Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    157.640
    Кате,разграничи си дали тие што ти ги кажале тие работи се вредни за доверба.Ако не се,немаш простор за сомнежи,со текот на времето ќе ти помине.

Да не те разјадувам уште повеќе,но од свое искуство и на блиски...се случуваат и такви работи,ако некој знае успешно да лаже.Колку и да го познаваш,квалитетен лажго е квалитетен лажго.

Како и да е,размисли си уште еднаш,барај докази,разговарај со таа личност и ако испадне дека е лага,по итна постапка нокаутирај ја.

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.940
    Кате, и мене ми се случи нешто слично пред некоја недела.Ме убедуваше некој болен психопат од градот на дечко ми дека имал слики од дечко ми со други девојки бла бла..Демек ќе ми ги праќаше и сликите,ама ништо не бидна,се изгуби тој што лажеше цело време.Разговарав со дечко ми уште веднаш и по реакцијата видов дека не се плаши дека има нешто да откријам.Му верувам.Иако вие сте заедно многу повеќе време од нас како што прочитав.Размисли убаво пред да направиш било што.Затоа што има многу луѓе кои од љубомора,завист или досада измислуваат и сакаат да расипат некоја убава работа помеѓу двајца млади.Врати го филмот назад,дали има разлика во однесувањето на дечко ти во последните месеци,дали си забележала нешто поинаку..Се надевам дека се ќе се среди и пак ќе ти се врати довербата во него. :*

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ова се вртело меѓу луѓето од пред два три месеца демек
    ама немало никој да ми каже, само ме сожалувале...е сега јас не осетив ништо за да поврзам со ова, немаше промена, исто излегување, сити муабети, не криеше ништо, барем така мислам, ни телефон ни ништо...не знам навистина, дека толку многу знаеле, тоа ме мачи, иако никој точно не ми рече дека го видов лично него, со неа...туку сите ја виделе неговата кола, таму и таму, тогаш. е сега кој да ми докаже?
    А Лилитке, не му верувам на овој што ми кажа, таков е лаж, преварант, демек еве добро ќе ти направам, ама и другарка ми слушнала, и не ми кажала, мислејќи дека не вреди да се нервирам за ваква невистина според неа. Оффф лелее... ;( ;(

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Уфф колку се лоши тие работи. На крај и да испадне дека се е само лага, тебе па ќе те копка сомнежот, не исчезнува така лесно тоа чувство дека си предаден и изневерен ;( Кате не знам каков совет би ти дале, затоа што во вакви ситуации кога се работи за толку долгогодишна врска и заеднички идни планови, никој не е паметен за да каже како е најправилно да се постапи. Иако немаш докази дека те изневерил, сепак веќе ви се нарушени односите со дечкото. Сигурно не го бакнуваш на истиот начин, кога мислиш дека можеби има друга. Сигурно додека го гледаш, цело време ти се вртат слики во глава како он е со друга. :worried: Страшна е самата помисла на тоа, да ја дадеш целата твоја доверба на некој и после да ти се сруши се врз тебе. Мене не ми е логично како го виделе него, а девојката не. Па ако се шират муабети дека има друга, сигурно тие озборувачите ќе знаат и која е таа. А вака демек само го виделе него, а неа не :?: Некако ми нема логика, затоа е можно само да сакаат да ве скараат. Провери му го телефонот, види дали има нешто сомнително во него. Можеби некој друг ја возел неговата кола, пример брат му :^) Испитај ја убаво работата пред да донесуваш заклучоци. Многу ми е криво и само се надевам дека побрзо ќе излезеш од овој тежок период. : Hugs :*

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.940
    Па во право била другарка ти.Ти кажаа ли со која девојка и каде точно бил дечко ти ?Или само колата му ја гледале на некои места?Ако е само рекла казала- тогаш навистина не вреди да губиш време,нерви и доверба во него за ваква работа.Ама ако можеш испитај ја ситуацијата.Ако веќе има нешто,дознај со која бил,каде,кога...

6. sweet.green

sweet.green Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Кате немој да се нервираш.....значи единствен доказ е дека му ја виделе колата......ако е така тогаш тааа кола може ја има возено некој друг.....некој пријател...другар...брат...братучед....без разлика.
    И мене истото ми се има случено.....сите ме убедуваа дека мојот дечко ме изневерува но не го виделе него лично, туку таа вечер колата негова била таму.....Но кога си го вратив филмот се сетив дека таа вечер колата на мојот дечко ја возеше еден негов другар и беше со неговата девојка.....

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    157.640
    Па излегло од некој таков лажов,другарка ти дознала,не видела со свои очи и тоа било тоа,се прошириле низ луѓе муабети.Толку треба за таква работа,а не се свесни луѓето дека за ова најлесно се пали оган.За една болва,цел јорган ќе се запали.
    Не е вистина,мене ми мириса на немање работа и злоба.
    Остави да се смират нештата,пробај да се однесуваш нормално,ако е вистина тоа,нема кај да бега,сега предупредена поубаво ќе забележуваш и за кусо ќе откриеш ако е тоа така.

8. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Катенце пред да превземеш нешто добро испитај ја средината! со ладна глава подобро се размислува! Мене ова ми личи на некој пуштен муабет од некој што е љубоморен на вашата врска! Не дозволувај 8 години да пропаднат за една ваква работа! Затоа бркај, копај, испитај све живо и диво, и најважно преиспитај ги тие т.н. другарки/ри какви намери имаат навистина! Поздрав и се надевам дека ќе се среди работата набрзо!

9. dzver

dzver Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo do site
    i jas imam eden problem vo vrska sum skoro 4 godini izminative nekolku meseci zabelezav deka decko mi flertuva so edna devojka nemozam da kazam deka me izneveril zosto neznam no go imam zabalezano mnogu mnogu pati kako gleda vo nea toa pocna da mi preci i postajano mu kazuvam deka nesakam da ja gleda taa devojka
    ve molam da mi dadete nekoj sovet zosto poslednive nekolku meseci postojano se karam so nego zosto toa navistina mi preci
    ne sum ljubomorna koga ke pogledne nekoja navistina zgodna devojka zosto i jas go pravam istoto koga ke vidam nekoj zgoden fraer ve molam za sovet zosto navistina neznam kako da postapam a mi preci toa flertuvanje mnogu
    vi blagodaram

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Епа добро де, немора да значи дека флертува со неа ако ја погледнува. Можеби му е симпатична па ја гледа. Наведи повеќе ситуации, па да знаеме каков совет да ти дадеме, овака незнаеме ништо посебно. Јас би ти кажала еве на пример, извади му ги очите и нема да ја гледа. Поконкретно нешто опиши :)

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Што има лошо и ако флертува со некоја што не ја знае? Сигурно и ти го правиш тоа. Па сите флертуваме.

12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Девојки па кажа девојчето дека не е љубоморна ако погледнува во некоја како што сите прават најнормално и дискретно. Ама он сигурно постојано гледа во неа, штом почнало толку да се забележува. два-три месеци да се караат за неа, не е мала работа. Ако таа девојка не му значи ништо, он нема ни да дозволи да се караат за неа, ќе ја погледне еднаш два пати и толку. А штом си разменуваат погледи секој пат кога ќе се видат, може да прераснува и во нешто повеќе од обичен флерт. :( Искрено се надевам дека грешам и ти посакувам се да се среди во најскоро време, затоа што се работи за долга врска. :hug:

13. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Не мора да значи дека флертува дечко ти со девојката, нема ништо чудно во тоа, поготово ако е убава :) И мене ми се случило да се загледам во убава девојка, а за машки па да не зборам.
    Не се оптеретувај со тоа, не мора ништо да значи. Инаку, ја знае ли тој таа девојка, толку ли често ја среќавате?

14. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    па добро кате таму му ја виделе колата сите на тоа и тоа место?? значи само колата му ја виделе а девојјка со него не! што има тука за мислење??? можеби бил негде дечко ти и колата ја оставил таму а можно е пак и колата да била иста ко неговата а уствари не била таа, од кај знаат они дека неговата кола била ако не го виделе него, освен ако ја знаат регистрацијата... а иначе јас мислам дека нема причина за недоверба во дечко ти само заради тоа што некои ја виделе колата на некое незгодно место??! и после шират неточни муабети.. ова ми личи на љубоморни луѓе кои што сакаат само да ви ја расипат вашата долга врска.. со срека кате и УБАВО и ПАМЕТНО одиграј! немој после да се каеш што за некои неточен муабет што се шири си го изгубила дечкото... :!: СРЕЌНО :*

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ех девојки мои, фала на подршката пред се, навистина се измачив минативе денови. ЈА знам девојката, уствари, прво ми рекоа дека е една, па после дека згрешиле, туку дека била друга. Е сега не плава туку црна (што навистина ми е скрос заебано од почеток ама пуста трошка сомнеж). Ја виделе неговата кола, сигурни демек, таму, и тврдат со неа е и точка. Еве сега сум малку посмирена, излеговме, пак истото, смирен разговор, неговата кола има неколку месеци, не се сеќаваме точно кога ја зеде, а искрено ми е срам ама утре ќе го паршам татко му, а ова било со месеци. Ај тоа, па и сега никој не ми кажува од кој точно излегол муабетов, да знам од кај да барам, сите велат а бе слушнав јас уште пред месец, пред две недели, па вака онака. Колата му ја зема еден другар, и еден братичед, ама најчесто знам, оти пред мене му ај бара, ама како и да е, не одат далеку знам сигурно, а оваа девојкава е од едно 12 километри далеку од нас. Искрено, ебати животот, кога вака верувам не верувам, и мене веќе ми мириса на добро скроен план, одел во обичен ден, од понеделник до четврток, кога не сме биле излезени(што е и логично) ама убаво рече Вери, сомнежот е ставен, вадење нема ;(
    Досега бевме заедно, можда сум смешна ама со ништо бе не ми покажува страв или необично однесување, се колне дека не ја знае, не му кажав како се вика, и ако сум сакала да сме ја прашале директно неа, ќе сум ја видела рекацијата. А и девојчето колку што го познавам не е такво, ама на денешницава се бидува ;(
    Не знам веќе, не знаааааам :worried: Битно ќе продолжам да прашувам...

16. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Кате21 па и да те изневерил чудо големо.Долго време сте во врска.Подобро сега да го направи тоа отколку во брак.И не се секирај и не верувај на секого.
    И не вреди да си ја расипеш врската за некоја авантура која не се знае ни дали е вистина.
    Ако ти чувствуваш дека дечко ти те сака и неговиот однос кон тебе не е променет,па тогаш нема потреба од сомнеж.
    Позз и не се нервирај.

17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    кате што и да кажам е веќе кажано. освен да не се нервираш и да не веруваш на секој еден освен на своите очи. разгледај ја ситуацијата убаво, види како, што... на крај карева вистината кога тогаш излегува на виделина. не се нервирај, не прави ќеиф на тие околу тебе, имаш долга врска, планирате брак и семејство... не вреди да ја жртвуваш врската поради такви глупави сомнежи кои ти ги предизвикале тие околу тебе, кои сега се ситат на твојата тага.
    се надевам ќе се реши се во најдобар ред и пак ќе ни бидеш весела и секогаш добро расположена :* :* :*

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Кате да сакал да те остави досега ќе го направел тоа, па така да сега не вреди да се сомневаш и такви работи, тој е со тебе а тоа е најважно, додека не видиш со свои очи не верувај! :)

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    8.793
    Кате,а зошто не ја пронајдиш девојката и лично не ја прашаш што и како се случило?Не треба да ти е ова понижување,оди фино лепо прашај дали било нешто или не...
    Мене искрено сево ова ми изгледа како некој муабет да е пуштен па сега...Ти најдобро си знаеш :)

20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    kate i mene rabotava mi izgleda kako na nekakov skroen plan,na namerno pusten muabet( te plava bila te crna bila)takvite muabeti od eden na drug na tret i dodeka da stignat do tebe,veke ke se zaboravi koj go pustil,koj prv pocnal,koj cul ne docul a koj preraskazal :D stom velis deka vo negovoto ponasanje nema nikakva promena i pricina za somnez,najverojatno se raboti za muabet pusten od zloba ili od ljubomora od nekoja osoba.megutoa sepak bidi se predpazliva i otvori oci.i vidi ako mozes koga veke se znae demek za koe devojce stanuva zbor,nekako da stapis vo kontakt so nejze i najsmireno najdrugarski da si porazgovarate.nejzinata reakcija ke ti kaze mnogu.