Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    15.057
    Да прекинеш, 9 години е предолго, зошто веднаш уште од почеток да се измачуваш и онака за 2 дејта се немаш заљубено :)

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.241
    @awayfromyou
    9год не е малку, само што врска ќе била таа од 14год... напредна младина
    Штета, ништо не проживеал во поглед на женски и такви ствари, па може тој да е следниот што би изневерил..

Останете си другарчиња..

Ако ја преболел, ќе приметиш по некое време..ако не, тогаш му нема спас..

И не се затрескувај во него..рано е :lol:

На Rebecca_R, fallenangel и Summerlover им се допаѓа ова.
  3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Бегај што подалеку додека не си се заљубила,барај си нешто по твој вкус и нешто по иживеано.

На Youknow, Rebecca_R и fallenangel им се допаѓа ова.
  4. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Имам дечко,му пружам почит,верност и целата своја љубов.Никогаш не се случило да му се обратам со “бе“, “абе“ и слично. А он многу често знае да ми се јави на тел и да ми рече:КАЈ СИ БЕ?! Страшно ми смета тоа,незнам дали јас од мрафка правам слон,па затоа сакав да прашам тука..Замислете јас очекувам да ми каже:Добро Утро мила,а он ми кажува:Кај си бе? Ме разочарува тотално немам ни желба за разговор потоа.Според мене ако двајца се сакаат треба и да се почитуваат,а не како уличари да се обраќаат еден на друг.Врската ни е долга,но тоа не значи дека и културата треба да се смали.Што мислите Вие на ова?Колку повеќе одговори толку подобро.Ви благодарам!

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.241
    По колку години имате?
    Ако сте млади, сосема нормално ми изгледа..
    Ако сте созреани веќе ..па и не баш.

Патем, "абе" како збор не верувам дека има македонец што не го користи

На Rebecca_R, Summerlover и Annora им се допаѓа ова.
  6. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Сметам дека на 19 твои и 20 негови е сеуште премногу рано да планирате свадби и заеднички живот,ти имаш доста да постигнеш сеуште во животот. Незначи дека ако си со него нема но еве викаш на факс си,потруди се малку околу тоа тој ако те сака нема да ти избега.
    Друга работа,мора да има причина зошто твоите толку се против вашава врска.Неможе само така да не им се допаѓа тој.Или ти не ја кажуваш целата приказна или има нешто друго тука.

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @Yeeah И јас искрено мислам дека тоа не е убаво. Едно е во текот на разговорот да ти рече абе, бе, ма, како начин на обраќање да ти појасни нешто, како сите кога се знесеме во разговорот. Тоа "Кај си бе?" зависи и со кој тон го кажува, има некои што така се обраќаат, ама го кажуваат онака секси, дрско, интересно, мило, е ако ти го кажува со некој туп тон како да му се обраќа на другар, ондак е стварно глупаво. На тоа Kај си бе, може да додаде, кај си бе срце, сонце, маче, куче, па да не изгледа толку лошо :D Спомни му дека ти смета, каква врска е тоа ако не може да ти е удобно да си кажеш ако нешто ти смета или пак почни и ти така да му се обраќаш, па да видиш реакција :)
    :d::drunk:

На Rebecca_R, fallenangel и Yeeah им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.910
    @awayfromyou само затоа што имал 9 годишна врска не мора под дифолт да значи дека нема ништо видено од животот. Секој си е различна и посебна индивидуа. Од друга страна, 9 години не се малку дали се работело за љубов или навика сеедно, да се помине преку некого. На некој му треба повеќе, на некој помалку време. Целата ствар е во тоа како тој прави да се чувствуваш кога сте заедно и како тој се чувствува со тебе. Без разлика колку ти е убаво со него, дури и мал сомнеж може многу да значи. Ако твојот инстинкт ти кажува нешто најчесто е во право. Но, ако навистина сакаш нешто со дечкото најдобро е да играш на отворени карти. Да му кажеш јасно на што си и дали тој ги дели истите желби како и ти. Не мора да го отпишеш од старт, па да се прашуваш после што би било кога би било. Можеби има потенцијал за повеќе и тоа можеш да го знаеш ако разговарате отворено. Ако не, корнерот е секогаш во близина и никогаш не можеш да знаеш кој те чека таму. :)

@Yeeah мене тоа "бе" и "абе" не ми сметаат нешто посебно..и као типична Македонка ги користам. Па дури и на дм кој е странец знам да го убацам "бе" на крај од муабет, па глеам и тој почна да го користи а мене ми е пресмешно. Замисли дијалог:
    Јас: "lets go to nautilus беее"
    Тој: "sure бе!" :rofl:
    Но без разлика за кој збор и да се работи, треба да му кажеш отворено, кога ти смета нешто. Јас не сметам дека тој со некоја намера ти го кажува тоа, туку од навика. И навика како навика увек се тешки за промена.. Нареден пат, место да ти иде на нерви, пробај да се зезаш за истото. Имате долга врска рече, уживајте во времето заедно. :)

На Rebecca_R, theowndemon и Dust им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.124
    Јас на дечко ми му велам брат.
    И тој мене така ми вели.
    Искрено јас не би ни помислила нешто ако така ми вели ама доколку тебе ти смета треба да му кажиш. Воопшто за се што ти смета треба да му кажиш, да разговарате, да се договорите.

На Rebecca_R и Dust им се допаѓа ова.
  10. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    @Yeeah јас мислам дека нема потреба да ти биде неубаво. Тоа не е никаква некултура нити пак непочитување итн. Таков е нашиот јазик, доста чудни комбинации на зборови има. Мене дечко ми обавезно така ми вели кога се јавува Кај си бе? евентуално Кај си бе муцка/мило/сонце? Е сега кога ќе ми го каже без тие некои додатни зборчиња, под дифолт го сметам кажано на мил начин. Еве може ма или мори да ми каже, ќе ми биде неубаво, ама БЕ мене ме асоцира на нешто мило и мало ( среден род :D )

11. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Ќе може некој слободен/слободна во инбокс?
    Конкретно не е само за љубовни проблеми туку и други, ми треба некој за да му кажам...

На (Lord) му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Пиши ми.

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Има ли некој поискусен да ми пише, памет изгубив веќе :headbang::headbang:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ти пишав ЛП.

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    ете во мојата ситуација, сака да се променам односно многу сум се инаетила, и кога го прашам за конкретна ситуација вели па за се те молам. Не знае да ми напомене ситуација. Ниту на време во моментот да укаже на проблемот.
    Сака да е се по негово да имал мои лозинки и сл. На тоа реков не, и сега е работата или се мењај или крај. :^)

И ако се менувам претпоставувам ќе има и нови барања и условувања.

Што мислите? Совет?

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Самата си го даде одговорот, размисли дали ќе вреди за таков да си го трошиш времето.

На Nausicaa, fallenangel и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.241
    Ако некој од тебе бара да се промениш, значи дека не те цени таква каква што си

Лозинки?
    Сериозно? 21 век сме, имаш право на приватност, а тој нека не претерува

На Summerlover, fallenangel, shz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.910
    @SunnyGirl2
    За квалитетна врска компромисот е многу битен. Во врска секој се менува, но тоа не треба да е затоа што едниот инсистира на истото, туку врската сама си наметнува одредени промени. Ако тој треба цело време да те моли за нешто, не е во ред. А инатот е лоша особина во било која врска и да си. ( инати сме сите, одвреме на време, ама се си има граница)
    А како што и Даст ти кажа, барањето пасс е детски и незрело. Разговарајте отворено за приоритетите во врската и во кој правец сакате да терате.

На shz и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  19. glory 22

glory 22 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Некој за совет во инбокс?

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    А зошто постојано барате совети за во инбокс, во спротивно за што служи темава? И така е анонимен форум...

На elimkd, theowndemon, Summerlover и 1 друга личност им се допаѓа ова.