Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Епа година дека сум во врска врската до негде не беше совршена 10 месеци но беше преубава.Тој работи и студира одалечени сме се на се 20 минути и не се гледаме.Последниве два месеци на една недела на десет дена и сето тоа е поткрепено на домашни проблеми премногу работам истоштен сум не сакам ни јас вака ми фалиш бла бла бла. Ваше мислење?

2. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Ми треба разговор.Некој слободен во инбокс?

3. boo3

boo3 Популарен член

пиши ми.

4. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Vo vrska sum 2.5 godini. Imam problem pri odnosot, decko mi ne mozel so kondom ne mu bilo prijatno i go stava pred da svrsi , znam deka namerno nema nisto da napravi no sepak sekoj mesec minam niz pekol, mesecov mi docni 7 dena i strasno sum vozbudena i imam osnova koga mu kazav mi se iznasmea...ne znam so da pravam, denovive komunikacijata ni e na minumim, ne mozam da mu go oprostam periodov so go minam...i da ne e nisto tuku da e obicno docnenje na ciklusot jas nemam mir i smetam deka e nepocituvanje sprema mene..ne ja osekam taa blizina isto taka ne moze da najde rab vo zemjava i se pocesto mi spomnuva kako saka da si odi, jas vrska na dalecina ne zamiuvam...mn raboti mi se sobrani ne znam kako da postapam, gledam deka on ne se trudi periodpv misli deka preuvelicuvam i ednostavno ne sakam da razgovaram

5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Seriozna vrska se zasnova na vzaemno pocituvanje i razgovor.Ocigledno ovde nedostasuva. Kako ti bi imala doverba vo nego ako toj ne gi pocituva tvoite stravovi, zelbi, razmisluvanja.Ili e nesozrean ili ne mu gajle za posledicite. Otvoren muabet za site varijanti vo kolku se sluci bremenost sega otkolku posle. Vnimavaj no ova e mnogu sebicno od nego.No vistinska vrska ne trpi sebicnost. Da sum na tvoe mesto ja ne bi mozela ni da se opustam da imam sex. Bidi cvrsta na svoite stavovi bidejki za tebe se raboti. Ako mu odgovara dobro ako ne ima i drugi, ne e posleden na svetov.

6. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Штом си свесна дека е непочитување спрема тебе, дека он е виновен за периодов низ кој моментално минуваш зошто тогаш воопшто имаш секс со него? 2.5 години си го трпела тоа секој месец? Постојат ултиматуми, знаеме машките колку ги мразат но некогаш се стварно потребни, зошто не си искористила некој па да ги разјаснеш работите? Ваљда имаш свој став кој тој го знае во 2.5 годишна врска. Овде има многу поголем проблем од сексот без кондом ,а тоа е како што сама кажа не ја чувстуваш повеќе истата близина..

7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Sum rekla ne bez i ke stavel vednas i opaga i ke sedne nastrana i ke.pocne so tragicni prikazni deka ne moze ne mu uspeva bez ne bilo toa toa i ne znam stvarno se gazam sama sebe velam ajde no ne sum max opustena, eve sega dobiv znaci se e okej no pred malku imavme strasna kavga vo koja se drzna da mi rece ne sakam da baram nekoja so site minati raboti mi gi pleska vo lice....znam da bidam mn ostra na jazik svesna sum za toa no ovaa.minata nedela dodeka.mi docnese pominav niz.pekol bev i na doktor mi rece deka ehoto ne mu bilo cisto a od abdomenalnoto imalo neso ne mozel da mi potvrdi so sigurnost deka sum cista i.umrev ...nego mu kazav i se sepna ama pak cel bozji den go nemase slusalka da krene ili da rece da iskocime isto i vcera vo oci ne me pogledna pak jas rekov ajde da izlezeme..

8. corapce

corapce Истакнат член

Абе откачи го. серко класичен, не можел он со кондом.. офф

9. Purelove92

Значи буквално ти си мажот во врската. Иницијатор на се.Гледам знаеш дека се оди во вода и пробуваш некако да си ја спасиш врската ПОГАЗУВАЈЌИ ГИ ТВОИТЕ СТВАВОВИ што никогаш ама никогаш за никој НЕ СМЕЕШ! Они те прават тоа што си зарем вреди ? Од твоја гледна точка?

10. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Da iniciram se, mu kazuvam so sakam kako treba da se isponasa no sega.koga mu rekov deka ne planiram toa da go pravam ne mi e dovolno edno stikerce na fb ili kako si me prasa so sakas da pravam ti pisuvam a ti ladna..i standartkata ja cir sum ti moze so dr ke bides posrekna itn itn so mi lici na 16 godisno i me vadi od takt eve 4-5 saati nemame komunicirano

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Проблемот лежи многу подлабоко од ова што го имаш пишано. Очигледно е дека недостасува споразум, посветеност и внимание. Се гледа само некоја сопствена корист. Треба да седнеш и да се преиспиташ дали ти одговара да продолжиш да се трудиш за таа врска или не.

Vegegirl likes this.
  12. Purelove92

Лечиш некакви комплекси очогледно имал недостаток на внимание. За здрава врска се потребни двајца приоритети. Немој да губиш нерви и време не си должна да му помогнеш допрва да создрее.

13. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Во последните неколку месеци имав напорен и стресен период тоест водам некако брз живот ограничена сум со време, ненаспана поради тоа имав проблеми па не се хранев здраво туку небрзина нешто попат. И видно се поправив од 63 килограми качив дури на 71 што не се воопшто малку ама па и не е толку многу. Не сум дебела пак сум си истата ама во лицето и во стомакот ми се познава по малку. Многу луѓе ми имаат речено ама воглавно не се замарав, не терам диета туку благо јадам минимално скоро ич, избегнувам сокови, нездрава храна и за 2 недели намалив само 1 кг. Добро ама на дечко ми му пречат изгледа страшно многу тие 8 килограми и секој ден ме напаѓа и ми соли памет да ослабнам. Имам дома огледало и се гледам и свесна сум дека треба да намалам малку ама постепено не оди тоа преку ноќ. Постојано ме замара со тоа, а тој е инаку слаб и ми вика ако не сум ослабнела за некое време меѓу нас ќе било крај. Демек тоа ми го зборел за мое добро. Не знам дали јас преувеличувам ама сепак мислам дека ако тој ем искрено сака нема тие 8 кг да му претставуваат толкав проблем, дека ќе ме прифати таква каква што сум. Дали некој се соочил со ваков проблем?

14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

@loveyouuu , условот што ти го дава дека ќе ти раскинел ако не си ги тргнала тие 8кг не е ок, особено не е ок ако си се здебелила заради стресен период. Многу себично настапува тој дечко ти. Наместо да ти помогне во стресниот период, да те смири, да ти биде подршка, од дополнителни стресови ти ствара и тоа од крајно себични причини. А што ќе биде во брак кога при бременост има големи шанси да се здебелиш и повеќе од тие 8кг? Ќе те тера да гладуваш и покрај тоа што бебето и хормоните ќе си бараат храна само за него да му бидеш каква што он си зацртал во главата?
    Кај ги наоѓате бе овие, ја имам многу другарки и никоја до сега не ми се пожалила за некои вакви проблеми.

Nausicaa, kim.k, eloves and 1 other person like this.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Девојки, што со другарка која откако ќе фатиш дечко или ќе се смириш со бивши само наоѓа причина да се скара со тебе?
    Едноставно како да не сака да е со тебе, а штом види дека не ти одат работите пак се лигави и те бара.

16. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Значи не ти била воопшто другарка. Те бара само по потреба/или е љубоморна. Јас таквите ги бришам :D

ЕденЧлен likes this.
  17. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Девојки, овој мојот е желен за големо внимание. Сака постојано да го барам, но не крева кога го барам, ваљда така повеќе му се полни егото. Се си мислам дека не знае што сака во животот... Еднаш не ќе го побарам и чека 3 недели за да го побарам и накрај тој ме бара, го засакав многу. Што мислите треба ли да го оставам? Стварно ме измачува вака, еве веќе неколку месеци е така, и ако ме побара ќе ми рече "Ми фалеше" само толку. Многу пати ме има повредено..

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ако те повредува зошто си со него ? Што прави тој тие три недели ?
    Вака по мое се гледа со некоја друга во исто време. Како те повредил кажи подетално.

19. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Многу пати се има десено да ми затреба нешто и да го барам, но тој немат да креват на телефон :call: скоро цел ден ќе го барам а тој само ќе ги игнорира моите повици. Една вечер така излезени го видов во кафиќ со друга се држеа за рака и му се налутив и ми кажа дека таја му била поранешна и немал расчистено сметки со неа, јас глупа му поверував (facepalm) Еднаш ми рече да се спремам дека ќе се видиме, и кога се спремав ми рече "Јас си отидов дома, сега неможам ме мрзи ќе си се пресоблечеш". Неколку пати сум му пишувала пораки, ме оставал на Seen..

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Типичен сељак. Не врееди да си го трошиш времето со ваков. Подобро е да не контактираш со него, зошто не заслужуваш да бидеш игорирана. Има момчиња што се јавуваат, што се грижат и што ќе бидат тука за тебе. Треба да дадеш шанса на некој друг.

shooter.0801 likes this.