Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.342
    Допаѓања:
    76.688
    Биди искрена и кажи му дека не сакаш да бидеш со него. Со оглед на тоа дека типот е нервозен и што крши телефони,ако направиш нешто за да престане да те сака не знаеш во тој момент како би изреагирал. Мој совет ти е да му кажеш дека не сакаш повеќе да бидеш со него и кажи му ги причините само немој да паѓаш на зборовите дека ќе се промени. Најголема лага е тоа дека луѓето се менуваат.

На buba4e89, Dust, КикиМаус и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Мене искрено страв би ме фатило малце од некој таков тип. :drunk:

Да го скрши телефонот оти си си пишувала со машки? :o Многу посесивност, многу љубомора, не ми се допаѓа тоа. Јас бегам и од помали ситници што кажуваат многу за тоа каква личност е некој :shake:, а ова не е воопшто мала ситница. Воглавно бегам од насилни луѓе и како пријатели, а не па нешто повеќе. Утре тебе ќе те „скрши“ оти не си му по ќеиф.

Мој совет ти е полека да се оддалечиш и да играш на карта дека не си спремна за врска, дека сакаш да се посветиш на не знам, учење/работа/кариера/мастер, било што. Односно, преземи ја ти „вината“ за раскинувањето, затоа што на таков нестабилен карактер не знам дали можеш воопшто да му докажеш на нешто. Па тој ќе те отепа да му речеш дека му раскинуваш заради тоа што е насилен?! :|

И мој совет... излези со повеќе, запознај се со повеќе луѓе, види како ќе се одвиваат работите со повеќе различни луѓе. Не зборувам за менување дечковци како чорапи, туку да видиш различни карактери, со кој одговараш повеќе, со кој помалку... Мислам дека малку го користи твоето неискуство во негова полза или дека му одговара да бидеш наивна, неискусна и слично, така тој те доживува и се чувствува подобро за себе покрај тебе.

п.с. И нека ти купи нов телефон, како може да ти го скрши телефонот и тебе? :envy:

На calliope, deskarada, Ingvild и 4 други им се допаѓа ова.
  3. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    За чудо не се скрши мојот телефон.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.151
    Допаѓања:
    175.075
    @inicka.. :|
    Искрено, и мене некој да ме одбива толку пати, колку и да ми бил мил човекот и да сум го сакала - би престанала да го барам сем ако ете тој некој не ме побара мене. Сите пати кога тој те барал - ти си го одбивала, и зошто после остај на тебе да го бараш се налути и му раскина? :^) Бар вака сфатив.
    Ако сакаш пак да бидиш со него, разговарај. Не, гордоста не те рани, не те лечи и не прај да се чувстуваш подобро. Кажи му како се чувстуваш, зошто мислиш дека раскинавте, дека ти било тешко. Разговарајте, зближете се. Немора да му кажиш дека сакаш да бидите пак заедно, едноставно кажи му дека сакаш да бидите пријатели и ако сте пријатели и сте блиски пријатели можите пак да бидите заедно некогаш во иднина.
    @scorpijagirl :sweat:
    За тебе, односно за него, не знам од кај да почнам, а да не ја преминам црвената линија.
    Откако скоро ти го скршил телефонот, ти си плачела и тој:
    Ај дур читав првиот дел очекував да кажиш дека му беше лута, дека не го очекуваше ова, дека тој е виновен што не ти верува, а ти ја напиша цитраната реченица. Ти простил зошто си заменала збор со некој од спротивен пол? Искрено, ти требаше да бидиш таа која простува или не, а не тој. Тој ти го тресна телефонот, изгуби контрола и имаше налив на љубомора. Чоеку, се правдаш дека со никој немаш пишано како некој грев да е. Јас со другар ми на само секоја втора недела одиме на кафе и шо вели дечко ми за то е: „Ќе играме лол или вов ко ќе си дојдиш дома?“, а не новиот телефон да ми го крши и расфрла ради љубомора. Ако ете бил љубоморен, дури и за баналност, зошто тоа со добро не го кажа. Имал лош период, боксер бил и морало да се празни. Сите имаме лоши периоди, ама на дечко, бивши, шо и да сте сега, му треба сериозна помош и како што @Anon пишал погоре, сфати ја неговата љубомора сериозно, нападен е, крши, губи контрола. Ти гледаш иднина со ...тоа?
    Не знам, нестабилен, детинест, со сериозни, сериозни проблеми. Ова најискрено го мислам, многу, многу сериозни проблеми, дали од љубомората која ја чувстува, фактот дека во тој момент не беше ти покрај него или, само или, зошто си имал >> тешки << периоди, не знам јас. Ама ова ни дете кога е изнервирано не го прај, да се удира в ѕид, ај да речеше со ногата на земја маваше.
    Ако има потреба да се празни нека си земи боксерска вреќа или подобро - нека посети психолог.
    @GabyTranceॐ :?:
    Го сакаш, ама те лажи? Дали лагите се ситни или не?
    Небитно, која е причината која го сакаш?
    Факт е дека се „затрескуваме“ во некој по фаца, а се „заљубуваме“ по карактер. Ако тој тебе те лажи, ти си сеуште способна да го сакаш? Некој можи ќе ти речи „секоја чест како успеваш“, ама јас ќе ти речам „преиспитај се што заслужуваш“.
    Е сега за тој кој го сакаш кој не те сака и тој кој не го сакаш кој те сака. Немој да бидиш со вториов. Греота е.

На Aleksandar1212, Doris123 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  5. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Боже ме сачувај, секакви ги има значи. Место да е посмирен со оглед на тоа што се занимавал со професионално борење, тој на ситници крши телефони. Ако за обичен муабет изреагирал вака, за нешто друго посериозно богами не би сакала да му ја замислам реакцијата... Очигледно е дека си пати малце од главата, може со тоа сака да те "доведе во ред" на еден начин гледајќи ги девојкиве како се понашаат во дискотека со другари или непознати. Како и да е можело да го решите и со најнормален муабет, не со вакви инцидентни понашања. Мое мислење е полека полека да се тргаш од дечково. Не да биде тоа преку ноќ зошто нервозен тип е а и агресивен, паа не бо знаела како би можел да изреагира.. Што знам прво пробај со игнорирања, не се гледајте толку често и види како ќе се понаша и он. Ако нема некои примедби пресечи во прав момент. Очекувај да те моли, да крши раце/нозе овој пат ама не попуштај! @scorpijagirl ваков човек не заслужуваш.

На Ingvild, Doris123 и Dust им се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.241
    Допаѓања:
    50.829
    @scorpijagirl биди среќна што телефонот го удрил, а не тебе.
    А со таквото однесување може и тебе да те удре. Ако несакаш да дојде до тоа и ако несакаш да бидеш со него остави го.
    Фино лепо се ќе му кажеш :)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  7. scorpijagirl

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Иначе и до сега не се гледавме често туку на три четири дена.

8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Ја нечу да дам совети, бидејќи сувишно е да се коментира очигледното, само поминав бидејќи ова ми падна смешно :D
    Ги замислувам тие што велат дека ќе се самоубијат ако бидат оставени, па после фрлањето по крстот, овај од мостот де, праќаат слики :rofl: Или ангажираат друг да прати 8-| :D
    :d::drunk:

На Dust, ЕденЧлен, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. scorpijagirl

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Јебеш и љубов и се...се чувствувам ко за греота. А баш сакав да е се во ред, да ми е се и да имаме се заедно. И тоа што ни е тешко на двајцата да се намали бидејќи заедно ќе успееме и се ќе решиме. Вака од готово вересија...

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ти уште си со него???
    Ти се чудам на паметот... извини вака, мене би ми било страв од таков ќе бегам додека ме држат нозете.
    Ама ти си знаеш, голема си.

На deskarada, theowndemon, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Одлучи да продолжиш со него?! :^)

12. scorpijagirl

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Не не, одлучив полека да се оддалечам.Ама и цврсто да стојам на тоа.Ќе му кажам дека после се чувствата не ми се исти.Во право сте сите .... А и чашата е скршена веќе.Само кажав дека не сакав вака да испадне цела ситуација,сакав да е се во ред. Се заљубив ама и себеси се изгубив, а тој ,,луксуз"не можам веќе да си го дозволувам.

Порано бев многу јака и одма пресекував. Никако не трпев неправда и си заминував, и враќав на секој збор.Не знам сега што ми се случи.Последниве години се некако емотивно ме погодува и се ставам во кожата на другиот а на себе на крај мислам.
    А не сум лоша. Убава сум насмеана позитивна и културна и имам многу додворувачи. Не знам каква магија ми направи.

Фала на сите што одвоивте време за мене. Тешка е борбата меѓу срцето и разумот.Секој што бил во таква ситуација знае.Олку глупо срце не знаев дека имам. Се надевам дека за некое време кога ќе си ги читам постовиве ќе се смеам( ова ќе биде само научена лекција).

На krEM4Eto, Dust, Baby-bubu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    ЗНам и се преиспитувам дека јас не залужувам таков човек ама што знам ете јас едноставно се заљубив..:worried:
    Епа да тој што ми беше дечко му раскинав да го повредувам и него а и себе си....:worried:
    Си викам абе овој не ни залужува 5пари ти види во која будала си се заљубила ќе се праам демек не ме интересира за него ова она ќе се лажам ама на крај собирам ми пука филм и го испрашувам и за џабе па коа кажува лаги :worried: :/

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.240
    Не дека не знаеш, ама љубов ти се случи..
    Ете таа не прави да бидеме глупави:rofl::lol:

Ти посакувам успех и истрајност во ова, не е лесно ама паметно одлучи:hug:

На krEM4Eto, КикиМаус и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.606
    @scorpijagirl сега само биди цврста во својата одлука. На почеток може да ти биде тешко без него, но брзо ќе помине и после ќе бидеш задоволна од себе и својата одлука. И никаков контакт со него по раскинувањето! :!: Ти посакувам среќа.:)

На scorpijagirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gop

gop Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    :?:

На Anon и scorpijagirl им се допаѓа ова.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    Типично на почеток сите се мед и млеко ее.
    Ако нема како да се празни можи со главата в зид така најубаво.
    И како нема машко и женско пријателство и шо има врска ако пишуваш со другари, колеги пример, имаш и си имала ти и живот без него.
    Мислам дека си има проблем со психата.
    Ако има проблеми со мајка му, не си ти крива или твојот моб да го криши и да ти вика.
    Таквото однесување не е на арно, не си помислила дека утре, др ден можи да те удри, или истепа со такво насилно однесување, бегај од него, тој кога прави драма за ништо, замисли за нешто како би реагирал.
    А како мислиш чудно се однесувал во комуникација ?
    И не ми е јасно за шо тој да ти прости :|
    Најубаво е да почниш полека да се оддалечуваш, бегај од него, а тоа дека немаш мн другарки, дека не излегуваат, нека не ти биди изговор за да останиш со него.
    Подобро сама и здрава и жива, него со психопат, да живееш со страв.
    САмо треба цврста одлука, биди силна.:*

Последна измена: 22 јануари 2017
    На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  18. scorpijagirl

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Чудна комуникација во смисла ќе го прашам нешто најглупо и нормално а немаше нормален одговор. На пример: со што ќе доаѓаш, за колку време ќе си тука, од кај да те очекувам. Или само ќе ми кажеше во кој кафич е па ти гледај во сите ко грешена за да го најдеш.
    Еднаш ми рече дека ако ми се отворел немало да сум го сакала.
    Значи воглавно затворен тип. И после како јас да направам одлука дали да сум со него кога не знам што бирам. Кажи ми јас сум овај па ти ако ме прифаќаш ваков ок, ако не терај.
    Последно ми кажа дека немал сјаен живот тој како мојот. Со родителите и браќа/сестри да е близок како јас што сум.Немал никој на негова страна ни родената мајка ни никој.Значи никаков издувен вентил. Ни на другар ни на самиот себе си не си ги кажувал маките. Само ме имал во животот. Најмногу што имал блискост било со мене. А врска имал една порано ја сакал многу а сега мене дупло. Ако јас сум ми све не разбирам зошто не ми се отвораше за све туку се исповредивме за глупости.
    Иначе се чувствувал изневерено во моментот кога го видел разговорите затоа така изреагирал.
    Љубомората не ја сфатив сериозно затоа што мислев дека и јас сум љубоморна, а немало врска.

А што имаше едни очиња полни со љубов. Онака никој ме нема гледано. Ми се исполнија многу желби. За прв пат спиев со машко без да ме присили или рече да имаме нешто а и немавме.А секој друг би ја рекол онаа грда узречица. Се даваше нешто мислам.
    Ако сме продолжеле ќе дошло поубавото. Никогаш не би се откажал од мене освен ако јас така сакам.Се заколна дека нема да ме бара. Ако се премислам да му се јавам.
    Барав љубов, а останав ваква ко загреота со замислен поглед и од време на време река од солзи. Што би рекол Бора Чорба ,,мени се само очи зноје".
    Ама се ќе помине. 500 клучеви за ова глупаво мое срце.

Поарно ужасен крај отколку ужас без крај.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Еве ни јас никогаш не сум била блиска со родителите,брат/сестра немам...и сега требаше на секој дечко да му се истурам ко ќе ми паднела склопката во мозоков? Тој кизнај која нервоза ја чува во него чим така бурно реагира за глупости.Не ти се отвара за себе доволно и мисли дека нема да го сакаш после тоа оти сигурно не бил воопшто цвеќе за мирисање порано,кизнај какви глупости има правено и со девојки плус и со мисли дека ќе го откачиш.Абе како така ти крши телефон??? Кога им кажа дома на твоите дека немаш телефон повеќе како изреагираа? Не сакам да бидам груба ама мислам дека дечково има сериозен проблем ( психички) и дека врскава со тебе ,кавгите,мавањето боксови во ѕид и кршење телефони му се издувен вентил.Тргни се посовреме,тој уште на почеток ко ти покажува сила,после полошо ќе биди

На deskarada и scorpijagirl им се допаѓа ова.
  20. scorpijagirl

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Моите родители знаат се за мене и за случките.Посебно мајка ми и брат ми. За посериозни работи и со татко ми си разговарам.Имам голема подршка од нив за се. Дечково не им се допаѓа на нив, поготово по случката.

Иначе имав кажано и погоре дека телефонот за чудо си остана нов. Макар што мислам дека тоа што не се скрши е некој знак. (Добар знак за да ставам крај на ова). На крајот на краиштата и да се скршеше телефонот не е повреден од мојот живот.

На deskarada, Dust, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.