогаш ќе сетиш сам дека и таа ти дава некои знаци па настапи на сцена.
    И што има врска привот дел од постот, со остатокот? :?: Сакаш да кажеш се имаш ЛАПАНО еднаш со неа на зезанција, или општо кажуваш?

5. Ucenik25

Ucenik25 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Штом него го одбила значи имало нешто кај него што и штрчело. Прашај ја ако можеш директно или индиректно зошто го одбила. Па после види како е ситуацијата, па ако имаш шанса пробај си ја среќата.

7. MyKingForever

MyKingForever Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Фемиинкии помош ...Незнам во која тема да се обратам па затоа овде белким ќе се најди некој да му помогни....Значи со дечкоми одам 1недела и само еднаш имаме излезено..се немаме мувано ништо...ме покани да излеземе со неговото друштво сите ќе биле со женски...ќе одиме во ресторан и самата Незнам шо е Оти немам никогаш појдено...го прашав како се облечени неговите другарки кога ќе излегуваат ми рече носеле миничи(сукњи)...да појаснам јас неговото друштво не го знам и нигогаш ме немаат видено ниту јас нив...Ќе одам...ама Незнам што да носам ни како да се однесувам,што да порачам за пиење(јадење) ,да платам јас или не,безброој прашања ми се вртат околу глава ...помош ве молаам

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Почеток на врската ви е, уште не го ни познаваш ко што треба, нормално е да се чуствуваш вака.
    Мислам дека треба да излезеш со неговото друштво, ете прилика и да видиш каков е во друштво, со какви луѓе контактира, ќе имаш некоја појасна слика за него.
    За облеката, со оглед на тоа што ќе одите во ресторан не мора миничи да носиш. Не знам што имаш во плакарот ама можеш некоја посвечена блуза или кошула со фармерки да искомбинираш, можеш и сако да вметнеш во комбинацијата. Или некој ненаметлив фустан со чизми и некое ланче. Сигурна сум дека ќе најдеш нешто.
    Во врска со однесувањето, биди отворена, комуникативна, ненаметлива, пополека ќе се вклопиш во муабетите. Иначе во (скоро) секој ресторан стои мени на масата, ако не ќе си побараш од келнерот да си разгледша таму ти пишува се убаво со цени. Кон крајот на вечерта понуди се за плаќање, може дечко ти ќе сака да плати и за тебе ама носи си пари за секој случај ти.

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Како прво, одиш на прво излегување со него и друштвото негово и минич ако облечеш пред неговите другари и другарки, одма дава лоша слика за тебе. Луѓето уште не те запознале, а ти одма со миничи. Ова мене ми изгледа ко да се фали со тебе, па ти вика да облечеш минич. Би ти препорачал да облечеш нешто попристојно и нешто што би ти одговарало на тебе. А за плаќање, кога ќе дојде времето за тоа, нема да е лошо и ти да го извадиш новчаникот и да се понудиш да платиш за него и за тебе. А ако рече дека тој ќе плати, нема да се противиш и ќе го оставиш да плати.

На mila1111 и Zeynep им се допаѓа ова.
  10. The Strenger

The Strenger Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Нова сум на форумот, ама читав некој темии решив да пишам за помош со надеж дека ќе добијам совет. Па, вака.. Имам дечко речиси 2 години. Но, проблемот е тоа што во последно време баш и не ми искажува љубов. Не знам дали е до моите преголеми очекување или не знам може би не сум му повеке интересна. Постојано исмислува некои глупи муабети секој пат кога ќе излезам ми прави скандали ејј да те видов кажи ми во кој гледаше, а не е така. Најтрагично е тоа шо он сака јас да го испракам до дома а не он мене. Ејј ајј јас цело време те испракам ај ти мене еднас. О господе боже.:!: А, да под искажување љубов мислев на оние ситниците, случаен бакнеж или гуска и т.н. И друг битен проблем шо ме мачи во врскка со него е тоа шо другарите му се на прво место. Значи јас сама дома, страв ми е, го молам да дојде му ѕвонам и ми викаа ами еве со другарите си седиме си пиеме. Значи страшно се нервирам, кажете ми некој совет. Какви мерки да преземам?? Знаете имам план кога ке спие со лента да му ја издепилирам вегата мммм??:devil: btw имаме правено многу муабет за ова него тролање и секој пат се вади со нешто што било од пред насата ера.. е а памтиш ти мене во времето на динусаурусите кога ми рече дека нема да дојдеш оти ќе си учела.. секоја истото и секој пат ее како нее ти само си измислувас...(facepalm)(facepalm)(facepalm)

11. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Здраво феминки јас сум нова на форумот и сакам да побарам ваше мислење за проблемите во мојата врска,значи вака јас и дечко ми сме веќе подолго време заедно речиси една ипол година ,јас го сакам него и никогаш го немам изневерено но проблемов е следен постојано се караме за глупости и ми има речено дека доколку искочам со другар на само дека ке ми раскине.. Со него сум среќна но понекогаш се запрашувам дали сум навистина среќна или пробувам да се излажам себе си.. Исто така многу ми пречи неговата љубомора сега вика дека не е толку љубоморен ама еднаш се има случено да се поздравам со другар и дечко ми ми рече дека така се фаќало бактерии немало веке да ме баци на лице незнам ти што ..

12. The Strenger

The Strenger Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8

Ејј здраво и ја сум нова на форумот и јас имам сличен проблем.. Баш и јас сега ја напишав мојата сторија. :) Не знам за тебе ама мене од таквите негови глупи љубомори смачено ми е. :wasntme: Постојано му се карам ама нема подобрување тоа е тоа. Па не знам дали го прочита мојот пост, напишав дека имам план на спиење да му ја издепилирам вегата. Ке му речам или биди си нормален или замина вегата.. Мислам како сакаш8-| ја би :?: . А друг совет, можам да ти кажам да зборувате искрено и да си ги прифатите мааните и да дојдете до компромис. Ние уште не сме дошле. :emo: Се надевам дека барем малце ти помогнав :l:

13. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Zenski pomos!!!!
    Sinokja se karvme so decko mi i mi rece mocla moclosana a jas go udriv. Se naluti iskrsi sve i si otide samo mi kaza: gotovo e so nas
    Sega mi kreva i mi vika samo gotovo e krsj e vaka taka pomossss ne saka ni da se vidime :(

14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Го удри ? аман бе девојче .... не знам што да ти кажам, моли го сега, извинувај се. Имаш среќа што е некој нормален па, не те зашамарал туку бесот наоколу го исфрлил. Кога ќе се караш и кога ќе видиш тој оди надвор од контрола, повлечи се, има и утре ден да е реши се, не ја дораспалувај работата. Сега што си направила не се враќа назад, почекај да се смири и извинувај се, друго не знам решение.

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Да, се согласувам дека треба да се извини но и тој не требало да ја навреди. Сепак не ја знаеме вистинската причина за кавгата, знаеме само дел од тоа.

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Ти прва си му?
    Ако си му прва можеби не знае како е да се биде во врска.
    Но не мора и тоа да значи. Има вакви машки еден куп. А ова малку удира и на љубомора. Скриена љубомора јас го викам. :lol:
    Сменете нешто во врската. Можеби стварно му се здосадило. Ако нема промени, врската отупува и на крај завршува со раскинување.

Пробај прво да смените нешто во врската.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Малку е љубоморен, да. Ти излегуваш со заеднички другар или некој само твој другар?
    Прашај го тој дали се поздравил до сега со женско. Ако се поздравил кажи му дека е можно да има "шпански грип". :rofl::rofl::rofl: (just kidding)

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Аман бе дете, сега што си направила? :lol::lol::lol:]:)]:)]:)
    Зошто го удри? ;(;(
    Не си требала. До толку лошо ли било карањето по што си морала да го удриш? :|

19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Кога ќе тргнат двајца да се караат и ако излезе надвор од контрола се' може да се каже, само требала да ја сврти работата, тој да се извинува сега, а не таа, вака само уште полошо направиле. Ако врската им се силна ќе го пребродат ова.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Остави го малку да ги оладите главите, па после неколку дена побарај го и седнете разговарајте прибрано. Сите некогаш губиме контрола што е и нормално до некаде, жолта минута на несамоконтрола. Ако навистина сте приврзани еден за друг ова не е нерешливо, нему му работи егото моментално и затоа ти вели готово е. ОСтави го малку...