Jas nemam nikakva hrabrost za da kazam ili pisam bilo sto zosto koa ke go vidam na rabota ke se cuvstvuvam neprijatno. Uste toj den mu rekov deka sakav da mu kazam za drugi novosti i vide deka samo si napravil film... I mozebi me otkacil za taa drugata, iako ne mi deluvase mnogu siguren koa zborevme... Sea se osekam ko em mi iska em mi stiska
Јас мислам дека нема потреба ништо да му кажуваш на дечко ти. Ако дечко ти те сака и почитува, нема ни да те прашува такви работи.
Тоа чувство ми е познато хаххаххаха кој знае што му се смотало низ глава ама тој има храброст и штом се закача пак, пак ќе дојде пред зграда Ти значи детево, трпение и кога ќе ти дојде пак прашај го дали е спремен Многу недоразбирања, прекини се токму од тие нагаѓања и стравови. Ајде, малку ти малку тој, мечка страв мене не ме страв хаххахха и ќе биде добро.
Eve denes na rab me zakacase celo vreme, pa ke me gleda i sl... ama ne znam dali ke mi pise... a i sigurno komunicira so devojkata so gi vidov vikendot... :/ sto mislite vie? Mozam da ocekuvam nesto ili podobro da ne se nadevam?
Комуницира или се гледа со неа, која е нвната релација ... ако се гледа со неа батали подобро, се се случува со некоја причина.
Не знам ни дали е проблем, повеќе ми се чини да си ја олеснам душата сакам. Почнав врска со еден дечко, т.е не ни требаше да биде врска, се договоривме уште од почеток дека ќе биде лабаво и без обврски. Ок супер, јас само што излегов од друга врска и ми дојде како кец на десетка. Јас си влегов во "врската" лабаво, без никакви очекувања. Тој беше тој што сакаше да се допишуваме цело време, да се слушаме цело време, па срциња ова она....мене на почеток ми беше малце too much ама ајде се навикнав. Пошто и блиску живееме почнавме секој ден да се гледаме и да си преспиваме еден кај друг, значи може месец и пол заедно спиевме секој ден, после работа заедно,за викенди заедно, супер, јас почнав да се навикнувам на него тој на мене просто многу ми беше интересно и забавно и се чувствував многу убаво,знам дека и тој исто се чувствуваше пошо ми кажуваше.3 недели имав некој обврски јас не бев ни во државава, одржувавме контакт на почеток ама последната недела почна многу некако ладно да ми се понаша, да ми дава до знаење дека не е баш заинтересиран и се спречкавме околу тоа. Си дојдов јас пред некој ден, му пишам да се видиме, доаѓа и таков мртов ладен ми раскинува во 5 минути....во смисла дека сфатил дека јас очекувам нешто повеќе од него, тој не е спремен да ми врати со иста мера, вика ако продолжиме вака може само да си се повредиме,не сакам да ме сфатиш погрешно ама може да излезам јас да се напијам и да те изневерам, ќе те повредам а не сакам, бла бла...буквално 5 минути беше муабетот. Јас не знам дали се уплашил дека стварно може нешто да биде повеќе а навистина не сака или не се осеќа спремен, или мене друго што ми е поверојатно е дека во овие 3 недели нашол некоја друга па сега таа му е главна преокупација.Пробав да го прашам зошто одлучил така, само ми врати дека размислувал и сфатил дека така е најдобро. Грдо во секој случај, посебно за мене пошо многу брзо се врзувам за некоја личност,прва работа, втора работа мене многу тешко ми паѓа кога сум сама. Совет некој како натака?
@AmericanWoman Јас искрено мислам дека на дечкото му било премногу интересно,забавно додека да те запознае едно друго и сега му е помината еуфоријата и иде на следна забава. Со самото тоа што вие уште од старт веднаш спиете еден кај друг и се гледате секој ден си дошло на своето т.е него забавата му завршила. Сега остави го не го барај,не му пишувај ништо. Ако сака тој ќе те побара тебе пак. Ама и да те побара и овој пат пак да се решиш за него смири ја топката.
Интересно, многу лабава врска што се консумирала максимално ти си сакала едно, тој го наметнал своето и затоа што тоа е многу подобро си прифатила. А зш прекинал ... мора да имало нешто што претходело или пак не му се допаднало што заминуваш па, неговата приказна колку се однесувала на него толку и на тебе, зш очигледно сакал интензивна врска, не лабава. И ако тој мисли дека е така најдобро, очигледно не се работи за дете, јас мислам дека и така треба да мислиш и да пуштиш и да се врати да не прифаќаш. Ако сака цврста и нтензивна врска таа подразбира и доверба и поддршка икога партнерот не е физички присутен, а не само нему кога му одговара и како му одговара. Накриви капчето на страна и свркај. А за врзувањето, тоа не би се случило ако имаш повеќе од една врска (ако можеш да се делиш на делови) инаку е тоа е нормална и убава работа, а не лоша само со вистинскот партнер. Што ќеш, сите поминуваат низ тоа - пољубиш, останува жаба, пак пољубиш, пак жаба и оп, пољубиш, жабата станува принц
@BlondPrincess нема да му пишам,искрено не верувам ни тој дека ќе ме контактира пошто многу одлучно изгледаше во намерата дека не сака веќе да сме заедно, мада се десило ова и порано, ќе помине некој период па ќе им текне да звонат, дотогаш тебе веќе ти поминал меракот, нели така оди. @Outlook да, многу беше интензивна врската чак и на моменти многу озбилна ми дојде, ама тоа беше темпо што тој го наметна, а не јас, и да, мене ми одговараше and I just went along with it. Не ми е јасно во приказнава зошо не сака да продолжиме на тоа што бевме пред моето отсуство, пошто очигледно функционираше и за двајцата.
Можеби е страв, таман сте се склопиле на некој начин и посебно ако службено си отпатувала... лошо ама ретко кој маж сака паметна жена или успешна жена и бегаат, на некој начин се чуствуваат загрозени. Кај вас некако не ми е до меракот зш тоа се случило кога си заминала, нешто друго има,а што е не знам. Ако е страв ... не знам, јас тоа сум го осетила и колку и да сакаш да не се плаши, не бива. Јас да сум немам 100 века живот да го чекам некого да се преплаши или да сконта што сака, а до тогаш по нерв да ми лази не може.
@Outlook не знам, мене многу многу ми смрди дека во меѓувреме си нашол некоја друга. Како и да е, ме нервира вака кога не знам вистинска причина и можам само да си нагодувам, ама тоа е што е.
Префриган момак, така те врзува повеќе (зошто и како) ама послушај ме, скоцкај се најди си некој друг па, тој нека мисли како и зошто така брзо си дојде и одма најде некој и ќе биде аааа имала некој, нека мисли тој дека е магаре,а ти кучка и змија. Нема друг начин да се ослободиш, а ако се врати да го пратиш од каде што дошол.
Ne znam i mnogu mi e tesko. Lele ne znam zosto tolku mnogu mi e tesko. Toj se ponasa iskulirano, smireno na rabota, se smeska, kako nijogaa nisto ni da ne bilo... Sakam da znam zosto napravi taka, ne e mozno zaradi privrzuvanjeto zosto na nego toa ne mu precese, tri meseci ne se kratok period za ova... Ima li nekakvi sansi ili najdobro e nisto da ne pravam i da se potrudum da prifatam?
Не знам Вики, кој да знае ... ама ако е во врска со таа девојка мислам дека не вреди да се замараш зошто и како. Животот продолжува понатаму, биди и ти cool и не го рецкај многу многу.
Kako bi postapile ako mu se nalutite nekomu i mu spustite na telefon i otposle ne ve pobaral a kopneete po toa?
@neongirl07 Зависи за што сум лута, ако се ситници ќе се јавам и ќе се извинам Ако сум во право и ако е некоја сериозна караница-нема да попуштам