И што дека ти кажувала? Зборовите се лесни за кажување, кога го начекала типот веројатно и станало јасно дека бара нешто повеќе, нешто подобро ... ..од некој што е во состојба да и изнакаже се и сешто
Подарокот е гест на внимание, немој да ме сфатиш погрешно јас порано мислев дека подарокот значи да ме импресионира некој или да ме поткупи па увидов дека грешам. Тоа е убав гест, подарокот нема врска со вас. Супер од нејзина страна што решила да ти подари нешто.
@Stark гледам дека си упорен ама ако продолжиш вака ќе добиеш две работи- девојка која ќе те избегава (значи ќе дојде момент во кој буквално нема да ни сака да слушне за тебе) и/или девокќјка за која ти си еден човек со нула самопочит. Такви жени нкогаш нема да те почитуваат. Проверено, од љубов никој не умрел. На крајот на краиштата стави се во нејзина кожа- некој со кој едноставно не сакаш да бидеш да те напнува волку... прибери се додека потполно не си ја изгубил од својот живот, тогаш ќе биде касно за трезвено размислување
@Stark Еве да речеме дека ова и било период на занес, било момент на еуфорија и адреналин и во Петок ќе ти се врати. Прашањето ми е: Дали ќе можеш да продолжиш со врската, знаејќи дека личноста до тебе, те изневерила, ќе можеш ли да спиеш мирно? А кога ќе дојде момент на караница, нема ли ова да и го ставаш под нос и да го користиш како кец во ракав?
Зошто да не ја напнувам кога нема смисла сето она што го кажува. За 10 часа да се промени нема шанса, плански напраено, ама не мислела дека ќе се обидам да ја сфатам и простам. И да ја изгубам од својот живот? Јас се прашувам дали воопшто некогаш сум ја запознал вистинската.
Ќе можев, зато што никогаш не се расправавме, ја сакав премногу и секогаш бев полн со разбирање. Јас мислев дека ме познава мене, и искрено колку сум soft and kind, ама изглеа сум погрешил.
Stark олабави друже.. Ти кажала дека не сака да продолжи, не биди пијавица. Остави ја девојката на раат. Еве мене после 2 години вчера ме контактираше мојот бивши.. Ми стана јасно дека и онака ништо не сум чувствувала за него, се било само навика.. Така да, откачи и се.. Звучи глупаво, ама не се обидувај да вратиш нешто што не сака да се врати
А што кога имате прекрасен однос со некој една година, доверба, постојано дружење, повеќе од пријателство, повремени недоразбирања и кавги тоа е нормално, во текот на познавањето сте изградиле цврст однос но тоа не преминува во врска. Причината е што типот кажува дека поради случувања од минатото како и со девојките така и со фамилијарни проблеми, изгубил доверба и тешко ( тој кажува невозможно ) му е да пројави чувства. Кога се запознавме беше и многу незрел, детинест со некои нестабилни ставови, но со текот на времето тоа почна да се менува, па сега од мене сака време за да се потруди да ги среди и чувствата. Инаку сега има 21. Знам дека му значам, дека се грижи за мене, не сака на никаков начин да ме повреди, ми се доверува и знае дека сум тука за него, кажува дека не сака да пробува со други бидејќи заслужувам да ме сака, но ме обесхрабрува тоа што мисли дека се претворил во бесчувствителен и покрај тоа што вели дека многу сака тоа да се смени, но незнае дали ќе успее. Незнам дали да гледам оптимистички на неговата волја, дали е само фаза во неговото созревање или пак навистина човекот има некаков проблем и никогаш нема да ја добијам таа љубов.
Ili sakash ili ne sakash..treto nema..a ovoj filmovi ti vrti se dodeka ne si najde prilika,a sega za sega mu izigravash ramo za plachenje I popolnuvanje vreme..
@Stark si se zapnal ko slep za stap! Ubavo ti pisaa pogore, ti ne, pa ne. Ajde probaj si ja srekata pak stom tolku si tvrdoglav. Zaljuben si, se gleda od 100 km
Poloso nikad ne mi bilo seljakot mi napravil lazen fb so moi sliki i se i sesto i moj broj im daval mi stignuvaat poraki cel den koga ke se vidime kaj mene doma li ke ideme vecer znaci se potresov nemate pojma ne spiev cela nok ne znam sto da pravam????????
Има агенција за заштита на лични податоци. Пријави таму и ќе го избришат профилот. Тие пријавуваат во фб и можат да им наложат од таму да го избришат.
Toa da uste da znaev kako e potpisan profilot tojmirece samo deka mi napravil profil ne mi kazuva kakoe potpisan
@Vik'Toriah Смени го бројот, пријави во МВР за лажен профил, они ке средат се, ќе ти го избришат И ќе истражат од која локација IP адреса е креиран лажниот профилот и после он оди на распит во станица а ти ќе си бараш материјална оштета за претрпен стрес/вознемирување.
Ај за мене некој совет Се заљубив т.е го засакав типов повеќе од самата себе.....Кажува дека ме сака, дека со никоја не му било како со мене, кога сме заедно мислам дека нема посреќна личност од мене на светот....Се познава кога човек те љуби, поинаку те гледа...Е сега проблемот е што тој не знае да си ги искаже чуствата, јас сакам повеќе внимание...Се гледаме за викенди,бидејќи студирам во друг град.И ми недостига премногу, кога е на работа не го замарам и не го барам на телефон...Но нормално е дека сакаш да го слушниш неколку пати во денот, па врска имаш или што...Некогаш ме заборава и по цел ден го нема да се јави...Тогаш ми е најтешко...Пробав да го откачам ,реков ќе боли ќе помине...Ама тој ме побара,ми рече после сношната расправија се осеќам осамен.Значи има нешто во мене,а тоа е дека те сакам... Му велам се, му викам ме неќиш , сеедно ти е дали ќе се разделиме или не....Тој на тоа ми одговара: Јас можи те сакам и повеќе од ти што ме сакаш,само неможам да се изразам,и ти неможиш да знаеш дали ми е сеедно или не,дали те мислам ,само јас го знам тоа.Ама неможам постојано да висам на телефон,работата ми е напорна и ко ќе си дојдам сакам да се одморам. Тој до сега немал долги врски, незнае како да се однесува, сите девојки му биле пролазни..Не е навикнат на внимание, некој постојано да го бара... И сега тоа значи да си смени некои навики, а тој ми вели неможам да се сменам ,ако ти одговарам ваков каков што сум убо.. И сега што да правам јас? Барем да ми речи не те сакам,оди...полесно ќе ми биди... И уште нешто многу ми смета што на фб лајкува на сите, и ги прифаќа сите понуди за пријателство....Знам дека е глупо да се расправам за тоа, затоа ве молам некако помогнете ми ,дајте ми совет како да го надминам тоа....И јас неќам , ама кога ќе видам на какви лајкува, губам самодоверба...