Ако тој e повреден значи повреден е да биде со друга, но во случајот што нему му менува да прифати врска кога и двајцата се понашаат исто како да се во врска. Или `правата и одговорностите` се можеби различни во двата случаеви ...
Многу ви фала пријатели. Ве разбирам сите што сакате да ми кажете. На почетокот и јас мислев дека му треба време да ме запознае. Еднаш се разделивме, по месец ипол пак се смиривме на негова иницијатива. И мислам дека веќе ме знае доволно. И ако е како што вели дека му е убаво со мене итн тогаш мислам дека ќе отстапи од неговото и ќе сака да преминеме на врска. Се плашам од тоа да прекнеме, но си викам ако не сака врска значи секако дека ќе прекинеме само после одредено време. И јас имав негативно искуство претходно, па не го зборувам тоа постојано и да поставувам граници. Многу непријатно се чувствувам кога некој ќе ми каже демек по толку време уште се гледате и тебе ти е убаво значи ти годи... Не сакам да бидам во таква ситуација... Се тешам дека по муабетот ќе биде тоа што секако требало да биде сега или покасно. Благодарам уште еднаш, ќе ви пишам.
Очекуваме позитивен одговор, те мислиме да знаеш... <3 Ти посакувам се најубаво, многу успеси на љубовно поле заедно со личноста што ја посакуваш..
Здраво феминки мои, разговарав со него. Му реков дека ни е преубаво заедно, дека ми значи и дека не сакам односот да ни заврши вака, но тоа што тој не е спремен да му бидам девојка, да излегуваме на кафе и шетаме без натегања и убедувања и сл мене ми пречи. Дека се трудев, но не можам да бидам во однос што ме прави среќна, но не ме исполнува. И прво ми рече демек ок штом така сум одлучила, но дека не му е воопшто сеедно. После почна да вика дека му треба време да размисли, а јас му реков дека не барам тоа од него и дека не сакам да вршам притисок и бла бла многу зборевме... Ми вика јас сум само со тебе, но ако ние се официјализираме, ти имаш 25, а јас 24 тоа ќе значи крај за мене, нема да бидам слободен... На крај ми вика кога сакаш да излеземе на кафе, викам не реков дека сакам тоа, ми вика ајде ќе излеземе на кафе, ќе позборуваме и ќе се договориме, ми треба малку време сам да видам на што сум спремен. А претходно спомена дека не е спремен во моментов на врска. Но на крај рече, ќе зборуваме пак, да размислам. И толку. Како ви се чини?
Ем му иска ем му стиска, народски кажано... Штом искрено ти рекол дека не е "спремен" за врска во моментов, подобро да не го притискаш. Исфорсирана врска на тебе повеќе "штета" ќе ти нанесе. Остави малку простор и време, размисли и ти. Остави времето да покаже.
@Senorita A Помалку или повеќе може да кажам дека го споделувам карактерот на твојот партнер, т.е таквиот карактер и став на многу полиња. Значи барај се што сакаш, се супер, ќе направам се, ама некако самиот збор, да се официјално обврзам кон нешто многу тешко оди, не дека ќе се случи нешто wow или поразлично ќе биде, ама во умот ми е перцепирано дека тоа би значело крај на слободата, иако реално нема да биде така, ама ете, што значи дека до некаде го разбирам дечко ти. Јас само ќе те советувам да не притискаш, со сила убавина и самата знаеш дека не бидува, а од друга страна подобро да биде во неофицијализирн однос со волја, отколку притиснати во нешто дефинирано. Битно е каков ви е односот, да си се почитувате и сакате, а тоа дали е објавено на Сител или дали комшијата знае или не, не е толку важно
Епа затоа му кажав дека не барам од него да размисли и не сакам да го форсирам, сакам да го има тоа што го прави среќен, а исто и јас, но тој ми рече дека сака да размисли. Оставив на тоа.
Да, така е. Ние се почитуваме и се сакаме, но после година не е во ред ние да не сме дечко и девојка. Не сакам да го притискам, јас му кажав дека сакам да се разделиме, тој самиот кажа дека сака да размисли.. Нема да го барам. искрено и јас мислам дека не е спремен.
@Senorita A Те разбирам и тебе и се согласувам, штом ти не се чувствуваш веќе комотно бидејќи испаѓа се мувате една година, т.е ловите муви, ама не сте во врска, малку и јес е глупо и не е само поената него да го разбереме каков е, важно е и ти како се чувствуваш Ако не иде, не иде Не е твоја должност да се држиш на страна и да оправдуваш бидејќи тој не е спремен, верувај не сме таквите за оправдување, бидејќи тоа е себично и не фер спрема вас
Од се што раскажа би рекла дека вие цело време сте во една пре-прекрасна врска. Мислам таа блискост и се... Некои бога молат да бидат така, во врска се нели официјално а блискост ич ниту разбирање или цело време проблем врз проблем. Туку, нешто го паничи тоа "официјализирано" или не, па немало да биде слободен, демек сега е. Не е ни сега па ете, шо му фали Или пак фб а уствари голема глупост е тоа дали ќе биде објавено на фб или не. Можеби ви е убаво баш заради тоа што не сте се објавиле т.е, онаа народната "колку помалце знаат толку посреќен ќе бидеш"
@Summerlover vo ovaa edna godna nikogas ne mu vrsam pritisok, nitu mu navaluvam za rabotite. Ne saka da odime na kafe, nema da odime i sl. Iskreno da ti kazam, duri i da prifati se plasam deka nema da bide dobro bidejki ne e toa nego sto go ispolnuva. Se plasam i vaka i onaka realno...
Epa ajde sto da pravam spored tebe?? Da prodolzam uste taka? Nas mnogu ne znaat deka sme zaedno, ama deka samo se gledame...i mene mi preci toa. Ti sto ke pravis vo moja situacija?
Искрено не знам Зезнато е, а и јас би реагирала како тебе тоа сигурно, ваму куп позитива... Морав да шарнам нешто оти многу ми се допадна тој однос што го имате. Реткост е, и плус трае веќе долго време... Би било греота да "раскинете" така потрефени и двајцата, ама и вака не иде штом нешто го кочи да "официјализира", кога веќе гледа дека тоа те мачи треба да пресече и да каже. Не за друго, туку што и самиот се однесува како да сте, само зошто бега од зборчето... Не сум од помош, знам
Znaes sto e problemot? Deka po se sto znam, kolku mnogu ne saka da se oficijalizira, duri i da prifati mislam deka ne e vo red. Mislam deka togas ke se vlosi odnosot, ke pocnat da mu precat raboti i deka nema da ide... Vaka ne mozam, inaku ne mozam. Pomognete mi mene... Sto da kazam? Sto da pravam? Koe e resenieto za vakov odnos i kako da ostaneme zaedno a da ni bide ubavo i na dvajcata? P.S fala vi na site sto se trudite da mi pomognete <3
^ Не е проблемот фејсбукот или излегувањето на кафе,еве и таа сама кажа дека сите ги знаат дека се гледаат толку време.АМА убаво си пиша девојчето,дека тој не сака да се официјално во врска оти тогаш ќе бил целосно зафатен тоа ќе значело кај за него ,а вака ако ја "изневери" не му се важи бидејќи не се официјално во врска....тоа се неговите зборови @Senorita A Најдобро ти е сега засега да оставиш така да си течат работите.Дури тој размислува,дај си време и ти да размислиш трезвено што сакаш со него и дали ќе можиш да продолжиш.Те разбирам како ти е,кажав и мој пример ама верувај џабе ќе се измачуваш,Ти сакаш да сте официјално и така и треба,а ТОЈ сака ем ти да му си достапна цело време,ем ако му излези некоја друга шанса да ја искористи,пошто секако не сте во врска-не се важи Тргни се малку и ти од него,да видиш тој како ќе реагира.
Da, go plasela pomislata za vrska bidejki toa ke znacelo kraj za da odi so drugi devojki i pokraj toa sto sega bil samo so mene, ne sakal da bide obvrzan kon mene... Luge, ne znam dali i vie mislite taka no ima dve resenija ili da teram vaka ili da prekinam, djabe razmisluval toj, koa ocigledno e deka ne e spremen na vrska, a jas ne mozam veke vaka...
@Senorita A Од моја гледна точка, а ги исчитав твоите мислења, вие двајца сте во врска само тој тоа не го знае. Кога двајца се екслузивни, тоа е веќе врска. Искрено малку си виновна што не си "притиснала" повеќе, не ми го земај ова за зло (никако не велам да го напињаш и гушиш, туку малце да "поттурнеш" работа, зошто некогаш со некои машки треба така). Ако ништо друго бар од порано би расчистила со одредени работи и би знаела на што си. Како и да е... Ама никогаш немој да се согласуваш на нешто што не го сакаш и не те прави среќна. Ако ти сакаш на кафе - ќе се оди на кафе, освен ако типот даде рационално објаснување зошто во моментот не може да излезе, ама затоа би излегле во прва прилика кога ќе е слободен. И обратно, кога тој би сакал. Според тоа како сега стојат работите и според мене имаш 2 очигледни избори. Да му дадеш шанса да прифати врска, демек нешто поофицијално од ова сега, па секако ќе продолжите исто како сеа, без некои поголеми напињања и гушења и тој евентуално би сфатил дека истото веќе сте го имале и претходно и дека било исто убаво. Или да го оставиш, зошто врската или што и да имате треба да те исполнува и прави среќна и треба кон тоа да целиш. Ако ти не си среќна и веруваш дека не би била во иднина среќна со него, време да си ја бараш среќата на друго место. Што и да одлучиш, ти посакувам да го најдеш тоа што го бараш и заслужуваш.