Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. charlotte_0000

charlotte_0000 Активен член

nekoj neka pishe vo inboks ako ima slobodno vreme

2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Пораката е јасна појасна не може да биде, не те смета за доволно добра за да му бидеш ништо повеќе отколку сексуален објект.
    Ако тебе ти одговара таков статус тогаш ок, ако сепак имаш самопочит - престани да се сексаш со него затоа што никогаш нема да имате ништо повеќе, не си гаи илузии попусто, тој е веќе навикнат да те има како замена за мастурбација, нема никаква одговорност према тебе освен можеби 80 денари за кондоми, а тоа е идеална ситуација за несериозно машко, ситуација од соништата, нит треба да те слуша коа си во ПМС нит коа ти е тешко, нит да одите некаде заедно или скраја да е, да создадете нешто заеднички.

Те прашува дали имаш секс со друг затоа што ако фатиш стандард дечко - неговата неделна порција на секс ќе исчезне и ќе мора да мастурбира.

Веднаш батали го, заборави го и остави неговиот лик да исчезне во блатото на заборавот.
    Ако пак и ти си сличен карактер како него, тогаш ништо посебно, терајте даље :party:

MG3 and stelastela like this.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Значи дечкото сака да знае дали и со други се гледаш за онака.
    Јас никогаш не дозволувам некој да ме прашува такви интимни работи затоа што ни мене не ме интересира тој со колку има спиено.
    Кога веќе се гледаш со некој за така однапред си требала да му поставиш ултиматиум да се гледа само со тебе и ти да бидеш јасна.
    Е сега дека нема ништо да произлезе од таа врска е јасно како ден.

Petar80 and stelastela like this.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Здраво феминки,
    Вака. Се знам со еден тип од Грција веќе 2 години. Годинава конечно собрав храброст да го прашам за име и контакт. Во меѓувреме тој како да флертуваше со мене, поглед во очи, насмевки а имаше и еден допир од негова страна кој траеше 4-5 сек. Кога го прашав за име и контакт ми кажа ко из пушке шо се вели. Кога си дојдов дома му пишав. Следниот ден си пишавме кратко и толку беше од него, т.е. целиот разговор личеше на интервју од моја страна. Вчера, по подолго размислување и совет од една феминка, му пишав да ми дај објаснување за се. Тој ми рече дека има девојка, дека тој не флертувал со мене но дека јас сум била таа шо флертувала со него и подоцна ми рече дека сум слатка :?:
    Можи да дајте објаснување/мислење од ваше гледиште?

5. ilyan

ilyan Популарен член

Да не бидеш нападна како за почеток :).

carangigia likes this.
  6. boo3

boo3 Популарен член

Можеби бил само љубезен, а ти тоа со го сфатила како флерт. Не му пишувај сега, не биди нападна. Штом има девојка не им се мешај во врската. Не велам дека сега им се мешаш, зборам за натаму. :)

Alissa., Petar80 and sj *O* like this.
  7. anastasija18

anastasija18 Активен член

Некој за во инбокс?

8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Јас досега не сум била во врска и најмал поглед од машко за мене значи флерт. Тоа е мое мислење кое никој не може да го смени.
    Всушност го отследив и не му пишам. Зато шо го сакам, ќе го пуштам од себе....:u:

9. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Не го интересираш,кратко и јасно.

10. ilyan

ilyan Популарен член

Можеби сум од простите и затоа не можам ама баш никако да го сфатам новиов тренд кога женското се пушта на машкото и буквално го прогонува! Па уште и објаснување ќе барала, што да ти објаснува?

11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Полека не се возбудвај!!! Барав објаснување оти се осетив изиграно. И сметам дека ја направив правилната одлука!! Не мораш одма да напаѓаш. Значи за совет и мислење сте последни а за напаѓање и коментирање од страна сте први, абе бравос алал да ви е :clap:(facepalm)

ilyan likes this.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Од што изиграна девојко? Ти си му се пуштила,го прогонуваш,човекот си ладнокрвен,си држи дистанца ,што те изиграл?

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Не е нов тренд.
    Отсекогаш постојат женски што први се пуштаат по машки, ама секако умерено.
    Ќе му дадеш некој комплимент, некој знак, па тој ако е паметен ќе сфати.

Ама ако дојде до прогонување работата, ништо не правиме... И машко и женско да е во прашање.

@sj *O* добро си направила.
    Си видела дека има девојка и не е заинтересиран, па си се повлекла.
    Ти се свиѓал и си го направила првиот чекор, тоа е добро, си ја пробала среќата за да не ти е криво.

Правилно си постапила.

Ќе си најдеш во иднина подобар плус слободен :)

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Е како го прогонувала? Да не му идела дома или да не го следела?
    Тој ако имал девојка немало да го прифати флертот ќе и кажел одма.
    И што ако прашала тоа не е прогонување.
    Точно е дека сите ние женски различно ги доловуваме сите знаци упатени од машките.
    Јас затоа се залагам да не се покаже многу загреаност на почетокот.
    Но добро биднало,не му пишувај и не го барај.

JustFun and sj *O* like this.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Прво да расчистиме, не го сакаш, погрешно е тоа да го мислиш. Сигурно е привлечност во прашање, па не се оптоварувај со тоа. :)

Тоа што си пришла прва е сосем во ред. Но се додека има девојка, седи си на страна. Ќе дојде некој друг што ќе биде слободен. :)

theowndemon and sj *O* like this.
  16. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

И јас би се согласила со мислењето на другите членки,подобро повлечи се додека е време,не ти треба некој што туку-така ти дал информации за контакт,се гледа разлика како се однесува некој кој е заинтересиран а кој не е,но тоа не значи дека сега ти треба да мислиш за себе дека не си доволно убава или слично.Тоа никако!Избриши го од секаде,и готово,и да те побара и да не те побара ,баш ти е гајле!Вредиш повеќе од него и јас верувам во тоа дека многу лесно можеш да најдеш некој кој пред се ќе те почитува и ќе се грижи за тебе.Сега така ти изгледа дека само он е и нема никој друг...ехх уште колку вакви случаи ќе имаш,ама пред се не треба да дозволиш да се грижиш за некој кој веќе има девојка,и онака сега е лето не треба да се замараш со дечко,уживај во летото :)

Last edited by a moderator: Jun 30, 2017
    sj *O* likes this.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Чупо разбираш ти шо е прогонување или си лупаш глупости колку да не останиш покусо, колку да кажиш нешто?! Не му одев дома, не одев сегде кај шо е тој! Не му го проверував телефонот!! И ако е толку ладнокрвен како шо велиш, тогаш зошто ме допре? Плус девојка има!
    Сум му се пуштала..... јас не знаев дека има девојка се до вчера!! И ако не го прашав немаше ни да дознаам!
    Пред да кажиш нешто те молам прво промисли го! Не дозволувај јазикот да ти биди побрз од мозокот.

18. JustFun

JustFun Истакнат член

Ако ми се допаѓа некој кој ми праќа скриени знаци нормално дека и јас ќе флертувам.
    Овде нема ништо нападно, ниту пак прогонување, девојчето само се впуштило во тоа и не гледам ништо лошо.
    Му побарала контакт, овој и дал, и притоа од кога дознала дека има девојка и рекол дека е слатка.
    Кој со кого тука си игра?
    Да имам дечко, и да флертувам со некого како во случајот типот со девојчето ќе ми биде срам да ги погледнам двајцатаво очи а не пак да префрлам вина дека од другата страна постоело само флерт.
    Страшно.

Alissa., buba4e89, stelastela and 3 others like this.
  19. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Женски ми треба совет, ајде ако може некоја да ми пишее ЛП.
    Ви благодарам

20. Cucueta

Cucueta Истакнат член

Здраво девојки имам 18 години и со дечко ми сме една година во века и навистина многу го сакам а и тој мене мислам дека не би можела да најдам подобро машко од него. Но моите другарки секоја вечер се со различни некогаш и во вечер со повеќе и имаат секс со нив а кас само со дечко ми и страв ми е да не се каам кога ќе пораснам. Што мислите вие дали е подобро да се биди со некој за сериозно или да се излегува со повеќе без емоции?