Нескротлива мене ова ми изгледа како сакам да раскинеме,а не знам како...Детско е ова што си го направила,си требала да одиш таму,секако дека ќе те гушнел и бакнел,две години сте заедно,ова не е несозреана тинејџерска врска.Но ете,било што било...Ако овој дечко вистински те сака ќе ти верува и ќе те сфати затоа што сепак не си направила којзнае што.Си отишла во друг град само поради него,а не да се муваш со други,две години сте заедно побогу. Ништо...Излезете на кафе или негде на некое мирно место.Сепак индексот му е кај тебе,нема кај да бега Разговарајте смирено,ете си се извинила,немој повеќе да се правдаш,кажи му дека ако сака да ја фрли вашата врска во вода нека повели,ако не-нека те сфати и смирете си се фино лепо Пиши што си направила.Поздрав
Нескротлива е пример за тоа што велат, кај шуто па боде. Кај крива, па уште она се прави јака штикла и одвраќа, наместо да ја свитка опашката. Единствено ти останува ако толку сакаш да бидеш со него да чекаш да видиш што ќе биде конечниот резултат. Ако не, чао-пријатно... Немораш да го молиш.
А јас мислам дека е лут затоа што мисли дека си отишла да го шпиунираш и да го конторлираш! А за совет незнам што да ти кажам, затоа што не ти ја сфаќам поентата на твоето одење, и мене ми изгледа ова на шпиунирање и зошто воопшто не си му кажала дека ќе одиш, зар не се слушате по тел за да се прашате онака, што планираш викендов ова она... нема везе, едноставно прашај го дали мисли да ти ја прости грешката ако не помири си се со тоа, а не верувам дека бара некоја посебна причина за да ти раскине затоа што ако го сака тоа не му треба да чека од тебе да напраиш глупост за да ти раскине. Е сеа барај го ти додека не ти каже на што сте, а ако и он се праи паметен прекини да се извинуваш и да се убедуваш со него. Поздрав!
neznam sto da pravam ve molam za pomos neznam od kaj da pocnam no eve rabotam so decko koj mi se sviga premnogu no za toa ne sum kazala na nikoj. no se iznenadiv koga na fb mi pisal poraki deka mu se svigam i deka saka da izlezeme, no prvo ne mi bese verno na toa i ne vrativ na odgovor zs znaev dale e mozno toa od nego a ne mi pagase ni na kraj pamet deka ke napravi prv cekor. drugiot den na rab mi se nasmevnuvase a jas mrtva ladna kako niasto da ne znam posle eden den mu go pisav mojot mob na fb I on odma mi se javi i muabeti ova ona demek ke izlezeme ok kako bilo . jas letav od radost. nooo posle dva dena nesto se promena naednas. pocna da ne mi zboruva da me ignorira i veke da ne mi praka poraki i jas isto malku podoladiv da vidam sto se slucuva ,no nema ni traga ni glas a jas treperam koga go gledam. ne mozev da izdrzam poveke se do pred nekolku dena koga pisav porka deka sakam da izlezme i dobiv kratka porka nazat samo ( dobro ) go sakam premnogu . pomina i vikend a onaj ni pisal poraka nisto neznam sto da pravam ve molam za sovet mislam deka ke poludam po nego cudno e sto naednas ne e kako sto reba nisto barem da mi zboruvat ke se tesam vaka ne sum zgresila nisto a onaj me ignorira
neznam sto da pravam ve molam za pomos Ке бидам максимално груб и слободно нека бидам опоменат од администраторите ако сум заслужил ама ке го кажам следново Дај бе да му се сневиди прекинете со вакви глупости!!! Нема смисла..... Се изначитав глупости од тролови како тебе и не ми е ни чудно да си петтиот чивот на прити. На 27 години ( ако имаш толку уопште) поставуваш прашање што ни 15 годишно девојше не би го поставила и отвараш тема за помош во категорија секс а невидов ништо такво, и бараш помош затоа што дечкото од работа не ти се јавил а ти се свиѓал...бла бла бла...... Стварно ја претерувате... оставете им место на оние што стварно имаат проблеми затоа што можеби ке се појави некое девојче или момче или веке не знам што пошто свашта видов тука .....што стварно има проблем па ке биде отерана у п м од вакви хирови како тебе. Аман се логираш во глуво доба на сајтов и одма имаш проблем...каков сексуален? Што е проблемов? Не ти се јавувал дечокото од раб а пред тоа ти рекол му се свиѓаш!?!? Прво не ти личи на годините, друго не е за во оваа категорија трето глава сечам дека си некоја банирана корисничка со друг профил. Оди легни си жити се, или почни да живееш реално не се врти светот околу тебе....колку и да се трудиш да бидеш центар пажња толку помалку успеваш и тука и во реалниот живот претпоставувамммм Прекини да бараш внимание и ке го добиеш вака само губииш! И аман оставете им место на лугето што стварно имаат проблеми затоа што во споредба со вистински проблем ова е ....виц! Поздрав и извинете на грубоста ама ми пукна главата од вакви безвезе луге.....
neznam sto da pravam ve molam za pomos Девојко убаво ти кажа Ози .. уште муабет не сте праеле не па да те бакне а ти го сакаш премногу . Не се глупирај , ако те игнорирал не ни бил за тебе . Не знам што бара темава во секс и ств не ти личи на годините.
Ама ја накрививтеее ...Ко да вие се по пропис правите во врските!? Нескротлива остави го...како што ти кажал испочитувај го неговото и не го барај.Нека подразмисли, сам ќе те побара.Не се нервирај, ако му е до тебе ќе свати и ќе биде се во ред.Знаеш машките се полни со гордост преку неа тешко преминуваат.И за најбанална работа го дигаат носот како мали деца.Џабе да им докажуваш они тоа го сваќаат така и нема поинаку. Остави го и кога ќе те побара само не нападно ќе кажеш дека може си згрешила ама намерата ти била да го изненадиш него со најдобри намери.Ајде јас мислам дека ќе биде се во ред.
Јас мислам дека кога дечкото, сака да раскине, а незнае како, ја искористува и најмалата ситница, како најголема причина за раскинување! Во секој случај, она што го направила девојчето не го оправдувам! секогаш работи прорачунато! Мој совет до тебе! Позззз
Преска му пишав порака да ми каже кога да му го пратам индексот или да дојде да си го земе и го нема уште да пише ни па да титне...ако за два дена не ми пише ке му го пратам индексот по автобус,ке му се јавам ке му кажам да си го пречека и после следи најболниот дел ке се обидам да го заборавам....Ви благодарам девојки на сите ....
е свашта како си можела така без да знае дечко ти да отидеш ти таму, и да го гледаш на местото кај што работи без он да знае + да спиеш кај другар! па многу нормално дека дечко ти ке се налути и ке го свати тоа како изневера... самата си си крива што така си направила.. ај стави се ти на негово место тој да отиде да спие кај другарка без ти да знаеш а? како ке ти биде тогаш тебе??
Извини така нескротлива, ама мн детска работа си направила. Не сфаќам зошто не си го побарала, ама сега веќе и не е важно. Сепак денес има толку лоши и подли работи што прават лугето во една врска така што ова за мене и не е некоја си огромна причина за прекин на 2 годишна врска. Мислам дека дечково е оладен и си бара рачка. Разговарај со него, види колку време му треба, аман шо размислува толку, божем незнам која катастрофа се има случено. Нека не те држи така топло-ладно, сепак така е најлошо, кога незнаеш на шо си.
И тој има спиено кај другарки (шо ги знае само 4 години,не сум му правела проблем) а јас овој го познавам веке 13 години и пак не чинело...Па незнам веке што да кажам,и плус се имаат запознаено они двајцата ај да не се познаваа да го сватам да се налути ама вака....
а вие сте во врска така? си отишла во друг град? си седела пред кафиќ? и не си знаела како да му кажеш дека си таму? + си останала неколку дена и пак не си нашла да му кажеш? некако ептен незрело можеби и тој тоа го сфатил... редактирам не му ѕвони, ако тој те побара ок , ако не .... не го напнувај, така уште повеќе ќе го фатиш на инат ќе се јави тој кога ќе му затреба индексот не се секирај
Абе последен пат кога се слушнавме го прашав уште колку да чекам и вој ми вика ке ти се јавам јас и јас му викам нема шанси ти да ми се јавиш(оти преходниот пат така ми рече и една недела не ми титна) и он ми вика е ке видиш.....Преска му пишав порака за индексот ама го нема уште ......Ако можам утре ке му се јавам и ке расчистам оти вака небива веке иако го сакам многуу...
Да...седев пред кафиќ со една другарка(на другами женската),спиев една вечер кај другарми( и женскаму беше со нас) и утредента си отидов.....Знам дека е незрело ама веке го направив назад нема...
Веќе еднаш си отишла, место по телефон да се докажувате отиди пак изненади го, видете се и напрајте муабет, објасни му убаво што се десило, така ќе си знаеш на што си а и во 4 очи е друго наместо по телефон. Тоа ти е мој совет ако сакаш да си ја спасиш врската, а не по телефон.
Зашто си му пишала порака?Нели ти пишав јас и други да не го бараш,остави го.Сам ќе те побара.сега глуми лудило ама се врти тркалото.Само тогаш да не му биде доцна кога ќе те бара...Уште еднаш не му пишувај,не го барај
Ах, Нескротлива, ќе се караме Зошто си му пишала порака??? Зошто барате совети овде на форумот ако не ги применувате? И гледаш што направи сега? Ти се понижи пред него, му пиша порака, а тој ти се прави фраер и не те регистрира. Не му се јавувај, сепак тој има корист од тебе (индексот) и кај и да е ќе те побара, нема каде да бега! Колку повеќе му одиш по газот толку повеќе ќе си ги крева акциите и нема да бара да се видете. Не му ѕвони некое време, не му пишувај и ќе видиш како набргу тркалото ќе се сврти. Се надевам дека ќе ме послушаш. Поздрав
И јас еднаш бев нешто скарана, и имаше едно ливче кај мене дечко ми што ми требаше, и јас без збор без да каже да му го дадам и слично му го остаив у поштенско сандаче, е после вртеше ко луд и на телефон и на се!
Оф лелее..... Да сум јас, да сум у друг град да работам ида дојде девојка ми јас да не ја видам да незнам дека е кај мене пред кафуле и да разберам од други пред она да замине...значи да нема намера да ми каже... нема шанси да и верувам што и да ми каѓе.... како прво он не те видел дека си таму доказ се само кажувањата твои и на другарките твои а тоа искрено никој не го перцепира од проста причина знаеме дека се браните што е нормално нели другарки сте.... Не е дека си го контролирала он не ни знаел дека си таму....со право е лут и не е мала причина...размислете сите какво би ви било да сте вие на негово место....дали во тоа главата не ќе ви се појават 10000 прашања без одговор...викаш не си била со друг, не си го контролирала....не ме зезај....кажи ми разумен одговор...по мое нема. Иначе.....не наведи зашто си отишла без да му се кажеш, не ми е јасно искрено како што приметив не си имала ни намера да му кажеш. А верувај ниеден одговор не би бил логичен.... освен...да си запознала некој друг кај другарка ти и да не си била уопште пред кафулето...па си праела интересно на друго место.... Затоа што јас...не верувам во ова па на глава да се сврти светот..а ако сакаш прав совет...дај разумно и логично објаснување или кажи ја вистината ако не е вака затоа што ова ми е....тапа. И не ме сфаќјај погрешно за горе неведеното ова е опција или пример за логичен одговор затоа што се друго е лук и вода. Повторувам не ме сфаќај погрешно!!!