Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Дугокоси Швалер

Дугокоси Швалер Активен член

Pa sto ke pravi majstorot bez alat inace? ;)

anakonda88 and jasmina00 like this.
  2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Како беше она....срцки сте, ве сакам кис, топ сте :))))

Апдејтовани ќе сте навремено, благовремено :))) ќе ја чувам форава со мерењето, сум ја заборавила !!!!

3. tteea55

tteea55 Истакнат член

Јас имам проблем и незнам како да постапам.. Имам дечко или имав дечко премногу се сакавме не бевме долго заедно ама поминавме многу убо време заедно и се беше супер ама некој некако му кажал на неговите дека се дрогирам и да си го тргнат детето од мене и нормално нејќам да си има проблеми со неговите заради мене, а никогаш во животот не сум пробала нешто плус од цигара... И сега се сакаме и ќе прајме утре муабет ама никако нејќам да останам без него .. ;(

4. Doris123

Doris123 Истакнат член

Како тоа им кажал дека се дрогираш? И они поверувале?? Ако не користиш ништо од тоа,и за тоа има решение,се прават тестови,испитувања ако сакаш да докажеш мислам
    Ако они цигарата ја сметат за дрога тогаш мн од луѓето се дрогираат .. Еве незнам..
    Разговарај со дечко ти објасни ми што како
    Инаку да те прашам кој го кажал тоа па и плус на неговите?
    Зошто пример не му кажале нему?
    Некако ми е сомнително ова..

5. tteea55

tteea55 Истакнат член

Не му кажал тој туку некој други луѓе шо се занимават со туѓите животи ( Синот излегва со таа тргнете си го оти се дрогира), тој се потрудил да му објасни ама не му успеало и му кажаја дека не смеј да се гледа поќе со мене зато шо нејќат да ги срами пред другите тие се угледна фамилија..

6. Doris123

Doris123 Истакнат член

Како што кажав има испитувања за тоа ако сакаш да докажеш
    Инаку според мене ако некој се дрогира тоа се познава,не изгледа се ОК

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Да оди на испитувања за да докаже дека не се дрогира (facepalm) љубов ипол... ако не ти верува, што бараш уште со него? Сте биле некое време заедно и ако си се дрогирала тој ќе приметел, ама сепак може решил си ги слуша мама и тато. Сега ако ги слуша, цел живот ќе ги слуша...
    Да е слеп или глув тој, ајде оди и докажувај му дали си се дрогирала, дали си се напила 4 голтки пиво, дали еднаш си запалила цигара...ама при очи глупа те прави.

Pako Primavera, kjukli and tteea55 like this.
  8. young.lady

young.lady Истакнат член

Во недела ни се 2 ипол години откако сме заедно и сега јас планирам да му купам поклон од 50€,затоа што знам дека највеќе би се израдувал ако го добие тоа.Но,јас од него никогаш не сум добила скап поклон,не е за тоа дека јас сакам да добивам скапи поклони,не е до тоа дека нема пари туку едноставно не знае да ме изненади со некој поклон без разлика на вредноста.А јас и за роденден негов потрошив 100€ само за да биде се преубаво,а тој дури и за 18ти роденден не ме изненади..Не знам што да правам

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас еднаш пишав тука дека не треба да се преценуваш и да се гледа тоа кој колку трошел.
    Може дечкото е таков на карактер па не ги вреднува материјалните работи и од колку пари би те изненадил.
    Ти не мора да бидеш како него, сега ако сакаш не мора е од 50 евра може и скромно да е.

MilaP and young.lady like this.
  10. young.lady

young.lady Истакнат член

Да во право си,ама тој не ме изненадува со ништо.Колку пати му имам кажано барем една ружа да ми купи,да ме изненади некогаш ама џабе.Кога гледам сликаат вечера дома со дечко и на маса ружа им љубоморам..

Gosh likes this.
  11. kjukli

kjukli Форумски идол

@young.lady Може едноставно дечкото не е по подароци... Може не мисли дека тоа ќе те направи среќна или дека се потребни. И ти сама си пишала дека не знае да те изненади. Очигледно е дека не мисли дека се битни. Ако сакаш да му подариш нешто, подари му, без разлика дали ќе ти возврати или не. Ама со оглед на тоа што прашуваш, мислам дека си се' уште мала и некои работи не ти се разграничени. Љубовта не е кој што на кого ќе му подари...

Кога сакам да подарам нешто од срце го правам тоа, а не поставувам прашања ама тој/таа мене ме нема изненадено, ми нема подарено. Многу себично и егоцентрично размислување.

young.lady and buba4e89 like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тогаш разговарај со дечкото. Вие од почеток ништо не сте си кажале што сакате. Но од друга страна може и не е финансиски стабилен.

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Не се радувај многу на тие "пажљивите":(
    Изгледа тие се нај дволични:D(facepalm)
    Знам,неколку такви парови:lol:

DiFlove likes this.
  14. kjukli

kjukli Форумски идол

Бубаче не е ни битно, може е супер финансиски стабилен, ама ете дечкото си е таков. Не го гледа животот низ подароци. Претпоставувам дека размислува на начин: Еј ми треба ова, океј ќе си купам, исто и за неа, му кажала дека сака цвеќе и он си размислува: Па добро нека си купи.

buba4e89 likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па да јас тоа и го воочив погоре. Сега она сака повеќе а он не е таков карактер.

young.lady and kjukli like this.
  16. kjukli

kjukli Форумски идол

Или ќе му каже, ќе направат муабет, па дечково ќе се потруди повеќе, (што мислам дека нема да се случи) или девојчево ќе прифати дека он си е таков. А ако сакаш @young.lady ти ќе продолжиш да му подаруваш, ако не никој нема да ти замери.

young.lady likes this.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Дечки пред една недела бившиот ми пиша дека сака да се видиме кога ќе бидам во СК. Го прашав дали сака да се сретнеме за една недела но не добив повратен одговор ? Што викате сега да чекам и до кога би чекала или кога ќе сум во СК повторно да го прашам ? Како би играле вие ? :)

18. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас би му се јавила:D

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Не сакам да му се јавам зошто ми е страв дека нема да се јави на телефон. Еднаш се скаравме зошто не се јавуваше, а имаше многу пропуштени повици од мене.

20. shz

shz Форумски идол

Јави му се договорете се што како да биде :)