Кате ти го правиш твоето со тоа што имаш доверба во дечко ти . Утре да те изневери или било што лошо , кога ќе раскинете ти нема да се прашуваш дали ти си грешела зошто ти си сакала , верувала , си вложила се . Така мене дечко ми ми вика , утре и да раскинеме ти ќе си знаеш дека ништо лошо не си направила . Ако те копка и не можеш да не знаеш , седни го и само уште еднаш прашај го . Девојката нема што да ја прашуваш , и да те изневерил таа не е крива . Ако направил нешто , тогаш тој губи и е крив .
lele Feminki ve molam pomagajte imam seriozen problem...odam so decko mi 4 godini i pekol stana vrskava za mene se izmacuvam psihicki katastrofa ocajno sakam da soberam sila da raskinam so nego no nemozam..kako nekoja psihicka zavisnost....nemozam i se se vrti vo krug ...kako da soberam sila da ne mu se javuvam poveke i da ne me interesira sto se slucuva so nego....sakam da go izbrisam od mojot zivot no strav mi e kako ponatamu...lele vo mn teska situacija sum...mislam deka sum na psiholog...ubava devojka,zgodna,ubavo oblecena _za mnogumina nedostizna...a taa-odnosno jas place cela vecer skrisno vo kafic i tecat solzsi...i toa ne se slucilo samo ednas...se poniziv i se osekam kako najmizerno nesto na svetov....zosto toj mi pravi da se cuvstvuvam taka? a posle toa baknezi ,te sakam,guskanje i se se vrti vo krug...znaci problemot e kako da raskinam so nego i da go izbrisam od mojot zivot,i kako da se spravam so ova odvratno cuvstvo zvisnost od nego unistena sum...pomagajte
Нема многу голема филозофија тука.Или кажи му дека неможеш повеќе вака и прекини со него или едноставно оддалечи се од него.Не го барај.Живеј си живот.Штом така се чувствуваш верувај кога ќе прекинеш ќе осетиш на некој начин олеснување.Иако нема да биде лесно да заборавиш ама со време и тоа ќе биде.И сигурно ќе се појават уште доста други момчиња.Добро би било некое време да си сама и слободна за да се средиш од оваа напорна врска.
А не го сакаш веќе?Или бидејќи те повредил многу па сакаш да му раскинеш,а не знаеш како? Од инат не прави ништо,затоа што подоцна ќе се каеш. А можеби не ти е зависност тој,туку само навика бидејќи 4годишна врска не е малку за фрлање.Размисли убаво пред да направиш било што.И ако веќе си сигурна дека не сакаш да си со него , кажи му го тоа на некој не толку болен начин..Штом вели дека те сака.Зошто да не останете во добри односи?
Кате како и другите девојки, мислам дека е само добро скроен план со цел да ти ја уништат врската, поради љубомора.Меѓутоа подобро проверија целата ситуација,повторно разговарај со него,неколку пати,девојката и да ја прашаш,мислам дека нема да ти ја каже вистината,доколку веќе се случило нешто.Тешко е да се верува,но кога веќе сите различни приказни ти кажуваат,тогаш веројатно лажат,би требало колку толку да го познаваш,кога веќе сте заедно долго време,за да видиш дали е искрен или не,можеби ќе немаш толку доверба во него,после сето ова,без разлика дали е лага или вистина.Само ќе ти кажам,доколку не е вистина тоа што ти го кажале,најдобро е да не дозволуваш да ти ја уништат врската со тоа што ќе им веруваш,сомнежот постои,меѓутоа поради нивната љубомората тие и можеби очекуваат да раскинеш со него.Затоа доколку сметаш дека е искрен и е ист како порано и нема промени во неговото однесување,тогаш не дозволувај други да ти ја уништат врската.
devojki jas od inaet nikogas ne bi napravila nisto,i ako raskinam so nego nikako ne bi vletala vo nova vrska...ednostavno bi sakala da se odmoram od ovaa...a problemot ne e do mene jas se se prilagoduvm kako nego mu nodgovara,no problemot e sto toj ponekogas ima glupavi ispadi,eve konkretno vcera se dogovorivme da izlezeme vo 11 i 30 i jas se srediv i go baram 1 cas na telefon a toj ne mi se javuva...da znam na sto sum ke izlezeme ili ne i konecno vo 11 i 30 se javi ,a izgovor mu brese ne go slusnav telefonot-me laze...a deckoto vo kafana so nekoj drugar a mene me mota..i mi se luti so drugarka ako izlezam na kafe...i mi spusta muabeti kako sum dosdna sto se lutam poubavo mu bilo sam koga izleguva...a posle toa me saka i dr dr...i kako sega jas da mu ja najdam sredinata na toa dobro-loso odnesuvanje,me povreduva -preemotivna licnost sum a denes se pravi kako nisto i da ne se slucilo...me polude seto toa...zosto mn cesto se povtoruva ova...uf neznam sto da pravam
Епа кажу му дека неможеш веќе да го поднесеш неговото однесување добро-лошо и ти на се да се прилагодуваш, ќе му кажеш ако сака да излеше со тебе нека не те откачува, ако сака да излезе со другари немој и ти да се лутиш, апсолутно нема ништо лошо во тоа, немој да се преоптоваруваш дека ќе прави глупости ако излегува, објасни му дека кога не излегувате заедно ти сакаш да си излезеш со другарки и кој е он да ти забранува и да му се правдаш ако излезеш со другарки. Ако не ги прифати твоите работи ако не е подготвен на компромис нема што да се трудиш и да си ги кинеш нервите со таков. Колку време сте во врска? Ма колку и да е не си должна да трпиш такво однесување, биди силна и остави го, барем на некое време ќе видиш како ќе се врати, па и да не се врати си тргнала еден проблем од главата, ќе си запознаеш со тек на времето дечко кој ќе те разбира и кој ќе те почитува и нема да те нервира најважно од се! Поздрав
мимс во врска сум 4 год и неколку месеци ,јас сум подготвена за компромис и тој да излезе и јас ама работата е тоа што секогаш у 5 до 12 ме зафркнува и тоа ме нервира страшно,а јас ако му направам така како он на мене готово ке бидне..крај на врската...премногу му попуштам..и сега еве ке пројде недела две мирен период и тој пак ке направи таков испад,го познавам веке..тој сака скришно да излегува и после другарките ми кажуваат дека го виделе..а јас сама да не излегувам...уфф..поздравче
ААА само немој да ми кажеш дека 4 години се случува ова... ако е така подитно откачи го, штом несака да се потруди да успее врската како би продолжиле, зар ќе се нервираш секој ден така, ајде собери сила и кажу му дека ако не се променат работите ќе бидеш принудена да ја прекинеш врската. Со среќа!
^^ Добро не сте заедно 4 денови, туку 4 години. Како може да те лаже за банални работи и да нема време за да излегува со тебе и секогаш те зафркнува во 5 до 12?! СИ разговарала со него досега на оваа тема?
Никогаш не сум пишала овде. Можеби затоа што не сакам да се жалам за банални работи, ама ете сега ми прекисна. Сакам да ве прашам, што се подразбира под улогата ДЕЧКО??? Дали само додека сте среќни и насмеани да е покрај вас... да се мазите и љубите, да се смеете и уживате. Најголем дел од нашата врска се состои од тоа... секој би можел да подзавиди. Ќе ме прашате тогаш зошто се жалам?? Епа еве вака... тој никогаш не знае да ме утеши кога ми е потребен. Не знае ниту еден соодветен збор да избере и да ми го каже. Само едно па исто, не се нервирај, или незнам како да ти помогнам. Кога сум нервозна или плачам, наместо да ми рече кажи што те мачи, искажи се, тој ми вели не можам таква да те гледам и јас се нервирам покрај тебе. Јас знам дека тој навистина ме сака и се секира, ама толку ли е тешко да ме ислуша, па макар и по цена тоа го боли. Секогаш тоа - Не плачи, те молам, многу ми е тешко. Па добро бе луѓе, на кого да отидам да се пожалам и исплачам, ако не на дечко ми. Еве денес... татко ми уште од сабалје правеше проблеми, се закануваше дека ќе не убие, значи ептен голема стана работата. Тој имаше работа и не му ѕвонев, за да не го замарам. Околу 3 часот кога си дојде ми се јави. И јас плачам му кажувам што како, дека многу ми е тешко... а тој цело време - Знам како ти е, ама не можам да ти помогнам никако. Излези ми вели кај некоја другарка, а знае дека не сум во состојба никаде таква да отидам. Мајка му била во собата, а тој не ни излезе да направи убаво муабет, туку со пола уста збореше. И јас уште толку се изнервирав му реков - Добро незнам зошто правиме муабет, кога немаш ништо паметно да кажеш, и му заклопив. Еве уште го нема.. му пратив и порака, ама изгледа спие. Е кажете ми како може додека јас дома се тресам од страв и нервози тој да спие. И да не се јави ни да праша дали сум добро. Ајде кажете ми искрено, многу ли барам од него??? Како да постапам, да се затворам во себе и да ги чувам и бесот и тагата и нервозата??? Кажете, ако грешам, се ќе прифатам.
Јас мислам дека не бараш многу од него, дечкото не е само за да ги делиш убавите моменти со него, туку треба да е до тебе во секоја ситуација, да се радува со тебе, да ти дава подршка, да биде личност на која можеш да се потпреш во било кое време. Особено кога е врската веќе сериозна, планираш да го поминеш целиот живот со него, мислам дека е сосема нормално очекувањето тој да ти помогне да ги пребродиш лошите моменти. Поздрав Лоли
Лоли знам како ти е, можам да се ставам во твоја ситуација. Ај да речеш да сте малку време заедно, па да не го замараш со твоите домашни проблеми, ама како што знам долга врска имате, па треба и он да се соживува со твоите проблеми и да најде барем малку утеха за тебе. Стварно е себично тоа што човекот си легнал да спие без да се замара како ти е на тебе. Точно дека машките не се толку чувствителни по природа, ама мислам дека е редно време малку повеќе да почне да се грижи за твоите чувства и твоите проблеми. Има дечковци што ќе земат ќе седнат и ќе најдат заедничко решение, ќе гледат да и помогнат некако на девојката да не се мачи. Не вреди да те сака само кога сте среќни и задоволни, туку да ти се најде и во тешките моменти.
Тоа и ми е чудно. Тој соживува со мене, знам дека му е тешко да ме гледа ваква.. многупати кога сум била во криза за финансии ми помагал... само му е тешко да разговара. А, мене тоа најмногу ми треба во таквите моменти, зошто ми се чини ќе полудам ако не се искажам. Не се работи само за оваа ситуација. На пример кога некогаш сериозно се скараме за нешто и јас ќе си останам тажна и изнервирана, тој никако не ми ѕвони. Чека до сабајле демек да сум се смирела па потоа се јавува и се прави како претходниот ден ништо да не се случило. Секогаш ги избегнува тие сериозни разговори. Како демек така било подобро, да не се караме. Секогаш кога треба да се реши нешто со муебет, тој ќе ме гушне и ќе рече -Ајде доста за тоа се ќе биде во ред. Јас таман почнам да кажувам нешто тој ќе ме прекине. И ајде дајте некој совет, како да постапам. Како да го натерам да разговара??? Блиски сме многу, ниту јас се срамам од него, ниту тој од мене, значи не е проблемот до тоа. Незнам стварно на кој начин да пристапам.
Лоли, мила, потполно те сфаќам. Во вакви тешки ситуации тој мора да биде покрај тебе и да те ислуша тоа што имаш да кажеш, да ти биде рамо да се исплачеш, и воопшто да не знае што да ти каже или како да ти помогне, мислам дека е доволно да ти каже макар неколку збора само за да те утеши. Добро и убаво е кога знаеш дека некој се грижи за тебе во тешките мигови и дека пробува барем да те утеши и да ти олесни. Требало повеќе да се заинтересира за твојот проблем и внимателно да те ислуша, па и требало да се тргне настрана кога не можел слободно да зборува. Па, требало и да те побара, да ти се јави и да разговара со тебе, а не да спие. А за сериозните разговори, најдобро е веднаш да разговарате и да ги решавате проблемите, зашто со текот на времето тие стануваат покомплицирани. Биди поупорна, инсистирај дека сакаш да разговарате. Подобро е се со време да се среди и реши, отколку подоцна. Со среќа!
Јас мислам дека тој едноставно незнае како да изреагира во ваква ситација, и дека нема зборови што да ти каже за да те утеши, машките губат памет кога ќе видам расплакана девојка и незнаат како да реагираат во таква ситацуја и кои зборови да ги употребат. Исто така разбирам дека сте блиски и дека се си кажувате и се разбирате но сметам дека не треба премногу често да го практикуваш тоа да се жалиш кај него, машките се такви и не сакаат да слушаат такви работи и незнаат како да ти помогнат... еве јас тоа така го разбирам... незнам друго што да кажам
Лоли душо,јас бев во иста ситуација летово.Се испокаравме со дечко ми и до раскинување дојде заради тоа што ми беше многу тешка ситуацијата дома заради икс причини и едвај чекав да се стемни да излезам со него и да си ја испразнам душата.Почнав да плачам и да се излеснувам,а од него што чув беа зборовите не се нервирај,абе не ми рикај многу...И кажи ми како да го сфатам јас ова? Се ќе се реши со добар муабет и изјаснување.Немој да викаш по него,тој стварно не е виновен заради глупостите на татко ти.Кажи му дека во него имаш најголема доверба,кога сакаш да си ја излесниш тежината него го бараш,дека очекуваш само тој најубаво да те сфати,да те гушне силно и да те стопли во прегратките,само кај него да се чувствуваш сигурна и за миг да ти помине се`. Се надевам ќе се смири работата,искрено и од срце.Поздрав до тебе
Се согласувам со Мимс посебно за болдираното. Лоли, битно е да го имаш покрај тебе дечко ти, битно е да има кој да те гушне, верувај тој сочувствува со тебе. Знаеш низ каква ситуација поминував јас. Таа ситуација уште повеќе се искомплицира овие денови, дечко ми знае се, од А до Ш, но не ми вика ништо... Тој молчи а јас му зборувам, му кажувам.. Го истурам гневот, тој само ме слуша и молчи... Несака да каже ништо затоа што можеби се плаши дека ќе згреши. Тој те разбира многу добро, само ете, можеби несака да се меша, ама не е важно тоа... Важно имаш поддршка од него безрезервна! Важно имаш на кого маките да ги искажеш. Јас сум му многу благодарна на дечко ми... Иако не кажува ништо, свесен е низ што поминувам, доволно е што ме слуша, доволно е што е покрај мене и ме гушка кога ми е тешко! Ах какви судбини имаме јас и ти
kako znaete dali ste zaljubeni vo nekoj drugar? a so on ako saka samo muvanje i nisto dr? sovet ili nekoj ako ima slicna situacija da kaze kako se odnesuva i so pravi?
Па никој неможе да ти каже како знае дека е заљубен едноставно тоа е чуство кое не се опишува и ти тоа самата треба да си го почуствуваш. Ако он сака само мување пробај види може нема да ти биде тоа тоа ако и двајцата почуствувате некоја хемија може ќе започнете и врска, никогаш не се знае ама ако не пробаш нема да знаеш