Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Blue000

Blue000 Истакнат член

За жал најчесто е така кога ќе престанеш да се трудиш они почнуваат и што кога веќе ти поминал меракот. Ако бившиот е проблем и не си го заборавила зошто се форсираш со друг? Дај си време да го заборавиш иначе со никој нема да ти биде убаво колку и да ти посветува внимание. На кајот на краиштата ти треба некој што ќе направи на сите бивши да заборавиш очигледно он не е тој штом сепак и покрај него размислуваш за некој друг. Не му го губи и на него времето ако не ти е убаво не ти е зошто би трошеле време на нешто што не ве исполнува?

aleksandra4444 likes this.
  2. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Ме интересира што би помислиле ако дечкото со кого сте во врска постојано инсистира на секс?
    Моментлано сум една таква ситуација и знам дека сексот е нормална работа и треба да го има во секоја врска ама тој во последно време буквлано за тоа збори, ако сакам да ја сменам темата ми гаси на телефон, дури и ме блокираше на фејсбук. Директно не ама индиректно ми вика не можел да издржи веќе ако не сме имале секс ќе било крај меѓу нас. Не знам што да мислам и дали да му попуштам?

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Тој ако те сака ВИСТИНСКИ ќе ја почитува твојата одлука и нема да ти врши притисок, да те уценува, да те блокира, да ти се лути... Мој совет е да си го смениш дечкото. :)

Trxmx, Dust, sj *O* and 3 others like this.
  4. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Во право си ама читав и други мислења од форумот од машки членови и свесна сум дека сексот е битен, може најбитен за машките. Ама мене најмногу ме изнервира тоа што постојано ја врти таа тема, не дозволува ништо да кажам само тоа и тоа. Решив да се одалечам постепено од него, не му викам да ме одблокира ниту ништо да видам дали ќе ме бара тој, така ќе сфатам колку сум му битна.

sj *O* likes this.
  5. Bitter-Sweet

Правилна одлука. :)

Trxmx, sj *O* and loveyouuu like this.
  6. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

а колку време сте во врска и колку год имате 2цата?

7. green132

green132 Истакнат член

Некој за во инбокс? :)

8. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Jaс 20, а тој 29

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Охоо,машалах.
    Штом асоцира на секс и ти вели така,подобро да се тргнеш.

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Целта како да му е таа. Само тоа изгледа сака. Какво однесување е тоа кај толкав маж ?
    Јас би се навредила и веднаш би му раскинала. Што си мисли кој е тој да те прицка и уценува. Да важен е, ама немој да имаш со сељак како него.

11. Dust

Dust Game Over

Па многу нормано дека на секс ќе мисли на 29. Сега ако не мисли, зарем на 60.
    Најубавите години му се за да биде сексуално активен..
    Е сега, бидејќи не може да го добие тоа кај членкава, а очигледно дека не му е толку важна, јас би му препорачала НА НЕГО да си најде друга..
    Ем што ќе му биде поважна ем што ќе сака да има секс...
    Вака џабе си го губат времето и двајцата, кога се на различна бранова должина

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Девојче, ако сте подолго време во врска, нормално дека ќе ти бара тој. А и кажуваш дека има 29 години, па нормално дека сака. А ти ако не сакаш и не му веруваш зашто гледам дека си и дете спрема него ( имаш 20 години), подобро да си раскинете.

Dust likes this.
  13. JustFun

JustFun Истакнат член

Може некој во инбокс?

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Абе ок, да мисли на секс, треба и на брак да мисли на деца на тие години. Дечкото очигледно само секс сака, ништо друго. Девојката е мала за него, па ако направи нешто такво мислам ќе се кае. Секој за себе си знае најдобро, ама по ова таа што го кажа и што напишала дека се карале зошто тој се слушал со друга на телефон, јас да сум како неа ќе му кажам кај му е местото. Се еб***та мажите денес, каде така бе :?:

15. Any05

Any05 Истакнат член

Здраво феминки, деновиве имам проблем за кој навистина ми треба ваша помош и мислење. Епа вака со дечко ми сме заедно 3 години и имаме по 20, проблемот настана од моја љубомора за што мислам дека сум во право. Тој пишуваше со колешка во врска со факс само за книги такви работи ама потоа почна повеќе од што треба да пишуваат, јас ги читав разговорите и го опоменав дека ми смета тоа.. ајде ок бидна што бидна вчера таа му коментираше на слика јас се налутив и му реков да ми го даде тел да прочитам се што пишувале. После тоа видов дека и пратил и снап а разговорите ги избришал, му реков што е ова како не ти е срам ми рече само ги избришав мора да ми веруваш немам никакви чувства кон неа ниту таа кон мене ја прашував за совет во врска со тебе (дека бевме скарани за глупи работи) дали мисли дека ке ми се смириш. Не знам како да постапам навистина не знам, не сме во тајна врска па да не знае таа дека одиме. Се разочарав многу и ја изгубив довербата сега, ова не ми се случило никогаш.

16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Any05 Ани, мора да разбереш дека човек во врска не е човек само во врска. Мора да се има друштвен живот, пријатели, семејство, колеги, не може само со тебе да разговара, не може само со тебе да биде и само ти да му коментираш на слики на социјалните мрежи :nod:
    Три години не се малку за да не ја познаваш личноста до тебе. Ако сите овие три години не ти дал повод да се соменеваш во него, зошто сега ваква недоверба? Ете дури ти дозволил да му ги читаш пораките со колешката и имаше нешто соминтелно или само ти засметал контактот?
    Колеги се, ќе комуницираат, ќе се зафркаваат, не сфаќај се толку лично.
    :d::drunk:

17. lilo

lilo Популарен член

Any05 само наблудувај го понатака. Може не е ништо само зафрканција со колешка. Веднаш немој да избрзуваш со одлуки. :)

18. Bitter-Sweet

Прашањето овде е зошто ли го избришал разговорот. Да е чист немало да брише. Следи го неговото однесување кон тебе, ако има некаква промена во неговите чувства, лесно се забележува.

Trxmx likes this.
  19. toogood

toogood Популарен член

@Any05 si razmislila deka ako prodolzis da go kontroliras ke te napusti?
    Ne veruvam deka nekoj saka da bide kontroliran.
    Ako ne mu veruvas togas ic ne se zamaraj, ke dojde sleden.

20. macencef

macencef Популарен член

Sto najmnogu ve privlekuva kaj zenite? ova prasanje e isklucivo za mazite pa ako mozi iskrenost do srz.....

Роберт 7 likes this.