@HelpMe123 јас не ти велам да ја мразиш, мислам дека е глупо да мразиме некој кој некогаш не напрајл среќен. Јас те прашав следното и не ми одговарај мене, одговори си себе. Каква иднина гледаш со неа? Дали сериозно мислиш дека те сака и дека ќе сфати што „изгубила“? Дали ти ќе бидиш среќен ако знајш дека она е несреќна со тебе и сега е кај тебе, ама засега и дека секој момент можи да го напрај истото? Не ми договарај мене. Одговори се себе, ама искрено, без правдање, а не се ни обидуваш да напрајш нешто, а бараш помош. Најдобронамерно - примени ја таа помош и тие совети кои ги добиваш.
Не можам да си одговорам пошто очигледно сум заслепен од љубов ...за жал како што и објаснив на една членка по ПП, имам многу повеќе причини за да ја мразам дотичната (не само набројаното) но сум прошол покрај тоа .... појма немам што ми е искрено, знам само дека колку и да ја мразам кога ќе ми пише/јави или кога ќе се видиме почнувам да се топам од љубов(за жал невозвратена) Инаку како главна причина за "раскинувањето" беше моето преголемо опсипување со љубов
Да ти кажам прво!, како викаш си била со дечко кој не сакал да чека до брак и фино лепо си го оставила,, а со друга вера мислиш дека тоа е подобро??? исто знаеш колко е голем грев со друга вера женско муслиманка да биде! Незнам ,да се мешам тоа не сакам , ама видов си напишала што мислите!! мое мислење е големо НЕ како и што знаеш во верата што значи тоа!!
Oк, знaчи вaс мaшките немoжaм дa ве рaзберaм ствaрнo!! Идев сo еднo мoмче еднa неделa и се рaзделивме, пoтoчнo не рaзделијa(мoјoт нaјдoбaр другaр се умешa и биднa штo биднa, a двaјцaвa се брaтучеди) пoрaди еднo недoрaзбирaње се пaднa вo вoдa, a мнoгу бев среќнa. И oвoј ми викa немoжaм дa прoдoлжaм пoрaди негo, пoрaди другaрoв(негoв брaтучед). Нејсе сaкaм дa прaшaм нештo другo. Знaчи oвoј кoгa ќе ме види вo шкoлo врти глaвa или не ме ни пoгледнувa( или пaк ќе фрли некoј пoглед безвезе), a нa фб се дoпишувaме знaчи целo време. Кoјa е пoентaвa сеa немoжaм дa гo рaзберaм. И кaкo дa дoзнaaм дaли сеуште ме сaкa.? Oвoј целo летo ме мoлешедa бидеме у врскa aмa јaс не прифaтив тoгaш.Зa дa биде сo мене сaкaше и дa умре. Бидејќи пред дa зaвршиме му викaм ме сaкaш ли oн и дa и не ми викa, пa пaк прoдoлживме и му викaм тс и oвoј и јaс тебе, oвa трaеше 24h и зaвршивме. Ми викa дa бидеме пријaтели сaмo и јa aј oк. Зaштo вaкa ми прaвии?? А знaе декa гo сaкaм и немoжaм дa му речaм не. И уште сaкa дa ме нaпрaви љубoмoрнa, вчерa ми викa бев сo две девoјчињa и другaр нa железничкa, и пoсле викa леле кaкви се кaчијa едни у бус. И јa му викaм штo ми е мене гaјле бе, пa јa му викaм леле кaкви мaшки имaше aуу и oвoј немoжеш дa ме нaпрaвиш љубoмoрнa... What? Ме сaкa или не, птo дa прaвaм..? А јaс гo сaкaм aмa сееднo ми е некaкo..
Хаха душии.. машките во таа возраст сакаат да му трчаш по газето ии зато се понашат така, не трчај по него, не му пиши и мавај му игнор, прај се дека ти е сеедно. И мислам дека не вреди да трчаш по некој таков уживај си млада си без него ќе си многу посреќна, зато шо ние сме жени, силни сме, ништо и никој неможи да не сруши. Ќе научиш дека не треба да подпаѓаш под влијанието на такви безвредни луѓе.
Ochigledno si go znaesh odgovorot oti pogore kade si citiran si imash odgovoreno koga ke ti se vrati Chitaj I ti megju redovi koga ti objasnuva devojkava na pokulturen nachin.A ti moze ja napinjash I I stvarash pogolema odbivnost taka.
Според ова можам да заклучам дека се работи за детска љубов. Мислам дека не те сака, ако сме искрени не може 24 часа се сакавме па после не, една недела ово една недела оно,...детска работа
Не си го троши времето и енерегијата за нешто и некој што не вреди. Разбирам дека имаш чувства, али реално не те заслужува. Биди трпелив, ќе си најдеш девојка за тебе.
Вие пола што го советувате Helpme123 не сте се нашле во таква ситуација изгледа. Станува збор за врса од 6 години... не е така едноставно тој да ја остави ако ја сака, зошто после 6 години колку и да ме повредил некој ќе се трудам да ги исправам работите и ќе се трудам да се вратат работите како што беа, зошто сакам некој друг. Ако не го правите вие тоа, ако не се потрудите значи не го сакате. @HelpMe123 јас мислам дека треба да направиш уште едно нешто, за тоа ќе ти пишам во ЛП, ако тоа не успее тогаш навистина мораш да продолжиш понатаму.
Муабетите дека „сака да е сама“ или дека „не и е до врска периодов“ се само изговор затоа што не сака сериозна врска со тебе, поточно не чувствува доволно силна привлечност кон тебе. Привлечноста кај жените работи на сосема поинакво ниво отколку кај мажите и немој да се трудиш да и аргументираш и рационализираш зошто е супер за неа вие да бидете во врска. Напротив, тоа може да има и контра ефект. Исто така немој да покажуваш очајност или зависност од неа, или да и искажуваш чувства...сето тоа има контра ефект и е голем turn off за неа. Ја би те советувал да ја баталиш. Ама не она као „баталување“ со цел она да види што губи и после тоа да те бара, па ти да се израдуваш и да ја побардираш со подароци и комплименти и она пак да избега и така да се вртите во круг додека она не си најде некој друг дечко, а ти да си ја маваш главата од зид за дополнително изгубеното време со неа Мислам на вистинско баталување, што подразбира ти да се откажеш од неа и да продолжиш храбро и машки напред. На неа ќе и фали твоето внимание, другарство, комплименти, уво за сослушување или рамо за плачење, ама не и го давај ни тоа. Не заслужува. Нека види што навистина изгубила и дека овој пат не е шала. За твоето баталување да изгледа иксрено, ќе мора да биде реално, вистинско. Значи мора да прифатиш дека таа не е за тебе и да го исчистиш умот и срцето од неа и само така болката ќе ти помине. Знај дека заљубеноста е во тесна психолошка релација со умствената опсесија со некоја личност и со тоа колку време поминуваш мислејќи за неа. За да ја преболиш побрзо, не мисли на неа воопшто. Избриши сликите од неа, ако не сакаш да ја избришеш од френдс, тогаш направи и Unfollow, не и го посетувај профилот, не гледај кога била последно офлајн и сл. Значи овие работи МОРАШ да ги направиш. Е сега, за да не мислиш на неа, мораш да мислиш на нешто друго. Направи си го својот неделен распоред максимално зафатен. Ако си студент учи, не мора дома сам, иди во читална кај што има и други луѓе. Викни и некој другар/колега за да учите заедно. Ако работиш, фокусирај се на работата. Излегувај, дружи се со другарите, создавај нови пријателства, особено дружи се со девојки, не мора да се тоа дејтови, ама излегувај. Исто така редовно спортувај, грижи се за твојот изглед, хигиена, немој да се запустуваш. Држи ги отворени очите за некоја друга девојка. Знам дека периодов си мислиш дека никоја не е како неа, таа е единствена и само неа би можел да ја љубиш - тоа верувам дека и самиот знаеш дека е моментална емотивна илузија низ која речиси сите сме поминале Ако ти пише, не се залетувај одма, туку или игнор или врати и кратко и без смајлиња лигавења. Ако ти рече да се видите на кафе не рипај одма ајде сега веднаш, туку кажи и следната недела ќе се договорите. И следната недела не и пишувај пак. Нека поминат 3 месеци вака, па намини пак на форумов и кажи ни тогашна ситуација, како се осеќаш, дали запозна друга, дали имате комуникација или средби и сл. Немој да мислиш дека е долго 3 месеци, таман си е. Во овој случај мора да ни веруваш на нас кои што сме „емотивно трезни“ без разлика што ти си попаметен и имаш поголемо искуство од многу тука. Е така, ајде со лесно
По долго време во нормална супер врска, во која ја не ми даде никаков повод да се сомневам, откривам дека чува милиони слики и видеа од бившата девојка. Сеуште не сум му спомнала ништо, не сакам да избрзам но незнам ни како да постапам. Совет ве молам
Значи ситуацијата е ваква: Во врска сме веќе месец дена, а иначе се гледаме од почетокот на летото. И двајцата имаме 18 години. Значи дечкото е топ, супер, се нај, стално се гледаме интересно ни е, он стално бара причини за да ме види, преку неколу дена си правиме изненадувања, гледаме филмови, шетаме, значи се како што си личи, ама проблемот е во тоа што ако јас не излегувам со него нема со кој друг да излезам. Т.е. (можам со мајка ми у шопинг, имам една другарка скоро се запознавме заедно одиме у теретана, ама само теретаната ни е период кога се гледаме, со школски одам на кафе ама исклучотелно после часови и тоа е се. ) страв ми е да ме му досади да се гледаме стално, без разлика што сега тој кажува дека никогаш нема да престане да му биде интересно да биде со мене, и стварно секогаш бара било каква ситница да се видиме, (на прва смена пред школо иде докај мене пс. во различни училишта одиме, и живее 15/20 мин подалеку од мене, се буди порано за да стигне прво докај мене, а после да има време да стигне и у школо без да задоцни) Се ни е совршено, значи се опседнувам со тоа 'зошто сега сум толку среќна животот да не ми планира нешто обратно од среќа!! Ситуацијата не е ризична сега, ама така се плашам со тек на време да не почнеат работите да се одвиваат во друга насока..
@Later otvoreno prashaj go.Vajda nekogash uz muabet imate zboruvano za vo proshlosta za vashite ex..Koga ja spomnuva na kakov nachin ja spomnuva??Kakvi akcii reakcii pokazuva..Morash da si ja opipash vrskata,za da znaesh na shto si. Mnogu ste mi chudni poveketo,zoshto ne ste iskreni I realni so partnerite,nego go ostavate crvot da ve jade. Nie so mazle znaeme I posle tolku pominati godini vo brak pak da si razvrzeme muabeti od proshlosta taka od nigde nikade..pa me interesiraat nekoi raboti shto da pravam
Па што ако има? Тоа биле нивни моменти, не треба тоа ич да те секира. Потруди се ти он да ги заборави тие моменти со неа, и да ти посвети тебе внимание.
Se soglasuvam so tebe, no eve ti kako masko ne smetas li veke posle tolku vreme sto ne uspeal da ja zaboravi, ne e zaludno devojkata da se trudi seuste ?
Па баш тоа велам, моментот на него и неа никој неможе да им го одземе, може со сегашната личност само да се створи нов и уште подобар момент за паметење.