svesna sum deka e taka....a iskreno veke ne go ni prepoznavam,krajniot rezultat e neizbezen (da se razdelime) samo sto si go odlagam toa od den na den ....
Не сакам да ти солам памет јас, ти и веќе кажа дека знаеш кое е решението, колку повеќе одлагаш, толку полошо, не дозволувај да те повлече и тебе со него, затоа што после нема излез, во теорија лесно му звучи во пракса е потешко.
Прво прашај го што дрога користи. Хероинот е потешка дрога и ако ја зема таа остави го веднаш. Ако пуши џоинт или шмрка кокаин, продолжи си со него, но внимавај што правиш. Една-две да испафкаш на ден со него не е лошо. А ако сакаш да ги откаже (а е невозможно) седни го на клупичките на Средно Водно и кажи му: "ти мислиш ли да ги оставаш дрогите или да те оставам? Јас тебе те сакам, ама што абер ако се дрогираш за доручек, ручек и вечера". Фати малку посериозно. Со муабет. Може има надеж.
koga i da ja pocnam temata i postavam prasanjeto odgovorot e : se ke napravam za tebe ti mi si najvazna i ako osetam sam deka nemozam ke ti recam "ostavi me"... znaci toj demek me odbira mene rabiras a jas gledam pak istoto.... a deka spomna sto drogi koristi zaboraviv da napomenam deka posledno sumjam deka koristi nesto potesko...
Ако е нешто тешко, тогаш тој сега би бил во фаза на распаѓање. Што убаво си видела во него? Зениците во очите? Пожолтените заби од дрогата? Коските под кожата? Или па ако сакаш сакај го, ама и тебе ти се предвидува истото. И во такво друштво да си, истото ќе те снајде, а не пак со таков дечко. Ако не ти е мил животот и ако не можеш од 2 милиона да најдеш друг, тогаш остани си. Има една дрога "крокодил". Таа викаат дека била хит. Ти препорачувам да му ја препорачаш.
neli svakas deka ne bese takov a pa toa ti so go opisuvas daleku ...ne sum luda ama vo red ja svakam tvojjata poenta pozz
Оддалечи се од него, најдобронамерно. И да не е така во моментот како што кажа Марик, ќе биде. Може му е рано уште, но нема одвикнување, мнооогу тешко тоа да се случи. Поверојатно е да продолжи да пропаѓа, а веќе е на добар пат според тоа што го кажа за моментите кога се губи, ќе ги зачести и ќе ти се одмили. Колку и да е болно подобро сега повлечи се и раскини, отколку да го влечеш па повеќе да те боли уште повеќе. Реши го ова, немој ни под разно да си пробувала или да му правиш друштво, остани си доследна на себе. Нема иднина со него, батали што ти збори, реалноста е поинаква. Со среќа...
Ама зошто станал таков? Мора да има зошто? Не може онака од ништо да му текне да се дрогира. Или ти си факторот или некој друг.
Маре не зезај, сигурно почнал уште пред да се запознаат (ова според податокот дека се заедно 8 месеци, а овој веќе забегал, значи навлезен е баеги) туку девојчето да си се тргне настрана најубаво, јас мислам. Од ништо ќе си направи нешто ако продолжи, а таков може да е и тежок за откачување па не е лошо да пружиме некој совет и во таа насока...
Марек, дрога е дрога, дали џоинт дали нешто друго нема исклучок, од џоинт, ако не го задоволува тоа после некое време се префрла на друга потешка дрога, така иде тоа, а по зборувањето на девојката мислам дека се работи за нешто потешко и посериозно, посебно кога таа ја отвара темата. Ниту една причина не е доволно добра за да почне да се дрогира. Од секоја гледна точка, таа страда и се измачува.
@Kosem другарка? Се сомневам. Како и да е, упадни во муабет, меркај го, отворено флертовај со него (јас бев изненадена од успешноста на ова) и слично. Шо е до другарка ти, до сега немала вакви претензии? Во иднина биди повнимателна со информациите кои ги споделуваш со неа, гледаш, некои можи да бидат фатални. @zefkey Разговарај најотворено со него. Објасни му дека ако тој продолжи вака - ти не гледаш иднина со него. Има институции за лечење од дрога, во манастир, било како. Само нека почни. Буквално ќе видиш дали му значиш ти - за да се обиди или му значи повеќе дрогата - ако си продолжи. Ако е на тешки дроги, сигурно троши многу финансии, патем, си го уништува и здравјето. Прво пробај добро разговарај со него, ако не оди остави го одреден период за да размисли, т.е. да види како му е без тебе за да можи да го направи својот избор онака како што навистина сака. Во секој случај, тешко е и за него и за тебе. Ако реши да се лечи, биди сигурна дека тоа ќе биди тежок пат и за двајцата. Ако нема резултат, и битна ти е иднината, сите знаеме што би било најисправно за тебе. Со среќа.
razgovarav i ete sega posledniov odgovor e od ponedelnik krajno demek hah aj bas da vidam do ponedelnik ma da zvuci smesno
Не знаев дека распоред си прават луѓево. „Ај до понеделник се дрогирам, после се лечам.“ Шала на страна, никого со сила нема на ништо да го натераш. Ама можеш себе си да се натераш, да расчистиш со него доколку не сакаш да си во таква ситуација.
@zefkey решение е само да го напуштиш, така? Не би рекла јас така, превземи сериозни мерки нека оди на одвикнување а не само да се оддалечиш а тој да пропаѓа. Не може тој сам така да рече од утре, од понеделник и да се откаже. Лек му е само соодветна институција за одвикнување или манастир. Убеди го.
ne si svesna kolku sakam da se sluci toa navistina da uspeeme ...oti toj koga bese vo red nemase pomilo, nesto popametno, pocisto,...
@zefkey , тој ако планира да ја откаже не чека да дојде понеделник. Те советувам што поскоро да ставиш крај на оваа врска, верувај, никаде не те води. Плус, скраја да е, сигурно си слушнала за хепатит и хив, јас не би ризикувала. И не очајувај, ќе сакаш уште многу пати во животот.
@zefkey кај се запусти бе моме?! Па уште и надеж бараш само да не го оставиш. Послушај постар и батали го веднаш човекот, ти не можеш друг да смениш се додека не се смениш самата ти и твојот карактер пред вакви искушениа. Не си играј играчки се дур твојот живот лека полека но сигурно не постанал кошмар од кој тешко ќе излезеш после, сите тие последици и кошмари што ќе ги доживуваш од негова страна се превеќе за тебе и твојата возраст, а што аир имаш од човек што се дрогира? Сакаш секојдневно лека полека да се скршиш и ти со него? Да ги трпиш сите тие трауми како последица од тешката дрога? Не бе девојче.. не се уништувај и бегај дур е време, барај човек што ќе те усреќи а не барај човек што самиот од себе си не знае што прави и што ќе прави во иднина. Не знаеш, не претпоставуваш какви проблеми можеш да си створиш.