Ве молам помогнете ми Па вака девојки...Јас сум 14 години. Ова лето јас видов едно момче.Од почеток тој ми беше само симпатичен, но јас и моите другарки го критикувавме.Мене ме интересираше како се вика,каде учи и колку години има.Во меѓувреме тој се повеќе и повеќе ми се свиѓаше.Не ми требаше многу време за да го засакам.Со помош на некои мои другари дознав како се вика и го најдов на Facebook.Тој има 18 години и учи во друг град.Од почетокот не му пишував.После еден месец почнав да му пишувам и се беше супер .Го боцнав повеќе пати и тој ми враќаше.Но во меѓувреме,сега веќе мојата бивша другарка,се допишуваше со него иако имаше момче и се уште го има.Пред неколку дена касно вечерта јас му пишав како и секогаш прва.Ние се допишувавме но тој постојано м викаше дека сум малечка.Јас и кажав на моите другарки и тие ми рекоа дека со тоа сакал да ми каже дека сум мала за него и немам никакви шанси кај него.Но тој не знае дека јас го сакам,освен ако некој не му кажал или сам сватил,бидејќи кога и да го видам јас постојано гледам во него.Ве молам кажете што да направам,дали да му се приближам и како или да се откажам и како ? <3 <3 <3
Ве молам помогнете ми Доволно е возрасен за да сфати дека ти се свиѓа и убаво ти рекле другарките дека ако постојано ти повторува дека си малечка тоа и го мисли. Ама годините не се пречка, ако ти се свиѓа не се откажувај, биди поотворена и разговарај. Извини ама морам да прашам: Ти се скара со другарка ти (викаш бивша другарка) зошто таа му пишуваше на дечково ? Гуд лак.
Ве молам помогнете ми Извинете за тоа бидејки сум нова и не сум запознаена најдобро.Иначе да се скарав со другарка ми не само заради тааа причина имаше и повеќе причини за тоа, иначе фала на сите за советите
Ве молам помогнете ми Не сте голема разлика, 4 год не е многу, ама штом тој ти вика дека си мала за него, значи дека не е заинтересиран за тебе. Ако е заинтересиран досега би требало да ти пријде штом знае дека ти се допаѓа.
Ве молам помогнете ми Гледај ја глупоста. На фејсбук се боцкале, а во живо само го гледала. Епа не му треба него некоја да го боцка и да му пишува на чет. Девојка му треба него.
Ве молам помогнете ми Леле девојче па ти имаш само 14 годино зошто очајуваш толку ејјјјј само 14. Ако и ти му се допагаш на него па нели си пишувате на fb па тој самиот ке ти кажал или ке ти дал знак дека му се допагaш позз
so deckoto raskinavme pred mesec dena zasto mnogu se karavme, imase mnogu negativna energija megju nas,.. toj od togas pravi se za da se smirime..znam deka me saka..no ne znam jas sto cuvstvuvam...ednas mi se svigjaat drugi maski, drug pat mislam na nego i sum ljubomorna mnooogu koga ke pomislam deka moze da e so nekoja druga... a i ne mi e loso vaka single... go sakam, ne tolku mnoooogu no nekogas si mislam deka mozebi povtorno bi se razgorela ljubovta ako bi bile pak zaedno. pa dajte nekoj sovet.. )) inaku dolgo vreme bevme zaedno ve ljubammm
Да ти кажам дека долга врска е тешко да се раскине. А по ова што си го напишала, сигурна сум дека повторно ќе се смирите. Тебе сега ти лета умот, но некогаш можеби ќе ти биде криво што си го изгубила. Мој совет е да му дадеш уште една шанса (сигурно и ѕведи ти ветува дека ќе ти симне сега само за да се смирите), па за да раскинеш после ако пак се карате секогаш можеш.
Лејди како што кажа Ким дај си шанса,па ќе видеш како ќе се одвиват работите.Ако не оди пак можеш да бидеш сингл,барем тоа не е тешко.А верувај страста секако ќе биде разгорена,секогаш после добро карање следува и добар секс,како помирување
Здраво на сите. Нова сум тука на форумов, но баш ми се свиѓа. Како и секоја од вас тука си имам некое љубовно проблемче...имам еден симпатија...се запознавме преку Фејсбук, а инаку учи во мојата гимназија. Фејсбукот не спои и сум му благодарна за тоа. Но...веќе некое време како не сме заедно...и престанавме да контактираме. Не знам дали уште му значам и дали сум му значела. Како да дознаат...? Ве молам за некој совет. Позз.
Едноставно пиши му ! Прашај го отворено што е причината што вашето контактирање се намалило! Машките се малку спори во некои работи (да не кажам повеќето) )) Ајт гуд лак, па пиши новости
Ако сте се карале- не се враќај пак во врската! Да се вратиш на стариот дечко е исто како да читаш некоја книга од почеток на која и го знаеш крајот ! Од лично искуство ти кажувам-штом имате кавги---> едноставно не си ја
Koga veke ednas ste bile zaedno i ne vi odelo kao sto treba ,zosto mislis deka po vtor pat ke bide podobro??Koga ednas vrskata ke se raskine nikogas poveke nema nisto da bide isto.Moj sovet ti e da ne se vrakas nazad tuku da prodolzis so svojot zivot.pozz
I jas mislam taka, no sepak ne sum ramnodusna kon nego, a znam deka toj me saka...samo mnogu mali bevme koga se fativme-17 godini, i dvajcata neiskusni, odevme od greski vo greski, od kavgi vo kavgi za gluposti...sega ne sum pametna so da pravam..drugarkite mi vikaat vistinski da te ljubi nekoj ne se naogja sekoj den, a toj me saka..no jas ne sum sigurna deka go cuvstvuvam istoto.. strav mi e deka ke naletam na nekoj polos, zasto gledam i znam kakvi se maskite na denesnicata-retko se naogja nekoj sto e veren i saka vistinski... inaku nasite kavgi bile sekogas za gluposti, ne za seriozni raboti- si imav sloboda da si idam so drugarki i toj so drugari, samo so i da se slucese -mal problem, toj najcesto izbuvnuvase, kazuvase raboti so ne gi misli i potoa se izvinuvase...no jas bidejki sum mn emotivna licnost, mnogu od tie raboti me zaboluvaa i ne mozam den deneska da gi zaboravam- iako znam deka toa bea nenamerni negovi greski... ve molam za uste nekoe mislenje..pozdravcinja **
seuste mislam deka ne treba da se smiruvas so nego.ne mozes ti sekogas da ti trpis negovite izbuvnuvanja ,koga veke ednas ke ke ti iznakaze vo lutinata bez kontrola i bez da razmisli dali ke te povredi posle tebe ne ti vredat i dzabe se negovite izvinuvanja.nemoj da dozvoluvas da te ponizuva i da te gazi ako toj e nervozen za nesto ne mozes ti da mu b ides dezurna za "praznenje" pa posle izvini ne mislev taka.pozz
Se vidovme pred nekoj den, mi kaza deka ne saka da vetuva nisto, no deka vistina sozreal i ke se potrudi da ne izbuvnuva , da broi do 10 pred da kaze nesto..taka si pravevme muabet, mu kazav deka ke razmislam, da pomine vreme...samo se pregrnavme, silno i pocuvstvuvav zelba da go baknam no ne go storiv toa. ne znam dali posle se bi mozelo da bidat rabotite ok, no me buni taa zelba sto ja pocuvstvuvav da go pregrnam, dali se uste go sakam ? Kako da si gi resam dilemite vo vrska so toa dali go sakam vistinski, a ako go sakam bi mu dala uste edna sansa :/ so e za vas poimot da sakate nekoj- fizicka potreba, bliskost, nekoj na kogo mozete da mu de doverite..??. Ajde ve molam za uste nekoe mislnje pozzzz