Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @Tris9 Убаво е, ако претеруваш со таквите пороци, да има човек до тебе да ти каже дека тоа не е најдоброто за тебе, но не и вака, да се забранува една чаша вино. Можеби има лошо искуство дома, со бивша и сл, па најдобро е да поразговараш со него, од што се плаши, но и да му дадеш до знаење дека не се во ред неговите претерани забрани :)
    :d::drunk:

На Tris9 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    145.330
    Забрана за излегување од дечко, не е на арно работава. Штом си пишала овде очигледно е дека ти смета, а и нормално. На секој нормален човек ова би му пречело.
    Запрашај се дали сакаш да го продолжиш животот со човек покрај тебе кој почнува со забрани уште сега. А што би било поматаму.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Пак јас:^)
    Со овој дечкото кај нас од рачка станува плачка што се вика..Кога ќе се затепаме едно убаво и тој мава и јас....Ај јас пак немам многу сила ама секогаш го мавав шамари и едното око право а со тоа баш и не гледа:?:И оваа вечер така беше,од шала на стварно стана,ама работата е што ми кажа нешто лошо за моето семејство демек такви насилни сите сме биле во таа смисла не навреди а мене тешко ми падна...дека со многу лош глас го кажа...и после јас се налутив и ми вика место јас да се лутам ти се лутиш вакво нешто не сум видел...Па ми вика и ги помина сите граници(facepalm)а тој навистина нема осет кога ме удира,дури и модрици на раката ми имаше направено неколку пати и сега имам една цела недела не ми е помината плус раката ме боли.Стопати му имам кажено силата нека ја покажува на машко не на женско и тоа на мене..Нема смисла се мислам како да му кажам да не ме удира толку силно зошто му имам речено ама не сваќа...Ми скисна веќе се во животот..

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @aleksandra4444 Say what? Се тепате, и ти сега сакаш совет како посилно да го тепаш, а тој да не те тепа? Како да го направиш Саша Матич? Ништо не разбрав :?:
    :d::drunk:

На MayDiamonds, angel92, 1209 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Хаха ме насмеа алал да ти е :D
    Сакам да свати веќе дека не сакам да ме удира силно бидејки сто пати му имам кажено и ништо,тој пак си продолжува а мене искрено ми смета,значи неможеме како секој нормален пар на шала да се закачеме мора веднаш од негова страна да има посилно ударање..сега ме свати ли:)

6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ех, што се не ке прочиташ во ова време.
    Не е комично ама мене некако смешно ми падна мислењево.
    Се тепате, удира тој, удираш ти. И проблемот не е што се тепате туку како да му објасниш полесно да удира?
    Па даа, тука е целиот проблем, ахм.
    Не, сериозно се смеам, така ми дојде некако.

На MayDiamonds, Gosh, winter flower и 12 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.196
    Допаѓања:
    175.812
    Тепај ме нежно.
    Добро ... Како? Како се тепате бе? Гледате иднина заедно воопшто? Ако да, размислувате како ова би влијаело на децата? Немате пробано да не се тепате? Сериозна си, зошто ми е тешко да поверувам искрено. Зошто место да сакаш да му велиш полесно да те тепа, не му речеш да се воздржите и да не се тепате туку да решавате се со разговор?

На Jas! и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.738
    Како тоа се тепате?? Па и на шала да е како што викаш што има интересно во тепањето? Не сте деца. Не треба воопшто да се тепате, а не да бараш начин да му кажеш како да те удира понежно.
    На што личи тоа модрици, болки.. страшно. Не знам каков совет очекуваше тука од нас... што да ти кажеме ние? Не почнувај такви ''тепачки на шала'' никогаш повеќе, а кога ќе те удри нареден пат ќе се налутиш ТИ и ќе се тргнеш од него, нека си најде некоја друга за тепање.

На Jas!, buba4e89 и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Леле па човек и совет од вас не можи да побара толку имате да не кажам прости размислувања..е ова само во Мк се можи на друго место не..
    Прочитајте уште два три пати,вие не ли сте се закачале со вашиот онака на шала,е нашето настварно станува после и бидејки му имам кажено повеке пати а не свака пак си тера по свое барав совет како да го натерам да свати дека не сакам такви работи...али ок на погрешно место барав совет.

10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Кажи го на мајка му.
    Нека го натепа дома по газето и нека плаче....да види како боли.

Знаеш дека повеќето нормални парови кога се сами се бакнуваат, се гушкаат, разговараат, се тапкаат по рамо.... Може да пробате и вие така....што знам... Онака идеја ти давам, додека не го ослепиш човекот со шамари.

На 1209, Jas!, SnowWhite8 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.738
    Јас ти дадов најдобронамерен совет, ама ти ако мислиш дека нашите размислувања се прости и уназадени, а вашиве тепачки се модерни и нормални, слободно тепајте се, шетајте со модрици. Убаво е тоа. Поздрав.:hai:

На angel92, fana, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.266
    Допаѓања:
    50.863
    @aleksandra4444 има милион други работи да правете место да се тепате. Гушкајте се, бакнувајте се, гледајте филмови, шетајте се, вежбајте, трчајте, а не да се тепате.
    Тоа ми е стварно чудно :^)
    Јас со дечко ми никогаш не сум се "тепала" или па тој мене нема шанси ни на зафрканција ни пак озбилно.
    Седнете разговарајте има толку убави работи да правите, а тепањето заборавете го. :)

На ♡BuBaLe♡, theowndemon и MG3 им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @aleksandra4444 Па богами тешко е на ова што си го пишала човек да даде совет во нормален и озбилен стил... Какви реакции очекуваше ти, и побогу на форум ли треба да ти каже некој дека не треба воопшто да се тепате со партнерот? (facepalm)
    Ситуацијава ни најмалку не е нормална и треба да сфатиш дека и двајцата сте ги преминале границите кога сте кренале рака еден на друг, а не да бараш совет да го убедиш помалку да те тепа и уште да скокаш овде на реакциите.

На Summerlover, theowndemon, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.825
    Допаѓања:
    80.739
    @aleksandra4444 а зошто не ги прифатиш советиве наместо да се правдаш себеси и да велиш дека ние другиве не сме во право? :) Сите ти пишаа дека тоа не е убаво, а еве и јас се надоврзувам на тој став. Значи те разбирам дека тоа е на шала, сум била во слична ситуација, но тоа подобро да го прекинете. Зошто да шеташ со модрици и да трпиш болки кога можеш (и треба) да си сакана, чувана, пазена. :) А каков е тој дечко што сака да ти предизвикува болка?
    Мојов не сака ни малку сила да покаже на мене.
    Веројатно ви е интересно, но пробајте и нешто поинакво, како нежност на пример. :)

На "Zoki", Summerlover, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Искрено мене ми делува како едвај да чекате само некој ваков коментар за да добиете прилика да покажете колку сте паметни и смешни пошто на нормално прашање две три личности ќе дадат совет ама на вакво смешно и до некаде глупаво прашање сите ќе искоментирате и ќе се развлекува тоа и ќе се развлекува и ќе се докажувате и докажувате колку сте смешни и колку сте иронични и така. Не знам што е страшно што луѓето се закачаат и си играат како деца мене баш ми е слатко тоа и сакам партнер кој знае да си игра така понекогаш како дете. Извинете вие возразните што со партнерот само муабет правите вежбате и не знам што уште прочитав горе нема да разберете секако дека постојат луѓе кои имаат и 30 ама сепак се понашаат како дечиња на моменти и во тоа е убавината според мене. Далеку од тоа дека ова е смешно и чудно во вашиот однос, смешното овде е што очекуваш ние да ти дадеме совет за вакво нешто. Ако ти не знаеш да му поставиш граници на дечко ти и ако не знаеш како да му кажеш дека нема осет...што да ти кажам...повели, зачлени го, ние ќе му кажеме што да ти кажам друго...

На Tris9 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Мислам дека само ти ме свати:)
    Јас ѕнам дека не е убаво мегутоа јас не ѕапочнувам такво нешто сега не мора секогаш да бидеме оѕбилни нели мора некогаш и да се опуштаме ама проблемот ми е што нема осет само тоа ѕашто не свакате.Му имам кажено не сакам да ме удира макар и на шала ама не ме слуша ѕатоа напишав на кој начин како да го раѕубедам дека не е убаво така.
    Е алал да му е на дечко ти:)

Па дека пробав со раѕговор не успеа од моја страна сакав и други да слушнам можеби на некој нешто ке му текнеше нешто..нема веѕа веке.фала им на тие што не ми одговорија иронично.

Последна измена од модератор: 25 мај 2017
  17. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    ништо фино лепо ќе го гушнеш или како и да го разнежнуваш ..не знам кој начин ти пали ама тој одбери го и ќе му кажеш дека ти е забавно тоа ама дека мора да внимава на силата он несвесно го прави тоа пошто мисли дека сме исти како нив а ние нежни гревотка

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.825
    Допаѓања:
    80.739
    Мора сериозен разговор, ако треба и по неколку пати. Не може така, ти да му кажуваш а тој пак да си тера како што си знае. Расплачи се ако треба. :lol:

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    173.434
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мислев дека никад нема да пишуам у темава за совет, ама како да го тргнам дечко ми од досадниот другар? Љубоморен е и само го замајува како за инает, а овој па мојов не знае да откаже. Седам кај него дома сама, веќе два саати е излезен. Пробав да зборам, ама за два-три дена пак иста песна... Другачије се понаша кога е со другарите, тоа ужасно ме нервира. Другар му нема ни Ж од Женска!! Ќе пукнам!!!