Времето ни помага да залечиме стари рани, но не и константен проблем како твојот. Неможиш да очекуваш да помини некој проблем ако ти не решиш да го отстраниш безразлика дали ќе се откажиш од него или ќе се одлучиш да го совладаш. Ја предлагам втората опција.
Имам 18 години и во врска сум со еден што идеме само 2 месеци. Дечкото е предобар, ме заштитува, ме чува, ме почитува.. Убаво си поминуваме заедно обично седиме во дворот на едно школо па се бркаме се смееме ке легнеме на игралиштето и ѕвезди броиме итн... Претходните врски му беа сите по две недели највеќе и се си мислам дека ќе ме заебе и мене ко другите ова и му го имам кажано и тврди дека не е така, тврди дека навистина се заљубил во мене. Ама многу е непредвидлив, не знам што да мислам за него едноставно на некои моменти се однесува како навистина да му значам и да е заљубен во мене а следниот миг е сосема друг. Не знам што да очекувам од него и во кој момент тоа да го очекувам. Имам проблеми со верувањето во луѓето и никако не можам да му верувам. И се осеќам ко да не го правам доволно среќен... Како да не сум доволна за него... Ве молам помогнете ми не сакам да го изгубам а сакам навистина да ме засака, сакам да биде среќен со мене. Како да го направам среќен, како да обновам нешто во врската? Или дали е паметно да му раскинам? *Побарав помош, не побарав некој да ми суди така да се надевам нема тоа да се деси. ве молам девојки помошшш
Не можеш да го натераш да те сака, ако не се деси спонтано и на глава да стоиш за да те засака џабе е. Треба да бидеш таа што си, да те засака и да му биде убаво со тебе таква каква што си. @Lady in Red
Мила ајде рилекс малку Зошто одма се споредуваш со другите? Па што ако идел по две недели?М? Со тебе е поинаку, сигурно си посебна, му одговараш, имате хемија и залет почетнички, зошто да го загушуваш со прапања од типот што ќе биде утре?! Никој не знае. Уживај додека трае, опуштено, додавај жар на страста а не да ја гушиш со такви мисли. Бифи позитивна, спонтана, слободна, радувај се и се ќе ди дојде само по себе
@Lady in red^^ Ајде малце позитивно, зошто одма негативно гледаш на работите? Бил балавац и сакал да биде фраер, па ги менувал ко чорапи. Но, два месеци со две недели е сепак некој чекор повише. Ќе видиш отом-потом. Немој одма да се ставаш во ист кош со нив.
Не поминувамеее премногу времеее...Два пати во неделата некогаш на две недели мн комплицирано премногу малце и кога ќе се видиме...
Знаеш, ако некој сака да се види со тебе, ќе одвои време. Кој сака бара начин, кој не сака бара изговор. Изгледа не си му толку важна. Заљубен дечко сака повеќе време да биде со својата девојката. Штом тој за друштвото си одвојува време а за тебе не, тука нешто не е како што треба. Веројатно и самиот не е сигурен во своите чувства. Ако разговор не помага, ако нема никакви промени, тогаш навистина не треба да си со него.
sakam mislenje, dali opravduvate da nefunkcionalna vrska opstojuva samo zaradi korist? na primer pari mok i sl?
Вo никoј случaј! Штo aкo еден ден се изгубaт пaрите и мoќтa? Вo живoтoт не се знaе,еднaш си нa кoњ,a зa крaткo врњме мoжеш дa пaднеш нa мaгaре. Тoгaш се ќе oтиде пo вoдa.
@macencef Ниту оправдувам, ниту осудувам. Секој има право да биде среќен на свој анчин. Тоа што некои го доживуваат како мигови на среќа, за други е сосема поразлично. Нема правила што го дефинираат животниот стил за сите подеднакво. Различно размислуваме, поинаку реагираме на дадени ситуации, имаме свои потреби,навики, интереси врз основа на што секој создава индивидуална приказна. Моето мислење е дека во една љубовна врска нема ништо подобро од меѓусебното разбирање, компромис, поддршка и толеранција. Ако се ова се споделува со партнерот, ниту парите, ниту моќта не се доволно силен фактор за да ја уништат врската. Од една страна интересот има цена и време. Можеби парите и моќта ќе ги задоволат потребите, но емоционалната празнина со ништо не се пополнува. Напротив, во догледно време може да се продлабочи со уцени, навреди и понижување за сметка на уживање на благосостојба и позиција.
Ако принцезата од Франција и принцот од Австрија се земаат и знаат дека нема љубов туку сето тоа се прави за да се задржи пари, моќ и сојузот на двете држави тогаш е ок. Од друга страна ако едниот го лаже другиот дека го сака, а уствари се е за корист, тогаш секако дека сум против.
znaci ne sum jas nenormalna koga gledam deka se poveke brakovi se strikno za pari. ama ne e oprqvdano
Фала ви најмногууу ме расположивте ептееен се надевам ќе биде се суперр *секогаш сум таква негативна тоа голема маана ми е
Да не си ми сестра? Ко ќе ме фати негативитетот мн големо мрчало сум по по, ама кратко ми трај хахаха
Lady in red^^ мојот случај е таков. Мојот сегашен сопруг имаше врски со девојки само на недела две. Посериозната врска му беше два пати со паузи со иста девојка. Јас кога тргнав со него го сакав од предходно како симпатија подолго време. По нецел месец тој ми раскина. Јас му реков дека го сакам и ако се премисли ќе чекам да ми се врати. После една недела се смиривме и нашата врска проследи со брак.
macencef мене па позитивноста кратко ми трае ама се обидувам што е можно попозитивна да бидам деновиве, морамм не иде вака ова веќе lilo колку е убаво тоаааа за ова што ми го кажа ќе си го имам на ум ако ми раскине случајно мојов
Емили ја бев во слична ситуација. Вака сега колку време сте заедно? Го познаваш ли дечкото доволно добро? Ние жените сме болни за внимание сакаме реферат од ден не велат за џабе љуовта е слепа. Треба да ја погледниш целосната слика , секој си има свои периоди кога е meehh, секој сака на моменти да е тотално сам да си ги разбистри проблемите во глава.Он не ти рече дека не те сака или сака пауза него индиректно сака малку простор што е нормално на периоди не мора одма паника Btw и машките сакаат внимание и они се премногу емотивни само егото не им дозволува да речат па ти пиши прва што седиш уклучена Со среќа и пиши што ќе направиш