Zdravo devojki momentalno se naogam vo golem problem,pa bi sakala ako nekako mozete ili mala pomos ili nekoj sovet da mi dadete.vaka sega,imam decko koe pogolem od mene 7 godini vo vrska sme skoro 2 godini no so prekin na 6 meseca mi se cini a dodeka ne bev so nego za tie 6 meseca imav eden e toj e kolku mene nekade i ni bese se okej ne ete taka se sluci se skaravme znaete kako e denes se slusaat drugite taka i nie nmv,i posle toa nekoe vreme se smiriv so bivsiot(segasniot) i od togas pominaa 8-9 meseci taka nesto i se bese okej dodeka na nego ne pocnaa da mu smetat nekoj raboti pocna da mi zabranuva da izleguvam da imam drugari se mu smetase ne taka ne vaka totalno se,i sekako koga nekoe masko se ponasa sprema tebe taka ti si trazes pravec i neznam kako bidna pak stapiv vo kontakt so toj sto vi kazah deka e na moja vozrast(bivsiot) deteto pocna da mi pisuva deka me saka deka seuste me nema zaboraveno toa voa i jas sekoj den se karav so ovoj segasniot se poveke i poveke za gluposti i eden den toj nekako mi fati chat kako si pisuvav so toa deteto i nastana uste pogolema kavga i nekolku dena nemavme kontakt i ete sega pa mi pisa i vika ako sakam da bideme zaedno mora da go slusam demek nemu mu trebalo ljubov i nz so on saka ja dane izleguvam od doma a jas mislam deka na ovie godini e prerano da se zatvoram inace imam 17,i vo situacija sum so nemozam da se odlucam sto da pravam so edniot a i so drugiot ve molam za sovet se nadevam deka nekoja od vas ke mi pomogne,vi blagodaram odnapred ve ocekuvam so netrpenie
Сее работи за контрола. Јас со таков не би била. Ти да седиш дома, а тој да шета. Ајде на 17 години сега дека си уште дете, а за понатака кога ќе бидеш 20 години па работа ќе најдеш тогаш и тоа ќе ти брани? Па он 24 години ставил и одма забрани, многу незрело.
Дали и каков знак е тоа : Кога објавиш статус општо за животот,среќа,прегратки да ти се јави бившиот и да ти коментира нешто како, ејј статус си погледни, па по неколку дена истиот го напише на негов фб.? Дали тоа неш.означува?
На овие години ако се затвориш дома и ако дозволиш тој да управува со тебе цел живот така ќе биде. Незнам зошто и со двајцата си блиска? Одлучи се,на два стола не се седи,годините ќе ти направат проблем бидејки тој е повозрасен од тебе и ќе сака да те контролира Јас не би останала во врска со личност која ми забранува да излегувам и личност која ме уценува во стилот или-или Незнам која е причината што тој ти забранува можеби е поради тоа што го видел тоа ти што контактираш со др кога ќе се скараш со него,но ти треба да се одлучиш со кого сакаш да бидеш,вака ептен е непријатно да го користиш другиот кога ќе се скараш со сегашниот бидејќи ако те сака само го повредуваш
da znam,samo sto toj bivsiot mi e vo Mk a jas ne sum tamu ama toj rece toa ne mu pretstavuva nikakov problem i da me ceka i se,i se ke bide kako sto treba bijeki stvarno me saka,a ova so segasniot mi e golema maka mnogu nesmeam so bratucetkite da ziveam ne smeam da izleguvam epa doma li da se zatvoram
I so nego ne sum u ista drzava.nz stvarno se u red bliski doma blizok so moite ama voa ne se trpi.uf pa i svekrvata ic ne me saka stoa da vi kazuvam misles koj znae sto i imam napraeno
Епа ми треба и мене мислење... Имав дечко една година и ми беше врската стварно прекрасна, не можам да се пожалам за ништо, имаше се што е потребно на една врска, љубов, доверба, внимание, трпение и тн и тн. Но во последните караници тој почна да станува се поагресивен и поагресивен, ми повишуваше тон, ме туркаше, ме влечеше (овие работи претходно никогаш ги немало) И така јас го оставив на една недела и за таа една недела се запознав со друг тип. Тој беше стварно добар, муабет на место, се најокеј. И сега бившиот, тој со кој идев 1 година, му кажав за типов дека планирам да продолжам понатака и тука почнаа молењата, ми кажуваше стварно работи кои ме погодија во срце, ми кажуваше дека ќе се смени но и претходно ми го кажувал ова и пак ништо.. Не знам што да правам, дали да се вратам со бившиот или пак да си продолжам со новиов.. Што мислите вие ?
Ние мислиме дека не треба да му се враќаш. Тој не те почитува. Да те почитуваше ќе те чуваше и мазеше а не да биде агресивен кон тебе. Јас преку такво нешто не би поминала никогаш. Вели дека ќе се смени за да му се вратиш ама човек не се менува така лесно. И да е добар некое време еден ден пак ќе стане агресивен и може полошо да биде. Остави го и што подалеку од него.
Епа вака.. Има еден дечко што го свиѓам, тој работи во книжарата на факултетот и го гледам скоро секој ден . Иако не му дадов никакви знаци за тоа , не ни претпоставував дека и тој ме свиѓа. Секогаш доаѓа некаде во моја близина кога сум на факултет. и го приметувам дека ме гледа , но некогаш не она обично гледање туку зјапање буквално што се вика хахах дур и мене ми станува незгодно и срам . Два пати се обидуваше да ми преговори но го одминав со поглед пошо ми беше срам заради таквиот негов пристап. Еднаш ке го погледнам, друг пат ќе го одминам ... од пусти срам и неговото понашање. Не сакам ова да го свати како да си играм со него . Како да му дадам до знаење дека и мене ми се свиѓа ? Што да направам? Совет, мислење??????
Не го одбегнувај, зошто тогаш го одбегнуваш???? Застани 1-2 пати поздрави се, обичен муабет - еј како си, работиш.....има работа....и покани го на кафенце
Студентка а вака размислуваш... незгодно ти било... Зошто? Има девојки кои очајно бараат да им биде возвратена нечија љубов, симпатија, наклонетост, а ти ја имаш и ја избегнуваш. Ако навистина сакаш нешто со него свести се додека не му здосадило.
Јас,не би рекла дека не се менува лесно Само треба време и трпение,да се открие,зашто човек се однесува така,како што се однесуваат. Имам личен пример,кај што човек се сменил за 380 степени,до тој степен што тешко се препознава,дека е иста личност. Неможам да споделам рецепт,ама секој би требало сам да си процени,како и што ќе прави
@anaja1 добро, и да се смени човекот не се менва фактот како се однесувал кон неа. Ако таа може да помине преку тоа тогаш океј.
^Мене ми е мизерно девојка да се спушти на толку ниско ниво да биде со некој кој насилно се однесувал со неа.
Не мислев на насилник,тоа спаѓа во психопати Од такви треба да им се бега и од сенката, а камоли да биде во врска
@Bitter-Sweet срам ми е како што кажав заради неговиот пристап , ме зјапа како да се изразам не знам , како оно манијачки.