Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @srce-9 ne kaza kakvi ti se odnosite so segasniot decko.
    Iskreno jas mislam deka e sosema normalno cetiri godisna vrska da ti zdosadi, da ti stane monotona I da posegnes po nesto novo mislejki deka ke ti bide podobro. Ne pisa kolku godini si megutoa moe mislenje ti e da se odalecis I od dvajcata I da razmislis dali navistina sakas da ja prodolzis dolgogodisnata vrska zatoa sto go sakas decko ti ili pak trebase da se pojavi nekoj drug za da sfatis deka ne go sakas.
    Osven toa drugiot decko ne go poznavas licno go znaes samo preku fb I ne mozes da oformis mislenje kakov e toj vsusnost se dodeka ne go vidis, ne pak da se zaljubis. Mislam deka ova e samo edna faza koja ke ti pomine. Kolku pati ni se slucilo si pisuvame so nekoj decko na internet, razmenuvame poraki, sliki I na kraj kogake go vidime se razocarame bez razlika dali od negoviot izgled ili karakter pa sfakame deka toj decko ne e takov kako sto sme si sozdale slika vo glavata za nego tuku poinakov. Moze mislis deka go sakas ili se zaljubuvaas ama sfati deka ne se zaljubuvas vo nego,tuku vo slikata koja si ja imas sozdadeno za nego, a toj moze da e daleku od taa slika sosema poinakva licnost. Dali pocna da go odbegnuvas decko ti koga se pojavi noviot decko ili I pred toa nesto ne stimase? Da ne se pojavese noviot dali bi mu raskinala na decko ti?
    Razmisli ubavo na ovie dve prasanja I bi trebalo da dojdes do odgovorot.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    лелеле значи вакви ситуации колку ти душа сака, сега кој како сака нека ме сфати, но е многу многу себично од било која страна дали машко или женско во секоја врска не треба да постапи според мене така....

како сега аха, еве мене ми се појави некој/а подобра од тебе според перцепцијата моја во глава и сега ајде чао....

сакам да прашам тие таквите шо тукутака сте спремни да оставите 2, 3, 4 годишна итн. врска дали сте спокојни, мирни ? во секунда заборавате на се' ? Ме интересира искрено шо мислите во такви моменти ?

3. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    па тоа се случува пошто љубовта се губи избледува со тек на време нема возбуда затоа кога првиот што ќе им се приближи и ќе направи да почувствуваат пак возбуда мислат дека се заљубени и дека кој знае што се дешава. Не можам да судам зошто и јас сум била во подолга врска и истово ми се случило можам да разберам до негде ама и си сфатив дека тоа ми е само поради монотонијата па ти треба малку возбуда

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Moze li nekoja slobodna devojka da mi pise vo poraka, potreben mi e nekogo da se iskazam :(

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  5. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    не може да се губи ако воопшто не ни постоела, а за возбуда во врската треба и двајцата да вложуваат за да не стане монотона

6. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    така да според мене тоа нее изговор, немало возбуда, монотоно е.....и ајде по друг ли ќе трчаме ? ами во брак ?

7. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Секако со тоа се согласувам ако ви е монотоно вие сте си криви за тоа иначе дека љубовта избледува така си е имам многу примери околу мене затоа некако тоа мора да се одржува не е нешто што трае ако не се вложи труд. Има љубови што згаснуваат значи треба да се најде некој што и после години ќе знае како да ти предизвика возбуда. Има карактери што бараат само удобност и сигурност и тоа им е доболно и би биле со еден човек до крајот на животот. Има и такви што имаат подива природа да кажам и не им е доволно само тоа. Секој си е различен просто така е секој бара различни работи и затоа не треба да се суди. Типката не го сака очиглендо повеќе штом помислува на друг и тоа е тоа зошто да се држи за нешто што не ја исполнува, ама секој си гледа различно на работите :D

8. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    типката не знае шо сака, а не кој сака :D

9. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    има и такви моменти :rofl:

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    луѓе се гледам со еден тип веќе неколку месеци и вчера кај него во кутија во која чува играчки (знаете на какви мислам) најдов стегач за коса, мој не е го прашав од кого и што бара баш тука рече као "па не е твој?" му кажав дека не е и не знаеше што да ми каже и како баш таму се нашол. Брзо ја затворив темата не сакав да преувеличувам ама денес не можам да престанам да мислам на тоа. На мајка му или некој од неговите нема шанси зошто не живеат во станот само он доаѓа таму и она да била не верувам дека би му чепкала по такви работи и баш таму дека би оставила нешто значи освен тоа дека бил со друга не гледам друго објаснување. Што би направиле вие во ваква ситуација ??

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.619
    Ќе си продолжам како ништо да не било. Да се мислам за еден стегач за коса... тоа сигурно не. :)

12. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Да не е од порано заборавен тој стегач уште пред да почнете вие да се гледате? Се разбира ако ова е првпат да доаѓаш во допир со таа кутија..

13. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    @Bitter-Sweet ама нели би те навело да помислиш на нешто и од каде баш таму ?

И он го спомна тоа као може да останало од типка со која се гледал порано ама не е тоа затоа што не ја гледам прв пат ќе приметев ако бил до сега таму
    Многу ми е страв да не прави будала од мене и да си игра некои игри и реално и нема објаснување за ова така да ...не знам како да постапам и не знам дали да ја отворам оваа тема пак и што би му кажала

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    А он да ти продавал стегачи на Бит Пазар, мадафака :envy:
    :d::drunk:

На mimiiiii, Trxmx, White collar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    И да ја отвориш пак оваа тема факт е дека може само да се искарате, а и да имало нешто зад твој грб мала е веројатноста дека ке ти признае. Само ти знаеш каков карактер е типот мада и тоа е дискутабилно на денешно време и не е гаранција за ништо макар и супер понашање да има. Вака можеме само да нагаѓаме тука.

Јас би ти препорачала да не ја започнуваш истата тема со него во смисла дека нема ништо да добиеш со тоа, само ако можеш и ако ти значи типот нормално, биди попретпазлива на било каков знак што би укажал на тоа дека може да шара наоколу па после тоа можеш да направиш муабет.

На Blue000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @Blue000 ништо не може да остане вечно скриено. Ако нешто прави, ќе исплива на површина кад-тад. Не се нервирај..
    Јас најдов книги со посвети од бившите му девојки. Ги искинав предните страни и ги оставив книгите, они не се криви за ништо... Хаха :)
    Не ми беше сеедно, ама ако мислам што све има што го потсеќа на нив или од нив, немаше да можам да поминам пола саат во собата.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160

Да размислив за тоа кога би имало нешто сигурно не би признал...како и да е во право си фала ти многу

На ♣ Alba Viduam ♣ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    @Cinderfakinrella хахахах лудо девојче :D да како и да е се си излегува на виделина ќе пробам да не мислам на тоа

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    @Blue000 znaci ako se gledate poveke vreme i ako planirate nesto mn jasno e deka ke ja otvoris temata pak..a ako se gledate samo onaka i ne ste vo vrska toj ima pravo da odi i so drugi

20. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    @Mashaaa па јасно си имаме дадено дознаење дека не сакаме да се гледаме со други и дека би му сметало тоа исто како и на мене така да затоа не мислам дека треба да ќутам и дека треба да си го разјаснам ова ама од друга страна во право е членката погоре и да има нешто сигурно не би ми признал џабе ќе го започнам разговорот ни ваму сум ни таму