Одмаздата се сервира ладна Имај го ова на ум. Сега уште неможеш да размислиш убаво, збунета си. Почекај нека помине некое време, да подзаборавиш и да се смириш. Ќе видиш дека сама по себе ќе си дојде одмаздата. Тогаш кога ќе ти биде сеедно, тогаш ќе добиеш прилика да му се одмаздиш. И немој да оставиш така! И да се случи по 2-3 години да ја имаш таа прилика и тогаш удри каде што боли. Најверојатно му ја знаеш слабата точка, долго сте биле заедно. Нападни го по слабата точка, јас така имам направено на еден и верувај чувството е незаменливо Немој да имаш милост! Ако имаш милост барем малку никогаш нема да успееш да му вратиш за се! Удри безмислосно да боли до крај, без граници... Нека те памти по лошо, цел живот да се сеќава што си му направила
Ај агри со Оффи и не му се јавувај и не му пишувај во никој случај зашто така само го охрабруваш...ако не го бараш ќе видиш само после некое време како сам ќе сака да си се врати ,кога ќе види дека си продолжила со животот и дека можеш и без него
Се сложувам со се што кажа мимс . Ако сакаш да ти објасни почекај и побарај му објаснување . Ако си сигурна во тоа што го кажуваш батали го . И јас сум правела некои глупости , ќе се налутам за нешто а на крај мене дечко ми ми се скарува зошто немам доверба . Како мимс исто Ме кара како така , година ипол заедно а јас уште не го знам .. Не избрзувај ако не си сигурна .
kalina ne si samo ti.i jas raskinav so decko mi posle 3 godini vrska.zaso like imas koj e toj ti pisal koja e taa ti pisala.i eden den toj nemase internet doma-cista slucajnost mu go pobarav pasfordot i koga vlegov imase so da vidam...zlatce te sakam,zlatce vaka zlatce onaka...ke se onesvestev do mojot laptop..uste vo sekundata mu korirav i mu prativ i go blokirav od sekade.eve pola godina kako pomina sekoj den mi pisuva [oraki i mi svoni....ignoriraj go ako vistinski te saka ke te pobara...ostavi go da mu pomini inaetot nekoe vreme i ke vides deka ke te pobara.ne si ni prva ni edinstvena sto fb im ja unistil vrskata...koga ke vidat zgodna devojka na slika maskite imaat bubacki vo glavata!!!!
Женски фала ви најмногу за искрените совети... Решив не се замарам повеќе со него, не ме заслужува... Ма ме чека мене некој подобар
Уф што сакам овакви женски, цврсти на карактер Многу ми е мило што во последно време барем на форумов ги нема оние што се трескаат од земја дека неможат да живеат без дечкото. Браво Калинака Не се замарај, ама кога ќе ти дојде прилика да му се одмаздиш, да видиш што убаво ќе ти дојде на душичката
... го чекав 6 години за на крај да излезе се као шо треба се видовме се излапавме мислев дека сум најсреќна дека посреќна девојка од мене нема,ама се излажав уште др. ден се се смени нема ни муабет ни нишо на фб само лајк на шо и да објавам а да пише жив го нема ,пред два три дена ко идев накај другарками ме помина ок он со кола ја пешки ама пак ај може стварно не ме видел.. (се тешам сама)коа бевме излезени незнаете демек никоаш не ми било вака убаво незнам шо дрн дрн се најубаво викам конечно дојдоа и моите 5 мин ама пак се заебав... нез шо да праам дали да чекам на него или прво да соберам мушки храброст и да го седнам убаво и да му кажам ,да му плеснам се у фаца или ке биде нешо поише или не а не вака само се измачувам иначе у темата да сте на мое место имам опишано у кратки црти шо како било изминативе 6 год..ама пре да излезам со него.. и откако излеговме јас ке се мрднам..другарками ми рече убавооо еееј убаво е да го имаш од мерак зш си го чекала си го молела као идиот ама страв ми е да не се затрескаш поише и баш тоа се деси...ми кажаа дека се срамел нез шо а не се срамеше коа му се дигаше пред мене уууууууууф леле вака јас на фб неможам нишо да му пишам несакам прва сакам он да ми пишее ама изглеа дека ке си се изначекам затоа што коа беве излезени јас го викнав пак јас глупа и ми вика као у стил сеа да чекам ти да ме викнеш пак на кафе ја му реков ја не те викам више ја моето го напраив ако сакаш пак да излеземе ти си на ред и еве сеа никаде го нема па не сме мали деца да се бркаме нез шо да праам ..девојкиии совееет шо да напраам дали да остане вака или да превземам јас нешто пак ко по обичај.... фала однапред
Ако мислиш дека можеш да успееш во врска во која што само ти ќе преземаш нешто Бујрум понатаму!!! Од мене толку...
Злато не се нервирај. Ако мислиш дека толку многу си заљубена пробај уште еднаш.. Викни го направи муабет... И прашај го дали вака мисли цело време да оди работата. Ако ти каже дека ке чека ти да го викаш.... крај... ама направи муабет обавезно. Јави му се и расчисти со се.. За да знаеш на што си
Женска,а да пробаш да бидиш искрена и да му плесниш се во фаца.Вака ова не оди,искрено ти кажувам.Ако планира да се понаша како некој неиживеан и неозбилен тинејџер тогаш подобро не си фаќај работа со таков. Покани го на кафе и откако ќе излезете од околу прашај го што е работата,дали се заебава со тебе,сака само мување,сака врска или што?! Напомени му за она од пред 6 години,напомени му за срамежливоста...За се! Види како ќе се постави,што ќе ти одговори.Вака не идеш нигде,само се вртиш во круг и се што треба ти превземаш.Уште еднаш покани го на кафе или пак откачи го крајно,да видиш дека ќе те моли...
Епа јасно е, не планирал ништо сериозно, си сакал забава типот. Си се забавувал и готово. Ти си ја сфатила сериозно ситуацијата, а тој не. Подобро заборави го. А впрочем, не разбрав си го чекала 6 години да се врати од некаде? Сте биле во врска па си го чекала? Не ми е јасно ич.
Чекај нека се јави тој,ако не се јави не се јавувај ни ти.Кога ќе имаш прилика да го видеш кажи му се во фаца што имаш да му кажеш.Ако пак му ѕвонеш прва и го молиш тоа така и ќе се остане.Тој сигурно пак си мисли дека ти ќе го поканиш да излезете,но не го прави тоа.А ако по извесен период ти се јави и те повика да излезете,излези и тогаш направете сериозен муабет.Ако тој и понатаму има таква намера да се однесува,не ти треба таков дечко сврти му грб и продолжи напред додека е време.Поздрав!
маци коа бевме на кафе му кажав за тие 6 год ,праевме муабет ,рече дека ке има следно кафе никаде жив го нема ..леле да ја имам таа сила и храброст да му кажам се би било ок значи нее у реду со мене јас сама сум си крива за се мроа да превземам нешо заш више вака не иде или ке биде неш или не ...буб
не сум го чекала да се врати од некаде и никоаш не сум била у врска со него сее вртење у круг или он сака јас несакам зашо он некогаш не сакал разбираш...и сеа коа таман бидна да бидам со него после толку време незнам може нее е судено да бидеме заедно...
хаха маци сум чекала 6 години може да почекам уше малце ,ама пуста јас нема да можам да издржам мораааа гарант ке ми дое памет!
Епа ти немаш право да му плеснеш во фаца. Што ќе му речеш? Еј, зашто не ме сакаш, или еј зашто несакаш да сме заедно? Апсурдно е. Тој сакал да се смувате, ти си се согласила, му поминало интересното и готово. Чао пријатно. Не сте во врска за да се бунтуваш. Најдобро остави го и готово. Како што викаш можеби не ви е судено. Ако ти излезе шанса за нешто повеќе онда слободно, а да му плеснуваш во фаца само ќе ти фаќа сеир отпосле. Ќе помисли која си па ти да ми проповедаш. Затоа што, нажалост не си му ништо
Pred se, da se izvinam poradi toa shto pishuvam na latinica, no nevozmozno e da pishuvam so makedonska poddrshka. Znachi vaka. Imam skoro 14 godini i sum 8 oddelenie. So edno mashko od mojot klas sum vo mnogu dobri odnosi, ushte od lani si vikame jas nego Burhan, toj mene Nadidan, duri i pagaat zafrkancii na nasha smetka, no se toa e chisto drugarski. Ama otkako zauchivme nekako ne go gledam taka. Nekako kako da pocha da mi se dopaga. Mi odgovara negovoto prisustvo, negovite zafrkancii, razgovori, i se drugo. Deneska zabelezav deka koga i da se ispulam na kaj negovata grupa, i toj se puli. Taka nekolku pati go fativ kaj shto "dzirka", i poveke ne se ispuliv. Neznam dali e samo mi se dopaga, a neznam ni shto da prevzemam. Ve molam za sovet, i vi blagodaram odnapred.
Девојки мои, како да му верувам, како да се правам дека се е нормално одкако луѓето околу мене тврдат дека дечко ми имал врска и со друга? И тоа така, ко гром од ведро небо, велат го видов, а никој всушност не кажува дали бил тој. Само нагаѓаат. Верувајте ме, ми се руши цел свет Срцето ми верува, паметот сеуште не. А сите начини ги употребив да го пронајдам одговорот. Неговиот одговор беше, би ти признал на толку молење и плачки. цел живот го палнирам со тебе, ме знаеш дека сум принципиелен, ме плашат такви рабти, не сум баш за авантури. Плачи тој, плачам, се колне, ама ете, не знам. А докази веќе нема па. Што да направам сега јас? Се акнав, немам сила повеќе, после толку години успешна врска. Не можам да верувам. Можеби звучам глупаво и убедено, ама не, не ми се совпаѓаат работиве. Е сега некој на крај ќе го јаде стапот, ама кооој? Како да поминам преку ова? Како да дознаам? (барам одговор кој не постои)
Како бе Катенце, вака ??? Многу ми е жал, знам колку си заљубена и какви планови имаше со него. Собери си ги мислите. Како прво треба да тргнеш од тој што ти го кажал тоа. Која е таа личност, можеш ли да и веруваш, дали има причина за да ве скара... ако ти го кажале тоа повеќе личности, размисли може ли тие на некој начин да се поврзани па да се работи за договор. Колку се тие податоци веродостојни... дали се сретнале со дечко ти лице в лице или само го виделе од далеку, ја препознале ли девојката?????? Многу прашања на кои треба да добиеш одговор за да ја дознаеш вистината. Само внимавај со тоа на кому му веруваш. Според неговата реакција не би рекла дека е вистина. Велиш станувало збор за месеци... сигурно би почувствувала ако нешто не е во ред за тоа време. Ти посакувам многу среќа најмногу за сето ова да испадне една голема лага и пак да сте заедно.
Е па да Лоли, баш неговата реакција, еве нека ме лажи, ама што знам , со месеци, ќе сетев, ќе насетев а тие што ми кажаа, не им верувам сигурно, ама па многу ми измешаа, ја виделе колата, па тогаш и тогаш, па тврдат, па ќе донеселе докази. Немам сила повеќе, едино на брат ми искрено му верувам, ако не јас, сигурно тој ќе сетеше или ке забележеше нешто. А дечко ми, што знам, не е таков тип, осум години веќе сме заедно, почнав и да заборавам, не е таков, знам каде оди, колку излегува...аман веќе... без разлика, многу сум повредена, сомнежот е тука. Знам, некоја ќе рече глупава сум, го бранам, ама не, реакцијата не му беше воопшто како да се плаши дека ќе откријам нешто. Ама па тоа што го разбрав, првотот што ми го кажаа, беше доста реално и логично, ама сега навака многу ја зимешаа. А нема докази. Мислам цврсти, ако и моеж да има доказ за такво нешто...не знам...