Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    @Данделион
    Епаа вака јас мислам да олабајш малце да не му досадваш многу да му дајш до знаење дека нема да трчаш постојано по него дека не е господ.. Друго постави се најдругарски со него како шо си била претходно, не бил среќен епа прашај го зошто не е среќен како можиш да помогниш ии ако не е среќен со тебе зошто сака да продолжи со тебе не сфаќам.. Остај на времето како велат трпение, спасение ако треба да биди ќе биди не мисли многу .. :)

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да, блиска ми е многу како сестра. Искрено и јас би сакала некој да ми каже ако сум изневерена, ама премногу ми е жал за токму јас да му бидам почетокот на крајот од врската.
    УФ, во многу глупа и тешка ситуација сум, воопшто не ми е лесно. Зошто баш и јас мораше ова да го дознам.
    Тие двајца 1000 години се заедно, а нашето другарство е од пелени.

Може ќе пробам од околу да и спомнам како што пишала @tteea55 ама ми треба гооолема храброст. Дури сега срцето ќе ми излезе од возбуда, а не кога ќе ја видам.

Еднаш си реков да и пишам ама тоа мислам ќе биде многу глупо од моја страна, таква работа не се кажува преку порака. Или да и речам да му побара лозинка од фб, па таму има што да види...

Како и да е, фала ви за советите на сите.
    Знам и свесна сум дека треба да и кажам, ама ми треба гоооооооолема храброст, и не знам ни како да го изведам тоа... :headbang:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ако знаеш со кого и каде и кое време се мота обично, однеси ја со свои очи да види или слики ако имате да не бидеш ти виновна после. Кажи и пред тој да и го уништи животот.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    Уф, Дај Боже да не е така. Одма сега ме разочара. :( Ајде, јас сепак сметам дека имам некои шанси.

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па и мене тоа ми е страв да не излезам јас крива на крај. Немаме слики, ама повеќе пати кога само со неговото друштво е излезен, го виделе како го напушта кафичот заедно со неа.
    Плус како оди доцна навечер в стан кај неа. Ја знаеме која е девојката, комшивки се со друга другарка па затоа повеќе пати виден е типов како оди таму.
    Ама јас како би знаела баш точно кое време и кој ден тој би пошол да се швалерисува, па да ја носам пред зграда и да чекаме за да се увери.

п.с. Баш сега другарка ми што и е комшивка на таа љубовницата, рече ако случајно го начека типов пак како оди кај неа, да ми се јави, па тогаш да и кажам другаркава, да ја упатам за случајот и за лично да си го фати, па да го види со свои очи.
    Цела тежина пак на мој грб паѓа...и тоа прав шок ќе биде за неа.

п.с.2 Искрено јас малку лута сум на другите што не кажале ништо досега, а можам да замислам таа како ќе изреагира.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Не верувам дека некој сака да биде во нејзина кожа ама сликајте го и однесете ја да види сама, подобро така, после таа ќе си реши што и како,а уште подобро да го фати таму на дело да нема место за изговори и правдања и префрлање вина на некој друг. Болна работа ... си ќутеле др. сеир си бркаат еден дел, др дел не сака да се меша зш не ги боли едноставно и не ги интересира.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    @JollyGirl
    Мене истото ми се случи и кажав на една другарка за дечкото исто од окулу малце па после дирекно и кажав дека сите знат самоо таа не, и најлошо е шо типот ја изневерува со нејзината најдобра другарка, ама немам докази и не ми верва.. Ми рече ние две години сме заедно до сега за ништо се немаме скарано нема шанси и така уште се заедно „среќни“. Не ми се налути мене дека и кажав не излегов крива ама испадна дека џабе си зборав..

На anakonda88 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    И мене блиска другарка што ми е,дознав од друга другарка дека ја изневерува и више еден месец не и кажувам зошто ја знам каква е и ќе мисли дека сакам врската да и ја расипам оти го избра повише дечкото неголи другарките.Затоа не се мешам никаде,кој што сака тоа нека си прави.Зошто на крај ти ќе го јадеш ни крива ни дужна.

На anakonda88 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  9. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    90
    Епа вака..Имам дечко со кој на 27 август веќе направивме 1 година..Денес ми кажа дека за кратко време заминува кај својот вујко во америка и дека таму ќе биде најмалку 1 година но и доколку успее да остане дека нема воопшто ни да се врати.Кога го прашав што ќе биде со нас тој ми рече дека сака да остане сомене и дека неќе да ме изгуби но дека тоа е многу време за јас тука да го чекам, го сакам многу сум имала и други врски но со никој не сум се осеќала толку убаво,спокојно, среќно Имавме доста планови за нашата иднина и ред други работи и сега наеднаш излезе ова заминување Кажетеми ваш совет што да правам дали да продолжам сонего и да го чекам дури е таму или да се помирам со судбината дека веќе се ближи нашиот крај и да продолжам понатаму со животот иако е тоа многу тешко

10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ако сакате да бидете заедно пробајте, и покрај далечината, ако не оди ќе прекинете. Не мораш баш да гледаш на тоа дека ти ќе го чекаш него, работи на својата иднина, вложувај во себе, па ако успеете супер, ако не секој по свој пат. Зависи колку е вистинска и цврста вашата љубов, а и колку сте одлучни да бидете заедно.

На Bozica1980 и jabi им се допаѓа ова.
  11. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Јас би ти рекла да се навикнуваш без него.:)
    Кога се сака се се може да,ама кога тој ќе биде таму а ти тука,ќе има многу разлика.

На jabi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    Дечко ми бивши исто така беше во Америка на 3 месеци беше и јас си го чекав и искрено во секој момент очекував дека ќе ми речи си најдов тука некоја.. незнам зошто ама си бев спремна на се..

13. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    90
    Јас сум спремна да го чекам иако не се месеци во прашање туку година дена..Но исто како и ти имам страв дека тој може да го смене мислењето да најде некоја друга таму.Кога ќе види каков е животот таму кој е многу поразличен од тука да не му се смени мислењето и да ме остави а јас тука сум го чекала одредено време.Сепак морам да бидам спремна на се..Ви благодарам за советите :D

14. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Ми треба помош. Ако може некој нека ми пише лп. :)

15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.860
    Пробајте, тешко иде тоа али можеби ќе успеете ако се сакате доволно се ќе издржите. А ти нели можеш да одеш со него? бидејки знам така некои отидат со својот дечко или девојка.

@WarriorAngel може на мене да ми пишеш :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Тоа е одлука на дечкото твој, а не твоја. Тој ако сака да е со тебе ќе остане каде што си ти, нема да си оди во друга држава. Ако си замине сигурно дека нема да успее врсаката. Мора тој да одлучи дали сигурно ќе оди или не. Ако оди, жал ми е што ќе го кажам ова, ама треба да си продолжиш со животот, плус ти вика дека таму ќе останел...

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Ај размисли малку подлабоко пред да си створаш слики како ќе го чекаш и како ќе имате среќен крај.
    Не увиде дека дечкото од старт си кажал што му е планот?
    Зарем ако толку те сакал и ако толку била таа љубов реална и чиста би можел така да се понесе со тебе и баш тоа да ти го рече?!
    Не.
    Ако љубиш нема така да зборуваш, ќе зборуваш за "ние" а не за "јас".
    Дечкото толку отсечно и самоуверено тоа го кажал.
    Се надевам дека си сватила всушност што сака да ти јаже вистински.

На buba4e89, GoldenRose. и jabi им се допаѓа ова.
  18. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    724
    Ako moze nekoja neka mi pise u inbox, fala odnapred <3

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    @JollyGirl за да ти верува имај цврсти докази да не испадни дека е некоја шпекулација нели и секогаш имај на ум дека можи да не прифати дека тоа шо го велиш е вистина. Обиди се еден период да видиш како се движи дечково па ако можиш да го фатиш на дело или да предизвикаш некој сомнеж кај другарката.

@jabi Колку години имате? Ако се сакате, ако гледате иднина заедно обидете се со врска на далечина, крај краева ако успеј на крајот мора да се најдите некаде заедно, таму или тука.

20. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    90
    @shz Јас неможам да одам сонего..знам има многу така што заминале со работна виза или со запишување на факс..Но неможам да си доѕволам толку финансиски за да заминам и јас не се малку трошоци

@pupi.girl Има притисок од семејството и тие го убедуваат дека мора да замине ако сака да има убав живот..Но тој вика дека после таа една година ќе се врати назат

@theowndemon Јас имам 20 год. а тој има 23,незнам како ќе се одвиват работите дури да замине но разговаравме за тоа да пробаме да видиме како ќе оди..ако оди се во ред ќе продолжиме и по неговото враќање (ако се врати) ако не секој по свој пат и тоа е тоа
    @vitamina Знам дека ме сакам..во многу наврати за оваа година што сме заедно ми има докажано и искрено го ценам тоа што ми кажа точно како стојат работите отколку да ми велеше цело време чекајме ќе се вратам за брзо и така се до година..Незаминува по негова воља туку под притисок на семејството..А и пред некој ден една моја другарка со која многу често сме заедно така парови кога ќе излегуваме ми потспомна дека тој планирал да ме запроси пред да замине како сигурност дека ќе останеме заедно..и сега стварно незнам што да мислам и како да се понашам а и незнам колку е сериозна работава со тоа дека ќе ме запросувал