го знам ептен добро,сигурна сум 1000% дека ме сака и се тоа моите се премногу конзервативни луѓе јас со татко никогаш не зборам за дечковци,секогаш само за факултет,општо некои работи и тоа е тоа нзм зошто ама неможам храброст да соберам и да му кажам дека имам дечко или такво нешто ќе го донесам јас дома,ама незнам како тие ке прифатат да преспие тој кај нас навистина нзм што да правам а тоа дека ке го запознаам и со мајка ми и со татко ми,ке го направам тоа
Тогаш во ред, мораш некогаш да им кажеш, што порано тоа подобро, затоа што тој сака да дојде а нема смисла да го пуштиш во хотел затоа како што веќе кажа ти тебе те пречекале на најубав начин а и другата феминка го спомна тоа па треба да му возвратиш на добар начин. Види, знам како ти е, те разбирам бидејки и јас за бившиот не знаев како да им кажам, ама кога дознаа добро го прифатија тоа и кога доагаше тој спиеше кај мене. Биди и ти отворена со татко ти, превземи ризик, или на шала му кажи ќе го доведам зет ти, снаогај се со него. Мислам дека сепак колку и да негодува ќе му биде мило да го запознае човекот со кого сакаш да градиш веројатно иднина. Бори се.
@HoneyAxl дали да му веруваш .... па гледај тоа ти е индивидуално. Ти го познаваш него и ние од само едно твое излегување неможиме да знаеме, а впрочем неможиш ни ти. Излези уште еднаш, два пати, три, десет. Ако ти не си сигурна и не му веруваш сеуште гледај да не се приврзиш премногу кон него додека не си на рамно со твојата проценка. @Lea.Messi познавам неколку пара такви родители, вклучително мајка ми (не и татко ми), ама зошто татко ми е на моја страна за поќе работи се снаоѓам некако. Мислам дека едноставно неможат да се помират со тоа дека ќе порасниш и сфаќам дека сега ти е тешко и криво што он ќе дојди само на кафе и ништо повеќе. Дали има закажано во хотелот? Ако има закажано, гледај помини го денот максимално со него, разделете се за спиење, ако нема закажано зборувај со твоите и кажи му дека врската ви е сериозна и дека навистина сакаш да го видиш и дека од тоа да преспие дома нема ништо да се случи. Крај краева ако не попуштат барем речи му да се запознаат на ручек/вечера.
Feminki od kade da pocnam? bevme na odmor so deckomi 15dena, se vrativme se okej.No problemot ne e tuka vo nego. Negovi bliski rodnini ne pokanija na gosti (na spienje stanuva zbor za grad blisku skopje i stanuva zbor za eden den ) kaj niv. Aj moive sho se soglasija se soglasija za odmor otidovme,i sea im kazhuvam mi vikaat nemozhe neznam sho neznam kako.Ushte ne mu kazhav na dechkomi a utre vecer treba da odime.Neznam kako da mu kazham.Kojznae sho kje si pomisli. i na moive im vikam me pushtivte na odmor so nego sea nesho mi se ponashate ludo za edni gosti. A inaku so deckovo zborime sakame da si dademe zbor,da se verime u skoro vreme i ova moive go znaat.Neznam kako da postapam sedam u soba razmisluvam neznam sho kur im e na moive me nerviraat mnogu .ve molam za mislenje sovet kako da postapam Edit : Dechkovo doagja kaj mene,nekolku pati ima dojdeno bash im ide muabetot so moive.
Да беше помала ќе ти речев, кажи му на дечко ти совреме, нека не се надева кутричкиот. Ама ако сакате збор да си дајте, значи не сте мали и ти си доволно возрасна да одличиш дали сакаш да одиш или не. Веројатно твоите не сакаат да „сметаш“ на гости кај негови роднини и дека не било убаво така да се преноќува пред брак блах-блах не знам ти што. Ако сте пред давање збор, јас не знам зошто и бараш дозвола, реално треба само да им соопштиш дека таа вечер нема да бидиш дома, а не да бараш дозвола. Како и да е, сигурно нема да го извисиш дечко ти ако утре треба да одите, а он уште не знај дека ти не одиш. Глупо и неправедно е кон него.
Знам. Незнам што да направам. 20год имам,прв пат се осеќам сигурно со него.Мајками е конзервативна малце. Ми вика неможе тоа така на гости одење вие не сте земени бла бла (преку таквото) Едит: Не барав као дозвола него соопштив што како и моиве рипнаа не па не аман,многу се нервирам вака многу! Као дете мало ме третираат веќр незнам како да им објаснам. (Мајками па ко маќеа речи ми е а не мајка,вика "нека си дојде момчето нека си каже што ви се плановите".)
@RumShtangla врсничка ми си, разлика е само шо јас не се гледам мажена во блиска иднина и мислам дека замислата дека можеби се гледам мажена ја плаши мајка ми. Небитно, те сфаќам. Целосно дури можам да речам, не ти забранува ама те буцнува и те прај да се осеќаш виновно и по незнам колку време покасно уште ќе ти префрла за тоа директно или не. Јас мислам, ослободи се, оди и помини си убаво. Крај краева и самата рече, планирате да си дајте збор, сакате убаво да си помините и бевте заедно на одмор цели 15 дена. Ти си доволно возрасна за да одлучиш сама за себе. Ајде со среќа и не го извисвај дечко ти, ако неможеше да одиш подобро би било совреме да му соопштиш, а не сега.
Се изнамачив да го прочитам постот . Девојче колку години имаш? По постов ко многу да сакаш да бидеш центар на внимание. И ко да не знаеш што сакаш. Не комплицирај толку, ако сакаш биди со него, ако не сакаш не. Не можеме да знаеме што ќе биде за некое време, седни и разговарај. Ете толку е едноставно.
@NARKO[vska] искрено да ти кажам, он е уште незрел, млад е, а и ти си. Ќе ти кажев види дали е сериозен прво ама сериозност на тие години не очекувам. Не дека нема, но ретко е, а и по неговото однесување се гледа. Си ветиле дека ќе се бакнат на матурска? Многу детски звучи- што и е. Кога со некого раскинуваш- раскинуваш! Му одговарало и го направил тоа, за девојката со која бил да не збориме. Но, мислам дека што и да ти кажеме ти ќе пробаш со него. Ама биди поцврста во одлуките, вака му дозволуваш да си игра со тебе. Мој совет ти е не избрзувај со ништо, искачајте, зборувајте, гледај му го однесувањето. Ако нешто не бива, на сила не може да функционира, а ако бива тогаш супер за сите
ти благодарам многу за советот, го избришав постот, сум сакала центар внимание да бидам и слично, нема врска,сепак ти благодарам бар што одвои време да прочиташ без осудувања
Да, сакаш да си центар на внимание. Не појдов, сакам да ме моли. Ме молеше, ама сакам да ме моли уште. Не се давам јас така лесно. Ме викна, ама не одам од прв пат, нека ме викне неколку пати. БЛА, БЛА. А викаш горам однатре. Не разбирам. Јас не те осудив, само ти кажав како да си олесниш.
^Да се надоврзам, од овие причини и неќев да го коментирам проблемот, а го прочитав. Кога се бара совет треба да се очекува дека се ќе биди кажано, а не само она шо ние го очекуваме додека бараме совет.
Сакам само да му покажам дека неможе да си игра играчки со мене, сега јас утре бившата, трет ден ке му текне нешто друго,сите ке трчаме? Можеби грешка ме сфативте, сепак благодарам на советот
Jas mislam deka e besmisleno tinejdzeri da pisuvaat da trazat soveti. Previse detinjasti stvari pisuvaat. "On sakase da stiskne za gz, ja ne mu davav, ja cekam on prv da mi se javi,pise drn drn". Abe aj odite igrajte tamu, pijte mleko, potporasnite malce, zapecete se, steknite vistinski ljuboven problem E' tek togaj izvolte fino lepo. Inace stvarno ke baram od administratorot da napravi ovaa tema da funkcionira so online plakanje za soveti, pa togaj neka pisuvaat decata kolku sakaat
Знам, и нема да се налутам и да ме искритикувате, подобро за мене, ке знам што да правам, ама повеке добив критики колку е постот голем одколку совет
Критиката е совет. Не си светица па некој да те моли. Те нервира што сфатија членкиве дека сакаш да си центар на внимание па го избриша постот? Кругот се врати.