Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.262
    Женскиии ми треба помош
    Сакам да му кажам дека го сакам,ама ми треба помош!
    Како да му кажам индиректно за да не биде тоа директно а да сфати што сакам да му кажам? Да биде тоа од околу?
    Ве молам! Некој нека ми пише во ЛП
    Ве молам извинете за оф топик :)

2. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Зaвиси кaкoв ти е oднoсoт сo дететo, кoлку живеете. Нaјчестo нaјaрнo е дa не вртиш мнoгу oд oкoлу сo суптилни знaци, дoбри се шaнсите дa не те зaбележи.
    Или кaжи му директнo, или речи и нa некoјa другaркa дa му спoмне нештo.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.262
    Ние се допишувавме едно 20 дена буквално секој ден и он ми враќаше се беше океј се дур не дознав дека се смирил со бифшата и тогаш преќинав дека ми беше глупаво,иначе се разменивме со слики од полуматурата и некогаш се погледнуваме во очи и ќе се разминеме
    Ваква ни е ситуацијата
    Што да правам? А иначе он не ја сака таа бифшата од досада му е

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.197
    Допаѓања:
    175.827
    @Kimberly11 Ти има тој пишано откако се вратил со бившата?
    Знам конкретно што мислиш под тоа дека не ја сака бившата т.е. сегашната, нели пишувавме за тоа. Мене прашањето ми е, ако ти му се довериш, како ќе бидиш сигурна дека тој нема да сака да те искористи тебе за забава и потоа и ти да му бидиш од досада?
    Следно, индиректно кажување ако немате моментален контакт па да примениш одредено ниво на флерт - нема. Сем да му пишиш на фејс или на таа екскурзијата онака да му дајш до знаење од типот:
    • Се игра групна игра па ти бараш да бидиш во тим со него (ама тоа би го знаеле сите, ако веќе не знаат, нели)
    • Го прашуваш него за резултати од тестови, му се моткаш пред очи (ако му нудиш резултати од тестови, прашања од тестови, домашни - можи само да го искористи тоа).
    Во глобала, можи да не сфати. Мислам имам 101 пример на машки кои не сфатиле директен флерт, а не па ова, ама па дупло толку кои сфатиле. Значи лотарија ти е дали тој ќе сфати дека ти го сакаш или не, накратко, најдобро е директното, особено ако си сигурна дека не ја сака бившата, ама дури и да не ја сака, мој предлог е да не се мешаш.
    Причина: постави се на нејзино место. Можеби тој не ја сака, ама сигурна сум дека таа него го сака.
    Следно, се работи за основска љубов, врви и заминува, ретко останува (скоро никогаш).

Со среќа.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Што би направиле ако сте во ваква ситуација?Ти стоиш подалеку од него и го гледаш а тој те чека и не гледа дека го гледаш и поминува една девојка која и двајцата ја мразиме и тој се врти по неа,потоа му кажуваш и му се лутиш а тој одрекува и не го гајле на тебе како ти е туку ти се дере..а одите 2 години?

6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.197
    Допаѓања:
    175.827
    @young.lady се врти? Во која смисла? :) Ја мери од гла до пети додека таа врви?
    Океј тоа е природно да забележиш некој. Шо знам. Ама потоа да се караме околу тоа - сигурно не би се чувствала најсјано, би ми пречело ако некоја небитна ми го расипува мирот, а не дали тој ја забележал кога таа поминала или не.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Па очи се за гледање. Мислам кого мразите, самите себе си се мразите со вакви глупави ситници. Да не треба превез околу очи да стави и само тебе да те гледа?
    И како ти е на тебе, ти се исполни љубомората, егото? Полесно ти е?
    Богами и арно што ти се дерел, а да се свртел и заминел без збор, ќе плачеш тука...

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Девојка Која и двајцата ја мразите? Очигледно само ти ја мразиш :D
    Не се нервирај за глуоости. Дозволуваш за некоја небитна личност да се расправаш со дечкото. Ете си му рекла, ти дошло полесно и сега попушти.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Нa тие гoдини немa дa свaти никaкви суптилни знaци.:D
    Мoжеш дa и речеш нa некoјa другaркa дa гo пoдбуцне, aмa штoм се прoстил сo женскa му мислaм декa ќе сaкa сaмo дa те искoрисри, тaкa дa внимaвaј штo ќе прaвиш.

10. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Па вака...деновиве сум многу нервозна бидејќи имам менструација и сум емотивно растроена и незнам дали воопшто некогаш работите во овој период правилно ги протолкувам иако мислам дека после ова денес што го забележав дека сум во право..па вака,бевме на шетање онака ја дечко ми и уште еден пар во золошката градина у скопје бевме,но дечкоми коа ќе сме со ова друштво секогаш повеќе внимание му посветува на другар му отколку мене иако одат пред нас пример со женскаму а тоа мене ми смета..секогаш јас гледам него повеќе муабет да му правам внимание да му обрнувам не како него..пример идеме по паттека а он цело време умот во другар му како да му е само како да измисли нова шега за го задре да се смеат и ред др работи.. all eyes on him ..а јас сакам повече мене внимание да ми обрнува иако сме во друштво јас треба да бидам во предност како што тој мене каде и да сме секогаш ми е приоритет сакам и јас така да бидам за него..а он другар му та другар му смао нови шеги со него со мене ништо посебно коа го прашувам нешто ии кога коментирав за животните сакам да се соживувам со него моментите заедно да ни бидат поубави да бидам сослушана а не да му потенцирам и со напор да му кажувам работи а он многу многуу не ми мава рецка ... не до толку да не ми обрнува вниамние ама сепак некако слабо ... и кога му реков за оваа работа ми вика ти само се ти смета повеќе не изл со друштво се само нешто не ми чинело.. велам ти не ме разбираш сакам да бидеш повниамтелен со мене и да ме сфатиш што ти зборувам и што ме нервира и да се смениш пробаш да не бидеш таков не си сам со другар ти и ја сум тука ако не....и уште толку караници велам ок доста енможам повеќе нема да се разберам со тебе џабе си правиме муабет... и ок смао ми вели .. господ да чува... ма нели сум во право ?

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @untitled12 Јас, од моја гледа точка, ти си малку повеќе љубоморна, но и ПМС-от реално си го прави своето. Кога се шета со парови, многу нормално тие двајца зад вас и си коментираат машки работи, вие две напред и коментирате женски работи. Ако се седнува, се прави колективно муабет, а тој што ќути ја уништува целата атмосфера. Сепак, во друштво едноставно треба да си искулиран и да не се замараш. Проблемот ќе беше доколку тој и обраќа внимание на девојката на пријателот, а вака, мислам нема што да се секираш :D

На MilaP и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Омг и јас во љубовни проблеми, барам совет. Ајде некој вака послободен што има време да се замара со моите глупости, нека ми пише ЛП. :call:

13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не, не си во право. Извини, но мислам дека малце повеќе претеруваш.
    Овде нема ништо загрижувачко дури е и нормално кога си со друштво.
    Немој да бараш проблем каде што нема.

14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.197
    Допаѓања:
    175.827
    @untitled12 нормално е на даблдејт вака да се одвиваат работите, ајде да сте поголемо друштво кое ти не го познаваш па да ти обрнува повеќе внимание зошто ти се непознати додека да се вклопиш, ама дабл дејт функционира така во глобала.
    Се согласувам со Самер, ПМС си го прави своето, мислам сите сме биле робови на ПМС и знајме како е, знам мене лично што ми има правено ПМС и ден-два покасно се прашувам себеси на што дроги сум била.
    Ако и во нормални денови ова ти смета, тогаш зборувајте пак или пак не излегувајте со друштво, излегувајте си со сопствените друштва посебно, а времето кога ви е планирано за вас - имајте си го сами.

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Ако партнерот ти каже дека би преминал преку неверство значи те сака премногу или не те сака воопшто? :)

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

Ако Пинокио рече дека носот ќе му нарасни, ќе му нарасни или не/?

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Jason123 Па тука може од различни аспекти да се согледа: Може индиректно ти кажува дека тој/таа веќе изневерил/а, па ако ти некогаш изневериш- ќе ти биде простено чедо Божјо :D Од друа страна, сака да каже дека може е таква личност што во името на "љубовта" би опростил/а, само да не раскинете- што може да се толкува или како љубов или е неспособен/на друг/а да најде. Штом дошло до ваква тема, или се плаши од изневерување или е веќе индиферентен/а. Односно или премногу му/и значиш или ама баш му/и е сеедно.
    Е сега, јас од моја гледа точка ќе ти кажам: И да е мојата најголема љубов, преку неверство нема да поминам. Тогаш љубовта престанува и не треба да се прости. Но, секој е различен и ете некој би простил. Оние што веќе опростиле такво нешто, можат повеќе да ти помогнат зошто тоа го направиле.

На Jason123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Hормално следеше тука мое потпрашање `Дали ако ти би преминал преку тоа треба да се очекува истото и од мене`, и негативен одговор проследен со одлучност и решителност. :)

19. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    zenskicki, nekoja skobodna za razgovor neka mi pise vo lp. Ve molam :)

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ех дете дете..што да ти кажам кога нема да ме сватиш денес а утре ќе се смееш на напишаново..:rofl:
    Излегувате и се дружите и сето тоа е ок, наместо да се правдаш со твоите пмс ови синдроми и да очајно да бараш внимание од дечкото за гушкање и лапање како да ви е последно и баш тогаш фокусирај се на дружбата и заедничките моменти. Смеј се и ти, кажи и ти нешто, подискутирајте сите заедно и смејте се.. тоа е убавината на тие убави и млади години .. има време и за гушкање и за лапање тоа не ти бега.. преоритетот не е твојата опсесивност туку да знае човек да се дружи да се социјализира и да коминицира наместо да се затвора во 4 ѕида и љубов да води како да животот во тоа се состои. Најнормално дека си му преоритет но приоритет не се бара во вакви баналности бе дете.. уживај и не го напињај дечкото бидејки ќе го загубиш за ништо.

На MilaP и theowndemon им се допаѓа ова.