Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Да си молчи дури и да остане со него ќе му го плеска на нос. Сега после 4 години само сака да го префрли товарот и да си ја испере совеста, тогаш требало да каже па она да си одлучела, а не по 4 години лажење и криење. Може и нема да ја боли толку неверствто оти така започнуваат неформално многу врски, туку способноста да крие од неа толку време и да ја лаже со години.

samovila.red. and mila89 like this.
  2. LaReina

LaReina Нов член

Здраво
    Не сум нова, стар корисник сум, но направив нов акаут, од лични причини кои барам да бидат почитувани, бидејќи тој ник ми го знаат многу мои блиски луѓе, и не сакам да го читаат ова што ќе го пишувам сега, а со нив, истото не можам да го споделам, и да се посоветувам.

Ќе кажам дека имам 26години, за да не мислите дека се работи за недоделкан тинејџер.
    ..... Имам врска од една година, добро иде, меѓутоа дечково е претерано љубоморен, до тој степен што мислам дека психички ме кочи и во кариера и во живот.
    Едноставно ми смета тоа, друго се си е Ок, но ова, не е! Карактерно е таква личност, и крај.
    Мојот проблем е во тоа што негов познаник почна да ми се допаѓа , несвесно но сега сваќам дека е веќе и во поодминат степен, до тоа што сум малку по ладна и со дечко ми.
    Не сакам да му наштетам, но мислам во голем дел на тоа дали да скарам со него, и онака секој ден се караме за нешто, па да пробам да пристапам кон другиов, зошто он не би се осмелил, а по начинот на кој ме погледна еднаш, знам дека сака, но не може нели од дечко ми.
    Во по факен ситуација, не сум се нашла, јас стварно не знам што и како да си го најдам одговорот дали го сакам дечко ми и дали сакам да се борам за него и против неговата љубомора .
    Или да раскинам, па да чекам да пристапи другиов зошто немам муда за таа работа., и прашањето е дали воопшто и ќе ми пристапи, зошто не знам каков е дечково прво.
    Имам муабет со него, од типот на здраво, како си , но не сум во социјални мрежи никаде ,,спријателена,, со него чисто од почит кон дечко ми.. А сакам да бидам....

СОвет ве молам?

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

@LaReina прво да разјасниме, љубомората на дечко ти никако не е поврзана со новиот тип кој ти се свиѓа. Тоа ти е само неуспешен обид да си олесниш и да не те мачи совеста.

Има девојки кои од љубов се соочуваат со фактот дека дечко им е љубоморен и прифаќаат таква врска. Забрани, притисок, доминација на мажот. Ако ти не можеш да го трпиш тоа - раскини, одлуката останува на тебе. Стави крај на врската, ама како возрасна личност, не да се скараш, па да се тешиш - се скаравме, тој е виновен за се.

Не си "спријателена" со типот оти не смееш од дечко ти, а не од некаква си почит.

Што се однесува до новиот тип кој ти се допаѓа, не можеш да знаеш дали тој поглед бил случаен или му се допаѓаш. Шансите се 50 - 50.

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

@jovanovska94 Сигурно арно му било тогаш, не знам, ама сега во состојба е и да си наштети.
    Сите вака бурно изреагираа, исто ко и јас, а вие башка што не ја знаете уште цела приказна.
    Тој сепак е возрасен и сам ќе одлучи, јас му реков да и каже ама не верувам баш да ме послуша. Го гледам дека му е тешко, сепак премногу му е страв дека ќе ја изгуби па мислам ќе го проголта се тоа.
    Се ставив и на негово место и мислам и јас не би кажала, ќе се потрудам да живеам со тоа што сум го направила ако не сакам да изгубам драга личност.

@Summerlover ме насмеа со виолините :D абе ние можеме да си се зезаме сега ама да не си во кожа на девојката кога ќе дознае, ако дознае воопшто. Не ми е баш брат, ама близок ми е ко брат. Знам дека изневерување е изневерување, затоа и јас му реков да каже заслужува да ја знае вистината.
    А јас мислам дека би го оставила искрено. Тешко ќе ми биде ама би го оставила.

@mimiiiii Е ајде нека молчи, ама совеста го изеде. На психолог ќе заврши.

Summerlover likes this.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Зошто баш сега сака да и каже? Ако го мачела совеста ќе кажел имал доста време. Оти сега по 4 години ќе се зачудиш како успеал тој човек толку време да те гледа во очи и да те лаже и ќе се сомневаш во се што некогаш кажал. Оти нели на почеток луди години ова она, на другарка со сегашниот маж и се случи истото, на почетокот од врската се гледал и со друга некое време ама ја баталил и призна дека ја запознавал и се заљубил и сакал да почне нешто стабилно ама на чисто и да биде искрен. Оваа не му збореше 2-3 недели па се смирија оти никој на почеток па и не дава некакви ветувања туку да речеме се дружат.
    Проблемот е со довербата, толку време да ти кријат ќе се запрашаш дали воопшто ја познаваш таа личност и сите убави моменти паѓаат во вода.

Ако толку сака да каже нека биде спремен дека веќе врската и односот никогаш нема да бидат исти, јас искрено мислам дека нема да го остави ама со тек на време ќе пукне оти не се преболува тоа туку така.

samovila.red. and JollyGirl like this.
  6. presiosaP

presiosaP Популарен член

@JollyGirl a sto ima sega da i kazuva sto bilo pominalo ..nikoj ne znae i kraj ..neka go zakopa toa vo nego i gotovo na kraj kraeva toa e bilo na pocetok ne vikam deka go opravduvam sto izneveril no ako ne moze da zivee bez nea i kako sto vikas deka se smenil nema sto da akzuva zosto ke rasipa se..Koga ke ja izgubis doverbata kaj partnerot sekoja rabota ke ja gledas so somnez i nema sansi da opstane taa vrska koga togas ke pukne se,,spored mene najdobro e da molci..posle 4 god otvara rani mislam deka ne treba..

samovila.red. and JollyGirl like this.
  7. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

идам со една веќе 2 години и 2 месеци..раскинавме неколку пати..али вистинска љубов..се враќавме..но почна да излага секој можен ден по 3-4 пати дали ке поседи дома 1 саат и нон стоп е надвор а со мене се глеа по 2-3 дена..и ке ја прашам кај идеш? не е со машко не се секирај каснам.. или ке ми каже не е битно.. незнам што да правам..

8. KetichSalvatore

KetichSalvatore Активен член

Bivshiot e takva zatvorena licnost,toj sakase da me vidi,i znam deka sum m bitna,no toj ne iskazhuva cuvstva,zboruvam za prvata ljubov,dodeka segasniot decko e kako otvorena kniga i premnogu me saka..ama zensko kako zensko sekogas bi go izbrala onoj koj ne i obrnuva tolku vnimanie..i sto ako bidam so bivsiot tuka nema idnina toj kje si zamine mozebi nikogas nema ni da go vidam ..neznam nemam sila vekje

9. KetichSalvatore

@theowndemon - za segashniot ne sum ni pretpostavuvala deka taka kje reagira...toj e mnogu ljubomorna licnost,a bivshiot pa toa beshe ogromna greshka,nemozam da prestanam da mislam na nego i nemozam da se nateram sebesi da go zatvoram toa poglavje od mojot zhivot i da prodolzham ponatamu..da mozam da go vratam vremeto ne bi se viduvala,abe da mozam da vratam nekolku godini nazad ne bi ni bila vo vrska so nego, a kamoli da ja izgubam nevinosta so nego..

10. eloves

eloves Популарен член

Епа? Каква врска има тоа?
    По никот ќе претпоставам дека имаш околу 20 години, па и девојка ти нека биде тука некаде. Најубавите години, кога треба да излегува, да се дружи ти сакаш дома да дреме? Сешто.
    За тоа колку често со гледате, мислам дека со нејзе треба да си го решиш. Најдете си некои заеднички активности каде што почесото ќе минете време заедно.

11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Биди практична. И сама знаеш дека може да си замине, и дека немате иднина.
    Сегашниот дечко вложува во вашето, не го повредувај.
    Ако веќе не си сигурна во својот однос со сегашниот, подобро пушти го, не го повредувај.

12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Зошто си му давала голи слики?
    Каде ќе ги објави?
    Да знам дали да ги следам тие сајтови. :lol::lol:

Не си требала да одиш кај бившиот. Ти си самата крива. Остави го сега на раат човекот.

sugarlips likes this.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Те вара друже. Помири се со тоа и раскини и уште еднаш.
    Неможе туку така да излегува и да не ти кажува каде ќе оди.

14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па ќе ја земеш и убаво ќе зборнеш со неа. Како не е битно кај одела? Таа ако стварно те сака тогаш со тебе ќе сака најмногу да се гледа и да излага. Ајде во ред е и со другари/ки, колеги да излезе да се дружи, не можеш да и забраниш ама се си има граница.
    Мене ако ми рече така личноста што сум во врска, дека не е битно секој ден кај одел, па низ нос се ќе му извадам. Ти си и дечко, тебе ако не и каже каде оди и што прави, на кого му кажува?
    Ајде немора секој ден да се гледате, ама ако стварно е вистинска љубов таа нема да може да издржи без да те слушни или види што е можно побрзо, а не само да си излага со други и не било битно кај одела. Браво за типката си те врти ко што сака.

sugarlips and Zeynep like this.
  15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Во една врска тоа кажување со кој, каде и кога партнерот ќе излегува би требало да биде на доброволна база, како еден вид желба да ги споделиш твоите планови со дечкото. Како што и излегувањата си имаат своја граница, така и партнерот не мора да изиграва контролор и на секоја секунда да дави со прашања каде си во моментот.
    @Piccolo95 Тие милион раскинувања се знак дека една врска не функционира. Се раскинува само еднаш. А вашето враќање назад било од се, само не од љубов. Чувствата се изладиле, барем од нејзина страна.

theowndemon, Rose96 and eloves like this.
  16. Piccolo95

Piccolo95 Нов член

беше вистинска љубов..али раскинавме поради една причина што мене ме повредив ја оставив добивав милион пораки и повици али не попуштив бевме надвор од светот без фб без ништо али јас си направив повторно од мака бидејќи беше претерано љубоморна..и коа виде дека јас направив и она направи ..кога ја оставив беше 18ти јануари ја побарав на 3ти фебруари излеговме али таа личност не беше таа што ја познавав сосем трета..и се кренаа акциите дека ја побарав аи 300 лајка за 20 дена и 500 понуди од машки за една вечер си ги крена акциите се фативме ние у врска до вчера тие месеци ми беа пекол што сакаше праеше а све што сакав е да бидеме заедно..излагавме али све скратуваше со тек на време и бакнеж и све.. и пукна тиквата вчера..а ме сака сеуште и јас неа.али за глеање други пример у град идам и сеа ако помине некој покрај мене несмеам да го видам -.- и според неа ја сум женкар ии денес вечер ке се лапа со друг и ке си се фати со друг чисто да ме заборави..али 2ипол години први во све и во односи и во све совршено беше јас се кршам уште кога ке помислам на нас..многу боли помислата дека на друг ке муе убаво вечер. :)

17. Таа од соништата

Таа од соништата Истакнат член

Девојки сакам да ми кажите што да направам. Мислам дека дечкото сака да ми раскини. Јас не сакам но сега вејќе ако треба да се разделиме тоа е тоа но сакам да му кажам онака со зборови дека ке направи грешка. Што да му кажам. Не да го повредам него онака за да се сејкава на мене да ме памти. Нешто во смисла ке почнам среќно понатаму ова она и што д аму кажам за да не може да заборави на тие зборови и на таа разделба?

18. KetichSalvatore

@Marick14 kogo da ostavam na raat? Jas nisto nemam napraveno so bivshiot, a mi se vratija cuvstvata i mi e tesko,a zamisli si da sum napravila...

Marick14 likes this.
  19. KetichSalvatore

@Fleur-De-Lis
    Znam deka nemam idnina so bivshiot,i zatoa mi e mnogu krivo..zivotot e surov,zosto zapoznaes nekogo tolku sto e poseben vo tvoeto srce,a nemozes da go imas ...

20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@LaReina не сакаш да газиш на несигурно, м?
    Јас би те советувала да раскиниш со дечкото кога те кочи во се. Не зошто некој друг се појави кој те размрда, туку зошто не си среќна во врската.
    Дали потоа со овој другиот ќе ви бидни работата покасно или ќе се појави некој друг кој те исполна - небитно.
    @Piccolo95 мислам дека сериозно треба да разговарате. Одговор како „не е со машко не се секирај каснам“ за мене не би бил задоволителен одговор. Дали ти си љубоморен и љубомората да е една од причините зошто раскинавте неколку пати? Прашувам зошто ова можи да го вели иронично. Од друга страна можеби има некоја па вака се однесува колку ти да „не се посомневаш“ ама сепак поверојатна ми е првата опција. Зошто така би ти велела - не гледам друга причина искрено.
    Разговарајте ви видете. И не мислам, извини вака, дека ова е вистинска љубов. Мислам нит сака да се гледате, а има слободно време и е излезена, а со таква реченица. Мислам само да кажеше дека не се гледате, а таа излегува, ќе си речев можеби оди на некои собиранки, кафе дискусии било како, ама таа реченица, барем за мене, фрла голема сенка на работата.
    @Таа од соништата ... вака, ако решил да раскинете - ќе биди. Дали тоа било грешка или не - тој ќе увиди подоцна. Не е интересно кога работите се кажуваат предвреме. Кога ќе дојди самиот чин на раскинување, тогаш биди смирена и верувај ќе те памети по смиреноста. Кажи му што мислиш, дека претпоставуаше можеби и слично и дека двата заслужувате подобро.