Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

@nIK345
    Пробај малку да се дистанцираш од неа, мислам дека си изреагирал премногу нападно со толкуте повици во текот на еден ден, па затоа се оддалечила така и таа самата.

2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

@nIK345 20 пати ѕвонење на ден е многу. И 10 пати е многу. И три пати е многу доколку таа не ти враќа на повици. Ако се предомислила и не сака повеќе да сте во врска или комуникација, батали ја и move on. За толкав број на повици некои пријавуваат и во полиција. Според напишаново покажуваш дека си бил многу зависен од неа, што не е добро, ни со оваа ни со било која идна девојка, а истото важи и за другар/ка. Во врските со луѓето пристапувај искулирано. Остави ги да дишат. Без секој се може. Немој да се плашиш дали ќе загубиш некоја девојка или другар. Има над 7 милијарди луѓе на планетава.
    Доколку те фаќаат некакви стравови или неконтролирани љубомори или не знам што, за тоа постојат школувани психолози и психијатри. Нека не ти е срам да посетиш некој од нив. И тоа е медицина како и се друго. Позз

MG3 and Someday like this.
  3. shz

shz Форумски идол

Премногу е 20 пати ниту јас ниту пак дечко ми си звониме толку :DМожеби многу си ја напнувал т.е замарал, олади малку дистанцирај се, па ќе видиш како ќе биде.

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Си и здосадил бе човек. Па кој и да ме бара по толку пати на ден би го откачила.
    И многу јасно не сака ништо со тебе штом те става на игнор.

crazylady and Vik'Toriah like this.
  5. JustFun

JustFun Истакнат член

Го осеќам како далечен, не знам, како да му е сеедно за се, и денес кога му се јавив, го прашав, ми беше некако премногу разочаран.
    Ќе почекам некое време.

6. S_997

S_997 Истакнат член

Dve godini mi se svigja eden, Imam naletano na nego povekje pati ama nikako da se ohrabram da dojdam vo kontakt so nego. I dveve godini ne me prifakja na fb, ama pred edna nedela mi kazaa deka ne prifakja lugje sto ne gi znae (da mnogu rano mi kazaa -.-) nikako da doznaam kade izleguva bidejki nemam "vrski" za da moze da me zapoznae nekoj so nego, a tie sto mi kazaa ne se druzat so nego ama onaka go znaat samo ne se mirisaat mnogu mnogu... Pa toa e edna rabota, a drugata e sto za zal zaminuva vo amerika za tri meseci na fax. A mnogu mnoguu sakam da ne recam da bidam so nego xD lol, ali tipecot ne znae deka postojam. Kao da imav dve godini i pet do dvanaeset mi teknuva, ama idk mi treba nekoj da mi kaze sto da pravam... :DD

7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Си и станал досаден многу јасно. Дистанцирај се малку.Кој и да е исто ке направи.
    Колку пати сум одбила некој поради тоа што бил досаден премногу.

Девојче чим го свиѓаш толку време и го срејкаваш собери храброст запознај се со него.
    Пробај си ја среќата макар и ништо да не биде. Ако чекаш на други...

S_997 likes this.
  8. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Сте биле ли некогаш со некој што не го свиѓате,само за да не бидете сами?Какво е чуството?

9. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Самотијата е многу поубава отколку да бидеш со некој за кој немаш никакви чувства.

lost123, Mishela and Vik'Toriah like this.
  10. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Многу е тешко така да дојдеш во контакт со некој што не прифаќа непознати на фб,бидејќи денес скоро сите запознавања се случуваат на фб,добро не баш сите,ама повеќето.Зашто не додадеш некој негов другар?Па онака нешто како во муабет за него да му спомнеш?(само идеа) иако,искрено малце е и чудно за едно машко да не прифаќа девојче на фб..да не има девојка?Како и да е,ти и да стапиш во контакт со него самата си кажа дека ќе иде надвор од државава,ама три месеци и не е нешто премногу долг период...размисли убаво што ќе направиш,само немој премногу да трчаш по него.

S_997 likes this.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Не и не посакувам ни ти да бидеш. Подобро инвестирај си во зближување со другарки или другари за да не бидеш осамена. Исполни си го времето, биди зафатена за да не ти летаат мислите. Изгаси фејсбукот ако те маваат кризи „леле сите другарки имаат некој, само ја никој“. Тоа се нереални напади. Има многу што се сингл, а има и многу што се во пеколни врски. Има многу добри ствари во тоа да бидеш сингл и немој да брзаш за врска само заради осаменост. Тоа е краткотрајно решение на проблемот, подоцна ќе се каеш.

Dust, Mrs. Diva and Vik'Toriah like this.
  12. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Зошто воопшто би била со некој што не ми се допаѓа? За да не ми биде досадно ?
    Не благодарам, подобро сама и среќна отколку слободното време да го поминувам и губам со личност кон која што не чуствувам ништо.
    Не сум тип што може да излезе со некој , само онака за да си го губи времето. За да излезам со некој пред се мора да ги задоволува барем малку од моите критериуми и да почуствувам некоја хемија, односно барем малку мора да ми биде привлечен :wasntme::wasntme:

teteks and Vik'Toriah like this.
  13. shz

shz Форумски идол

Не сум била со некој што не го свиѓам. Не можам некој да бакнувам, гушкам без чуства, не можам на некој така да му правам кој е вљубен во мене да му давам лажна надеж, па кога ќе ми здосади да го шутнам бидејќи и на мене може тоа да се случе и не само тоа туку не е фер и не е убаво така.

teteks, Vik'Toriah and elimkd like this.
  14. MrDockas

MrDockas Истакнат член

Многу има смисла ова што го пиша, и најверојатно тоа е вистината. За жал, никогаш нема да ја дознаам причината сега. Ама па повеќе ме нервира и боли што така одненадеж ми кажа, и затоа потешко ќе ја преболам. Како и да е, ќе морам да се навикнам на новонастаната ситуација.

Како што пишав погоре, не верувам да имаше причина, и не ме избегнуваше во последно време. Можам да кажам дека до последен момент се беше супер. Или барем од моја гледна точка било така, за жал...

15. teteks

teteks Истакнат член

Нема шанси да бидам со некој колку да не сум сама.:x
    @nIK345 Почекај некое време,па ќе видиш дали ќе те бара.:D 20 пати на ден си ѝ се јавувал,што муабет ќе правите толку? :P

Vik'Toriah likes this.
  16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Како да му кажам дека ми значи,како тоа да го доловам,да му го кажам? на мувач,но многу ми значи и без тоа потоа што сака нека биди.. Совет?

Petar80 likes this.
  17. JustFun

JustFun Истакнат член

Оди на се или ништо, искреноста е најдобра опција, нема потреба од обиколување.

SunnyGirl2 likes this.
  18. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Мој совет ти е дека машките не сакаат "лесна победа" најголема грешка е да трчаш по машко,можеш да пробаш да го провоцираш,ако е навистина заинтересиран за тебе лесно ќе биде,само не би ти препорачала да трчаш по него,прај муабет онака...меѓу редови,а ако се случи нешто да ти каже како дека не сака ништо освен на тоа што сте моментално речи му ..ех баш штета мислев дека си подобар..и слично...сепак ова е само мое мислење.

SunnyGirl2 and teteks like this.
  19. stelastela

stelastela Активен член

Јас сум била дури феноменални два дена, и сфатив дека е подобро да си сам одколку да си со некој што не ти е по мерка.

Се гледате толку време а дечково не е сериозен...батали го зошто да трошиш време на него?

Last edited by a moderator: Jun 29, 2017
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Совет, don't! Не прави го тоа. Голема е веројатноста да се исплаши и да исчезне. Ако тој има емоции кон тебе ќе ги покаже кога тогаш и ќе се изјасниш и ти. Ако ги нема за кратко време ќе се повлече. Не дозволувај да бидеш повредена.