Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Види, може од страна и така да изгледа ама верувај не е тоа во прашање. Таа и малку ако се посомневала дека ја изневерува ќе ми спомнеше прво мене, плус ќе ја приметив по чудното понашање ама кај неа немаше никаква промена.
    Па знаеш, кога се случува нешто само најблискиот не знае. На пример од еден другар, мајка му имаше љубовник и сите знаевме освен тој... Кој би му кажал во лице?
    Така и со другарка ми.
    Од среќни посреќни, од заљубени позаљубени. Баш си одговараа како пар, и по висина и по убавина и по години, секогаш насмени, за рака фстени... Никој не би се посомневал.
    Јас не знам што му фалело со другарка ми па да почне до други. Обично ако немаат секс во врската па почнува тој со друга да оди, ама овде не знам што е во прашање.
    Може ќе му дојде паметот, може се ќе се среди... Сепак негово дете носи...

Nausicaa likes this.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

И кажа на другарка ти ? Браво !!!
    Дете не дете, тие имаат време да се оправат, тешки работи се овие ама и до тоа доаѓа и поминува. Прашуваш што му фалело, аооо прочитав на некој портал старлета, на слика женава авион, два пати му постува неверство, имаат две деца, бремена била со второто 8ми месец кога дознала дека маж и ја вара со 50 годишна најдобра пријателка, 50годшна, а оваа авион и го сака очигледно. Сакала жената да се самоубие по тоа со пријателката ... за добар коњ лош зоб нема, така и ова може да е. Кој да знае што им се мота на тој тип луѓе во главата. Ти важно што можеше направи до сега, натаму ќе видиш како ќе биде.

3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

И кажав на сестра и, па таа ќе и каже на другарка ми...пишав погоре :) сепак полесно ми беше на сестра и да и кажам, и таа рече ќе ја превземе цела работа во нејзини раце а мене нема да ме меша. Па ќе видиме како ќе излезе на крај. Јас сум тука во секое време за неа. :)

4. Outlook

Outlook Популарен член

Важно си кажала и добро си одбрала, како таа ќе го прими тоа и дали ќе може да го голтне не знам. Важно не гледаш сеир само.

anaja1, *Amethyst* and JollyGirl like this.
  5. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Ве молам итно ми треба совет. Веќе незнам што да направам. Со дечко ми сме заедно 1 година, но и пред неколку години бевме ама заради истиот проблем се разделивме. Но е сега е друго, сега повеќе се сакаме си ветивме дека без разлика на се ќе издржеме заедно. Па проблемот е во тоа што моите не ми дозволуваат да сум со него, не бил тој за мене, демек јас подобар сум заслужувала. Им кажал некој дека ме видел кај него у кола па дома викање, карање, урлање. Ќе се откажал татко ми од мене никогаш повеќе немало да ми прости, сум правела да се срамат, а нема врска, ја и тој ништо лошо не правеме, без моја дозвола тој неможе да ме пипне. Не сум била јас со пола град па да ги срамам нив, овој ми е прв а и единствен дечко. Тогаш првиот проблем испадна јас кога бев 1ва година средно, и нели луди години после школо сме се шетале. Епа оваа мојата мајка го пратила вујко ми да види дали јас ке се видам со него и да ме донесе дома. Но кој би претпоставувал дека нешто полошо може да се сличи. Се подкараа малку си дечко ми и татко му да пријавил во полиција. Тогаш се разделивме и еве после толку години повторно сме заедно. Дечкото вели чекал можност за да се извини на моите за тој непријатен настан, но овие никако ни да слушнат за тоа. Неможат да ме разберат, неможат да сватат дека премногу го сакам, а и тој мене. Премногу ме почитува ме слуша, никогаш не се сме се карале за глупости туку секогаш со мирен разговор се е поминувало. Сега се лутат дома на мене не сакаат да зборуваат со мене. Толку ли е тешко да се прифати, па имам 19 години а тие уште се однесуваат со мене како со мало дете. Незнам како да постапам премногу ми е тешко.

6. Outlook

Outlook Популарен член

A sto e so decko ti tolku pogresno sto ti zasluzuvas podobar? Podobar I'd nekoj sto te pocituva I saka I vrednuva I cuva, zdravje ... Sto e problemot?

7. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Стварно незнам што тие очекуваат. Пред некој ден ја прашав мајка ми што е тоа што најмногу им смета кај него. И види неубав одговор. Тој со колата по милион пати поминува од кај нашата кука, тоа многи нервира, знаеш пред неколку години тоа со полицијата, твојот татко ке добие удар... Мислам глупаво. Се што сум посакала се ми било дадено. Како демек јас не им возвраќам. Секогаш сум послушна секогаш помагам, за ништо не одрекувам, првата година на факултет ја поминав многу солидно. Но за нив е сето тоа малку, јас незнам како веќе да постапам, се што ке им речан не чини. Баш и пред малку зборував со дечко ми и ми вели се ќе биде убаво се ќе издрзиже заедно само немој ти да се нервираш и да плачеш. Па како да не го сакам, прекрасен е. Многу ми е тешко а верувам дека на него му е уште повеќе. Баш и сега болна сум и тој ми вели ќе се видеме ако не денес тогаш утре, секогаш ќе се гледаме секогаш ќе си бидеме заедно. Ноо на кој да го кажам ова, има ли некој да мр свати. Страсно е ова, да немаш вакви родители..

8. Outlook

Outlook Популарен член

Ti si sonce Na mama I Na tato ama ako deckoto se pokaze kako I do Sega kje si legnat Na brasnoto. Jas pomisliv da ne e mn postar, devijanten I tn. Uzivaj I ne se nerviraj, site parovi sto se sakaat pominuvaat niz nekoe takvo iskusenie, tesko e koga roditelite se bas iskusenieto, tie sto se sakaat izdrzuvaat I dobro im e zaedno.

9. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Дечко ми е постар од мене една година. И со него јас сум немала никаков проблем. Можеби сум галениче на мама и тато ама нека сватат дека и јас пораснав, и јас сакам да излегувам. Си фатив дечко го сакам. Не е грд, не е лош со мене, секогаш го прави тоа јас што го сакам. Секогаш сме еден покрај друг. Но ме загрижива што овие моите ми зборат цело време дека никогаш нема да го прифатат да се тргнам од него, да имаат повторно доверба во мене, бидејки јас никогаш не им кажувам дека излегувам со него. Се надевам дека и ова ќе помине дека ќе сватат. Но што ако никогаш не сватат? Секогаш ли ќе ми викаат нема излегување? Секогаш ли ќе биде според нивни правила? Страшна е оваа ситуација.

10. Outlook

Outlook Популарен член

IMA mn postrasno Na PR tvoite se vo pravo, a ti ne slusas ... Ne se sekiraj kje sfatat koga togas

11. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се надевам. Многу сакам се да биде добро. Навистима сакам да прифатат а ја и дечко ми да си продолжиме, бидејки навистина имаме сериозни намери како чекор напред но не сега туки за година две. Ти благодарам.

12. charlotte_0000

charlotte_0000 Активен член

Како кога ти нонстоп се интересираш за него, а тој се повеќе те отфрла, избегнува озбилен разговор, те игнорира, а воедно вели дека му значиш и те сака.. ве молам повеќе размислувања;(:(:u:

13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Многу го напињаш , затоа си му досадна , али ете те сака , олабави се малку и не биди му нападна

charlotte_0000 likes this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Некогаш вистинскиот одговор е да оладиш малку, да му дајш простор да размисли и да види дека му фалиш за пак да се вратат работите на место. Зошто ако на некој му треба малку време за себе и ти го притискаш со внимание - ќе почни да се гуши.
    Ќе се среди, само дај му малку време и простор. :hug:

charlotte_0000 likes this.
  15. DontLetMedown

DontLetMedown Истакнат член

Како е подобро да те бара кога е пијан или кога е трезен? :D

16. theowndemon

Ти пијан или трезен го сакаш? :)

natemila and Bella.04 like this.
  17. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Имав дечко неколку месеци,прв дечко ми беше и тој беше муслиман како мене.Ама не можеше да чека до брак па фино лепо го оставив таков не ми треба.После цело време излегував со една другарка,многу се заимавме и ме запозна со братучед и....Јас се заљубив во него,македонец е;(;(И тој е во мене,цело време ми пишува тоа нема врска,никој немало да знае меѓутоа од една страна сакам од друга страна срцето не ми дава..Не сакам да започнам нешто што знам дека ќе има крај,вие што мислите:(

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Таквите врски се осудени на пропаст, подобро немој и откажи се сега уште на почеток за да не ти биде после потешко.

Sanya20, Meliha. and Outlook like this.
  19. theowndemon

@Meliha. Ако сметаш дека таква врска би имала крај, тогаш не ја почнувај.
    Ако сметаш дека можите да го помините тоа заедно, обиди се.
    Се зависи од спремноста и перцепцијата на ситуацијата.

Sanya20 and Meliha. like this.
  20. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

с.а..
    Пред се ќе ти кажам да се тргнеш додека е време.Јас сум муслиманка,имам поголема сестра што веќе оди со христијанин 5 години во 6 ке влезат.Најпрво мајка ми не сакаше да слушне,татко ми и забрануваше,и ќотек добиваше за жал,јас бев помала не свакав зошто ама сега свакам и тоа многу добро.Ја пуштија сестра ми надвор од Македонија само за да не се гледаат ама џабе тие и отаму се гледале на камера си пишувале,кога се врати пак беа заедно.Моите виделе не виделе,мораа да прифатат.Еве ги,дење ноќе се заедно.Би била ли толку храбра да им се спротивставиш на твоите само заради него?
    Јас пак ке ти кажам не започнувај поарно ништо.Јас не би била со некој што не е моја вера,пред се заради мене дека многу ке треба да патам во животот а после и заради моите.Размисли убаво што ке правиш.:)

Sanya20, Meliha. and Sunnny like this.