Нормлно дека не им се допаѓа.Јас мислам дека ако некој копук и се понаша вака на мојата ќерка,не знам како ќе изреагирам.Искрено нема ни зошто да одиш против се заради него.Не вреди. Не сум видела дека останал жив телефонот,не ми се догледува
Zdravo, navistina mi trebaat mislenja I soveti. Se zaljubiv. Pred edna godina pocnav da se gledam so eden decko. Super ni e. Pominavme mnogu, no ne saka da bideme vo vrska. Sega go cuvstvuvam za mnogu poblizok od porano. Prezema inicijativa za raboti, se gledame minimum tri pati nedelno. Mnogu znaat deka sme zaedno, negovite doma znaat za nas... se interesira, ponekogas mi zboruva za nas kako vo idnina ke kaze nesto I sl. Koga zboruvav pred nekolku meseci so nego za vrska mi rece deka ne e spremen, deka sakal ssamo ednas dosega I deka bil povreden I sl... Cuvstvuvam, se nadevam ne se lazaam, deka ima cuvstva za mene... Jas sakam vrska, mnogu mi e ubavo so nego, imame odlicen seks, zboruvame za se I sesto, se pocituvame itn...no toj ne e spremen eve I po edna Godina. Ke zaminuva da raboti vo dr drzava ako sredi dokumenti I mi vika ke te zemam kaj mene otkako ke se sredam itn, a od dr strana koa spomnuvam vrska mi vika so ti fali vaka... Kako da se odnesuvam I sto da pravam?
Кога некој еве ќе те праша тебе или него за љубовен статус што одговарате? Не сака да знаат останатите дека е зафатен или? Според сите овие работи личите како да сте во врска. Не знам какво официјализирање ви треба...
Ама тој и вика дека не сака врска,туку дека и вака да се гледаат само му е убаво... Инаку јас познавам едни исто вака,еве тераат 5-6 год.таа чека да бидат во врска,кај него дома ја знаат,а тој кажува дека не му е официјално девојка и си брка други женски плус...
Eve denes me prasaa, abe na sto ste vie, vikam se gledame... pokasno se slusnav so nego.I mu go preraskazivam muabetot I sto kazav, vika kao demek dobro si odgovorila. Bevme na nova god nekolku dena zaedno I doma moite znaat za nas. Pred nekoj den mi vika ako doznaam deka se gledas so drug nemam pravo da se lutam bidejki ne si mi devojka, inaku nikogas ne bi ti prostil. Sinoka mu vikam a tebe nema da ti preci ako odam so drug? Vika normalno deka nema da.mi e seedno, dolgo vreme sme zaedno. Znaeme deka nitu jas, nitu toj ne odime so drugi, no deka ne sme.ograniceni zasto ne.sme vo vrska. Mnogu ni se kontradiktorni rabotite vo odnosot.
Епа и мене тоа прво ми текна, сака да му се отворени можностите. Ако ти сакаш врска, а тој не, зошто да правиш нешто што е против твоја волја?
А да пробаш да се оддалечиш од него? Да му кажеш дека додека не одлучи не сакаш да се гледате? Чисто да видиш како ќе реагира
Mi vika deka imal vrska vo koja sto ne pominal bas najdobro I deka saka da zivee slobodno. Mi vika ti imas od mene se sto ti treba, nema potreba da si stavame etiketi. Prekrasna si, ne mozam da najdam zamerka, barem ne do sega, preubavo mi e so tebe I sl. I mene mi e. Pred nekoja vecer gleavme film, mu stigna poraka, jas ne go prasav nisto, on sam mi vike od riste, drugar mi e. Sinoka bev izlezena, dojde kaj mene na masa stoese, posle otidov da mu kazam deka ke.si odam I deka ne mora I toj da si odi ako mu e ubavo. Vika ne ne ajde zaedno si odime, na tebe cekav. Problemite gi spodeluva so mene, bara mislenje I sl... Ne sakam uste vaka, a ne sakam da.prekineme. Sto da napravam I kako da donesam prava odluka?
Imam probano, mi rece deka ne saka, no ako sum resena podobro e da se oddalecam od nego otkolku na kraj da me.povredi protiv negova volja bidejki ne bil spremen na takov cekor. Aj sto muabet da mu napravam? Inaku ima eden drugar koj mislam deka loso go sovetuva za mene.
Па кажи му пак ама биди цврста во твојата одлука. Па ако и он тоа што го зборува го чувствува навистина нема да му е сеедно. Знам дека тешко е да се бориш со разум и срце кога се на различна страна. Ама зошто да се оптоваруваш ти со вакви мисли? Не знам колку години имаш ама имај на ум дека секогаш на прво место треба да си се ставаш ти и твојата среќа, колку и да звучи клише.
Imam 25 god, a toj 24. Ajde kazi ti sto bi kazala na moe mesto... jas napomenuvam deka sakam vrska a toj mi vika uzivaj vaka, ubavo ni e, ne forsiraj. Sinoka mu vikam niz smea kolku si odg, mi vika a zosto se smeees, ne znam dali.mislis seriozno ili se seguvas, vikam seriozno. Vika da, taka e. A joa mu spomnuvam vrska se menuva 100%. I ne saka mn sliki da objavuvame po net. Retko jas da stavam nekoja I tolku.
Кажи му нека ти објасни што толку му смета да преминете во врска. Кажи му дека ако не наоѓате компромис на тоа прашање да се разделите. И кажи му дали е вредно тоа скроз си одговараме да пропадне за таква ствар. Ми се има случувано и мене дечко ми да не сака да ставиме статус на фб и знам колку ми беше мачно не пак ова. Ти валјда не планираш да се гледаш со него уште година, две, пет еве рецимо и да не си во врска. Така? Еве пример пн вака сака цел живот. Карикирам, нема да сака и брак. И? Среќна ќе си? Плус 25 години реално не се малку, ти треба нешто стабилно
Tocno taka. Sakam da dobie cel odnosot, a ne vaka. Ubavo mi e, sakam da prodolzime, no ne vaka. Znam deka ke Ima negativen ishod I od toa se plasam, no vaka samo lebdam... za fb ne stanuva zbor, vaka megu nas da si kazeme I toa ne biva. Fala na sovetot mn.
@Senorita A Што би сменила друго кога дечкото ти дал до знаење дека те сака само за забава... не сака врска, што значи слободен е и во секое време може да си фати друга...а тебе ќе те откачи пошо нели не си му женска. Дали би сакала да се најдеш во таква ситуација? Разјасни ги работите со него уште сега.
@Senorita A Мислам дека би требала да прекинеш да се измачуваш себеси, своите мисли и својата психа...Биди силна, решлива и издржлива, не дозволувај да те водат емоциите и претпоставките... Сите наши зборови ќе бидат излишни, сите наши претпоставки и констатации може да не испаднат во ред..Само ти знаеш каква личност е и како постапува... ( Немора да значи дека ако нејќе врска, дека сака да биде слободен за други девојки - тоа ми е муабетот за нашите претпоставки ) ...Биди решлива, и силна.. седни го и разговарајте околу оваа ситуација, Зашто,поради што тој нејќе да биде во врска со тебе, објасни му доколку е потребно, дека не си личност што би го повредила, дека го сакаш , објасни му дека доколку еднаш бил повреден, немора да значи дека цел живот не треба да фати девојка..Тоа дека требало да му биде искуство плус..а она вистинското да го доживува со тебе...Кажи му , дека доколку не ја оформите вашата цел на вашиот однос дека многу работи би се смениле... У осталом, не е последен, доколку и по разговорот не сака врска, размисли што би решила да правиш понатака..Ние сме секогаш тука да те посоветуваме, да те утешиме доколку можеме...Ти посакувам се најдобро , и се надевам дека ќе ни вратиш позитивен одговор и се почесто ќе те гледаме во темите за Врски
И таа што ја знам со иста ваква "врска" имаше 25...сега веќе има 31 и уште чека.Еднаш дури и за веридба му рече таа,тој и вика не мал сум јас уште по неколку години.1 месец покасно замина со друга,а оваа си чека дека ќе ја побара .Јас со еден вака,не во јавност многу,на фб ништо немавме,јас му викам да се скараме тој сакаше пауза да поуживал малку.Нека ужива сега колку сака...јас дури го чекав него се омажив за друг