Знам дека местото на ова што ќе го кажам множеби не е за тука, а можеби и е незнам... Не ги двојам машките и женските, покварени, женкаришта, мушкарки , расипани бла бла ги има и во двата пола. Јас неможам да сфатам зашто кога еднаш двапати ќе се изгорат и машките и женските го имаат во глава тоа мислење, сите се такви, покварени се, змии се, ќе ме изгорат пак.... и на некој/а невин/а кој/а ќе ти го подари срцето му/и се враќа допло, пати за сите претходни ... е јас ова неможам да го сфатам. И се додека постои такво мислење меѓу момците и девојките секогаш ќе биде вака. И јас се имам изгорено и тоа повеќе пати па не заслужува некој нареден кој е добар со мене да пати за тоа, а јас ќе пропатувам за некоја претходна што си играла играчки
еее се сложувам со тебе. За жал уф вај мојо мајмун заради таму некои други на мене не ми верува а јас за него сум спремна на се ! И многу ризикувам што сум со него тој го знае тоа ,ама не верува веќе во никој Разбирам дека има поголемо искуство и има видено многу работи во животот...некогаш ми иде се да заебам оти таа негова недоверба ме уништува , а знам дека ме сака , го знам тоа.
Деновиве разбрав дека раскинале, одеа некаде 2-3 недели,ама неа ја помина веќе пола град што е многу, многу е...ај нема врска тоа ама тој сега на фејсбук ми пишува дека сака нешто со мене, дека му се свиѓам јас ова она и му реков не се овие муабети за на фејс, ќе збориме друг ден...од каде му падна ова незнам...незнам ни да прифатам или не?
Ее па тоа е супер, зошто се мислиш, излези на кафе, разговарајте, процени го каков е и што намери има, не прифаќај ништо одма, речи му нешто во стил ова многу одеднаш искочи треба да се запознаеме подобро, за да не му е само за да те смува
Во право си за тоа, еднаш се залетав така и више не ми текнува тој вика сака нешто повеќе, демек не си игра ова она ама од кај да знам колку е озбилен? и дали ќе се јави за на кафе пак?
Епа не се затрчувај одма , не се мувај уште прв пат кога ќе искочите . Играј топло-ладно , нека се помачи малку .
Ке бидам кратка .. сакам да се мажам бидејки преку глава ми се тие дома .. но проблемот е во тоа што незнам како да постапам како да им кажам откако ке останам кај дечкото.. бил ли некој од феминките на мојот проблем и како се справил можете ли да ми дадете некој совет .. однапред ви благодарам..
И јас сакам да се мажам, ама дечко ми вика рано е. Кажи ни нешто повеќе, дали тој се согласува на тој чекор. И немој да се мажиш само за да избегаш од проблемите, затоа што и во бракот не е сјајно. Секоја работа сама по себе си носи свои проблеми.
Sweet како што видов на профилот имаш 18години малечка си за мажење.Но,сепак ако си спремна за тој чекор,нема зошто да се плашиш да и кажеш.Ако ја имаш подршката од дечкоти заедно ќе разговарате со твоите родители и ќе кажете.Ќе седнеш со нив и ќе кажеш јас решив да се мажам и готово,завршена работа.Разговарај па пиши што си направила.поздрав!
Проблемот е што немам родители и старателите ги загубив и живеам со чичко ми и стрина ми и тие се чести причини за кавги и недоразбирања со мене ... не ме свакаат во ни еден чекор па решив така да постапам му кажав на дечко ми и тој ми го понуди тоа за брак но мене ме замисли тоа како ке им кажам на нив и од тие причини напишав овде за совет
Ако мислиш дека си спремна за брак,омажи се.Не е бракот играчка,размисли убаво за да не се каеш утреден.На чичко ти и стрина мислам дека нема да е тешко да им кажеш.Тие ако така неубаво се однесуваат со тебе,тоа најверојатно ќе им биде олеснување.Така да ако си сигурна,слободно без страв кажи им.
Па што има да се заморуваш ти дали на нив им се допаѓа тоа или не. 18 години имаш и сама си одговараш за твоите постапки. Никој неможе да те запре ако ти си решила.
ајде и јас да си се пожалам уствари да прашам, дали повеќето имаат ист проблем или вината е само во мене незнам што се случува во градов со мушкиве, значи никој не е за врска нормална, со гледање, контактирање, искачање заедно во град, што е работата незнам........... ако си поминат убаво вечерта тоооппп.....провод интересно да им е и толку, земаат телефон и после нигде ги нема, па зашто го побарале тогаш?????? се некако сведено на мување
Хм, глуварче, да ти кажам донекаде си во право. Чудни се машките, повеќето се прават јаки ама кога треба да се покажат на дело се слабаци. Или...не им е дојдено до сериозност. Не си само ти, имам и јас многу друграки што истово го мислат. Ќе излезат , ќе запознаат некој интересен дечко,даваат бројче....ама од дечкото ни трага ни глас. дали е тоа затоа што интересот им се губи, или затоа што немаат храброст....поим немам.
Хелппп ... Одев со дечкоми 2 години (од различни градови сме ама секој викенд бевме заедно,тој кај мене или јас кај него)....Тој си најде работа во друг град и јас решив да отидам таму кај еден другар и да не му кажувам на дечкоми и така направив(отидов,дремев цела вечер пред кафичот каде што работи,ми идеше да му се фрлам во прегратки ама незнаев како ке реагира и не му кажав ништо)....По два дена отидов кај него и се беше во ред се додека да си отидам...Таман да испаднеме да одиме на автобуска ми вика каде беше викендот, и јас му кажав и тој ми вика зошто не ми кажа,ова,она и јас му објаснив се а тој несакаше да ме слуша и ми вика нема веке зошто јас и ти да одиме!!!-Си дојдов дома,вечерта се слушнавме правевме муабет,му кажав дека на другарми женскаму била со нас и се по ред како шо беше и вој ми вика ми треба време да размислам и му викам добро....помина една недела он него ни трага ни глас и јас му се јавив,и пак ми вика дека му требало време да размисли и му викам добро...(неговиот индекс е кај мене и последниот пат му викам кажи кога да ти го дадам индексот и ми вика абе има време ке ти се јавам и јас му викам па дај додека е време можеби после нема да бидам слободна,и вој ми вика ЗА МЕНЕ КЕ НАЈДЕШ ВРЕМЕ!...и јас само се изнасмеав и ми вика АБЕ МОЖЕБИ САКАМ ДА ДОЈДАМ ДА ПИЕМЕ КАФЕ КАКО ДРУГАРЧИЊА и јас му викам ок бе н.п.)...........последниот пат се слушнавме пред 4 дена и досега од него ни трага ни глас....незнам што да мислам,што да правам...крива сум знам,му се извинив,му кажав колку го сакам но џабе е и веке 2 недели се мачам ама веке неможам да издржам сакам да слушнам ваше мислење... ....Ви благодарам...
^^^ леле зар за вакви глупости да раскинете ??? па не ми се верува ... и зашто си отишла и си седела без да му кажеш ?? не те разбирам две години идете ... како може поинаку да изреагира кога ке ја види женската ако не да те гушне или баци или барем да се насмее ??? .... секако си згрешила ама пак не мора и тој до толку ... мој совет ти е малце да не го бараш или речи му да не се глупира како деца да се однесувате ... си му се извинила и ако те сака ке знае и да ти прости ... и др . пат те советувам да размислиш малце пред да направиш нешто .... поздравв до тебе
Тој не ме виде мене,туку утредента кога си одев ме виде братучедками (се дружи со неговата сестра) и таа му кажала....Тој ми вика како да ти верувам дека не си била со некој...итн...и јас му кажав дека највеке отидов заради него...ама пред тоа кога јас му реков да останеме кај другарми на спиење тој ме одби( а јас веке бев дог.со другарми да ме чека, а и сакав да видам каде работи и највеке поради тоа отидов)....Знам направив грешка што не му кажав, се апам за газот, ама барем да ми каже до каде сме......Што да правам???.......да го барам или.....???
Нескротлива, стварно е детско тоа што си го направила, ама па не е и кој знае каков грев! Мене ми личи како човекот да бара рачка да се скара за нешто. Па згора на се те заебава, ем не сака да сте заедно, ем ти се јавува и бара одење на кафе другарски Пиши му порака да дојде да си го земе индексот и да правите муабет озбилно, да расчистите, дали ќе продолжите или не. Или нека земе или нека остави-измеѓу нема. Тебе штом ти е чиста совеста, нема што многу да му се клањаш и да го молиш.Ако е спремен за глупост да фрли во вода двегодишна врска-нека повели, тогаш и така не би изгубила многу, зошто не би бил вреден! Поздрав
Му реков дека нема шанси да ми се скарал поради тоа и ми вика друга причина нема поради тоа е и ај не навалував повеке го оставив..... ( несакам да го изгубам бидејки премногу го сакам ) .....ти благодарам Unfaithful...