Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. lovely97

lovely97 Популарен член

Не знам дали прашањево е за тука, но ајде ќе го поставам.
    Дали другарите на вашите дечковци ве прифаќаат?
    Дали можете слободно да комуницирате со нив?
    Дали кога се они на кафе ве викаат и вас?
    Дали кога сте вие заедно со дечкото и кога ги викнете нив доаѓаат, или барем еден од нив да дојде?

Мене искрено не ме прифаќаат, не знам зошто ама е така. Кога сме на пр заедно ја и он, ако му се јават дечко ми ги викне, ама они не доаѓаат. Му имам речено на дечко ми зашо е тоа така, он само ќуте. Кога имам испаднато со нив на кафе они си праат муабет, дечко ми ако ме праша нешто и тоа е тоа. Ја не сум со него 1 ден па да не ме прифаќат, скоро 3 години сме заедно, а они се понашат како деца. Нејќам да ги разделам ипак се другари уште од мали нозе, али ако продолжат вака дефинитивно ќе пукнам.

2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@lovely97 Најверојатно си им оставила лош прв впечаток и можеби не си се потрудила при средбите да комуницираш повеќе. Кога тие меѓусебно си прават муабет, значи умешај се, тоа е прилично некултурно од нивна страна, ама па и не им молчи де :D
    Дечко ти што молчи, тоа па (facepalm) Тој е најголемиот виновник за оваа ситуација. Прашај го, притисни го да ти каже ако има некој проблем, бреј, сите сте возрасни, може вистината да ја издржите :D
    Инаку на твоите погорни прашања, слободно комуницираат, ме прифаќаат, дури се послободни и покомуникативни од самиот ел партнер некогаш |( :D
    :d::drunk:

3. lovely97

lovely97 Популарен член

@Summerlover јас ги потпрашувам со прашања, умешувам се у теми, јас сум дефинитивно ногу послободна со нив. Со другари што он има од др градови ме прифаќаат, шали, смеи се има. А овие тука што се никакви да не речам. Го прашувам дечко ми што е работава да не сум погрешила, он ми вика срамуват се абе ајде маж од 27 години да се понаша како тинејџер е глупост.

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@lovely97 Абе Лавли, и тоа да не те зачуди, ги има секакви, особено па тие постарите веќе што се околу 30 па натаму, во женско друштво, по некои знаат да бидат невидени копуци :D Не знаат како да се однесуваат и реално им е срам, ама мислам веќе три години одите, до сега би требало да се навикнат на тебе.
    За ситуацијата, главен виновник е дечко ти, бидејќи тие се негови пријатели и требало да им каже малку дека покултурно треба да се однесуваат, а не да молчи, тоа е најлесно :D
    Крај краева, не се ни замарај со истите :)
    :d::drunk:

5. beautu17

beautu17 Истакнат член

Zdravo devojki, mi treba iskren iten sovet..
    Se gledav so decko, prv pat pred Ng, se vidovme 3 pati i posle Ng i deckoto bese super, nekako mn.deluvase zainteresirano, se gledase, a i drugarka mi kazuvase kako se rasprasuval koga kako ke dojdam samo da me vidi(zasto mojata dr. i negoviot drugar se u vrska).
    Poslednata vecer koa se vidovme na pocetok se bese okej, a posle pred da si ideme nekako laden stana kako da ne e on. Utredenta ne mi pisa..koga se odese kon najdobar pravec zamislete vo sekunda se izgubi..Si vikam ajde jas ke mu pisam, zosto da ne, mu pisuvam i deckoto laden, ma edvaj vraka, so dva, tri zbora kolku da vrati.
    Ostaviv taka, pomina 1 nedela deckoto mi pisa ,,kako si, spremna si za denes,, u taa smisla nesto, zasto jas toj den polagav, i mu vrativ obicen muabet, i me prasa dali ke ostanuvam vo gradot ili se vrakam, mu rekov deka moram da si odam, i mi pisa ako slucajno ostanam da pisam. Jas si otidov no posle pak se vrativ, ama ne mu pisav. Go znaete toa custvo koga nekoj pravi da poletite, se e okej, i nekoj vo 1 sekunda rusi se, a posle se vraka kao nisto..Boli, i zatoa nikogas ne mu pisav..a ni toj mene. Pominaa 1ipol skoro 2 nedeli bez komunikacija. Denes mu e rodenden i cel den mislam dali da mu pisam poraka kolku za kultura..od druga strana vikam toj se oddaleci, sigurno ne mu se svigjam dovolno vo bilo koja smisla, mozda ima druga, i zatoa se oddaleci. Od druga zasto mi rece da mu pisam, pa si mislam, sekoj masko bi rekol taka.. Znam deka ovaa e propadnato ama sakam mislenje i od nekoj drug.
    Sovet?

6. Blue000

Blue000 Истакнат член

Hii. Нова сум. Често сум на форумов и прочитав доста слични проблеми и вашите мислења за истите. Не барам мислење за ситуацијава затоа што знам, јасно ми е. Се гледам неколку месеци со типот, почна мн несериозно и слично како мн девојки тука, се гледаме само, не е врска. Типот бил повреден од некоја и никогаш немал сериозна врска бла бла...срања нели? Пошто некој ако има чувства едноставно има нема да се ограничува со тебе напротив ќе сака се со тебе. Значи за жал ете ми го проблемот. Нема чувства очигледно. Сега совет како да поминам низ ова? Не можам ни да прекинам а не можам ни вака. Конечно се заљубив и летав во облаци едноставно не бев присутна на земјава..амаа од толку летање не забележав дека не сме на иста страница. Просто не можам да дишам. Бев најпозитивната личност на светот а во рок од овие 7-8 месеци се сменив скроз. Не се препознавам. Немам воља за ништо. Уморна сум буквално од се, немам воља за искачање, дружење и факултетот скроз го запоставив. И најлошото е што сетоа ова и сите неспиени и проплакани ноќи ги заборавам кога ќе ме гушне. И поселе пак од почеток се. Многу ми е тешко. Навистина прв пат вака и волку силно да засакам, да ми дозволеше, да не морав да си ги потиснувам чувствата и се да беше океј за прв пат во животов ќе можев да кажам дека го сакам повеќе од себе и од својот живот. Обично сум затворена и тешко искажувам чувства и не се приврзувам ама се деси конечно ми беше преубаво бев на врвот на светов ама толку силно ме лупна од земја што мислам дека нема да ми текне повеќе да се зближам со некој. Како да го пребродам ова?

7. Anon

Anon Популарен член

Гуглај депрозепам терапија. А зашто уствари мислиш дека тој нема чувства? Што значи тоа: се ограничува со тебе?

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сега, сакаш мислење или не сакаш? :D

А дали на вас ви е убаво во врската или не? Ако ви е убаво, продолжете, ако не ви е, се знае...

9. Blue000

Blue000 Истакнат член

мислев за ситуацијата не барам затоа и не ја објаснив подетално зошто јасно ми е каде стои он каде јас ама совет или искуство вие ако сте поминале низ вакво нешто како сте го пребродиле добро би ми дошло во моментов :D

10. Blue000

Blue000 Истакнат член

хахаха фала ти ејј :D мислев на тоа врска или не, зошто не би ако сакаш да си со неа нели? Знам пошто као не е емоционално достапен типот од тогаш кога го повредила таа, разговарав со него и тој одговор го добив.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сум била во слична ситуација. Во мојот случај не сум сигурна дали се работеше за тоа дека некоја претходно го повредила па сега не сака да се зближи со мене, не ја знам причината, но таков беше, врска но на дистанца некако... јас ја прекинав таа врска. Не знаев на што сум а такви врски не сакам. Имаш две опции.
    1. Ако ви е убаво и добро ви оди, продолжи. Ако се чувствува добро имајќи те тебе нема да сака да те изгуби и еден ден ќе почне да станува поблизок со тебе. Тоа што било некогаш веќе нема да има влијание.
    2. Ако не сакаш таква врска, тогаш прекини ја.
    Но, тебе не ти е јасно зошто тој е емоционално недостапен, нели? Најверојатно бившата го има лошо повредено или па го има изневерено. Сигурно доживеал длабоко разочарување. А пред колку време се случило тоа?

12. orevka

orevka Популарен член

@Senorita A ти го прочитав проблемот и ја да сум на твое место исто би се осеќала.Дури и мене слично ми се случи.
    После лоша врска и тежок период јас мислев дека за мене веќе љубов не постои ,но среќата ми затропа на врата се појави едно прекрасно момче (сегашен дечко)
    И јас на почетокот мислев дека нема да биде се ок и триста работи и си бев најнормална на почетокот иако одвнатре пукав од нервоза со некои постапки но по неколку месеци он тотално се смени (на подобро)дури и ми призна дека мислел ќе бидеме заедно еден месец и толку,претходно немал врска сериозна али видел дека се оди ок и дека ни е супер дека почнал да ме сака и ред др раб.Исто како и тебе и јас сум постара од дечкото.Поминавме покрај се заедно и веќе планираме идина заедничка.
    Затоа остај му малце време осеќај се најнормално кога си со него нека осети дека може да те изгуби ако те сака ке го заболи тоа многу и тогаш одма ќе го смени мислењето сепак 24 години има треба веќе сериозни намери да има.И како викат старите трпение спасение.Ти посакувам се најдобро зашто многу е убаво да бидеш сакана и да сакаш некој.

Senorita A likes this.
  13. JoanaS

JoanaS Популарен член

@Blue000 Сметам дека треба да се враќаш по малку на стариот живот и на тој начин подобро ќе го пребродиш проблемот..нема толку да размислуваш за ситуацијата и времето ќе среди се, а исто и ти ќе си ги сосредочиш мислите ќе сфатиш што сакаш од тој однос.
    Прашај се себе си како ќе биде во иднина ако сега еве како што кажуваш 7-8 месеци си тажна.
    Убавината во љубовта е да си среќен со некого :)
    Good luck!

14. Glasna

Glasna Популарен член

Da de trpenie spasenie:?: A za shto treba da trpi???Nego deka mu se sedi na dve stolici,pa sega ke si igraat drz-Ne daj rabotava:worried:..Mislam deka dechkovo si bara "podobra prilika",a ovaa devojka seushte mu e zlatna rezerva(sluchajno de ako ne najde neshto podobro :wasntme:)...Nekoj ubavo pogore napisha da sakal da bide so tebe nemashe pravila da ti izmisluva..ako bil u vrska toa ke mu ednakvo na kraj u negoviot zivot,mizi asan da ti bajam :yawn:...
    Ova e vaka oti premnogu si mu go velichela egoto I si go ostavala za sve toj da go ima I prviot I posledniot zbor..znachi na Petre kafe ne mu se pielo,nema da piete,na Petre ne mu se sakalo u vrska ajde taka neka bide,na Petre ne mu Se shetalo ajde po doma ke si sedish,a ti kade si u prikaznava???Kade se tvoite zelbi??Koj tebe te prashuva shto sakash ti??? Mislam redno e da go batalish I da si najdesh nekoj shto poveke ke Te ceni I vistinski ke te saka I Shto ke Te nosi ko kapka voda na dlanka..takov da si barash:!:

Purelove92 likes this.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Сите некогаш наидуваат на ваква ситуација во животот, било момче или девојка.
    Многу грешат кога од една врска (посебно подолга) влегуваат во друга, без да си дадат прилика да одболуват и си ги средат чувствата, па ни криви ни должни страдаат новите.
    Ако е повреден од претходната врска не значи дека не те сака, само се плаши да не му го направиш и ти истото. Веројатно се "заколнал":lol: дека никогаш нема да дозволи девојка да го врти и откачи како бившата девојка.
    Машко его, но ништо повеќе ни помалку.
    Не тагувај зошто немаш причина.
    Покажувај му ја љубовта своја, не ја штеди. Однесувај се нормално и биди си своја.
    Дај му време и сама ќе видиш колку вреди и дали вреди да се бориш за него.
    Всушност се во животот е борба, затоа биди девојката со која ќе ја заборави бившата.

Senorita A likes this.
  16. Senorita A

Senorita A Активен член

Фала ти многу на советот, многу ми значи. Ме охрабри. :hug: Синоќа се видовме и ми рече дека сака да прави работи со мене, само мисли дека зборот "врска" е too much за него, но ете ќе сме излегувале почесто и ќе сме имале повеќе активности заедно, а ако некој ме прашал за нас слободно да сум кажала дека одиме.
    Осеќам дека има чувства од двете страни, а тоа не го осеќав порано.

Blue000 and orevka like this.
  17. orevka

orevka Популарен член

Биди отворена со него све што сакаш прашувај го мн е полошо да собираш. Еве случка со дечкото кога бевме на почетокот заедно и дечкото ме носи дома и ме прашува што ќе биде дали повторно ќе искочиме дали ми се допаѓа а јас се направив пиперка црвена и слонови во стомак хахахха му реков чим до сега со тебе искочив на 3 состанока значи има нешто :Pа он слатко се насмеа и ми вика добро сакам да прашам и ете така од тогаш не се делиме веќе 2 години :l: Затоа уживајте и очите ширум отворени понекогаш љубовта е слепа

18. Blue000

Blue000 Истакнат член

Фала ви многу девојки стварно не се покајав што ви се обратив ми фали таа борбеност знам обично одма се повлекувам а во право си треба да си се бориш за тоа што го сакаш, фала ти стварно ми даде позитивна енергија хахах :D

friendy likes this.
  19. Anababe

Anababe Активен член

Некој за лп ?

20. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Идеме 4 месеци заедно,ама кога се караме или ке се налутиме нешто ете јас сум му лута малце,и цел го нема ни да пиши ни да се јави кај го има ова јас не знам многу се нервирам така:(и му имам речено не сакам ден да помини без контакт зашо кога сме скарани ми пиши не ми ѕвони а сега ништо цел ден многу ми смета ова тој тоа го знае а јас не знам што да правам,совет?:(