Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    а.с.
    Колку години има сестра ти?Како прифатија после што и рекоа?Јас многу го засакав него,знам дека за вас лесно е да кажете откажи се ама не знаете колку е тоа тешко;(

2. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    Сестра ми има 24 години ама од 18 е со него:)Ништо што да и кажат дека треба со муслиман да биде не со него.Дека ке се откажат од неа тие глупи работи,ама после кога видоа дека можат навистина да ја изгубат како ќерка се свестија.Јас верував дека сестра ми ке избегаше со него дека во тој момент него го избра не фамилијата.:)
    ЗНАМ колку е тешко:)Ама мораш да сечиш на време:)

На Sanya20 и Meliha. им се допаѓа ова.
  3. charlotte_0000

charlotte_0000 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    42
    девојки ова и до крај ме доведе..

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Како тој со тебе, така и ти со него постави се. Колку повеќе трчаш по него толку повеќе ќе те отфрла. На машко треба да му се покаже дека се може и без него, за да остане заинтересиран. Само строго.

На charlotte_0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HelpMe123

HelpMe123 Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,

Пред да почнам со мојот проблем, само да нагласам дека се работи за машко...

Е сега...

После скоро 6 години врска ми раскина девојката затоа што наводно не била среќна (после дознав дека има друг) па после Х месеци ми пиша пак (ваљда коа ја шутнало батето).

Се подгледуевме чат пат ама она као не знае на што е цело време (демек чим еднаш пукнало, ќе пукнело пак .... пази, а она уште размислуе ... шлајм)

Ја си пробав пак, и си добив корпа :)) (демек не и било до врска сеа)

Е сега, ми треба помош како да ја вратам ....за жал свесен сум дека само со игнорирање може да добијам фидбек некаков (доколку го има) ама тоа е претешко за мене пошто стварно имам искрени чувства за девојката и сум прошол над се што се случило изминатиов период.

6. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654

Зошто сакаш да ја вратиш кога гледаш дека таа си игра со тебе и не те сака?

На Sashko1992 и Sanya20 им се допаѓа ова.
  7. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    Нема што да ја вратиш...Абе како можете уште да ги сакате тие што ве играат како сакат..Ем корпа добил,ем свесен е ем уште прашува...Заборави го минатото,најди си девојка што секојпат ке биде тука за тебе а не што те остава за друг.Мој совет е да ја избришеш од секаде и толку,едноставно е,а ако сакаш да патеш пак па оди уште по неа.Позз се најубаво.

На Sashko1992 и Sanya20 им се допаѓа ова.
  8. HelpMe123

HelpMe123 Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Зашо сум глуп - за жал ... Заљубен сум во неа и покрај се што ми направи ....не е навика пошто со месеци исто се осеќам ....

9. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Додворувај се на други девојки, еве можеш да почнеш од тука.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.394
    A tamu placat za takvite ko nego

На eloves, mula, ALISA0000 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Ти сакаш девојка од која ќе добиваш љубов или која ќе те врти на прсте и кога сака ќе доаѓа а кога сака ќе си оди? Те разбирам тоа дека ја сакаш, ама има и други девојки. не е таа едниствена. И дефинитивно не те ни заслужува. Остави ја, заборави ја, со друга ќе бидеш среќен.

На Sashko1992, HelpMe123 и the drummer им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.860
    Нема зошто да ја враќаш, таа те изиграла и сеуште си игра со тебе. Тој ја шутнал, па сака со тебе, па несака.
    Да те сакала ќе е била сеуште со тебе, нема 6 годишна врска да уништи. Не си го губи залудно времето најди некоја друга што ќе те сака и што нема да си игра со тебе.

На Sashko1992, Sanya20, HelpMe123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. HelpMe123

HelpMe123 Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Пак ќе кажам - зашо ја сакам ..... не знам дал дека сум глуп или ете ....

14. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Ја сакам.ја сакам,ја сакам...ајде сега да те жалиме што си глуп и што сакаш така да ти прават...Ц Ц Ц насила љубов не бидува зошто не сваќаш

15. HelpMe123

HelpMe123 Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Едно нешо ми е нејасно само .... зашо кога ја опсипувам со љубов и внимание бега, а кога ја игнорирам и се правам дека не постои, ќе пише, ќе се јави ....за на крај да рече дека пак сака да е сама ...

16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    За да си осигура сигурна личност со која ќе си игра до крајот на животот, ако не и успее другата опција.

На Dust, Bitter-Sweet и HelpMe123 им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.658
    @HelpMe123 треба сам да бидиш свесен дека нема иднина со таа девојка, или ти гледаш некаква иднина? Ако да, каква иднина гледаш со неа?
    Причина зошто кога ја осипуваш со внимание и љубов бега е зошто ѝ даваш знаечење и си ја крева цената и дури и ќе вели дека не ѝ годи, ама сфаќа дека ѝ годи кога почнуваш да ја игнорираш зошто како наеднаш да секнало бунарчето од комплименти.

18. SSquen

SSquen Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7

Ako znaesh deka nema da vi uspee vrskata, najdobro ne ni se vpustaj vo takva avantura. Ne mora da znaci nisto sto toj e makedonec, a ti ne. Jas iskreno sum protiv takvi vrski, no sekoj ima pravo na razlicno mislenje. Imam prijatelka sto e turcinka, a decko i makedonec i tie prvo se prikrivaa, pa koga site razbraa sledea prefrlanja od doma, zabranuvanje na taa vrska, no so tek na vreme i roditelite prifatija i den denes se zaedno eve veke dobro 5-6 godini... Ne mora da znaci deka ke ima los kraj... Sepak zavisi i od tebe i nego, a mnogu i od nacinot na vospituvanje i roditelite.... Razmisli si dobro.. :)

На Meliha. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HelpMe123

HelpMe123 Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Пак ќе кажам, имам јас милион и една причина за да ја мразам до крај на живот (настрана ова) ама за жал сеуште имам прејаки чувства за неа и си ја сакам назад ... смешното е што кога ме нема Х недели/месеци ќе пише ќе се јави а кога сум тука ме подјебава ...."сакала сама да биде"..

Ок е, знам дека веројатно за да би се вратила треба да пројде уште 1-2 кура и да сфати што изгубила али тоа е нејзин проблем .....мојов проблем е тој како да ја вратам ...

20. cupcakeb

cupcakeb Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    121
    Имам една другарка која се влечеше со дечкото 5-6 месеци. Дечкото беше предобар, многу ја сакаше, цело време праеше се за неа а та се однесуваше многу неубо кон него. Често знаев да ја прашам оти прај така, дека тој е предобар и не го заслужва то. Ми имаше речено дека знај дека можи цело време да го има, шо и да напрај тој пак ќе биди тука,оти премногу ја сака. Од ко се скараја од ко виде дека тој сепак можи без неа, од ко почна да ја игнорира тогаш сфати шо изгуби. Најубо би било да се откажиш од неа и да продолжиш напред,оти не те заслужува но ете ако сепак си убеден дека го сакаш то тогаш игнорирај ја,докажи му дека можиш без неа,однесувај се ладно,прошетај пред неа со некоја друга за рака. Та најверојатно знај дека можи да те има било кога зато и така се однесува.

На HelpMe123 му/ѝ се допаѓа ова.