Дечкото што го свиѓам имам 34 години, а јас 21. Сега за сега, само си пишуваме на Фб и се слушаме на телефон. Уште не сме биле заедно. Се запознавме Рандом, јас седев на кафе со мои другари и тој дојде со нас, бидејќи ги познава нив. Оттогаш почнавме да пишуваме на Фб, да се слушаме телефонски, и секогаш го прашував за годините, ама одговорот му беше:" Кога ќе се видиме, ќе ти кажам". Поминаа 3 недели, јас му пишав да одиме на другарско кафе, ама ми кажа дека минел низ некој период сега, и не можел, многу работа,, обврски. И ај Океј, сфатив, може стварно има работа човекот. Се видовме само онака, на улица, здраво, здраво. И уште чекам да ме викне на дате. Да се вратам кај ТеМата: сега случајно, чепкајќи му низ профилот, (уште во 2013 му пишале : Среќен 31 роденден). И , конечно мислам и дека ја дознав причината зошто се мисли. Знаев дека е постар, ама мислев докај 30 дека е, мн младолика фаца има. И сега навистина не знам што да правам. Тој е созреана личност, со сериозно планови, намери. Јас сум студентка, Дали да пробам нешто, или подобро да ми биде другар.
@Gilmoregirl јас кратко би ти препорачал да не пробуваш ништо и плус да се држиш настрана, бидејќи тој е цели 13 години постар од тебе тоа е многу години разлика. Плус тој е многу позрел од тебе за разлика од 20-те години кога се најлудите години речено и да не те навредам/повредам може лесно да те манипулира. Тоа што тој те избегнува очигледно и него му е незгодно и тоа треба да ти кажува се. Многу млада си животот е пред тебе има милион млади машки на твоја во кои можеш да се заљубиш. Со среќа!
@Blue000 Седни и разговарај со него. Кажи му како се чувстуваш и дека сакаш врска, сакаш нешто сериозно, дека имаш чувства за него и сакаш да знајш дали и тој има за тебе за да знајш како да постапиш. Нагласи му дека ако има и тој за тебе би сакала нешто посериозно или спротивно - ако нема чувства за тебе би сакала малку простор да видиш што сакаш зошто ти имаш чувства за него. Дури и да речи дека те сака, ако навистина тоа не го мислиш ќе го почуствуваш по гестикулациите. Да си ти во оваа врска е очигледно измачување така да престани да се измачауваш и длабоко ти препорачувам да реагираш на било кој начин. @Meliha. можеби само го користи тоа дека го знај зошто си му лута па ти прва да попуштиш и да му пишиш/ јавиш? Сакам да кажам, се е можно. Крај краева, да си лут еден на друг никогаш не е некое решение, обидете се да ги разрешите вашите разлики и проблеми за да имате лесна и успешна врска. @Gilmoregirl тоа зависи од вас, колку сте спремни да бидите во врска. Сакам да кажам, не секој кој ги има години за возрасен човек е возрасен и обратно, не секој кој нема доволно години за да се смета за возрасен и зрел, можеби и навистина е. Тоа зависи од човекот и вие двата најдобро знаете меѓусебно какви сте. Колку и да имаме протективна маска пред нас првите зборувања и флертувања со некој, колку - толку можеме да ги претпоставиме неговите/ нејзините желби и ставови и од таму дали сме компатибилни или не.
[off topic] дали можете да ми предложите некое тивко место во центар за муабет, без многу гласна музика (како за прва средба)?
Здраво,пред некое време се запознав со еден,ми кажа дека ме свиѓал и дали сакам да пробам нешто со него...другарки и другари кои ги познавам ми рекоа не е за тебе,ама нема врска тоа јас и онака не бев заинтересирана за него,му реков дека не сакам,и тој ми рече ме одби а?... потоа така зборевме другарски и уште наредниот ден ми кажа дека бил излезен и се сретнал со некоја што ја свиѓал одамна (не знам зашто ова ми го кажа кога му дадов до знаење дека не ме интересира),почна да ме замара како 5 год дете,и го блокирав од секаде.После некое време го дознал мојот број од една другарка,и ми пишуваше да се видиме другарски се мислев дали да прифатам,и прифатив ајде си викам не е ништо страшно да излезам,кога бевме излезени постојано ми збореше како се сменил,дека сум била убава итн.и проба нешто повеќе со мене,но јас го одбив повторно,и после 2дена ми пишува...знаеш подобро е дане се гледаме имам девојка а јас ништо не му пишував уште од кога севидовме,од другарка дознав дека немал девојка...што му е филмов на дечково не ми е јасно?Фала што одвоивте време да прочитате.
@franca Јас тебе не можам да те сфатам. Ако не си заинтересирана навистина за дечкото, удри му комплетен игнор и крај.
Очигледно сакал да те направи љубоморна кога ти кажал дека се сретнал со таа што ја свиѓа и сигурно мислел дека ќе се предомислиш после тоа, а и се гледа дека му е криво кога го одбиваш, па за да не испадне дека е одбиен лаже дека има девојка..Барем тоа е мое мислење А и можеби не требало да излезеш ни другарски бидејќи сигурно си му дала лажна надеж..И ако стварно не те интересира, не му се замарај толку, само стави го на игнор и готово
Здраво! Имам еден проблем и сакам да побарам ваше мислење. Имам врска долга 4 години и кусур. Добар е, се океј тоа. Но, има една работа која не ја сакам. Од време на време пуши трева, и тоа го прави единствено кога е со едно друштво негово од студентските денови и секогаш крие од мене. Јас за оваа негова навика дознав година време од кога бевме заедно. Најискрено, да знаев на самиот почеток за ова немаше да продолжам со него. Јас сум ептен против овие работи. Тој има полни 27 години и мислам дека му е време да мисли на други работи, а не како уште да е тинејџер. Од тие негови другари никој нема женска и сериозна врска, одат со жени по 40 години. Повеќе пати разговарав со него на најмирен начин, но ништо. Еве на пр вчера ми рече дека ќе оди на кафе со еден од тие другари, а всушност отишле во стан кај еден од нив и се напушеле трева. И 5 часа никаде го нема. А претходниот ден сакав да излеземе, и ми речњ дека преку недела кога оди на работа е изморен, не му се излевало од дома. А утредента 5 часа излезен и па дури ме лаже на кафе. И сношти му пукна филмот и раскинав, а тој цел искулиран само хаха океј ми рече (беше напушан) и денес го нема никаде... Навистина незнам што да правам, но сигурно дека не гледам иднина со некој што пуши трева. Ви благодарам
@LadyR дефинирај го тоа одвреме навреме прво. И дали одвреме навреме си пафка само, или се препушува (ма да ја знам многу што дуваат, ама никогаш не сум напраила разлика во нивното однесување пред/потоа), деца обично глуматаат стоунд. Ако имаш добра врска и дечкото сака да пафне еднаш во 2 месеца, или 6-7 пати годишно не глеам зш да го земеш тоа за зло. Доколку тоа се дешава пречесто, притоа истото му влијае на него, и го загрозува вашиот однос од било кои причини тогаш е проблем. Ако тој пафнал и притоа функционира најнормално не е страшно. Треба да разграничиш дали тој е поинаков со тебе пред да дува и после тоа, или е ист ама дувањето го користиш како изговор за да не ги видиш можните проблеми меѓу вас. Знам дека вака звучи грубо, но некогаш сите ние сакаме да обвиниме некоја 3та ситуација доколку нешто не функционира. Ова ти го кажувам затоа што ете бил да речеме "надуван" кога си му раскинала. Ама денеска веќе не е, и пак не те побарал (можеби во меѓувреме тоа се сменило). Но можеби во меѓувреме за овие години, работите во вашата врска се смениле, а дувањето нема врска со тоа. Сепак, ова е само мое мислење, според она што ти го напиша. Мој совет е, секогаш да се работи на комуникација, зошто честопати е многу битна, ако не и најбитна во една врска. Седнете, разговарајте.
Не се малку 4 години врска за туку така да се раскине. Почекај некој ден за да се олади ситуацијата малку, па после речи му да се видите и да разговарате. Ако те одбие или ако се испонаша пак ко дете, едноставно ќе знаеш декс не е за тебе и ќе си тргнеш по друг пат... Колку и да е тешко тоа ќе биде најдобро за тебе
Одвреме навреме е кога ќе се види со нив. Може еднаш во две недели, може и еднаш во месец. Но секогаш крие од мене, но го препознавам веднаш бидејќи е цел искулиран, не се замара за ништо ни што му зборам. Плус ме нервира тоа што кога и да му се јават тие другари може да има секогаш време (дури и ако е договорен со мене, ме зафркнува и ќе излезе со нив), а за мене е изморен. Точно е дека со тек на време работите не се исти како на почеток, не е истиот жар, полека и се навикнуваш еден на друг на некој начин. Но неговото однесување е како да е сигурен дека ме има мене и може да прави што сака, а јас ќе бидам со него вечно каков и да е. И секогаш ми вели кога и да се скараме дека јас сум неможела без него, џабе се карам. Но има граници во се.
Zdravo devojki, imam eden mal problem, vo vrska so eden decko. Epa tipot go poznavav samo onaka, go imam na socijalnite mrezi gledam mi lajknal nekoja slika od vreme na vreme i toa se slucuva veke 3-4 meseci no nikako tipot da mi pise.. Pred okolu dve nedeli se vidovme vo eden klub i sedese do mene racete ne gi trgna od mene, koga me vide go setiv kako da se raspolozi malku i se toa vo red, pa nekolku dena taka se imavme videno(vo klubot.samo).. se odnesuva so mene kako da mu sum devojka t.e kako da me poznava a ne se znaeme voopsto samo imeto.. mozda zvuci smesno no me bakna na vrat, me guska i se ostanata no nikako da me prasa dali ke se vidime nekogas na samo ili ne.. ne znam sto da mislam mozda e samo za zabava vo klub okej, no veke e vozdrasen 30+ godini za takvo nesto.. Posledniot pat koga se vidovme vo klubot mi rece utre da mu pisam.. jas mu pisav toj mi vrati deka momentalno ne mozel da pisuva ke mi pisel TOJ koga ke moze.. i eve od pred 3 dena seuste cekam.. ne deka mnogu nesto mi znaci no neznam sto saka, zosto taka se odnesuva so mene a ne mi pisuva?
@Youknow Ти што сакаш? Очигледно го симпатизираш, па ако сакаш нешто повеќе, превземи акција, покани го на кафе, па види како ќе реагира.