@black-angel мислам дека ти е добра идеата да му купиш нешто, со пивце и едно големо искрено извини, вети му дека за последен пат сакаш таа тема да ја отвориш ама дека сакаш убаво се да се реши дека многу ти е тешко и дека знајш дека него му е тешко и дека сакаш да е среќен и слично. @loveyouuu искрено, јас мислам ако не го сакаш дечкото, мед и млеко да е - остави го нека си најди среќата, не велам дека ти не му си среќа ама мислам дека сите заслужуваме да бидиме сакани, не? Во делот каде што велиш дека колегава е бивш затвореник, убаво е да знаеш кога и колку бил во затвори и најбирно ... никој не рече дека одма ќе се мажиш со него зошто тоа не е првата работа која ни паѓа кога планираме, сакаме или веќе почнуваме да излегуваме со некој, ама мора да ја видиме сериозноста во која можи некоја невина врска да порасни. @Doris123 @Luciano ако уште важи - пишете ми.
Луѓее штo дa прaвaм... Се спријaтелив сo еднo мoмче и ми oдгoвaрa зa дружење, не е мaкедoнец(aкo игрa некoјa улoгa). Пред еден месец или двa ми рече декa ме сaкaл, и јa не му пoверувaв нoрмaлнo... А нa фб истoвременo стaвaл љубoвни стaтуси сo другa. Знaчи нoнстoп се дoпишувaме итн... Пo oдреденo време пaк ми викa јaс те сaкaм, сaкaм у врскa сo тебе и јa викaм незз, немoже. Пoсле ме избришa oд фб без причинa и пoрaките ги избришaл и пишувaме нa вибер. И све тaкa ми викa зa у врскa дa биде сo мене и јa му викaм незз шo дa ти кaжaм. Пред две недели пaк ме прaшa и нишooo... И прескa гледaм нa вибер стaвил сликa кaкo се држи зa рaкa сo еднa, a сo тaa гo видoв у грaд aмa не се држеa зa рaце и oвa чуднo ми дoјде. Ми викa не му е девoјкa, другaркa му билa. Ај јaс дa земaм сo некoј другaр дa се држaм зa рaце и дa стaвaм слики тaкa. Прaшaњетo ее штo дa прaвaм кaкo дa пoстaпaм?? Oд еднa стрaнa несaкaм дa гo изгубaм кaкo другaр a oд другa стрaнa сееднo ми е?! Пс.Мислaм декa пoчнaв дa се зaљубувaм у негo штo е нaјлoшo oд све и секoј ден ме викa нa кaфе.. Мн сум рaзoчaрaнa Мислaм декa игрa куртaшaк сo мене.!!
А зошто си разочарана ? Затоа што те лажел ? Па ти и вака и така нели не си му верувала? башка тоа со него врска не можеѓ да имаш, ти годело да ти ласка и да те лаже и тоа е тоа, толку, доста е.
Додека не е предоцна, почни да се откачуваш од него. Верувај само неговто внимание го сакаш. Биди среќна што така лошо се понаша со тебе, пошто на некој начин ти помага за полесно да се откачиш. Сети се на сите негови маани, сети се дека се слика со девојки и откачи се од него...игнорирај го... Немој да правиш грешка и да се бориш да го чуваш ни ко пријател, така сама се залажуваш. Те избришал од фб, те додал ваму, те додал таму...немој. Ја направив истата грешка, и на сите им кажувам немојте да правите ко мене пошто не можеш ни да претпоставуш колку е потешко кога се продлабочи се тоа. Затоа со време се решава, кога ќе фати корен нештото доцна е...
Имам понуда за врска,но му стојат некои фотографии со бившата... Што мислите, што би било? Некој совет,некој со слично искуство?
Се извинувам што долго ме немаше имав обврски. Денес просто се уништив, никогаш нема да го заборавам ова. Дечко ми му кажав дека сакам да раскинеме уште пред некој ден и не се видовме повеќе. Ми врти некогаш, ми пишува пораки, на фејсбук ми вели дека ова било само една криза, ќе сме се врателе на старо, не сме можеле да се распаднеме туку-така, ме тера на викенд во Дојран да идеме а јас го игнорирам цело време. Друго нешто, колегата се видовме два пати на само во паркот седевме, муабетевме, пиевме сок, ме гушкаше, милуваше, бакнуваше се беше толку убаво, уште толку се приврзав за него. Жими се бев спремна се да срушам за него ама знаеше што? Истиот тој дотичен колега преска ми праќа слика од него без мајца и гледам на неговото тело тетоважа со друго женско име. И си реков ајде не љубомори, инаку не сум љубоморна личност сигурно му е таа некоја од минатото. И ми врти на телефон и ми вика го гледаш тоа нели тоа е рана што вечно ќе пече, не се надевај на ништо од мене. Мала си и наивна не сакам да те лажам не ме барај повеќе, ниту на работа не ми зборувај заборави ме и ми затвори. Е толку, не го мразам него се мразам самата себе бидејќи бев наивна и му верував. Сите ми викаа не комуницирај многу многу со него, тој е криминалец, крадец, преварант ама така и ми треба кога одам со главата во ѕидот. За него ќе оставев се и сешто, ќе срушев се за со него да бидам. Не ми беше гајле ниту за озборувања, ниту за ништо. Се осеќам толку глупаво, толку наивно, толку понижено, помизерно во животот не сум се осеќала. Ме зафркна на чесен начин, а ми ветуваше се и сешто, Која глупалча сум јас.
nekogas treba da gi doznaes site minati raboti vo vrska so toa masko , pa potoa da pocens nesto so nego , probaj da se odalecis i da ne razmisluvas na nego podobro ke ti bide
ТИ РЕКОА СИТЕ ТУКА! Јас се воздржав да не ти кажам само чекав да ти се случи ова. Знаев ама си реков ајде може нема да е така. Дури и јас те приметив дека си наивна, беше спремна дечкоти да го откачиш за него, на крајот те откачи тој кој најмалку очекуваше.
А да не плачеш и да му кажеш БЛАГОДАРАМ ШТО МЕ СПАСИ ОД ПОГОЛЕМО РАЗОЧАРУВАЊЕ, нели е тоа попаметно ? Искусен, те опипал и сепак те поштедил. Не плачи и ако си го сакаш дечкото оди на викенд ако не животот оди понатаму, не е тогаш ниедниот ни другиот за тебе.
Сите можат се да кажат и сите очи да отвараат на друг ама кога тој е занесен џабе е, се додека сам не прогледа. Ништо не е, барем нема да си вика еее како ќе беше да беше .... вака сега знае.
Требаше само да не послуша кога и велевме. Сега она ќе го скрие тоа од дечко и. А треба да му ја каже вистината, дечково се гледа дека ја сака. Но ете нејзе не и е доволна таа негова љубов нешто и фали. Па колку и да и е тешко и да и е болно, нека му ја каже вистината па сами нека препродат се.
Да му каже ? Зошто ? Затоа што паднала на искушението, а овој бил попаметен па, се повлекол додека нема поголема штета? Не би рекла дека треба да каже, кое добро од тоа ? Ќе го повреди него само ништо повеќе, признаеш ли, тоа за мене е сам си бараш крај. Само треба да види го сака уште тој дечко или не за да биде фер и кон себе и кон него. Не е секогаш доволно некој да те сака, тоа е двонасочна улица, и таа треба да го сака па, да продолжат понатаму. Овој и ја побркал главата и сег атреба да се средат и мислите и емоциите.
Не се разбираме. Јас сум за тоа да се смири со бившиот, меѓутоа треба да биде фер и искрена спрема него, да му каже зошто му раскина, зашто го игнорира. Ако таа љубов е вистинска тогаш ќе преброди се, да беше тој во прашање во ваква ситуација сега ќе и речеа раскини не ти треба таков бла бла, ама јас не го кривам него туку неа. Женско секогаш потпаѓа на искушение, секогаш мисли обратно прво со главата место со срцето, секогаш мисли дека некого потсвесно сака ама ете ТОЈ кој што најмалку очекуваш ќе те разочара. Од тој што добиваме внимание највеќе сме сакани ние го игнорираме, го сакаме најлошиот тој што ќе не разочара. А типов со тетоважата се исплашил од врзување, видел дека оваа е луда по него и знаел дека можеби ќе се повтори истото од минатото па се повлекол. Барем на време и кажал, ако не за друго.
Дека се исплашил тој и од неа и од себе си, факт, се гледа по она не се знаеме веќе. Нема виновник, ја завел едноставно,а тоа и требало/ Ништо не се случува за џабе ... ти да си да дојде дечко ти и да ти каже зш те игнорирал и тн. како ќе ти биде ? Ќе го откачиш на клоци. Јас имав слична ситуација, не вака со толкави влогови ама ..., и заминав од двајцата и никогаш не кажав, ќе беше полошо.
Тоа да не се каже е многу полошо. Бидејќи цел живот ќе живее во лага, ако не од неа од други сигурно ќе дознае.