толку години сте биле во контакт сте биле блиски и не успеавте да напрајте нешто плус од то.. хаха чудно. да му пишиш да го побараш и се да му кажиш ама не на фб туку во живо да ги видиш и неговите реакции оти не е исто кога пишиш в ѕид се гледаш фактички..
На пример, сега сте во врска 2години и сте многу среќни со него и мислите дека засекогаш ке бидете заедно, а ти со него си ја загубила невиноста, и потоа раскинувате и нема назад.. и потоа сте се запрашале ли дали ке најдете некој што ќе ве сака неизмерно и ќе прифати дека не сте невини(а секое машко сака невина девојка).. или пак далии ке го запознаете момчето/мажот на вашиот живот, со кој ке створите семејство.. а не сте невина.. поентата ми ее. дали можам да бидам во нормална врска со некој да ме сака вистински и јас него, безоглед што не сум невина.. ми велат дека секое момче сака девојката да е невина, а јас не сум.. совет? се надевам дека ме разбравтее..
Ќе те сака, немај гајле. Секако дека таа што е девица повеќе се сака, ама пак оној кој има такви чувства кон тебе ќе те прифати таква.
Јас не мислам дека девиците поќе ги сакат.. Имав дечко шо ми имаше речено поубо ми е кога сум со некоја шо има поминато поќе во живото од колку со девица.. Зато шо ако има поминато нема да и се интересни некој работи.. Мислам ме разбравте
Здраво се надевам на ваша помош дечки... Значи вака,во мојот живот го имам одамна посакуваното машко но не испадна како што мислев. Се знаеме уште од порано кога ми се упикуваше зо зборовите срце, злато итн итн, но потоа испадна дека имал некоја порано која го повредила многу и му беше страв да не биде истото и со мене паа одлучивме да си останеме другарчиња.. Го немаше некое време, ни ми пишуваше ни ништо слично, го имавме само едното здраво кога ќе се видевме. Брзо сега ми пиша, но работава испадна као демек спремен е за врска со мене. Излеговме пред некој викенд ме покани да одам со него на забава и јас се согласив. Се беше како на сон и дома си заминав пресреќна. И нормално се мувавме и си имавме отворен муабет! После тоа едвај беше слободен за уште едно видување ама се погодивме некако. Излеговме и се беше супер додека неговите другари го напната за да оди кај нив. Тој замина, јас си заминав. Пишувавме секоја ден редовно... Јас го засакав искрено и сакам да биде се како што треба, да се гледаме почесто и да пробаме што може да испадне од нас.. Но следното што се случи беше тоа што јас го отворив тој муабет, дека ми смета што не мисли да се гледаме почесто и си излегува лабаво со некои пријатели и пријателки, а тој мене ми рече дека не сакал да се врзува за некоја премногу и ќе сме се гледале кога ќе сме имале можност. Што треба тоа да му значи? Дали е со мене само колку да се има? Ве молам за совет што да правам со машкото, целата сум во збунка..
По мене,сеуште не е спремен за сериозна врска.Ако имаш трпение почекај,ама со резерва се додека не го запознаш повеќе
Убаво ти кажал несакал да се врзува многу. Кратко и јасно кога сака и кога ќе му одговара ќе се гледа со тебе. Така да подобро најди си друг, овој само ќе те залажува.
А колкав е тој дечкото ? Ако ти вика дека не сака да се приврзува значи не сака сериозна врска. Подобро е што отворено ти кажува, за да не очекуваш многу. Сака да ти кажи дека ќе се гледате кога ќе сака тој.
Ако машко навистина сака да биде со тебе нема така здраво за готово да те зема. За него најверојатно си само девојка за забава. Зашто, машко кога ќе засака девојка, ништо не го запира да ја освои, а ова ми изгледа само за пополнување време.
Гледам веќе членките ти кажале, нема што да бидеш збунета, те мотал додека не сте се смувале (се надевам тоа и денес не значи секс) и после бил отворен. Лажов на кратки стази, добро е што е така, за тебе, за него времето ќе каже дали ќе му биде сеедно. Јас да сум би му ја затворла вратата за секогаш, човек што сака да те има кога нему ќе му се сака на ниедна жена не и' треба. А своите љубавни јади нека си ги средува на др начин нека пее бе : мала шала ... она спремен за врска со тебе требало да те алармира дека нешто не штима. Често ако не и секогаш те работи доаѓаат кога најмалку се надеваш, излезеш да се зезаш испадне нешто сосема друго од тоа и обратно за жал. Горе убавото главче и ако има друг кандидат да се вртка околу излези си и овој а бил, а не бил ќе биде за кратко време.
Девојче кажи ми само кој те заплаши со вакви стереотипи и етикети?! Некој намерно сака да те заплаши а ти слеп за стап веруваш на вакви глупости! Не се секирај ќе си најдеш дечко, љубов голема, ќе се сакате ке стапите во брак, ќе сакаш и ќе те сака како никогаш досега, но, треба да бидеш малку посамоуверена и најпрвен себе си да се почитуваш за да и некој друг ти возврати на истото. Немој со такви мисли дај му време на времето .
Што би направиле ако имате дечко и учите заедно и некоја цело време му се пушта пред тебе и морате да го трпите тоа цела година?А кога ќе го праша нешто тој искулира,но таа после некое време пак го прашува,му зборува,па пред мене нешто му кажува е фала за она ова,не знам што уште, има многу работи и приметно е веќе а плус си има дечко..И тој не може цело време да ја кулира глупаво е.
Имам 16 години. Ова ми е прв дечко, нема месец дена од кога сме во врска. Работата е во тоа што дечково е со прекрасен карактер, премногу внимание и љубов искажува спрема мене и ме привлекува со неговата смисла за хумор, сепак, јас сум сеуште тинејџерка а тој има 23. Преку фејсбук све е совршено и сето тоа, а во живо воопшто не ми е атрактивен во физичка смисла. Сите ми викаат демек не е битно како физички изгледа, дека не е до толку лош и дека треба да бидам благодарна што имам некој кој толку многу ме сака.. Али човече, мене на 16 години не ми треба толку озбилна врска. Си викам да продолжам уште некој месец да видам како ќе се одвиваат работите, али збунета сум незнам дали тоа што го чувствувам спрема него е љубов.. Едноставно незнам што да правам.
Pa ako ne ti treba seriozna vrska ne si go zamaraj deteto. Razgledaj si, soberi si uste troa um vo glavata. Samo ne go vleckaj, mozebi toj po godina dve ke saka i da se ozeni. Nema potreba od brzanje, imas uste vreme za decko, nemora da znaci drugarkite imaat pa i jas, ne e stramota da nemas decko.
Неколку пати му споменав дека од мене не треба да очекува ништо сериозно и неколку пати пробав да го откачам на некој начин али тој настојува, вика дека ме сакал премногу.. Ама му велам јас имам 16, уште не сум стабилна како личност а тој само ми врати: како што е пишано, така ќе биде.
Ќе го постирам мислењето и во оваа тема. Преку заеднички пријатели неодамна се запознав со еден дечко. Забележав дека има симпатии и дека првиот впечаток беше добар. Набргу после тоа започнавме со виртуелна комуникација, неколку телефонски повици и кафе. Немаше никаков притисок за нешто повеќе од разговор од негова страна. Типот ми обрнува внимание, културен е и се труди околу мене, не е се совршено но не може ни да биде. Имало моменти кога доцна возвраќа на пораките после саат или два, кратки одговори или нешто слично, но незнам колку тоа е правилно да се смета за замерка. Сомнежот кој јас го имам лежи во тоа што сум слушнала дека бројот на бившите му е за ,,машала,, , а и истите се колку толку девојки познати како лесен плен. Низ разговор ми призна дека комуницира и со други девојки ( тука ги подразбирам и состаноците со нив ) , што ми се чини сосем нормално со оглед на тоа што се знаеме малку време и тој е со статус слободен, но доколку преминеме на повисоко ниво секако дека би сакала тоа да се смени. Она што ме мачи е дали во ваква ситуација би гледале потенцијал за нешто посериозно?
Jas imav drugarka vaka kako tebe, vikase jas ne se mazam do 25 god, ama najde decko, nekade 23-24 god, toa koga taa imase 17ipol, i samo sto zavrsi gimnazijá, doma strojnicite i gi prati se verija i posle edna godina svadba. Zatoa ne se brzaj, i ne vikaj deka ne si za seriozna vrska, se si biduva. Jas pa si vikav samo sto ke zavrsam ke se mazam, ama ispadna deka se uste ne sakam, ke pocekam uste godina dve. Ama pa sepak mala si za ozbilna vrska, mozes da se zaebes Zatoa so vreme prekini
Да, во право си. Не дека јас не осеќам ништо спрема него, има некоја поврзаност али дефинитивно не сум за сериозна врска, плус тоа прв дечко незнам ни што е правилно а што не. Сега ќе собирам храброст за да му кажам некако,(овој пат дефинитивно, конечна одлука), јас полесно мислам дека ќе го преболам зошто не го сакам толку многу, тешко ми паѓа за него искрено али сепак не е бебе, созреан човек е би требало лесно да разбере и да продолжи понатаму.. Во секој случај, ти благодарам на советот, навистина ми значи
Pa ti sedi na distansa so nego, ne mu vrakaj i ti vednas na porakite, pocekaj si saat dva, ili po do sledniot den, za da ne bides i ti lesen plen. Neka se trudi, pa spored trudot ke znaes dali te saka seriozno ili ne. No bez da se proba ne se znae. Moze i se da bide super, no so tek na vreme moze i da se smeni, nisto ne e so garancija, barem ne po moe mislenje.