Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Мислам дека не е важно колку време се заедно, тој мора да размислува зрело и да се однесува зрело а не да се крие и да не одговара на повиците нели?

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    си бара причина за крај,барем ја така мислам..а и од искуство :(

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Тој има 27 јас 22. Изгледа си бараше причина за кавга си најде. Не може во живо да каже или на телефон па вака со игнорирање сака да се скараме.

4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Секако дека е важно,неможе ако се 5 дена во врска да се понаша како да се 1-2 години.Дефинитивно дечкото нема потреба да размислува зрело затоа што не ни ја гледа инината со девојкаму.Си барал само мала искра и да си заврши со сегашната врска.

5. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Мојот совет е следен: Млада си,зрела си(барем по она што го прочитав до сега),сакаш сериозен дечко за сериозна врска,не сакаш играчки и децки работи.Батали го што сака нека прави,заклучокот е дека си барал искра за да пукне она што го имате,веќе не си му интересна и не е заинтересиран за тебе,само сакал што поскоро да те откачи и да си тера со животот.

За годините нема да зборувам само ке кажам УЖАС.

На H.VAGA и pupi.girl им се допаѓа ова.
  6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    До сега не иницирал кавга и никогаш не сакал да се расправа, ама изгледа тоа е што викаш му се смачи на човекот, па и мене да ти кажам. Постојано истото, а и во овие неколку месеци имав чувство како да не сака многу да се експонира, па можеби и друга си има, кој го знае

На Lotus-14 и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  7. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не е убаво тоа што го прави, ако сакал да и раскине нека и кае, нема овде трте мрте, 27 години е, утре фамилија ќе гради, по првата сериозна кавга нема и дома да спие?

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.822
    Допаѓања:
    80.684
    @pupi.girl можеби треба да го оставиш, не затоа што лајкува слики или те игнорира, туку затоа што е незрел за неговите години. 27 викаш а вака се однесува. Па ќе дојдете понатака до посериозни нешта со кои треба да се соочите, пак ќе се повлекува? Не ти треба таков. А и да те сакаше немаше да те игнорира, ајде еден ден, ама па повеќе?? Остави да видиш сега дали ќе те побара тој тебе, додека ти го бараш си го дига тој егото.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Според она што го кажа мојот заклучок е тој,дека си му здосадила и му е веројатно монотоно.Па може сака да е сам,или па како што кажа можеби и нашол друга.Ете гледаш се поклопува она што си го осеќала со ова што се случува.Јас мислам дека немаш потреба да се замараш што како биднало зашто биднало,сепак се премалку 2 месеци врска за толку да се замараш,да се замарал он за тебе ке било многу по друго.

На Bitter-Sweet и pupi.girl им се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ќе оставам сега ќе си го држам телефонот подалеку од мене. Не го знаев дечкото јас, ниту па некој да го знае него и да ми каже каков е. Монотоно беше во смисла одење на исти места и настојување секогаш јас да зборувам. Најинтересно е што тој мене индиректно ми покажал дека ме сака, а јас му реков дека го сакам за да видам како ќе реагира

11. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Немаш потреба повеќе да се замараш со него,он си го направил неговото и се виде колку си му значела.Така да батали си го на време како што и другите членови те советуваа,со таков само проблеми и неубави спомени ке имаш.Дечкото сакал раскинал го нема и готово,гледај си напред и гледај тебе да ти е убаво :)

А за 2 месеци сакање далеку е тоа,имало многу време до сакање.

12. The Strenger

The Strenger Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Hey zdravo devojki, mi treba nekoja kreativna ideja :). Za 1 nedela so decko mi ce slavime 2 godini od vrska 8-|, pa sakam da go iznenaden i da mu kupam nesto ama ne znma so. :) Parfemi mecki kucki ne sakam sakam nesto kreativno i uknikatno... 8)

13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Пронајди ги на фб Персонализирани подароци, смисли нешто.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Пупи ќе згрешиш ако се вратиш со тој човек да знаеш.
    Човек велат од грешки се учи и надоградува, кај тебе веќе една грешка има и постои, научи и процени да не ја направиш и втората како во овој случај со овој проблем.
    Велиш има 27 години, реално на 27 години зрел маж веќе размислува за сериозни врска и понатамошен брак. Прави планови и идеи и ужива во врската уз девојката што ја сака, но, овој човек што е покрај тебе е далеку од зрел и најискрено не ве гледам во никаква иднина со ваквиот негов однос.
    На 27 години да имам девојка и сериозна врска и да лајкнувам секоја голотија што ќе ми излезе на фб е бљувотина најреално, знаеш.. она сељачкото кога сељак седи у кафана и манијачи девојки. Мене не би ми било сеедно а притоа врднаш би сватила дека типов не чуствува баш и нешто реално за мене.
    Според мене тоа е подсмев, едно е да лајкнуваш а друго е се живо да лајкнуваш што видиш.
    Реално сепак секој се доживува различно на тие години но твокот дечко бар во блиска иднина покрај постапките не се доживува во нешто сериозно.
    Друго и поважно е дека ако денес од мравка направиме слон и го дигнеме носот до небо со нејавување и криење пред вистината што останало за утре во брак. Планира да не си дојде воопшто дома ако се скарате?!
    Размисли?!
    А и грешиш што му ѕвониш да знаеш.

На kjukli, Summerlover и pupi.girl им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    За се што напиша си во право, јас изгледа не сум имала среќа што ми се погодил тој да ми е дечко. Што сак нека си прави, мене не ме гледа веќе.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @pupi.girl Токму така Пупи, многу добро ти кажала Витаминка. Лајкнувањето секакви разголени желни за внимание на фејсбук е типична карактеристика на 15-годишен тинејџер, т.е на недораснато машко кое во животот жена на видел, ама на 27 така да се однесува е сосема трето. Никој не вели дека на 27 тој да биде смртно озбилен и да мора одма да се жени, ама тоа сепак не му ја оправдува постапката. Едно е слики од некои славни личности, друго е на девојки од околината.

На kjukli, vitamina и pupi.girl им се допаѓа ова.
  17. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Па, тоа зависи и од буџетот со кој располагаш. Рачен часовник е за 90% од машките полн погодок, на пример... Зборуваме за подарок кој не е купен “ради реда“, нели, туку кој има и конкретна намена.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Пупи ти си девојкаа што имаше аватар со розева штикла или грешам?!
    Размислувај паметно и послушај повозрасен муабет па размисли за понатаму.
    Седни и напиши му порака, ете баш ваква со таа морална вредност што сите ти ја пишавме и затвори со него.
    Ќе си најдеш посериозен дечко со посериозен карактер и памет во главата, не се тупи со некого без врска наместо да уживаш ти на овие години ќе се јадосуваш со недозреасност и сељачизам.

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Да јас сум таа со штиклите розови. Епа толку, јас не можам веќе да се замарам и нервирам, му кажав на полеток дека ако ме нервора нема да испадне ништо. Фала ви на сите за сите за советите :)

20. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Женски,имам еден проблем ама не е за мене.Братучед ми има нова девојка,од почетокот се немавме многу ама после неколку време што се дружевме заедно и се зближивме ептен,сега ми е една од најдобрите другарки.Ама тој ми призна дека уште ја сака бившата,колку и да се трудел да ја засака не можел а убаво му било.А и она ме прашува у последно време дека баш не им е како што треба.Таа многу го сака,претерано дури и не е убаво толку,а е една добра личност што има големо срце,на никој лошо не може да помисли.Сега не знам дали да и кажам,не сакам да се мешам во никој случај,од една страна братучед ми,заедно пораснавме како брат ми е,од друга страна таа,жал ми е за неа повеќе.Не знам како да постапам,ја нема изневерено,не е таков ама ја има повредено во некои мигови што на неа многу и значат.Не знам што да правам,вие да сте на мое место како ќе постапите ?