Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Земи направи тест за наркотици, дај му го на дечкото и тој нека им го покаже на неговите

2. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Јас не би се јавувала ни пишувала. Ете му одговори дека сакаш, ако не одговара тој на тоа, што треба, да го молиш да го прогонуваш за да пушти глас да одговори? Ако стварно сакал ќе одговорел, можеби се пишмани што ти рекол да се видите па затоа сега мистериозно ќути.

На pupi.girl и Mishela им се допаѓа ова.
  3. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    Тој тест можам да го напрам в болница и колку ќе ме кошта? Треба нешто од матичен да земам или не?

4. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Незнам точно. Никогаш не сум правела. Најубаво ти е матичниот да го прашаш. Би требало тој да те насочи.

5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ако ти е тебе чиста совеста и чиста ти е крвта, немаш никако контакт со дроги и др.глупости, тогаш нема причина никаков тест да правиш, на против они ке треба тебе да ти се извинуваат за клеветење.

6. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    Во еден момент и јас истото си го помислив, дека мора да излези се на виделина кој се тие да му докажвам јас нешто.. е сега криво ми е шо не сум поќе со дечкото али то е то...

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Тој тест е скап и ти нема потреба да го правиш.

8. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Некоја феминка расположена за совет во инбокс да не има?

9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    50.861
    Може на мене да ми пишеш :)

10. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Ако сеуште ти треба пиши ми :)

11. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    Здраво девојки, многу ми треба совет и мислење и како би постапиле вие.
    Се гледав со еден дечко три ипол месеци и беше супер, излегувавме и сами и со друштво, се дружевме и ни беше убаво. Еден ден изненадно прекина со мене без да ми наведе посебна причина. Рече дека многу сме се зближиле и сакал малку да се излади работата. После месец ипол - два сакаше повторно да се смириме, вети дека нема да ме повреди и се договоривме да бидеме заедно посериозно и да не се гледа со други женски бидејќи ми призна дека го правел тоа порано иако јас немав приметено. Откако се смиривме јас не бев иста, малку бев напорна поради други проблеми со кои беше и тој запознат но не ми беше поддршка особена. Другарите секогаш му беа во преден план иако никогаш не го ограничував. Дознав дека се гледа со друга девојка, муабети кои му ги доверив нему тој ги пренел на другар му иако ми вети дека ќе останат меѓу нас. Кога зборев со него за ова тој поголемиот дел од времето молчи. Ми кажа дека очекувал пред другар му да ги кажам истите работи што и пред него, но јас не го направив тоа. Се лути зошто не сум била на негова страна без да ме разбере мене и дека било многу леко што сум поверувала во муабети кои не биле вистина. Згора на се тоа дознав дека има друга, а и ми кажа дека сум напорна и сака да прекинеме. Не сфаќам што се случува... Жал ми е, сакам да сум со него, но не е зрел, не чува наши тајни и се гледа и со други девојки... Што да правам? Би го оставиле, би се обиделе некако да ги средите работите?
    Ми тежи на душата, не можам да држам во себе, а не знам што да правам... :worried:

12. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Никој не може да ти гарантира дека ќе вреди ако преминеш преку се и останеш со него. Ако одлучиш да останеш прво подготви се психички и за разочарување.
    Мене лично не ми изгледа дечково за сериозен. Тој можеби за година-две да стане супер, да созрее ама додека да се случи тоа ти ќе се изнамачиш, a и што ако не се случи? Што ако си го потрошиш времето за џабе? Мораш да си одлучиш дали ќе ризикуваш со него или ќе го оставиш и ќе си продолжиш понатаму.

13. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Те изневерува а сеуште размислуваш да ги средиш работите?
    Другите проблеми еве да речиме, и би се средиле...ама што со изгубената доверба?
    Ти сметаш дека тоа нема да се повтори? мислиш дека ако сте заедно понатаму ке можеш да му веруваш дека нема друга?

Јас лично би го оставила...подобро сега, отколку подоцна..
    А гледам дека и не покажува нешто многу чувства спрема тебе..штом ти рекол дека си напорна и дека сака да прекините, се е јасно..

Ќе го преболиш :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    @Annora znam deka e taka. Znam deka ne vredi. Sekogas ke se somnevam ama ne sakam samo taka da ja ostavam rabotata...ne sakam da mi ostane vaka da mi tezi, a znam deka ne e ni malku pametno da se obiduvam da sredam nesto so nego.

15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Што да правиш? Да не трошиш веќе ни минута од твоето драгоцено време за него.
    Му лета паметот, не е сериозен, не го цени тоа што му се доверуваш искрено за тоа што те мачи. Ќе звучам сурово ама мора да знаеш. Не те цени, не му значиш... за жал. Не те заслужува. (Мислам дека и ти го знаеш ова ама не сакаш да поверуваш во истото).
    Ајде батали го, таму некаде може стои некој дечко што едвај чека да го приметиш.

На SimonaTino и Nausicaa им се допаѓа ова.
  16. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Викаат најдобро олеснувало кога ќе се искажеш на странец. Па ако има некоја слободна феминка, нека ми пише инбокс. Ми треба да се искажам на некој....

17. tritocki

tritocki Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Ми треба совет мислење за ова што ми се случува..
    Значи со дечково се знаеме скоро една година и покрај нова година ни се издешаваа многу глупи работи пошо се вмеша негов другар.. а ниту ние бевме во врска или слично. И тогаш бидејќи знаев дека и тој планира нешто со мене, барем така кажувал на другари јас го одбив овој што се вмеша и го прашав дали сака нешто со мене, но тој беше лут зашто изгледа јас бев крива за тоа ии кажа дека неможе сега ништо и потоа пак ми пишуваше чатпат пошо во германија е.. и сега си дојде и пак ме викаше да се видиме да пиеме кафе.. дали мислите дека има пак некои чуства кон мене?

18. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    Не мислам дека има чувства искрено незнам, ама јас да сум на твое место би излегла едно кафе ништо не е и после тоа ќе си видиш како течат работите па можи е заинтересиран за тебе неможиш да знајш.. излези :D:P

19. tritocki

tritocki Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Даа излеговме цел ден по кафиња возење навака натака.. и денес морав да одам до едно место а тој само што стана ми пиша и јас на шала му реков да ме префрли тој и навистина дојдее цел поспан ❤

На tteea55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Mи треба совет не знам сто да правам ке пукнам.Долга е приказнава ама..
    Јас сега завршив средно и има еден дечко кого го сакам од мојата прва средба (1 год средно) Не сме о контакт 2 месеци али..Сите овие години он пробваше некако да стапи во контакт со мене и да јас понекогаш бев многу ладна кон него (не знам ни сама зошто) и он истп така но понекогаш бевме точку благи и правевме онака долги DEEP разговори како вистонски пријатели..Јас одпрвен бев повлечена спрема него не можев да се отворам али како врвеше времето се повеќе муабет со правевме.Ми се пушташе нон стоп,и на други му се пушташе пред мене за да бидам љубоморна истото и јас го правев па често знаевме да се налутиме еден на друг и да не се погледнуваме дури..Ама пак некако тој ке реагираше и се смирвавме..Па потоа се појави еден другар мој и тогаш за прв пат му го скршив срцето зашо мислеше дека ми е дечко..Јас не можев никако да му докажам дека не ми е бидејки од бебиња сме заедно.И последнава година си фатив дечко не од љубов туку онака и тогаш на големо му го скршив срцето..Иако тој не се одкажа пак на секаков начин се обидуваше да биде близок со мене.но никогаш не пишевме на фб тоа никогаш не се десе..Само во училиште се дешаваше или некаде случајно ако се сретневме. Би сакала да му пишам да му кажам конечно да му признаам дека го сакав, макар после два месеци без контакт и нека мисли дека сум ненормална не ме интересира сакам да се обидам можеби ке бидне нешто..Ме копка душава три ноки соред го сонувам..Ве молам за совет.Бидејки многу луге ми кажале дека нашево е како во фулм но никако не успеавме да направиме нешто од нас. :'(